Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment -> Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Author
Message
baksi1987
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 08 Oct 2007
Posts: 17
Location: b-ce

Post#1 Post from the author of the topic 14 May 2013 22:25   

Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


Witam,
opiszę co i jak po kolei.
Zakupiłem jakiś czas temu chińczyka, gość sprzedawał tanio te agregaty, miały uszkodzone obudowy części końcowej silnika, tego miejsca w którym znajduje się regulator.
W momencie zakupu był odpalony i sprawdzony, wszystko działało w porządku, została podłączona kątówka makity 2400W, zależało mi na tym aby ją uciągnął.
Czekałem później na tą pękniętą część, którą sprzedawca zobowiązał się dosłać, otrzymałem ją poskładałem jak było, odpaliłem i brak prądu.
Zacząłem szukać czytać etc, wynikło że regulator, więc do sprzedawcy wadliwego sprzętu, miał, wysłał, ale okazało się że trochę inny, stwierdził że da się to jakoś podłączyć.
Odstawiłem do "elektryka" posprawdzał pokombinował, stwierdził że nie wie jak podłączyć ten regulator, ale twierdził że reszta całości jest ok, niby naprawił włącznik który w dalszym ciągu nie wyłącza silnika, wziął 50 zł i był szczęśliwy, ja mniej Wink

Teraz prośba do Was, może ktoś się spotkał z czymś podobnym i będzie potrafił wytłumaczyć laikowi co i jak zrobić Smile
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Tu dosłany przez sprzedawcę drugi regulator
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu

Jak to ugryźć?
Co po kolei sprawdzić, w jaki sposób?
Czy da się sprawdzić ten stary regulator? Czy to na pewno w nim jest problem?

Z góry dziękuję za każdą radę i pomoc Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 May 2013 22:25   





Back to top
   
tc
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 13 Dec 2003
Posts: 138

Post#2 22 May 2013 13:06helpful post - solution   

Re: Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


Jak widać jest to agregat 3 fazowy moc jaką możesz uzyskać z jednej fazy to ok1 kW, więc szlifierki o której piszesz nie uciągnie.Jeśli podłączyłeś tą szlifierkę to możliwe jest uszkodzenie uzwojenia. Najlepszym rozwiązaniem jest wymiana stojana na 1 fazowy lub przezwojenie, wówczas uzyskasz max moc ok 2,5kw.Jeśli się na tym nie znasz to oddaj do prawdziwego elektryka .

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment -> Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Page 1 of 1
Similar topics
jaki agregat prądotwórczy/prądnicę kupić, żeby piec działał, gdy brak prądu? (15)
Agregat prądotwórczy 2kW Nie daje prądu (14)
Agregat prądotwórczy Kinzo 2KW nie daje prądu (5)
Agregat prądotwórczy ECT 6500 P1 nie daje prądu. Poszukuję pełnego schematu (2)
Honda GC160 - Agregat prądotwórczy nie daje prądu, silnik działa bez zarzutów (1)
Agregat prądotwórczy brak ładowanie (20)
Agregat prądotwórczy NuPower- brak napięcia (2)
agregat prądotwórczy BC 20X brak napięcia (1)
Brak - Agregat prądotwórczy - Własnej roboty (11)
Agregat prądotwórczy HondaGX160 brak napięcia 230V (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl topic RSS feed