Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Prosonic 400W - dziwny dźwięk.

@Kamil 17 Kwi 2013 21:47 942 6
  • #1 17 Kwi 2013 21:47
    @Kamil
    Poziom 23  

    Witam, wiem że głośnik nie wysokich lotów, ale jednak powinien jako tako grać. Głośnik siedzi w 30 litrowej skrzyni zamkniętej, jako subwoofer samochodowy. Jednak ma on taki metaliczny podźwięk, jak by cewka może ocierała, ciężko mi to opisać. Czy opłaca go się przewijać? I czy uda mi się to w domowych warunkach wykonać?

  • #2 18 Kwi 2013 12:22
    398216
    Usunięty  
  • #3 18 Kwi 2013 12:28
    @Kamil
    Poziom 23  

    Tak to sprawdzałem, skrzynie wytłumiłem gąbką od środka, żaden przewód nie ociera. Zauważyłem tylko że gdy docisnę membranę to metaliczny dźwięk ustaje.

  • #4 18 Kwi 2013 12:53
    398216
    Usunięty  
  • #5 18 Kwi 2013 13:10
    @Kamil
    Poziom 23  

    Ten głośnik kapsla w ogóle nie ma. Kosz głośnika jest dokręcony i to na pewno nie on. Pukanie nie przynosi żadnego efektu, cisza. Jednak po wciskaniu membrany słychać jakieś szorowanie. Załączam filmik dobrze słuchać o co chodzi.

    Link

  • #6 18 Kwi 2013 15:01
    398216
    Usunięty  
  • #7 18 Kwi 2013 15:33
    @Kamil
    Poziom 23  

    Oj w sumie to on już rok tak gra, co najgorsze to od nowości był taki.
    No nic dziękuje.

    Edit:
    Może kogoś spotka ten sam problem, a jakimś cudem sobie z nim poradziłem. Mianowicie odkleiłem zawieszenie górne i wkleiłem je w taki sposób aby cewka nie ocierała. Może nie jest to fachowe rozwiązanie ale działa.
    Pozdrawiam.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME