X

Nie ładuje mi się strona allegro.pl i inne

20 Apr 2013 22:32 OLolga90
  • #1 20 Apr 2013 22:32
    olga90
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc?
    Od paru dobrych dni nie ładuje mi się allegro.pl , teraz doszedł problem z google.pl i youtube.com..

    C:\Users\Olga>ping allegro.pl

    Badanie allegro.pl [193.23.48.134] z 32 bajtami danych:
    Odpowiedź z 193.23.48.134: bajtów=32 czas=31ms TTL=247
    Odpowiedź z 193.23.48.134: bajtów=32 czas=32ms TTL=247
    Upłynął limit czasu żądania.
    Odpowiedź z 193.23.48.134: bajtów=32 czas=32ms TTL=247

    Statystyka badania ping dla 193.23.48.134:
    Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 3, Utracone = 1
    (25% straty),
    Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
    Minimum = 31 ms, Maksimum = 32 ms, Czas średni = 31 ms

    Dodano po 13 [minuty]:

    W trybie awaryjnym też nie działa

    Dodano po 9 [minuty]:

    A jak wchodzę na google wyświetla mi się:
    Strona internetowa jest niedostępna
    Strona internetowa pod adresem http://www.google.com/ może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy.
    Błąd 103 (net::ERR_CONNECTION_ABORTED): Nieznany błąd.

    Dodano po 30 [minuty]:

    Upier.. to i tamto za pomocą Cclenera, ładuje się już strona allego.pl, ale jak cokolwiek chcę wyszukać znów to samo..

    Po wpisaniu czegoś na allegro.pl:

    Strona internetowa jest niedostępna
    Przeglądarka Google Chrome nie może wczytać strony internetowej, ponieważ oczekiwanie na odpowiedź serwera allegro.pl trwa zbyt długo. Witryna może być wyłączona lub mogły wystąpić problemy z połączeniem internetowym.
    Oto kilka propozycji:
    Ponownie załaduj tę stronę internetową później.
    Sprawdź połączenie internetowe. Ponownie uruchom wszelkie używane routery, modemy i inne urządzenia sieciowe.
    Dodaj przeglądarkę Google Chrome jako dozwolony program w ustawieniach zapory sieciowej lub oprogramowania antywirusowego. Jeśli przeglądarka jest już takim programem, usuń ją z listy dozwolonych programów, a następnie dodaj ponownie.
    Jeśli korzystasz z serwera proxy, sprawdź jego ustawienia lub skontaktuj się z administratorem sieci, aby upewnić się, że serwer proxy działa. Jeśli uważasz, że nie musisz używać takiego serwera, dostosuj ustawienia serwerów proxy: Wybierz menu Chrome > Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane... > Zmień ustawienia serwera proxy > Ustawienia sieci LAN i usuń zaznaczenie opcji „Użyj serwera proxy dla sieci LAN”.
    Błąd 7 (net::ERR_TIMED_OUT): Przekroczono limit czasu operacji.

    Dodano po 12 [minuty]:

    I kolejna próba załadowania strony, tym razem vinted.pl:

    Błąd 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): Serwer zakończył połączenie bez wysyłania jakichkolwiek danych.

    Dodano po 1 [minuty]:

    I jeszcze z gumtree.pl:

    Request Timeout

    The server timed out while waiting for the browser's request.
    Reference #2.973c545a.1366489731.0

    Dodano po 3 [minuty]:

    Jak bardzo męczę te strony to np. gumtree.pl w końcu się załaduje, allegro tylko główna strona, nic nie da rady wyszukać..


    Po próbie załadowania zdjęcia na gumtree:

    Wystąpił błąd podczas wczytywania zdjęcia. Sprawdź rozmiar i wymiary zdjęcia i spróbuj ponownie. Jeśli problem będzie się powtarzał, możesz skorzystać z podstawowego ładowania zdjęć.Informacja o debugowaniu przesyłania flash[-220:Error #2038]
  • #2 20 Apr 2013 22:51
    krys06
    Level 29  
    Helpful post? (+1)
    Zacznij od wyłączenia IPv6:

    ,,, Windows 2000 / XP: Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> wybierz z listy połączenie, z którego korzystasz -> kliknij na jego ikonkę prawym przyciskiem myszy -> Właściwości -> zakładka: Ogólne -> odznacz: Protokół internetowy w wersji 6 (TCP/IPv6)...potem restart komputera.Nie zaszkodzi również wykonanie skanu online np;pandą lub kasperskym
    tu link pomocowy : http://help.yahoo.com/l/pl/yahoo/ipv6/general/ipv6-09.html
  • #3 21 Apr 2013 15:55
    olga90
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    Hmm dzięki :) Chyba wyłączenie IPv6 pomogło, bo od rana działa.
    Przeskanowałam też pandą, ale nic nie znalazło
  • #4 21 Apr 2013 16:52
    krys06
    Level 29  
    Helpful post? (0)
    No to problem masz rozwiązany !!!.pozdrawiam
  • #5 31 May 2013 12:20
    czarek0007
    Level 8  
    Helpful post? (+1)
    Świetna porada, u mnie ten sam problem tyle, ze na MAC OS i tez wylaczenie IP6 i restart przegladarki pomógł. Dzieki!!
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products