FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

zasilacz czterozaciskowy 0-30V 5A

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> zasilacz czterozaciskowy 0-30V 5A
Author
Poziom 15
Poziom 15

Post#1 Post from the author of the topic 13 Mar 2003 00:29   

zasilacz czterozaciskowy 0-30V 5A

robilem zasilacz umieszczony na elektrodzie http://www.elektroda.pl/download/dwpl.php?file=inne/pe2/zasilaczcztero0-30v5a.pdf Mam problem z tym zasilaczem a dokladnie z woltomierzem i amperomierzem tego zasilacza. Woltomierz ten posida automatyczna kalibracje oparta na kluczu analogowym, klucz ten dzila ale niestety nie jestem w stanie wysterowac woltomierza
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Mar 2003 00:29   

Back to top

Robert Wakulik
Poziom 2
Poziom 2

Post#2 26 May 2003 14:31   

zasilacz czterozaciskowy

Witam.
Ja jestem w trakcie budowy tego zasilacza, niestety na tym etapie nie potrafię Ci nic doradzić. Jeśli będę miał już jakieś doświadczenia z uruchomieniem to się z Tobą nimi podzielę.
Napisz jak działa zasadniczy układ zasilacza, czy regulacja napięcia przebiega poprawnie i czy nie miałeś jakichś niespodzianek z błędami w schemacie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Robert
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 26 May 2003 14:31   

Back to top

kolton
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 Post from the author of the topic 26 May 2003 19:43   

przypomina mi sie ze jak kupowalem czesci to byly jakis problem, ale niestety nie pamietam jakie :(
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 26 May 2003 19:43   

Back to top

Robert Wakulik
Poziom 2
Poziom 2

Post#4 26 May 2003 23:26   

zasilacz czterozaciskowy

Witam ponownie.
Ja swój zasilacz postanowiłem rozbudować o dodatkowy moduł wskaźnika na ICL7107 (kupiłem płytkę drukowaną za 10zł do modułu AVT-01 i zmontowałem ją) by móc śledzić jednocześnie i prąd i napięcie.
Układ elektroniczny kitu AVT-01 jest prawie identyczny z tym zawartym w " naszym zasilaczu" lecz nie ma automatycznej zmiany zakresu.
Ja ten dodatkowy moduł zaadoptuję do wskazywania prądu.
Obecnie układ już odpaliłem i działa bez zarzutu, nie miałem problemów z jego odpaleniem.
Napisz czego nie możesz skalibrować, na czym konkretnie polega Twój problem z tym układem, do jakich wniosków doszedłeś?.
Jestem elektronikiem z praktyką i spróbuje Ci pomóc tylko opisz mi więcej szczegułów.
Co do problemu z częściami to czy nie dotyczyło to przypadkiem scalaka LF411A, lub któregoś z podanych w opisie części jego odpowiedników?. Ja tego scalaka ani innych podanych w wykazie jako jego odpowiednik nie mogłem nigdzie dostać. Kupiłem więc zamiast odpowiednika LF356B scalak LF356N, mam nadzieję, że będzie pracował poprawnie. Napisz jaki Ty zastosowałeś scalak US1 i gdzie go kupiłeś.
Nie odpowiedziałeś mi na pytanie jak pracuje Twój zasilacz, czy regulacja napięcia przebiega poprawnie?.
I jeszcze raz prośba do Ciebie, opisz wszystko jak najdokładniej a nie ogólnikanmi, może będę mógł Ci pomóc.
Pozdrawiam.
Robert
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> zasilacz czterozaciskowy 0-30V 5A
Page 1 of 1
Similar topics
Zasilacz 0-30V (0-5A) (9)
Zasilacz czterozaciskowy z Praktycznego Elektronika (4)
- Zasilacz czterozaciskowy laboratoryjny (34)
Zasilacz czterozaciskowy (2)
Zasilacz czterozaciskowy 5A/30V potrzebna pomoc przy regulac (18)
Laboratoryjny zasilacz czterozaciskowy 0-30V/5A (42)
zasilacz 0-30V/5A (15)
Zasilacz z elektrody 0-30V 0-3A (4)
Zasilacz laboratoryjny 0-30v - 5a (z PE) (1)
Zasilacz stabilizowany 0-30V 0-2,5A (6)

Page generation time: 0.118 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed