Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Drivers & BIOS ->Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#1 07 May 2013 15:11  Topic author   

Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Hej!
Mam problem z moimi glosnikami.
Problem nastepujacy.
Moj komputer czesto sie przegrzewal, i wyskakiwal mi blue screen. Nie przejmowalem sie tym bo zwykle po chwili wlaczylem go i dzialal normalnie, teraz go odkurzylem i nie ma problemow.
Tydzien temu wyskoczyl mi blue screen, wlaczylem komputer i glosniki mi przestaly dzialac. Probowalem wyciagnac i wlozyc kabelek do komputera. Na dole w prawym boku jest ta ikona bialego glosnika i ''X'' w czerwonym kole. Naciskam na to, i pojawia sie pytanie czy zainstalowac ponownie sterownik. (High Definition Audio). Moje glosniki to Philips SPA3210. Szukalem na innych forach, sciagalem rozne programy, jakies Agent cos tam co ma wykryc moje sterowniki, itd. Nic nie pomoglo. Sciagalem rozne sterowniki dzwieku i tez nic.

Mam: Windows 7 Home Premium
32 bit
Procesor: Intel(R) Core (TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz 2.50 GHz
RAM: 4 GB (dostepne: 3.50 GB)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#2 07 May 2013 22:49    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html Ewentualnie podaj identyfikator wystąpienia urządzenia.

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#3 09 May 2013 16:18  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1458A002&REV_1000
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1458A002

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#4 09 May 2013 17:26    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Code:
http://www.driveridentifier.com/scan/download.php?item_id=92995145&scanid=D1D393EC35404CD599889FB87B029CBF&hardware_id=HDAUDIO\FUNC_01%26VEN_10EC%26DEV_0888%26SUBSYS_1458A002


Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#5 09 May 2013 17:37  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Ja nie rozumiem co zrobic z tym drugim linkem, otwieram strone, pobralem DriverIdentifier, naciskam ''Scam Drivers'', potem nie wiem co dalej.. :S

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#6 09 May 2013 17:39    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Wystarczyło przeczytać post z linku, który dałem w pierwszej odpowiedzi.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=6150859#6150859

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#7 09 May 2013 18:17  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Glosniki caly czas nie dzialaja. '' http://www.driveridentifier.co...B87B029CBF&hardware id=HDAUDIO\FUNC_01%26VEN_10EC%26DEV_0888%26SUBSYS_1458A002 ''Pobralem, zainstalowalem, zresetowalem komputer, i nic.

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#8 09 May 2013 18:18    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Menadżer urządzeń zgłasza brak sterownika?

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#9 09 May 2013 18:19  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Chyba, taki tekst sie pojawia gdy wchodze w menadzera i w glosniki '' System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39) ''

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#10 09 May 2013 18:25    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Pringel wrote:
''Sciagam, i nie ma nigdzie opcji zainstalowania.

Zainstaluj tą metodą:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=11042475#11042475

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#11 09 May 2013 18:40  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio
Pojawilo sie tylko wiecej problemow gdy probowalem zrobic tak jak jest opisane.. :S! Juz powoli mnie to wkurza.

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#12 09 May 2013 18:41    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


To nie jest więcej problemów, tylko dodatkowe urządzenia karty dźwiękowej, które aktywują się po wgraniu sterownika.

Podaj model płyty gł.

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#13 09 May 2013 18:59  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Zrobilem ta metoda, nie wiem czy dobrze, zainstalowalem sterowniki, te ktore mi wyslales i wyskoczyl napis ze musze zresetowac komputer zeby mi dzialalo. Zresetowalem i nic.
(+ Plyta glowna nieznana)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#14 09 May 2013 19:41    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Pringel wrote:
+ Plyta glowna nieznana
Nie ma takich.
Dowiedz się jaki to model.

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#15 09 May 2013 20:08  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Sciagnalem Everesta i nic, nigdzie nie moge znalesc modelu plyty glownej.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#16 09 May 2013 20:46    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Sprawdź CPU-Z.

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#17 09 May 2013 21:22  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#18 09 May 2013 21:23    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


To nie jest screen z programu CPU-Z.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#19 09 May 2013 21:41  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio

Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio

Ja naprawde jestem zielony w takich sprawach.

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#20 09 May 2013 21:48    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


No proszę... Znalazł się model płyty gł. :)
Zainstaluj sterowniki ze strony producenta - wystarczy wybrać system operacyjny:
http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-ep43t-ud3l 10/download/

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#21 09 May 2013 22:03  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Przykro mi, sciagnalem sterownik, zresetowalem komputer dwa razy, i nic :/

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#22 09 May 2013 22:04    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Zainstaluj też sterowniki Chipsetu.

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#23 09 May 2013 22:24  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Niestety ani to mi nie pomoglo.. Caly czas to samo. ''Wystapil problem ze sterownikiem urzadzenia realtek high definition audio'' Ponowne zainstalowanie sterownika moze rozwiazac ten problem''... :s Dziekuje za cierpliwosc..

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#24 09 May 2013 22:26    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Pringel wrote:
Tydzien temu wyskoczyl mi blue screen, wlaczylem komputer i glosniki mi przestaly dzialac.
Możliwe, że płyta gl. została uszkodzona.
Czym zasilasz zestaw? Podaj markę i model zasilacza - odczytaj z jego naklejki.

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#25 09 May 2013 22:30  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Modecom mc 620 carbon ?

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#26 09 May 2013 22:33    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Dla pewności, pobierz i uruchom (z pendrive lub CD-ROM) Linux LiveCD, następnie sprawdź w tym systemie, czy karta dźwiękowa zostanie poprawnie zainstalowana i czy będzie działać.

Helpful post? + 0
Back to top
Firetobbe
Level 1
Location: Stockholm
Joined: 09 May 2013
Posts: 1
Firetobbe
Level 1
Post#27 09 May 2013 22:36    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Your soundcard is broken!

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#28 09 May 2013 22:36    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Firetobbe wrote:
Your soundcard is broken!
To komunikat z czego?

Helpful post? + 0
Back to top
Pringel
Level 7
Location: Sztokholm
Joined: 07 May 2013
Posts: 20
Pringel
Level 7
Post#29 09 May 2013 22:37  Topic author   

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


To moj kolega mowi ze moja karta dzwiekowa jest zepsuta bo mi tez probowal pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34019
Helped: 2793
Post rating: 531
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#30 09 May 2013 22:38    

Re: Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio


Skoro wie co robi, to pewnie ma racje.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Drivers & BIOS -> Glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to glosniki Philips, SPA3210, sterowniki dzwieku, High Definition Audio

Brak Dzwieku ( Intel 82801 GBM ICH7-M-High Definition Audio) (14)
Sterowniki do Realtek ALC888 Audio High Definition 5.1 channel audio (13)
Sterowniki audio device on high definition audio. (5)
Realtek ALC883 High Definition Audio - sterowniki (15)
Realtek ALC883 High Definition Audio i sterowniki pod Lin (8)
potrzebuje sterowniki VIA VT8237A/8251 High Definition Audio (5)
Sterowniki VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller. (17)
sterowniki Karta dźwiękowa VIA VT8237A/8251 High Definition Audio C (1)
sterowniki VIA /XP - Nie działają sterowniki audio via High Definition audio (12)
Sterowniki do karty dźwiękowej intel 82801fb ch6-high definition audio contro... (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.118 seconds