Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



bład połączenia - bład 651


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->bład połączenia - bład 651 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#1 12 May 2013 12:14  Topic author   

bład połączenia - bład 651


Witam,
na początek chcę powiedzieć, że się kompletnie nie znam na komputerach, ale mam nadzieje ze uda mi się naprawić to co nie działa.
A więc tak: niecały tydzień temu założono mi internet osiedlowy, na weekend zabrałam komputer do pracy, tam działał na wifi, a teraz po podłączeniu kabla komputer nie łączy się z internetem i wyskakuje błąd 651 coś tam z modemem, problem w tym, że ja żadnego modemu w domu nie mam. Zrobiłam wszystkie aktualizacje systemu, sprawdziłam kartę sieciową ( nie wiem ile ich powinno być i na jakiej zasadzie to działa, ale pokazuje mi 3 karty sieciowe, wszystkie sprawne). Jak podłącze kabel, to mi mruga "brak kabla sieciowego" a jak odłączę całkiem to nie mruga tylko po prostu go nie ma. Teraz internet mam na zasadzie wifi z tel. komórkowego, ale gdy podłącze kabel, nie łączy mnie z tym wifi. Co mi się mogło popsuć?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#2 12 May 2013 12:21    

Re: bład połączenia - bład 651


Masz od dostawcy jakiś login/hasło? Czy wcześniej włączałeś kabel i działało?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#3 12 May 2013 12:24  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


Mam karteczkę z loginem i hasłem,ale wcześniej włączałam i działało

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 12 May 2013 12:28    

Re: bład połączenia - bład 651


Masz skonfigurowane połączenie szerokopasmowe? Tam wpisujesz swój login i hasło. Sprawdź czy karta sieciowa jest włączona.

Helpful post? + 0
Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#5 12 May 2013 12:30  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


No i teraz jest problem, bo ja ani nie wiem co to jest połączenie szerokopasmowe, ani co z tą kartą sieciowa, bo pokazuje mi 3, wszystkie w porządku, ale ja nie wiem,czy któraś z nich ma związek z tym kablem;/

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#6 12 May 2013 12:39    

Re: bład połączenia - bład 651


To daj jakiś obrazek na forum, sprawdzimy co ty tam masz.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#7 12 May 2013 12:44  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


Dobra, skonfigurowałam już to połączenie szerokopasmowe, ale po próbie połączenia się wyskakuje dalej błąd 651, pokazuje , że odebrano zgłoszenie od modemu lub innego urządzenia,łączącego. Karta sieciowa jest włączona

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#8 12 May 2013 12:47    

Re: bład połączenia - bład 651


Daj obrazek z menadżera urządzeń, rozwiń zakładkę karty sieciowe.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#9 12 May 2013 12:53  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


Już się robi.

Dodano po 4 [minuty]:

bład połączenia - bład 651

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#10 12 May 2013 13:07    

Re: bład połączenia - bład 651


Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE - Link - dla karty przewodowej.

Helpful post? + 0
Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#11 12 May 2013 13:21  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


Zrobiłam tak jak tu jest pokazane, ale nadal błąd 651. Z tym, że zauważyłam, że w miejscu gdzie miałam odznaczyć te protokoły 4 i 6 na tym obrazku jest wszystko do dołu odznaczone, a ja mam tam wszystko zaznaczone, oprócz tych protokołów, które odznaczyłam, czy to ma znaczenie?

Dodano po 1 [minuty]:

bład połączenia - bład 651
w tym miejscu

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#12 12 May 2013 13:22    

Re: bład połączenia - bład 651


Jak wkładasz kabel do komputera to link na karcie staje się aktywny? Daj screen-a z ipconfig /all wpisanego do cmd kiedy łączysz się z internetem przez pppoe - Link.

Helpful post? + 0
Back to top
p1orun
Level 15
Joined: 23 Jan 2007
Posts: 197
Helped: 11
Post rating: 9
p1orun
Level 15
Post#13 12 May 2013 13:23    

Re: bład połączenia - bład 651


jimasek wrote:
Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE - Link - dla karty przewodowej.

ponadto sprawdź w ustawieniach PPPoE Zakładka zabezpieczenia--> szyfrowanie danych czy twój usługodawca szyfruje dane czy nie
niekiedy wystarczy wyłączyć szyfrowanie i internet działa

Helpful post? + 0
Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#14 12 May 2013 13:33  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


bład połączenia - bład 651
bład połączenia - bład 651
bład połączenia - bład 651
To mi tam wyszło.

Dodano po 47 [sekundy]:

p1orun wrote:
jimasek wrote:
Spróbuj jeszcze raz skonfigurować PPPoE - Link - dla karty przewodowej.

ponadto sprawdź w ustawieniach PPPoE Zakładka zabezpieczenia--> szyfrowanie danych czy twój usługodawca szyfruje dane czy nie
niekiedy wystarczy wyłączyć szyfrowanie i internet działa

Nie wiem gdzie to znaleźć.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#15 12 May 2013 14:00    

Re: bład połączenia - bład 651


Co masz w: Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe daj obrazek.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#16 12 May 2013 14:25  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


bład połączenia - bład 651
Nie mam "połączenia sieciowe" wiec nie wiem czy chodzi o to co dałam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#17 12 May 2013 14:26    

Re: bład połączenia - bład 651


Kliknij "Zmień ustawienia karty sieciowej" i daj screen-a.

Helpful post? + 0
Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#18 12 May 2013 14:58  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


bład połączenia - bład 651
i tam gdzie jest polaczenie lokalne "włączone" zmienia sie na "kabel sieciowy jest odłączony" mimo że caly czas jest przypięty

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#19 12 May 2013 15:38Helpful post    

Re: bład połączenia - bład 651


Masz tam dwa połączenia szerokopasmowe? ALFALINE to nazwa twojego dostawcy?

Helpful post? + 0
Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#20 12 May 2013 16:25  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


mam dwa, bo alfaline to jest wlasnie to polaczenie,a to drugie to powstalo jak kazales mi skonfigurowac nowe

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26380
Helped: 2626
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#21 12 May 2013 16:32    

Re: bład połączenia - bład 651


Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy to - Link.

Helpful post? + 0
Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#22 12 May 2013 20:24  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


o boze..

Dodano po 3 [godziny] 47 [minuty]:

ten program znalazl 240 bledow, ale wyczyscil tylko trzy i koniec;/ bez zamian

Helpful post? + 0
Back to top
pan-tone
Level 5
Joined: 12 May 2013
Posts: 12
pan-tone
Level 5
Post#23 13 May 2013 15:05  Topic author   

Re: bład połączenia - bład 651


dziala!:) cos z kablem bylo nie tak;) ale bardzo bardzo dziekuje za probe pomocy;)

Helpful post? + 0
Back to top
FIFIx30
Level 7
Location: Rzeszów
Joined: 24 Dec 2011
Posts: 20
FIFIx30
Level 7
Post#24 13 Jun 2013 21:46    

Re: bład połączenia - bład 651


Heh wiem że odkopuje kotleta. Ale jak by ktoś czytał to sie może to przyda. To tak. PC nie mogłem za nic skonfigurować routera przy nowym połączeniu szerokopasmowym. Udało mi się to na laptopie wifi działało fajnie. Potem podłączyłem kablem PC i nie działało. Jakimś dzikim przypadkiem wszedłem w
panel sterowania -> sieć i internet-> karta sieciowa -> właściwości -> połączenie lokalne -> właściwości -> protokół internetowy w wersji 4 zaznaczyłem i odznaczyłem wersję 6
To mi pomogło i dziękuję za uwagę :)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> bład połączenia - bład 651
Page 1 of 1

Similar topics to bład połączenia - bład 651

TP LINK TD28901G - Nagły brak dostępu do internetu - bład 651 oraz dziwne IP (2)
Laptop Actina Webbook bład 0211 (bład klawiatury) (9)
modem Paradyne (Zhone) 6381-A3-200, bład połączenia (18)
OVISLINK WL-5460APv2 Laptop widzi siec ale bład połączenia (2)
Windows_Vista_Ultimate bład (7)
Co to za bład (komunikat) (6)
0x0c600c03 bład (1)
Windows 8.1 pppoe, błąd 651 przy pierwszej próbie połączenia po zalogowaniu (5)
D-LINK DIR-615 - Błąd 651 / Brak połączenia karta sieciowa (25)
LEXMARK - Bład 0502 (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.147 seconds