Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3
Autor
Wiadomość
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#31 15 Maj 2013 11:02   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Proszę wykonać to w takiej kolejność jakiej opisałem czyli po wykonanym skrypcie, reset przglądarek nawet Internet Explorer, później dopiero to co zacytowałem
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#32 Post autora tematu 15 Maj 2013 12:23   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Zresetowałam google chrome, firfox-a nie mam.
Posiadam Launach Internet Explorer Browser. Nie mogłam go uruchomić - komputer się zawiesił i podał komunikat, że nie może uruchomić okna dialogowego.

Jeszcze przed wykonaniem resetu pojawiła się informacja o nowym błędzie z Nortona: 8506,422

Uruchamiam ponownie komputer.
Zobaczę czy będę mogła uruchomić Internet Explorer. Poszukuję w necie informacji na temat jego resetu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Maj 2013 12:23   





Powrót do góry
   
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#33 15 Maj 2013 12:40   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Proszę więc narazie nie resetować internet explorer, tym zajmiemy się później proszę ściągnąć program Total Unistall i odinstalować nim Nortona wykonać restart, i napisać o efektach tej operacji
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#34 Post autora tematu 15 Maj 2013 12:57   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Już zresetowałam internet Explorer i chciałam wysłać raport SecurityCheck ale komputer się zawiesił.

Nie widziałam tam napisu Out of data.

Zaraz zabieram sie za Nortona.

Dodano po 5 [minuty]:

Czy chodzi o jakąś konkretną wersję Total Unistall. Na stronie dobreprogramy.pl znalazłam 6.2.4
Może być?
Powrót do góry
   
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#35 15 Maj 2013 13:59   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Tak proszę wykorzystać tę wersję
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#36 Post autora tematu 15 Maj 2013 21:58   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Usunęłam Nortona a następnie użyłam CCleaner i zainstalowałam ponownie Nortona.
Cały czas wyświetla informację, że jest zagrożony. Podczas skanowania zawiesił się komputer :(

Dodano po 5 [godziny] 20 [minuty]:

Co teraz mogę zrobić?

Podczas instalowania CCleaner pojawił się też program Qtrax Player. nie mam pojęcia skąd?
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#37 Post autora tematu 16 Maj 2013 08:07   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Witam,

ponownie skanowałam i ponownie komputer się zawiesił :(
Będę wdzięczna za dodatkowe wskazówki.
Powrót do góry
   
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#38 16 Maj 2013 10:06   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Co rozumiesz pisząc zawiesił się ?
Czy jest to całkowity brak odpowiedzi podczas wykonywania jakiejś operacji ?
Czy może brak odpowiedzi czasowy a później wyskakuje błąd
Czy może po dłuższym braku odpowiedzi pokazuje się komunikat, albo niebieski ekran, czy komputer uruchamia się ponownie ?

Dodano po 1 [minuty]:

Odnośnie Nortona spróbuj tego:
https://support.norton.com/sp/pl/pl/home/current/solutions/v63747357_EndUserProfile_pl_pl

Dodano po 7 [minuty]:

Gdyby to nie pomogło spróbuj wykonać czysty rozruch wg tej instrukcji http://support.microsoft.com/kb/929135 I wtedy odinstalować Norton-a, przeskanować programem dr.Web Cure it i podać skany na forum wraz z OTL z naciskiem na plik Extras, oraz napisać w przypadku jakichś podejrzanych komunikatów bądź niepowodzenia
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#39 Post autora tematu 16 Maj 2013 11:38   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Witam,

błąd pojawił 3048,3 się tylko kilka razy (ostatni raz w jednym z opisanych postów + raz całkiem inny błąd też opisany w powyższym poście). Obecnie nie pojawia się.
Głównie chodzi o to, ze komputer zawiesza się tzn. jest całkowity brak reakcji, czasem kiedy zaczyna się klikać pojawia się w miejscu znaku myszki znak pracy komputera (kręci się kółko), albo blady lub czarny ekran. Nic wtedy nie można zrobić, nawet CTRL+ALT+DELETE). Komputer muszę wyłączać poprzez długie przytrzymanie przycisku włączania komputera.
Tak się dzieje podczas pracy na komputerze - nagle. Ja mam wrażenie, że to powoduje Norton bo często taka sytuacja miała miejsce kiedy pojawiła się informacja, że Norton wykonywał coś podczas bezczynności.
Norton cały czas pokazuje ikonę zagrożony a kiedy uruchamiam opcje NAPRAW albo skanowanie to działa do pewnego momentu i nagle zatrzymuje się i nic się nie dzieje i to trwa, i trwa. A kiedy cokolwiek się naciśnie np. zakończ to najczęściej pojawia się ikona pracy komputera lub blady ekran.
No i nie mam pojęcia co może być przyczyną.
Ostatnio zatrzymał sie na skanowaniu miejsca : program files\microsoft works\wksdb.exe to była pozycja 6090.
Powrót do góry
   
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#40 16 Maj 2013 11:42   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Wykonaj czysty rozruch i odinstaluj Nortona i wykonaj co zaleciłem, do tego (już po odinstalowaniu) logi z tdsskiller nic nie usuwaj tylko podaj raporty, oraz raport gmer zanim wygenerujesz odinstaluj wszystkie napedy wirtulane typu daemon tools wraz ze sterownikiem STPD
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#41 Post autora tematu 16 Maj 2013 12:08   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


O jakie napędy wirtualne chodzi?
Powrót do góry
   
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#42 16 Maj 2013 12:10   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Napędy wirtualne takie jak np wirtualny CDROM dostępne są po zainstalowaniu Deamon Tools-a, czy Alkohol 120%, gdyby były tego typu programy w systemie proszę je kompletnie odinstalować wraz ze sterownikami
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Maj 2013 12:10   





Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#43 Post autora tematu 16 Maj 2013 12:49   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Nie powinnam posiadać tego typu oprogramowania.

a jeśli chodzi o czysty rozruch to jak zalogować się do komputera (system Vista) jako administrator?
Powrót do góry
   
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#44 16 Maj 2013 13:06   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Z Twoich logów wynika że Twoje konto jest kontem administratora, więc możesz z jego poziomu wykonać operacje, by móc dowolny program uruchomić w trybie administratora, należy najechać na ikonkę prawoklik z rozwiniętego menu wybieramy uruchom jako administrator i potwierdzamy kolejne komunikaty dostępowe i w efekcie w ten sposób uruchamiamy program z poziomu administratora
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Maj 2013 13:06   





Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#45 Post autora tematu 16 Maj 2013 13:34   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Programy dawałam radę chodziło mi o uruchomienie komputera bo to potrzebne mi jest do czystego rozruchu, ale dziękuję za pełna informacje :)

Jeśli wykonam czysty rozruch tzn. zaznaczę pierwszą połowę pól na ekranie to
komputer będzie mi się uruchamiał normalnie czy w jakimś innym stanie i potem inaczej go muszę uruchamiać aby działał normalnie?
aby sprawdzić czy wszystko jest ok to będę musiała wykonać skanowanie Nortonem żeby sprawdzić czy system się zawiesza?
Czy jak ponownie będzie się zawieszał jak wykonam czysty rozruch na liście nie będzie poprzednich programów, które wcześniej zaznaczyłam?
W jaki sposób dojdę do tego, który jest przyczyną? To wyjdzie w zapisie z OTL i Extras po zeskanowaniu dr Web Cure? (rozumiem, ze ten program mam zainstalować przed rozruchem i odinstalowaniem Nortona). Nortona mam zainstalować dopiero po wykonaniu skanów?
Powrót do góry
   
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#46 16 Maj 2013 14:19   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Welonek7 napisał:

Jeśli wykonam czysty rozruch tzn. zaznaczę pierwszą połowę pól na ekranie to
komputer będzie mi się uruchamiał normalnie czy w jakimś innym stanie i potem inaczej go muszę uruchamiać aby działał normalnie?


Wtedy system załaduje się bez dodatkowych programów oraz ustawień, w postaci tzw czystej :)

Welonek7 napisał:

aby sprawdzić czy wszystko jest ok to będę musiała wykonać skanowanie Nortonem żeby sprawdzić czy system się zawiesza?


Skanowanie Nortonem na razie nie będzie potrzebne, chcemy go poprawnie odinstalować, by żaden komponent nie był w pamięci i zobaczyć jak system zareaguje gdy już pozbędziemy się Nortona

Welonek7 napisał:

Czy jak ponownie będzie się zawieszał jak wykonam czysty rozruch na liście nie będzie poprzednich programów, które wcześniej zaznaczyłam?


Mimo tego że je odznaczysz one będą, tylko moduły uruchomieniowe programó będą odznaczone, w każdej chwili można z powrotem uruchomić te moduły i system wróci do poprzedniego stanu

Welonek7 napisał:

W jaki sposób dojdę do tego, który jest przyczyną?

W ten sam sposób jak do tej pory, jeśli zauważysz że to nie rozwiązało Twojego probelmy i przy podobnych operacjach on andal się zawiesza, np przy generowaniu logów z programu OTL, czy wykonywaniu skanu który zalecę dr. Web Cure it, to wtedy będziesz widziała róznicę czy to wina systemu, czy wina którego z programów

Welonek7 napisał:

To wyjdzie w zapisie z OTL i Extras po zeskanowaniu dr Web Cure?


Tak, w reporcie Extras powinny pokazać się kolejne błędy np uruchomieniowe, a w OTL przy okazji zaobserwuję czy istnieją jakieś zmiany

Welonek7 napisał:

(rozumiem, ze ten program mam zainstalować przed rozruchem i odinstalowaniem Nortona). Nortona mam zainstalować dopiero po wykonaniu skanów?


Dr. Web jest to skaner którego się nie instaluje tylko uruchamia, należy go uruchomić po wykonaniu czystego rozruchu i odinstalowaniu Nortona, gdyż on ma również jak norton skaner typu AV (antywirusowy)
Powrót do góry
   
sPeRaCz.PL
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 3964
Miasto: Lublin

Post#47 16 Maj 2013 17:01   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Welonek7 napisał:
Witam,

mam problem.
Co jakiś czas pojawia mi się informacja z Norton Internet Security, że wystąpił błąd 3048,3
Jest także informacja, że system nie jest bezpieczny a podczas skanowania zawiesza się komputer i nic nie da się zrobić. Próbowałam wykonać zadania opisane w informacji z Nortona o tym błędzie. Niestety także zawiesza się komputer. Przypuszczam, że to jakis wirus. Będę wdzięczna za pomoc.

System: Vista

Pozdrawiam


Przecież zakres błędów od 3048,3 do 8256,2 dotyczy wyłączonej autoochrony produktów Norton'a. Coś mi się wydaje, że zostało użyte NTR (Norton Trial Reset) lub coś podobnego. A opisana sytuacja Dotyczy NaV/NiS 2012 NaV/NiS 2013 oraz Norton 360. Ale tylko domniemam...

Zatem mogę się mylić. Dlaczego zatem nie wyślesz raportu z błędem do Symanteca ? Skoro masz legalny produkt to wsparcie mają świetne, błyskawiczny czas reakcji.

Ponadto prawidłowe i definitywne odinstalowanie pakietów Nortona możliwe jest tylko i wyłącznie prze Norton Removal Tool Link

Więc:
1. Użyj narzędzie Norton Removal Tool
2. Uruchom PC ponownie
3. Jako administrator przeczyść rejestr
4. Jako administrator zainstaluj ponownie produkt Nortona (podając prawidłowe dane Norton Account)
5. Uruchom ponownie PC
6. Zaktualizuj bazy av

Jak ta procedura nie pomoże to musisz oficjalnie prze Norton Account zwrócić się do supportu Symanteca.
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#48 Post autora tematu 21 Maj 2013 15:42   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Witam,

wykonałam czysty rozruch i odistalowałam Nortona. Podczas próby uruchomienia dr. Web ze strony dobreprogramy.pl zainstalował mi sie kolejny program VuuPC i tera mam problem z jego dezinstalacją.
Masakra - dlaczego tak się dzieje?
Po co instalują się takie programy? Teraz mam dziwaczna wyszukiwarkę z wyskakującymi informacjami.
Komputer się nie zawiesza ale jak mam teraz skan dr Web?

Dodano po 19 [minuty]:

Udało mi się uruchomić Dr. Web CureIt. Na chwilę obecną wyrył 5 zagrożeń:

browserprotect.dll
lyrmix.dll
dealplyie.dll,
lyricsmixuptade.exe
updatetask.exe

skanuje dalej.
Co mam zrobić z tymi zagrożeniami?
I co mam zrobić z tym wcześniej zainstalowanym oprogramowaniem VuuPC?

Dodano po 4 [godziny] 27 [minuty]:

W załączniku przesyłam pliki OTL i Extras wykonane po skanowaniu programem dr. Web Cure It, który wykrył 17 zagrożeń.

skoro nie wykonywałam innego uruchomienie komputera domyślam sie, że cały czas mam uruchomiony w tzw. czystym rozruchu.
Będę wdzięczna za dalsze instrukcje. I wracam różwnież do pytania: jak usunąć te programy, które nie wiedząc dlaczego zostały zainstalowane :(?

Załączniki:
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#49 Post autora tematu 22 Maj 2013 08:36   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Witam,

w dniu wczorajszym wkleiłam logi OTL i Extras. Byłabym bardzo wdzięczna za dalsze wskazówki. Obecnie nie wykonywałam nic więcej. Skończyłam na wykonaniu logów.
Teraz pewnie powinnam uruchomić komputer w normalnym trybie wg wskazówek z wcześniej załączonego linka (wykonałam czysty rozruch wg wskazówek opisanych dla systemu Vista w pierwszym punkcie. Nie wykonywałam kolejnych punktów, w których należało odznaczać poszczególne programy i obserwować co się będzie działo. Nie wykonywałam także części dotyczącej zwykłego uruchomienia komputera) i zainstalować Nortona.
Będę bardzo wdzięczna za wskazówki bo bez tego komputera jak bez ręki ;) Jest mi niezbędny.
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 3764

Post#50 22 Maj 2013 10:00   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Odinstaluj Qtrax Player,Delta Chrome Toolbar,McAfee Security Scan Plus,DealPly.Użyj AdwCleaner http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner z funkcji Usuń(w przypadku Visty/Windows7 uruchom z prawokliku jako Administrator).
Pokaż nowy OTL.txt
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#51 Post autora tematu 22 Maj 2013 11:44   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Witam,

dziękuję za wskazówki.
Czy mam uruchomić komputer normalnie - stosując się do zaleceń z linku czy pozostać w wersji czystego rozruchu?

Dodano po 1 [godziny] 33 [minuty]:

Usunęłam wymienione programy i użyłam funkcji usuń z AdwCleaner. Następnie wykonałam ponownie logi OTL i Extras.
Mam jeszcze na pulpicie skrót do Total Uninstal 6 - czy również odinstalować?

Miałam problem ze stroną startową google chrome bo cały czas miałam adres z delta ale po zastosowaniu funkcji usuń z AdwCleaner strona została skasowana. Sama nie mogłam wpisać strony startowej np. jako google. Obecnie także nie mogę.

Nie wiem czy obecnie mam komputer uruchomiony przez opcje czysty rozruch ale skoro nie wykonywałam żadnych ustawień aby uruchomić normalnie to chyba tak.

Dołączam nowe logi OTL i Extras i będę wdzięczna za dalszą instrukcję :)

Dodano po 1 [minuty]:

No i brakujące logi

Załączniki:
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 3764

Post#52 22 Maj 2013 14:57   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Cytat:
:OTL
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\EENGINE\EraserUtilDrv11220.sys -- (EraserUtilDrv11220)
[2013-05-21 10:38:39 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\Lyrmix
[2013-05-20 11:14:20 | 000,000,000 | -HSD | C] -- C:\found.000
[2013-05-22 11:02:52 | 000,000,352 | ---- | M] () -- C:\Windows\tasks\Lyrmix Update.job
[2009-05-03 08:48:52 | 000,031,382 | ---- | C] () -- C:\Users\Dom\AppData\Roaming\wklnhst.dat

:Commands
[emptytemp]


Kliknij Wykonaj skrypt.W OTL użyj opcji Sprzątanie.
W AdwCleaner użyj opcji Odinstaluj.
W Chrome ustaw domyślną wyszukiwarkę na google a Delta Search usuń.
Ustawianie strony startowej http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95314
Ustawianie wyszukiwarki domyślnej http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95426
Zainstaluj aktualizacje do programow wskazanych przez Security Check
http://screen317.spywareinfoforum.org/SecurityCheck.exe jako out of date.
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#53 Post autora tematu 22 Maj 2013 15:48   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Nigdzie nie mogę znaleźć delta search (nadal pojawia sięjej adres w wyszukiwarce). Ja już ją odinstalowywałam . Może dlatego nie mogę ustawic strony startowej.

Dodano po 2 [minuty]:

Kliknij Wykonaj skrypt.W OTL użyj opcji Sprzątanie. (wykonano)
W AdwCleaner użyj opcji Odinstaluj. (wykonano)
W Chrome ustaw domyślną wyszukiwarkę na google a Delta Search usuń (tu mam problem bo nie widzę nigdzie delta search a chyba jednak jakies pozostałości zostały)
Ustawianie strony startowej http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95314 (nie dałam rady, chyba przez to delta search)
Ustawianie wyszukiwarki domyślnej http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95426

Zainstaluj aktualizacje do programow wskazanych przez Security Check
http://screen317.spywareinfoforum.org/SecurityCheck.exe jako out of date.

w kolejnym linku spróbuję wkleić check up. Nie widzę tam out of date.

Dodano po 49 [sekundy]:

Results of screen317's Security Check version 0.99.64
Windows Vista Service Pack 2 x86 (UAC is enabled)
Internet Explorer 10
``````````````Antivirus/Firewall Check:``````````````

WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update.
`````````Anti-malware/Other Utilities Check:`````````
CCleaner
Java(TM) 6 Update 32
Java(TM) 6 Update 2
Java version out of Date!
Adobe Flash Player 10 Flash Player out of Date!
Adobe Reader 8
Google Chrome 26.0.1410.43
Google Chrome 26.0.1410.64
````````Process Check: objlist.exe by Laurent````````
`````````````````System Health check`````````````````
Total Fragmentation on Drive C: %
````````````````````End of Log``````````````````````




Będę wdzięczna za dalsze instrukcje :)

Dodano po 1 [minuty]:

Dopiero teraz widzę, że są :)
Już aktualizauję

Dodano po 5 [minuty]:

Te aktualizacje to chyba będę mogła zrobić dopiero po uruchomieniu komputera w trybie normalnym a nie na czystym rozruchu.
Czy mam już uruchomić normalnie? (bo sądzę, ze cały czas jest na czystym rozruchu bo nic nie ustawiałam ale cały czas go włączam i wyłączam)
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 3764

Post#54 22 Maj 2013 16:10   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Spróbuj normalnie uruchomić.
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#55 Post autora tematu 22 Maj 2013 20:03   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Uruchomiłam komputer normalnie.
Jeszcze nie zaktualizowałam yavy i Flash Playera.
Zainstalowałam Nortona, zaktualizowałam bazy, uruchomiłam ponownie komputer i ...

komputer zatrzymał się na pozycji: Ostatnio zatrzymał sie na skanowaniu miejsca : program files\microsoft works\wksdb.exe
czyli tak samo jak było za poprzednim razem. Następnie zrobił sie czarny ekran z rączką i nic nie działa.

Będę wdzięczna za dalsze instrukcje.

Dodano po 2 [godziny] 56 [minuty]:

Jak ponownie włączyłam komputer zauważyłam, ze Norton był bezpieczny. W momencie kiedy rozpoczął wykonywać skanowanie w tle zawiesił się komputer. Musiałam ponownie wyłączyć go dłużej przytrzymując przycisk włączający komputer.
Po ponownym uruchomieniu Norton ponownie jest zagrożony.
Nie wiem co zrobić :( Będę wdzięczna za wskazówki
Powrót do góry
   
Welonek7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 36

Post#56 Post autora tematu 23 Maj 2013 12:07   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Do czasu rozpoczęcia skanowania Nortonem system działa normalnie.
Co mogę zrobić aby komputer się nie zawieszał?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Maj 2013 12:07   





Powrót do góry
   
Zeus__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 346
Miasto: Polish

Post#57 23 Maj 2013 12:50   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Problem może być zbyt zaawansowany, więc jeśli żadne wskazówki nie pomagają proponuję założyć temat w innym dziale albo pozostaje przeinstalowanie Windows-a
Powrót do góry
   
securityguy
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 1
Miasto: Chennai

Post#58 14 Paź 2013 15:13   

Re: Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3


Błąd: „3048,3" jest wyświetlany w produkcie Norton - Aby rozwiązać ten problem, pobierz i zainstaluj najnowsze definicje wirusów przy użyciu narzędzia Intelligent Updater. łącze - Support.norton.com/sp/pl/pl/home/current/solutions/v63747322_EndUserProfile_pl_pl
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Windows Vista HP SP2 - Norton Internet Security: błąd 3048,3
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  12
Podobne tematy
Płatnik i Norton Internet Security 2008 (8)
Alert z Norton Internet Security - co to oznacza? (2)
Norton Internet Security a sieć lokalna (6)
Norton Internet Security - subskrybcja (1)
Norton Internet Security - Pomocy! (3)
Norton Internet Security 2004 (3)
Windows Vista SP2 i błąd 80240016 podczas aktualizacji (3)
norton internet security (5)
Norton Internet Security - przycisk "Norton File Insight" (10)
VISTA SP2 - Windows Update błąd: 80070057 oraz błąd SFC /scannow -odporne (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.094 seconds

elektroda.pl temat RSS