Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

bład połączenia - bład 651


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> bład połączenia - bład 651
Autor
Wiadomość
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#1 Post autora tematu 12 Maj 2013 12:14   

bład połączenia - bład 651


Witam,
na początek chcę powiedzieć, że się kompletnie nie znam na komputerach, ale mam nadzieje ze uda mi się naprawić to co nie działa.
A więc tak: niecały tydzień temu założono mi internet osiedlowy, na weekend zabrałam komputer do pracy, tam działał na wifi, a teraz po podłączeniu kabla komputer nie łączy się z internetem i wyskakuje błąd 651 coś tam z modemem, problem w tym, że ja żadnego modemu w domu nie mam. Zrobiłam wszystkie aktualizacje systemu, sprawdziłam kartę sieciową ( nie wiem ile ich powinno być i na jakiej zasadzie to działa, ale pokazuje mi 3 karty sieciowe, wszystkie sprawne). Jak podłącze kabel, to mi mruga "brak kabla sieciowego" a jak odłączę całkiem to nie mruga tylko po prostu go nie ma. Teraz internet mam na zasadzie wifi z tel. komórkowego, ale gdy podłącze kabel, nie łączy mnie z tym wifi. Co mi się mogło popsuć?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Maj 2013 12:14   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#2 12 Maj 2013 12:21   

Re: bład połączenia - bład 651


Masz od dostawcy jakiś login/hasło? Czy wcześniej włączałeś kabel i działało?
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#3 Post autora tematu 12 Maj 2013 12:24   

Re: bład połączenia - bład 651


Mam karteczkę z loginem i hasłem,ale wcześniej włączałam i działało
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#4 12 Maj 2013 12:28   

Re: bład połączenia - bład 651


Masz skonfigurowane połączenie szerokopasmowe? Tam wpisujesz swój login i hasło. Sprawdź czy karta sieciowa jest włączona.
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#5 Post autora tematu 12 Maj 2013 12:30   

Re: bład połączenia - bład 651


No i teraz jest problem, bo ja ani nie wiem co to jest połączenie szerokopasmowe, ani co z tą kartą sieciowa, bo pokazuje mi 3, wszystkie w porządku, ale ja nie wiem,czy któraś z nich ma związek z tym kablem;/
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#6 12 Maj 2013 12:39   

Re: bład połączenia - bład 651


To daj jakiś obrazek na forum, sprawdzimy co ty tam masz.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Maj 2013 12:39   





Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#7 Post autora tematu 12 Maj 2013 12:44   

Re: bład połączenia - bład 651


Dobra, skonfigurowałam już to połączenie szerokopasmowe, ale po próbie połączenia się wyskakuje dalej błąd 651, pokazuje , że odebrano zgłoszenie od modemu lub innego urządzenia,łączącego. Karta sieciowa jest włączona
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Maj 2013 12:44   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#8 12 Maj 2013 12:47   

Re: bład połączenia - bład 651


Daj obrazek z menadżera urządzeń, rozwiń zakładkę karty sieciowe.
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#9 Post autora tematu 12 Maj 2013 12:53   

Re: bład połączenia - bład 651


Już się robi.

Dodano po 4 [minuty]:

bład połączenia - bład 651
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#10 12 Maj 2013 13:07   

Re: bład połączenia - bład 651


Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE - Link - dla karty przewodowej.
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#11 Post autora tematu 12 Maj 2013 13:21   

Re: bład połączenia - bład 651


Zrobiłam tak jak tu jest pokazane, ale nadal błąd 651. Z tym, że zauważyłam, że w miejscu gdzie miałam odznaczyć te protokoły 4 i 6 na tym obrazku jest wszystko do dołu odznaczone, a ja mam tam wszystko zaznaczone, oprócz tych protokołów, które odznaczyłam, czy to ma znaczenie?

Dodano po 1 [minuty]:

bład połączenia - bład 651
w tym miejscu
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#12 12 Maj 2013 13:22   

Re: bład połączenia - bład 651


Jak wkładasz kabel do komputera to link na karcie staje się aktywny? Daj screen-a z ipconfig /all wpisanego do cmd kiedy łączysz się z internetem przez pppoe - Link.
Powrót do góry
   
p1orun
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 131

Post#13 12 Maj 2013 13:23   

Re: bład połączenia - bład 651


jimasek napisał:
Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE - Link - dla karty przewodowej.

ponadto sprawdź w ustawieniach PPPoE Zakładka zabezpieczenia--> szyfrowanie danych czy twój usługodawca szyfruje dane czy nie
niekiedy wystarczy wyłączyć szyfrowanie i internet działa
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#14 Post autora tematu 12 Maj 2013 13:33   

Re: bład połączenia - bład 651


bład połączenia - bład 651
bład połączenia - bład 651
bład połączenia - bład 651
To mi tam wyszło.

Dodano po 47 [sekundy]:

p1orun napisał:
jimasek napisał:
Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE - Link - dla karty przewodowej.

ponadto sprawdź w ustawieniach PPPoE Zakładka zabezpieczenia--> szyfrowanie danych czy twój usługodawca szyfruje dane czy nie
niekiedy wystarczy wyłączyć szyfrowanie i internet działa

Nie wiem gdzie to znaleźć.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#15 12 Maj 2013 14:00   

Re: bład połączenia - bład 651


Co masz w: Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe daj obrazek.
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#16 Post autora tematu 12 Maj 2013 14:25   

Re: bład połączenia - bład 651


bład połączenia - bład 651
Nie mam "połączenia sieciowe" wiec nie wiem czy chodzi o to co dałam.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#17 12 Maj 2013 14:26   

Re: bład połączenia - bład 651


Kliknij "Zmień ustawienia karty sieciowej" i daj screen-a.
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#18 Post autora tematu 12 Maj 2013 14:58   

Re: bład połączenia - bład 651


bład połączenia - bład 651
i tam gdzie jest polaczenie lokalne "włączone" zmienia sie na "kabel sieciowy jest odłączony" mimo że caly czas jest przypięty
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#19 12 Maj 2013 15:38pomocny post - solucja   

Re: bład połączenia - bład 651


Masz tam dwa połączenia szerokopasmowe? ALFALINE to nazwa twojego dostawcy?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Maj 2013 15:38pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#20 Post autora tematu 12 Maj 2013 16:25   

Re: bład połączenia - bład 651


mam dwa, bo alfaline to jest wlasnie to polaczenie,a to drugie to powstalo jak kazales mi skonfigurowac nowe
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22496
Miasto: Gostyń

Post#21 12 Maj 2013 16:32   

Re: bład połączenia - bład 651


Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy to - Link.
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#22 Post autora tematu 12 Maj 2013 20:24   

Re: bład połączenia - bład 651


o boze..

Dodano po 3 [godziny] 47 [minuty]:

ten program znalazl 240 bledow, ale wyczyscil tylko trzy i koniec;/ bez zamian
Powrót do góry
   
pan-tone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 12

Post#23 Post autora tematu 13 Maj 2013 15:05   

Re: bład połączenia - bład 651


dziala!:) cos z kablem bylo nie tak;) ale bardzo bardzo dziekuje za probe pomocy;)
Powrót do góry
   
FIFIx30
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 13
Miasto: Rzeszów

Post#24 13 Cze 2013 21:46   

Re: bład połączenia - bład 651


Heh wiem że odkopuje kotleta. Ale jak by ktoś czytał to sie może to przyda. To tak. PC nie mogłem za nic skonfigurować routera przy nowym połączeniu szerokopasmowym. Udało mi się to na laptopie wifi działało fajnie. Potem podłączyłem kablem PC i nie działało. Jakimś dzikim przypadkiem wszedłem w
panel sterowania -> sieć i internet-> karta sieciowa -> właściwości -> połączenie lokalne -> właściwości -> protokół internetowy w wersji 4 zaznaczyłem i odznaczyłem wersję 6
To mi pomogło i dziękuję za uwagę :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> bład połączenia - bład 651
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP LINK TD28901G - Nagły brak dostępu do internetu - bład 651 oraz dziwne IP (2)
Laptop Actina Webbook bład 0211 (bład klawiatury) (9)
modem Paradyne (Zhone) 6381-A3-200, bład połączenia (18)
OVISLINK WL-5460APv2 Laptop widzi siec ale bład połączenia (2)
Windows_Vista_Ultimate bład (7)
Co to za bład (komunikat) (6)
0x0c600c03 bład (1)
Windows 8.1 pppoe, błąd 651 przy pierwszej próbie połączenia po zalogowaniu (5)
D-LINK DIR-615 - Błąd 651 / Brak połączenia karta sieciowa (25)
LEXMARK - Bład 0502 (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS