Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera
Author
Message
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#1 Post from the author of the topic 01 Jun 2013 17:33   

Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Witam, wiem że już istnieje bardzo dużo tematów o tym routerze lecz niestety nie rozumiem nic z tego "/. Więc mam komputer stacjonarny oraz laptop i jeden internet. Kupiłem router Tenda W311R+ i podłączyłem poprawnie (chyba, podłączyłem bez modemu, bo koleś w sklepie powiedział że nie trzeba kupić modemu....), i tu nasuwa się ten problem, gdyż jestem średnio umiejętny w tym :/. Router nie działa, internet też (jeżeli jest podłączony do routera). Proszę was o napisanie kroku po kroku wszystkiego językiem "łopatologicznym" ( screeny też potrzebne Smile ). Dzięki z góry za pomoc

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Jun 2013 17:33   





Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#2 01 Jun 2013 17:36   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


1. Jaki operator?
2. Jakie rodzaj łącza (kablówka, tel. radio)?
3. Przez co się łączyłeś do tej pory?

Helpful message? + -

Back to top
   
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#3 Post from the author of the topic 03 Jun 2013 14:54   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Radiówka, szerokopasmowy ( chyba mam takie gniazdo na dachu i z niego ciągnie się kabel do komputera )
Operator: Alfanet
A do tej pory korzystałem z kabla podłączając pod 1 urzadzenie

Helpful message? + -

Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#4 03 Jun 2013 15:08   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Po pierwsze - nie Tenda droga - te routery nie są dobre, jak możesz to zwróć i wymień na np., TPlink..., a najlepiej na Netgear WNDR3700 v.2 ...

ale skoro już masz...

Daj zrzut z IPconfig/all w ten sposób: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
podłączjąc się bezpośrednio (bez routera) do net'a

Dodano po 8 [minuty]:

PS
TP-Link TL-WA5210G - Konfiguracja TP-Link TL-WA5210G jako Repeatera

Helpful message? + -

Back to top
   
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#5 Post from the author of the topic 03 Jun 2013 16:36   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


aha podczas wpisania w uruchom. IPconfig wyskakuje okienko i po 1 sek znika,a z przyrostkiem all wyskakuje błąd że nie może znaleźć takiego pliku.

Helpful message? + -

Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#6 03 Jun 2013 19:14   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Wpisujesz "cmd" w okienku "szukaj" nad "start". Pojawi się drugie, czarne. Tam wpisujesz IPconfig/all

Helpful message? + -

Back to top
   
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#7 Post from the author of the topic 04 Jun 2013 12:15   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Aha zrobiłem tak jak kazałeś i wyskoczyło w tym okienku " nie ma lub nie dokończona komenda" (włączałem to bez podłączania kabla internetowego do komputera).

Helpful message? + -

Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#8 04 Jun 2013 12:39   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Z kablem i przepisz dobrze: IPconfig/all

Helpful message? + -

Back to top
   
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#9 Post from the author of the topic 05 Jun 2013 17:29   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


aha a może to jest adres z pod routera, czyli:
C83A35198B40

Helpful message? + -

Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#10 05 Jun 2013 20:29   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


voitek1 wrote:
...Daj zrzut z IPconfig/all w ten sposób: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
podłączjąc się bezpośrednio (bez routera) do net'a...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Jun 2013 20:29   





Back to top
   
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#11 Post from the author of the topic 08 Jun 2013 16:56   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Niestety jest to aktualnie niemożliwe, bo spalił się komputer, cóż chciałbym chwilowo zapauzować temat (jeżeli jest to możliwe Smile ).

Może niedługo rodzice kupią nowego PC'eta....

Helpful message? + -

Back to top
   
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#12 Post from the author of the topic 21 Jun 2013 12:49   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Czy tenda W311R+ potrzebuje modem'a ??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Jun 2013 12:49   





Back to top
   
andk1eltd
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Jun 2005
Posts: 2134
Location: pieścirogi

Post#13 21 Jun 2013 14:05   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Dasterline wrote:
Czy tenda W311R+ potrzebuje modem'a ??

Tak. To jest sam router. Chyba że masz dostarczany internet przez ethernet - kabelek z wtyczką RJ-45 - wtedy nie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#14 Post from the author of the topic 21 Jun 2013 21:54   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


cytuje " Connect one end of the Ethernet cable to RF45 port of your modem and attach the other end to WAN port of the Tenda Router"

Dodano po 33 [minuty]:

Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera

Helpful message? + -

Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#15 24 Jun 2013 15:49   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Niestety jest tak mała rozdzielczość, że nic nie widać. Poza tym nie napisałeś z jakiego połączenia to zrzut (?)

Helpful message? + -

Back to top
   
Dasterline
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 24 Dec 2012
Posts: 19
Location: Częstochowa

Post#16 Post from the author of the topic 26 Jul 2013 13:54   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


ref. chyba będę wymieniać router z tendy na ten model TP-LINK TD-8816
co o tym sądzicie, z tego co wiem takie routery mają automatyczną konfiguracje, oby, więc proszę podpowiedzieć czy warto

PS wiem, że to off Topic :/

Helpful message? + -

Back to top
   
bin75
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 02 Nov 2011
Posts: 10
Location: Przeworsk

Post#17 02 Dec 2013 13:21   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Witam.Odświeżam temat.Ostatnio firma zainstalowała mi taki router (radiówka).Wszystko dobrze działało,dopuki go rozłączyłem.Chciałem sobie poprostu przedłużacz w inny sposób przełożyć za biurko po to by kable były schowane.I nastąpił problem,niby pokazuje że internet jest,ładnie,pięknie,ale faktycznie go nie ma..prosze o pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
2332907
Removed





Post#18 02 Dec 2013 17:30   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Która wersja sprzętowa, bo jet ich kilka ?
Sprawdz właściwości karty sieciowej - dostaje IP, maskę podsieci, IP bramy i chociaż jeden DNS?
To samo w statusie routera.......

Helpful message? + -

Back to top
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2909
Location: Wielkopolska

Post#19 02 Dec 2013 17:33   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


bin75 wrote:
.Wszystko dobrze działało,dopuki go rozłączyłem.


Zrób restart prądowy( wyłacz na chwilę z prądu ) routera jak i anteny od dostawcy jeśli takową posiadasz .

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Dec 2013 17:33   





Back to top
   
bin75
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 02 Nov 2011
Posts: 10
Location: Przeworsk

Post#20 02 Dec 2013 20:43   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Jest to wersja W311R,robiłem już restart prądowy,tyle że wcześniej go resetowałem....może trzeba ten mac wpisać jeszcze tylko że ja nie zabardzo wiem jak to zrobić.W sumie już nie musze wpisywać tych kodów(acces acound,acces password...)bo sam sie loguje i niby wszystko jest ok...pisze że połączono a jednak netu nie ma

Helpful message? + -

Back to top
   
2332907
Removed





Post#21 02 Dec 2013 21:10   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


W311R to jest model. Wersji sprzętowych jest jedenaście.
Jak zresetowałeś ustawienia, to restart prądowy jakby musztarda po obiedzie.

zajrzyj tutaj:
http://www.tenda.cn/tendacn/DownLoads/show.aspx?productid=353

ściągnij instrukcję konfiguracji i zgodnie z danymi od dostawcy..........

Helpful message? + -

Back to top
   
bin75
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 02 Nov 2011
Posts: 10
Location: Przeworsk

Post#22 02 Dec 2013 21:46   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Problem jest napewno z routerem tzn z ustawieniem go....gdy go omijam net mi śmiga (brama domyślna,serwer DHCP i DNS mają tą samą wartość,88.1 końcówki )gdy przełanczam na router Dns sie różni końcówką0.1

Dodano po 26 [minuty]:

Dzięki za link ale nie widze nigdzie jaka to wersja...(router opakowanie....)

Helpful message? + -

Back to top
   
2332907
Removed





Post#23 02 Dec 2013 22:28   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


to jest link do manuala.

http://www.tenda.cn/tendacn/DownLoads/show.aspx?downid=789

Sam go przed chwilą ściągnąłem.........dasz sobie radę, prosta sprawa

Dodano po 17 [minuty]:

Żeby postawić kropkę nad i:

kopia moich wcześniejszych postów:
Zrób dla pewności jeszcze raz reset:

1. router i komputer podłączony kablem sieciowym i nic więcej.
2. Naciskasz reset na obudowie i trzymasz naciśnięty 30-40 sekund.
3. NIE PUSZCZAJĄC klawisza reset, odłączasz na chwilę kabel zasilacza.
4. Puszczasz klawisz reset
5 podłączasz zasilanie.

otwierasz Internet Explorer - i w wyszukiwarce adresów wpisujesz 192.168.0.1 -adres bramy IP Twojego routera
Powinno Cię wpuścić do web interfejsu routera

Helpful message? + -

Back to top
   
bin75
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 02 Nov 2011
Posts: 10
Location: Przeworsk

Post#24 02 Dec 2013 23:43   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera

Dodano po 4 [minuty]:

Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera

Dodano po 8 [minuty]:

Zrobiłem jak opisałeś.....do punktu nr5 następnie wpisałem ten mi już baaaaardzo znany.....192.168.0.1......ale ten mój adres bramy mojego routera to niebyło gdzie wpisać.....wielkie dzięki za pomoc.......jutro spodziewam się serwisu......

Helpful message? + -

Back to top
   
2332907
Removed





Post#25 02 Dec 2013 23:58   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


To znaczy jedno -reset się nie powiódł
Są przypadki że dopiero za 7-9 razem się udaje.
Głowa do góry...............

Helpful message? + -

Back to top
   
mmmRTS
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 12 Jan 2014
Posts: 2
Location: Łódz

Post#26 19 Jan 2014 16:27   

Re: Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera


ten sam problem :x

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Tenda W311R+ - Instalacja i podłączenie routera
Page 1 of 1
Similar topics
Konfiguracja routera Tenda W311R+ (3)
Tenda w311r+ - Problem z konfiguracją routera bezprzewodowego (2)
ROUTER TENDA W311R A KABLÓWKA (3)
Tenda w311r+ , wiekszy zasieg wifi (3)
Router Tenda W311R+ gubi konfigurację (6)
Tenda W311R+ - Wgrałem zły firmware (2)
Tenda w311r - Nieżywy router po próbie upgrade (19)
Yagi+ TL-WA501G + Tenda W311R+ - Jak skonfigurować? (4)
Konfiguracja klienta p2p pod router Tenda w311r+ (3)
SAMSUNG XG-762N - Tenda W311R+ połączenie kompa z routerem (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl topic RSS feed