Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak uruchomić łóżko rehabilitacyjne


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sprzęt Medyczny -> Jak uruchomić łóżko rehabilitacyjne
Autor
Wiadomość
tam68
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 4
Miasto: Wielkopolska

Post#1 Post autora tematu 28 Kwi 2013 20:47   

Jak uruchomić łóżko rehabilitacyjne


Witam. Właśnie otrzymałem łóżko rehabilitacyjne najprawdopodobniej firmy DEWERT z elektryczną regulacją oparcia pleców oraz z możliwością opuszczania i podnoszenia całego łóżka. Położenie nóg ustawia się ręcznie. Cały szkopuł w tym, że łózko nie posiada pilota i nie można go odpowiednio ustawić - całe jest w poziomie.
Siłownik posiada gniazdo takie jak poniżej
Jak uruchomić łóżko rehabilitacyjne
Czy można uruchomić siłownik zwierając odpowiednie piny gniazda? Jeśli tak to jakie?
No i najważniejsze czy błędne zwarcie będzie skutkować spalenie/uszkodzeniem siłownika?
A może Koledzy wiedzą gdzie zdobyć oryginalny pilot?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2013 20:47   





Powrót do góry
   
spinacz
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 01 Lut 2003
Posty: 1303
Miasto: Włocławek

Post#2 28 Kwi 2013 20:59   

Re: Jak uruchomić łóżko rehabilitacyjne


Tutaj masz opis wtyczki powinien pasować.
http://www.medicalcentersupply.com/troubleshootingtips.htm
Trochę czytelniejsze.
http://www.liftchairsrus.com/Troubleshooting-lift-chair-electrical-components_b_3.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2013 20:59   





Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#3 29 Kwi 2013 14:01   

Re: Jak uruchomić łóżko rehabilitacyjne


Mam na 99% pilot do tego. Jak zainteresowany pisz na pw.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Kwi 2013 14:01   





Powrót do góry
   
tam68
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 4
Miasto: Wielkopolska

Post#4 Post autora tematu 08 Lip 2013 12:36   

Re: Jak uruchomić łóżko rehabilitacyjne


Wracam do tematu... łóżko naprawione, ale...

Niestety zdobycie pilota nic nie pomogło, nadal łóżko było nieruchome i jak się później okazało dopiero drugi pilot był sprawny.

Całą zabawę zacząłem od sprawdzenia siłowników, nie mając odpowiedniego zasilacza podłączałem do nich akumulator samochodowy (12V) i o dziwo dawał radę:-) Siłowniki były sprawne.
Rozkręciłem układ sterujący, a tam zapach spalenizny:-)
Na dzień dobry zauważyłem spalony bezpiecznik na uzwojeniu pierwotnym transformatora, więc go wymieniłem, ale to nie poskutkowało. Idąc dalej zwrócił moją uwagę spuchnięty kondensator elektrolityczny 2200µF, który wymieniłem- niestety na taki z niższym napięciem (większy się nie mieścił), bo najbliższy sklep elektroniczny jest słabo wyposażony. Niestety nadal łóżko nie działało. Sprawdziłem więc diody prostownicze i bingo, jedna z nich była przebita. Wymieniłem P 600B na P 600K i działa:-).
Działa, ale transformator jest cały czas dość ciepły i nie wiem czy tak powinno być, czy czeka mnie kolejna awaria.

I tu moje pytanie czy grzanie się sterownika jest jego naturalnym zachowaniem?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sprzęt Medyczny -> Jak uruchomić łóżko rehabilitacyjne
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Łóżko rehabilitacyjne TYP QUADRO 5 - transformator zasilacza (12)
łóżko rehabilitacyjne LUNA (vermeiren.pl) zmiana funkcji podnoszenia (3)
Ceragem - łóżko do masażu. Głośna praca - jak to wyeliminować? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl temat RSS