Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Maszyny i Urządzenia -> Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Autor
Wiadomość
baksi1987
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 17
Miasto: b-ce

Post#1 Post autora tematu 14 Maj 2013 22:25   

Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


Witam,
opiszę co i jak po kolei.
Zakupiłem jakiś czas temu chińczyka, gość sprzedawał tanio te agregaty, miały uszkodzone obudowy części końcowej silnika, tego miejsca w którym znajduje się regulator.
W momencie zakupu był odpalony i sprawdzony, wszystko działało w porządku, została podłączona kątówka makity 2400W, zależało mi na tym aby ją uciągnął.
Czekałem później na tą pękniętą część, którą sprzedawca zobowiązał się dosłać, otrzymałem ją poskładałem jak było, odpaliłem i brak prądu.
Zacząłem szukać czytać etc, wynikło że regulator, więc do sprzedawcy wadliwego sprzętu, miał, wysłał, ale okazało się że trochę inny, stwierdził że da się to jakoś podłączyć.
Odstawiłem do "elektryka" posprawdzał pokombinował, stwierdził że nie wie jak podłączyć ten regulator, ale twierdził że reszta całości jest ok, niby naprawił włącznik który w dalszym ciągu nie wyłącza silnika, wziął 50 zł i był szczęśliwy, ja mniej ;)

Teraz prośba do Was, może ktoś się spotkał z czymś podobnym i będzie potrafił wytłumaczyć laikowi co i jak zrobić :)
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Tu dosłany przez sprzedawcę drugi regulator
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu

Jak to ugryźć?
Co po kolei sprawdzić, w jaki sposób?
Czy da się sprawdzić ten stary regulator? Czy to na pewno w nim jest problem?

Z góry dziękuję za każdą radę i pomoc :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Maj 2013 22:25   





Powrót do góry
   
tc
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Gru 2003
Posty: 138

Post#2 22 Maj 2013 13:06pomocny post - solucja   

Re: Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu


Jak widać jest to agregat 3 fazowy moc jaką możesz uzyskać z jednej fazy to ok1 kW, więc szlifierki o której piszesz nie uciągnie.Jeśli podłączyłeś tą szlifierkę to możliwe jest uszkodzenie uzwojenia. Najlepszym rozwiązaniem jest wymiana stojana na 1 fazowy lub przezwojenie, wówczas uzyskasz max moc ok 2,5kw.Jeśli się na tym nie znasz to oddaj do prawdziwego elektryka .
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Maszyny i Urządzenia -> Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jaki agregat prądotwórczy/prądnicę kupić, żeby piec działał, gdy brak prądu? (15)
Agregat prądotwórczy 2kW Nie daje prądu (14)
Agregat prądotwórczy Kinzo 2KW nie daje prądu (5)
Agregat prądotwórczy ECT 6500 P1 nie daje prądu. Poszukuję pełnego schematu (2)
Honda GC160 - Agregat prądotwórczy nie daje prądu, silnik działa bez zarzutów (1)
Agregat prądotwórczy brak ładowanie (20)
Agregat prądotwórczy NuPower- brak napięcia (2)
agregat prądotwórczy BC 20X brak napięcia (1)
Brak - Agregat prądotwórczy - Własnej roboty (11)
Agregat prądotwórczy HondaGX160 brak napięcia 230V (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.038 seconds

elektroda.pl temat RSS