Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Popsute wyjscie audio output głośniki Media tech MT3323

byczku 07 Maj 2013 21:36 1434 10
  • #1 07 Maj 2013 21:36
    byczku
    Poziom 11  

    Witam, szukam pomocy. Zepsuło sie coś z pół roku temu- od tamtego czasu wejscie raz dziala raz nie. Strasznie mi to przeszkadza bo efekt słuchania muzyki na 1 głośniku jest jednak duzo mniej przyjemny. Wiem ze ciezko bedzie pomoc mi ale bym prosil co moge zrobic gdzie poszukac gdzies nie stykajacego kabelka czy cos, bo otworzylem i teoretycznie nie widze zeby bylo gdzies przerwane.

  • #2 07 Maj 2013 21:41
    gonzalo
    Poziom 30  

    Cytat:
    i teoretycznie nie widze zeby bylo gdzies przerwane.

    Masz multimetr? Pomierzyć przejścia na złączu.

  • Pomocny post
    #3 07 Maj 2013 21:43
    vanissh
    Poziom 22  

    Jeśli raz działa raz nie, to ewidentnie gdzieś jest brak styku. Sprawdź dokładnie przewody i luty gniazda.

  • #4 07 Maj 2013 22:19
    byczku
    Poziom 11  

    Multimetru(a) niestety nie posiadam, gdzieś nie styka tylko gdzie :P przejrząłem każdy kabelek lekko pociagałem je czy sprawdzic czy ktorys nie jest wyrwany i tak juz pary raz otwierajac te glosniki nie widze, non stop je (kable) dopycham. Nie mam pomysłu, był u kolegi ojca który bardziej sie zna ale tez jakos nie znalazł:x

  • Pomocny post
    #6 07 Maj 2013 22:28
    vanissh
    Poziom 22  

    Te satelity łączy się z subwooferem kablem z mini jackiem?
    Co się dzieje jeśli zamieniasz lewy głośnik z prawym, nie gra ta sama satelita czy ten sam kanał (lewy lub prawy)?

  • #7 07 Maj 2013 22:40
    byczku
    Poziom 11  

    Popsute wyjscie audio output głośniki Media tech MT3323 To są kable łączące 2 satelity z subwooferem. Co do zamiany- gra 2 satelita wiec daje to praktycznie 100% ze to cos z wejsciem. Nie działa kanał lewy.

  • Pomocny post
    #8 07 Maj 2013 22:44
    vanissh
    Poziom 22  

    W takim razie sprawdź czy wejście się do płytki jest jak należy przylutowane. Może zimny lut?

  • #9 07 Maj 2013 22:46
    byczku
    Poziom 11  

    Tzn? Bo nie ogarniam :P Niestety jestem zielony w tych sprawach, wybaczcie :/

  • #10 07 Maj 2013 22:53
    vanissh
    Poziom 22  

    Link
    Pożycz/kup multimetr i pomierz połączenia jak sugeruje gonzalo.

  • #11 07 Maj 2013 23:06
    byczku
    Poziom 11  

    multimetr sprobuje skądś zdobyć w najblizszym czasie. wszystko dobrze polutowane.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME