Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

bład połączenia - bład 651

pan-tone 12 Maj 2013 12:14
  • #1 12 Maj 2013 12:14
    pan-tone
    Poziom 5  

    Witam,
    na początek chcę powiedzieć, że się kompletnie nie znam na komputerach, ale mam nadzieje ze uda mi się naprawić to co nie działa.
    A więc tak: niecały tydzień temu założono mi internet osiedlowy, na weekend zabrałam komputer do pracy, tam działał na wifi, a teraz po podłączeniu kabla komputer nie łączy się z internetem i wyskakuje błąd 651 coś tam z modemem, problem w tym, że ja żadnego modemu w domu nie mam. Zrobiłam wszystkie aktualizacje systemu, sprawdziłam kartę sieciową ( nie wiem ile ich powinno być i na jakiej zasadzie to działa, ale pokazuje mi 3 karty sieciowe, wszystkie sprawne). Jak podłącze kabel, to mi mruga "brak kabla sieciowego" a jak odłączę całkiem to nie mruga tylko po prostu go nie ma. Teraz internet mam na zasadzie wifi z tel. komórkowego, ale gdy podłącze kabel, nie łączy mnie z tym wifi. Co mi się mogło popsuć?

  • #2 12 Maj 2013 12:21
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Masz od dostawcy jakiś login/hasło? Czy wcześniej włączałeś kabel i działało?

  • #3 12 Maj 2013 12:24
    pan-tone
    Poziom 5  

    Mam karteczkę z loginem i hasłem,ale wcześniej włączałam i działało

  • #4 12 Maj 2013 12:28
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Masz skonfigurowane połączenie szerokopasmowe? Tam wpisujesz swój login i hasło. Sprawdź czy karta sieciowa jest włączona.

  • #5 12 Maj 2013 12:30
    pan-tone
    Poziom 5  

    No i teraz jest problem, bo ja ani nie wiem co to jest połączenie szerokopasmowe, ani co z tą kartą sieciowa, bo pokazuje mi 3, wszystkie w porządku, ale ja nie wiem,czy któraś z nich ma związek z tym kablem;/

  • #6 12 Maj 2013 12:39
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    To daj jakiś obrazek na forum, sprawdzimy co ty tam masz.

  • #7 12 Maj 2013 12:44
    pan-tone
    Poziom 5  

    Dobra, skonfigurowałam już to połączenie szerokopasmowe, ale po próbie połączenia się wyskakuje dalej błąd 651, pokazuje , że odebrano zgłoszenie od modemu lub innego urządzenia,łączącego. Karta sieciowa jest włączona

  • #8 12 Maj 2013 12:47
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Daj obrazek z menadżera urządzeń, rozwiń zakładkę karty sieciowe.

  • #9 12 Maj 2013 12:53
    pan-tone
    Poziom 5  

    Już się robi.

    Dodano po 4 [minuty]:

    bład połączenia - bład 651

  • #10 12 Maj 2013 13:07
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE -

    Link

    - dla karty przewodowej.

  • #11 12 Maj 2013 13:21
    pan-tone
    Poziom 5  

    Zrobiłam tak jak tu jest pokazane, ale nadal błąd 651. Z tym, że zauważyłam, że w miejscu gdzie miałam odznaczyć te protokoły 4 i 6 na tym obrazku jest wszystko do dołu odznaczone, a ja mam tam wszystko zaznaczone, oprócz tych protokołów, które odznaczyłam, czy to ma znaczenie?

    Dodano po 1 [minuty]:

    bład połączenia - bład 651


    w tym miejscu

  • #12 12 Maj 2013 13:22
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jak wkładasz kabel do komputera to link na karcie staje się aktywny? Daj screen-a z ipconfig /all wpisanego do cmd kiedy łączysz się z internetem przez pppoe -

    Link.

  • #13 12 Maj 2013 13:23
    p1orun
    Poziom 15  

    jimasek napisał:
    Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE -

    Link

    - dla karty przewodowej.

    ponadto sprawdź w ustawieniach PPPoE Zakładka zabezpieczenia--> szyfrowanie danych czy twój usługodawca szyfruje dane czy nie
    niekiedy wystarczy wyłączyć szyfrowanie i internet działa

  • #14 12 Maj 2013 13:33
    pan-tone
    Poziom 5  

    bład połączenia - bład 651


    bład połączenia - bład 651


    bład połączenia - bład 651


    To mi tam wyszło.

    Dodano po 47 [sekundy]:

    p1orun napisał:
    jimasek napisał:
    Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE -

    Link

    - dla karty przewodowej.

    ponadto sprawdź w ustawieniach PPPoE Zakładka zabezpieczenia--> szyfrowanie danych czy twój usługodawca szyfruje dane czy nie
    niekiedy wystarczy wyłączyć szyfrowanie i internet działa

    Nie wiem gdzie to znaleźć.

  • #15 12 Maj 2013 14:00
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Co masz w: Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe daj obrazek.

  • #16 12 Maj 2013 14:25
    pan-tone
    Poziom 5  

    bład połączenia - bład 651


    Nie mam "połączenia sieciowe" wiec nie wiem czy chodzi o to co dałam.

  • #17 12 Maj 2013 14:26
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Kliknij "Zmień ustawienia karty sieciowej" i daj screen-a.

  • #18 12 Maj 2013 14:58
    pan-tone
    Poziom 5  

    bład połączenia - bład 651


    i tam gdzie jest polaczenie lokalne "włączone" zmienia sie na "kabel sieciowy jest odłączony" mimo że caly czas jest przypięty

  • Pomocny post
    #19 12 Maj 2013 15:38
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Masz tam dwa połączenia szerokopasmowe? ALFALINE to nazwa twojego dostawcy?

  • #20 12 Maj 2013 16:25
    pan-tone
    Poziom 5  

    mam dwa, bo alfaline to jest wlasnie to polaczenie,a to drugie to powstalo jak kazales mi skonfigurowac nowe

  • #21 12 Maj 2013 16:32
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy to -

    Link.

  • #22 12 Maj 2013 20:24
    pan-tone
    Poziom 5  

    o boze..

    Dodano po 3 [godziny] 47 [minuty]:

    ten program znalazl 240 bledow, ale wyczyscil tylko trzy i koniec;/ bez zamian

  • #23 13 Maj 2013 15:05
    pan-tone
    Poziom 5  

    dziala!:) cos z kablem bylo nie tak;) ale bardzo bardzo dziekuje za probe pomocy;)

  • #24 13 Cze 2013 21:46
    FIFIx30
    Poziom 7  

    Heh wiem że odkopuje kotleta. Ale jak by ktoś czytał to sie może to przyda. To tak. PC nie mogłem za nic skonfigurować routera przy nowym połączeniu szerokopasmowym. Udało mi się to na laptopie wifi działało fajnie. Potem podłączyłem kablem PC i nie działało. Jakimś dzikim przypadkiem wszedłem w
    panel sterowania -> sieć i internet-> karta sieciowa -> właściwości -> połączenie lokalne -> właściwości -> protokół internetowy w wersji 4 zaznaczyłem i odznaczyłem wersję 6
    To mi pomogło i dziękuję za uwagę :)

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty