Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


  Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment ->Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
baksi1987
Level 8
Location: b-ce
Joined: 08 Oct 2007
Posts: 17
Post rating: 1
baksi1987
Level 8
Post#1 14 May 2013 22:25  Topic author   

Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


Witam,
opiszę co i jak po kolei.
Zakupiłem jakiś czas temu chińczyka, gość sprzedawał tanio te agregaty, miały uszkodzone obudowy części końcowej silnika, tego miejsca w którym znajduje się regulator.
W momencie zakupu był odpalony i sprawdzony, wszystko działało w porządku, została podłączona kątówka makity 2400W, zależało mi na tym aby ją uciągnął.
Czekałem później na tą pękniętą część, którą sprzedawca zobowiązał się dosłać, otrzymałem ją poskładałem jak było, odpaliłem i brak prądu.
Zacząłem szukać czytać etc, wynikło że regulator, więc do sprzedawcy wadliwego sprzętu, miał, wysłał, ale okazało się że trochę inny, stwierdził że da się to jakoś podłączyć.
Odstawiłem do "elektryka" posprawdzał pokombinował, stwierdził że nie wie jak podłączyć ten regulator, ale twierdził że reszta całości jest ok, niby naprawił włącznik który w dalszym ciągu nie wyłącza silnika, wziął 50 zł i był szczęśliwy, ja mniej ;)

Teraz prośba do Was, może ktoś się spotkał z czymś podobnym i będzie potrafił wytłumaczyć laikowi co i jak zrobić :)
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Tu dosłany przez sprzedawcę drugi regulator
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu

Jak to ugryźć?
Co po kolei sprawdzić, w jaki sposób?
Czy da się sprawdzić ten stary regulator? Czy to na pewno w nim jest problem?

Z góry dziękuję za każdą radę i pomoc :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tc
Level 16
Joined: 13 Dec 2003
Posts: 147
Helped: 15
Post rating: 4
tc
Level 16
Post#2 22 May 2013 13:06Helpful post    

Re: Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


Jak widać jest to agregat 3 fazowy moc jaką możesz uzyskać z jednej fazy to ok1 kW, więc szlifierki o której piszesz nie uciągnie.Jeśli podłączyłeś tą szlifierkę to możliwe jest uszkodzenie uzwojenia. Najlepszym rozwiązaniem jest wymiana stojana na 1 fazowy lub przezwojenie, wówczas uzyskasz max moc ok 2,5kw.Jeśli się na tym nie znasz to oddaj do prawdziwego elektryka .

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment -> Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Page 1 of 1

Similar topics to agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu

jaki agregat prądotwórczy/prądnicę kupić, żeby piec działał, gdy brak prądu? (15)
Agregat prądotwórczy 2kW Nie daje prądu (14)
Agregat prądotwórczy Kinzo 2KW nie daje prądu (5)
Agregat prądotwórczy ECT 6500 P1 nie daje prądu. Poszukuję pełnego schematu (2)
Honda GC160 - Agregat prądotwórczy nie daje prądu, silnik działa bez zarzutów (1)
Agregat prądotwórczy brak ładowanie (20)
Agregat prądotwórczy NuPower- brak napięcia (2)
agregat prądotwórczy BC 20X brak napięcia (1)
Brak - Agregat prądotwórczy - Własnej roboty (11)
Agregat prądotwórczy HondaGX160 brak napięcia 230V (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.101 seconds