Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Sterowniki i BIOS ->Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#1 07 Maj 2013 15:11  Autor tematu   

Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Hej!
Mam problem z moimi glosnikami.
Problem nastepujacy.
Moj komputer czesto sie przegrzewal, i wyskakiwal mi blue screen. Nie przejmowalem sie tym bo zwykle po chwili wlaczylem go i dzialal normalnie, teraz go odkurzylem i nie ma problemow.
Tydzien temu wyskoczyl mi blue screen, wlaczylem komputer i glosniki mi przestaly dzialac. Probowalem wyciagnac i wlozyc kabelek do komputera. Na dole w prawym boku jest ta ikona bialego glosnika i ''X'' w czerwonym kole. Naciskam na to, i pojawia sie pytanie czy zainstalowac ponownie sterownik. (High Definition Audio). Moje glosniki to Philips SPA3210. Szukalem na innych forach, sciagalem rozne programy, jakies Agent cos tam co ma wykryc moje sterowniki, itd. Nic nie pomoglo. Sciagalem rozne sterowniki dzwieku i tez nic.

Mam: Windows 7 Home Premium
32 bit
Procesor: Intel(R) Core (TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz 2.50 GHz
RAM: 4 GB (dostepne: 3.50 GB)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#2 07 Maj 2013 22:49    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html Ewentualnie podaj identyfikator wystąpienia urządzenia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#3 09 Maj 2013 16:18  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1458A002&REV_1000
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1458A002

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#4 09 Maj 2013 17:26    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Kod:
http://www.driveridentifier.com/scan/download.php?item_id=92995145&scanid=D1D393EC35404CD599889FB87B029CBF&hardware_id=HDAUDIO\FUNC_01%26VEN_10EC%26DEV_0888%26SUBSYS_1458A002


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#5 09 Maj 2013 17:37  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Ja nie rozumiem co zrobic z tym drugim linkem, otwieram strone, pobralem DriverIdentifier, naciskam ''Scam Drivers'', potem nie wiem co dalej.. :S

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#6 09 Maj 2013 17:39    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Wystarczyło przeczytać post z linku, który dałem w pierwszej odpowiedzi.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=6150859#6150859

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#7 09 Maj 2013 18:17  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Glosniki caly czas nie dzialaja. '' http://www.driveridentifier.com/scan/download.php?item_id=92995145&scanid=D1D393EC35404CD599889FB87B029CBF&hardware_id=HDAUDIO\FUNC_01%26VEN_10EC%26DEV_0888%26SUBSYS_1458A002 ''Pobralem, zainstalowalem, zresetowalem komputer, i nic.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#8 09 Maj 2013 18:18    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Menadżer urządzeń zgłasza brak sterownika?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#9 09 Maj 2013 18:19  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Chyba, taki tekst sie pojawia gdy wchodze w menadzera i w glosniki '' System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39) ''

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#10 09 Maj 2013 18:25    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Pringel napisał:
''Sciagam, i nie ma nigdzie opcji zainstalowania.

Zainstaluj tą metodą:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=11042475#11042475

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#11 09 Maj 2013 18:40  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio
Pojawilo sie tylko wiecej problemow gdy probowalem zrobic tak jak jest opisane.. :S! Juz powoli mnie to wkurza.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#12 09 Maj 2013 18:41    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


To nie jest więcej problemów, tylko dodatkowe urządzenia karty dźwiękowej, które aktywują się po wgraniu sterownika.

Podaj model płyty gł.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#13 09 Maj 2013 18:59  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Zrobilem ta metoda, nie wiem czy dobrze, zainstalowalem sterowniki, te ktore mi wyslales i wyskoczyl napis ze musze zresetowac komputer zeby mi dzialalo. Zresetowalem i nic.
(+ Plyta glowna nieznana)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#14 09 Maj 2013 19:41    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Pringel napisał:
+ Plyta glowna nieznana
Nie ma takich.
Dowiedz się jaki to model.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#15 09 Maj 2013 20:08  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Sciagnalem Everesta i nic, nigdzie nie moge znalesc modelu plyty glownej.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#16 09 Maj 2013 20:46    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Sprawdź CPU-Z.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#17 09 Maj 2013 21:22  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#18 09 Maj 2013 21:23    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


To nie jest screen z programu CPU-Z.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#19 09 Maj 2013 21:41  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio

Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio

Ja naprawde jestem zielony w takich sprawach.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#20 09 Maj 2013 21:48    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


No proszę... Znalazł się model płyty gł. :)
Zainstaluj sterowniki ze strony producenta - wystarczy wybrać system operacyjny:
http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-ep43t-ud3l_10/download/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#21 09 Maj 2013 22:03  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Przykro mi, sciagnalem sterownik, zresetowalem komputer dwa razy, i nic :/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#22 09 Maj 2013 22:04    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Zainstaluj też sterowniki Chipsetu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#23 09 Maj 2013 22:24  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Niestety ani to mi nie pomoglo.. Caly czas to samo. ''Wystapil problem ze sterownikiem urzadzenia realtek high definition audio'' Ponowne zainstalowanie sterownika moze rozwiazac ten problem''... :s Dziekuje za cierpliwosc..

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#24 09 Maj 2013 22:26    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Pringel napisał:
Tydzien temu wyskoczyl mi blue screen, wlaczylem komputer i glosniki mi przestaly dzialac.
Możliwe, że płyta gl. została uszkodzona.
Czym zasilasz zestaw? Podaj markę i model zasilacza - odczytaj z jego naklejki.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#25 09 Maj 2013 22:30  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Modecom mc 620 carbon ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#26 09 Maj 2013 22:33    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Dla pewności, pobierz i uruchom (z pendrive lub CD-ROM) Linux LiveCD, następnie sprawdź w tym systemie, czy karta dźwiękowa zostanie poprawnie zainstalowana i czy będzie działać.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Firetobbe
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Stockholm
Dołączył: 09 Maj 2013
Posty: 1
Firetobbe
Poziom 1
Post#27 09 Maj 2013 22:36    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Your soundcard is broken!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#28 09 Maj 2013 22:36    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Firetobbe napisał:
Your soundcard is broken!
To komunikat z czego?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pringel
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Sztokholm
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Pringel
Poziom 7
Post#29 09 Maj 2013 22:37  Autor tematu   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


To moj kolega mowi ze moja karta dzwiekowa jest zepsuta bo mi tez probowal pomoc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31727
Pomógł: 2630
Ocena postów: 385
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#30 09 Maj 2013 22:38    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Skoro wie co robi, to pewnie ma racje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Sterowniki i BIOS -> Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Brak Dzwieku ( Intel 82801 GBM ICH7-M-High Definition Audio) (14)
Sterowniki do Realtek ALC888 Audio High Definition 5.1 channel audio (13)
Sterowniki audio device on high definition audio. (5)
Realtek ALC883 High Definition Audio - sterowniki (15)
Realtek ALC883 High Definition Audio i sterowniki pod Lin (8)
potrzebuje sterowniki VIA VT8237A/8251 High Definition Audio (5)
Sterowniki VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller. (17)
sterowniki Karta dźwiękowa VIA VT8237A/8251 High Definition Audio C (1)
sterowniki VIA /XP - Nie działają sterowniki audio via High Definition audio (12)
Sterowniki do karty dźwiękowej intel 82801fb ch6-high definition audio contro... (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl temat RSS