Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Automatic Gates -> JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8
Author
Message
reinger741
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 20 May 2008
Posts: 3

Post#1 Post from the author of the topic 29 May 2013 13:52   

JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8


witam mam problem z podłączeniem fotokomórek z napędem beninca bull8.jestem amatorem także proszę sie niedziwic.
narazie wywnioskowałem takie podłączenie , fotokomórki mają zasilanie lecz niezatrzymują bramy ??
JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8
http://obrazki.elektroda.pl/6051860300_1369828103.jpg
<a title="fot.jpg" href="http://obrazki.elektroda.pl/6051860300_1369828103.jpg"><img src="http://obrazki.elektroda.pl/6051860300_1369828103_thumb.jpg" alt="fot.jpg" /></a>
prosze o pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 May 2013 13:52   





Back to top
   
Zbych034
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 13 Oct 2005
Posts: 2013
Location: Okolice Białegostoku

Post#2 29 May 2013 14:51helpful post - solution   

Re: JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8


Podłącz do close i zdejm zworę.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 May 2013 14:51helpful post - solution   





Back to top
   
Akrzy74
Admin Energoelektronika
Admin Energoelektronika


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 6671
Location: Wielkopolska

Post#3 29 May 2013 20:13   

Re: JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8


Zbych034 wrote:
Podłącz do close i zdejm zworę.

Ale wcześniej popraw tytuł oraz treść postu. Na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni właściwe dla języka polskiego. Znaki przestankowe stawia się bezpośrednio po wyrazie, potem spacja. Zdanie zaczyna się wielką literą. Znaki diakrytyczne /ogonki/ są integralną częścią naszego języka.
Zapoznaj się z ogłoszeniami w dziale- zasady wklejania zdjęć.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 May 2013 20:13   





Back to top
   
KEJDABYLJU25
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 13 Aug 2013
Posts: 1

Post#4 13 Aug 2013 16:10   

Re: JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8


witam. Podłącze się do tematu. Mam identyczny problem (foto BENINCA PUPILLA, centrala HEADY). Podłączyłem zgodnie z instrukcją PHOTO_TEST. Komórki działaja i widzą, zasięg dobry- led świeci stale.
Problem - nie zatrzymują bramy. Funkcje w centrali zakodowane tj. TCA=ON, ScL=ON, Phtc=OFF, 2ch=OFF. , zrobiłem także zworkę między 15 a 18 gniazdem w centrali oraz połączyłem NC z 25 i COM z 26.

Czy kolega Zbych034 mógłbyś dokładnie rozwinąc co podłączyc do close i jaką zworkę zdjąć?



------------
Problem rozwiązany. Należy usunąć fabryczną zworkę między 25 a 26 gniazdem.

Helpful message? + -

Back to top
   
scrols
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 02 Apr 2012
Posts: 3
Location: Poznań

Post#5 28 Dec 2013 15:52   

Re: JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8


KEJDABYLJU25 - Działa u Ciebie przyspieszone zamykanie bramy? U mnie po ustawieniu czasu TCA na dowolną wartość zawsze zamyka po 3s (nawet jak nic nie przerywa sygnału w fotokomórkach). Cała reszta działa... Nie wiem co jeszcze trzeba ustawić.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Automatic Gates -> JAK PODŁĄCZYĆ FOTOKOMÓRKI BENINCA BULL8
Page 1 of 1
Similar topics
cp.bull8 beninca jak zaprogramować dodatkowy pilot (1)
Beninca/CP/Bull8 - Blokada obcych pilotów (2)
Beninca bull8 - Podpiecie napedu i zworek w nim zawartych. (4)
BENINCA/CP.J3M/ - Podłączenie fotokomórki i przycisku otwórz-zamknij (1)
Jak prawidłowo podłączyć fotokomórki? (2)
Jak podłączyć fotokomórki z centralą? (3)
jak podłączyć fotokomórki w bramie DEA CENTRALA 212E ? (1)
Jak podłączyć Beninca Heady Siłowniki Bill40 (8)
Jak zaprogramować pilota BENINCA TO.GO-WV w centrali BENINCA JIM-4 (12)
FAAC s418, e024s - Fotokomórki FAAC xp 15b, jak podłączyć?? (8)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl topic RSS feed