Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging
Author
Message
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 9

Post#1 Post from the author of the topic 07 Jun 2013 13:33   

TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Witam,
jestem słaby w te klocki, google znajduje podobne wątki ale nie dokładnie te same więc proszę o pomoc,

kupiłem jak w temacie, tak żeby podpiąć go pod Smart TV korzystając z już funkcjonującego WiFi w domu - nie wiem gdzie popełniam błąd,

neta udostępniam przez D Linka DI 524, TpLink w ustawieniach wds bridging wykrywa mi sieć, z którą się łącze, ustawiam DHCP na disable, ip na 192.168.50.2 (d link ma skonfigurowane 192.168.50.1), kanał 6, wszystko zgodnie z
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=440

w zakładce status TpLink'a widoczny jest "RUN", ale już w wartościach przesłanych danych są wartości "0" no i neta jak nie ma,

proszę o poradę co źle robię

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Jun 2013 13:33   





Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#2 07 Jun 2013 14:23   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Pokaż ustawienia LAN z DLink

Helpful message? + -

Back to top
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 9

Post#3 Post from the author of the topic 10 Jun 2013 20:02   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Chyba trzeba zacząć od podstaw, nie jestem za dobry w te klocki...
bo teraz nie działa mi już nawet na dlinku przez wifi -

po podłączeniu neta do WAN oraz kompa przez LAN net śmiga normalnie (na dowód że mam w ogóle neta Smile ) ,
po podpięciu neta do dowolnego portu LAN'owego i przy standardowych ustawieniach wifi routera komp łączy się z nim normalnie, natomiast w tym wypadku już bez internetu

poniżej ustawienia
TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging

Helpful message? + -

Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#4 10 Jun 2013 20:07   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Pokaż tak, żeby było widać całość...

Helpful message? + -

Back to top
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 9

Post#5 Post from the author of the topic 10 Jun 2013 20:34   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


za bardzo nic więcej nie ma, chyba że potrzebny jest mac karty Smile

TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging

Uploaded with ImageShack.us

ustawienia na wszystkich urządzeniach (router, laptop) są na auto

Helpful message? + -

Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#6 10 Jun 2013 20:41   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


No dobra, a teraz to, o co prosiłem:
voitek1 wrote:
Pokaż ustawienia LAN z DLink
w ten sposób: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23567
Location: Gostyń

Post#7 10 Jun 2013 20:48   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


qwell-marcin wrote:
neta udostępniam przez D Linka DI 524, TpLink w ustawieniach wds bridging wykrywa mi sieć, z którą się łącze, ustawiam DHCP na disable, ip na 192.168.50.2 (d link ma skonfigurowane 192.168.50.1), kanał 6, wszystko zgodnie z
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=440

Urządzenia się nie "dogadają" w tym trybie bo są od dwóch różnych producentów.

Helpful message? + -

Back to top
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 9

Post#8 Post from the author of the topic 10 Jun 2013 21:02   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


voitek1 wrote:
No dobra, a teraz to, o co prosiłem:
voitek1 wrote:
Pokaż ustawienia LAN z DLink
w ten sposób: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html


sorki nie domyśliłem się że chodzi o dlinka - ale żeby się na niego dostać musiałem i tak przywrócić go do fabrycznych, na których nie działa net przez wifi -

dlatego na razie zaczynam od 0 czyli próby udostępnienia w ogóle neta przez wifi (który działa przez LAN) - czyli na ten moment dlink jest wyłączony, teraz net jest podpięty pod lan tp link'a, kompy normalnie łączą się z siecią tplink bezprzewodowo ale nie ma na nich neta

więc jak uda mi się dojść do tego co go blokuje to odpale tak samo dlinka i podeśle wszystkie ustawienia

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jun 2013 21:02   





Back to top
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 9

Post#9 Post from the author of the topic 11 Jun 2013 09:54   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Nie mam pojęcia co jest nie tak...
dzwoniłem do gościa od internetu, mówił tylko, żeby na pewno wyłączyć DHCP ponieważ moja radiówka jest podpięta pod AP, który ma go włączone - od tej radiówki po LAN'ie jest poprowadzony kabel do piętra na których chce właśnie rozprowadzić sieć...

nie mam pojęcia, czemu działa po LAN normalnie, a czemu uparcie nie przesyłają danych dalej (ani Dlink ani TpLink) po WiFi coś muszę źle robić tylko co...

Helpful message? + -

Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#10 11 Jun 2013 13:30   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


To napisz co z czym jak łączysz?
1. net od sąsiada po radiu? Czy ma tam stałe IP? Czy podłączone przez antenę, czy modem.
2. Który jest podłączony do modemu? TPlink czy DLink.
3. Jak podłączone TPlink i DLink ze sobą?

Helpful message? + -

Back to top
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 10 Aug 2009
Posts: 11
Location: waw

Post#11 15 Jul 2013 08:50   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


czesc Wszystkim,

Podpinam sie z podpbnym problemem.
Mam modemo-router Technicolor TC7200 od UPC, dodatkowo mam router Tp-link wr941nd z opcja wds. Chcialem to skonfigurowac ze soba po wifi. i skonfigurowalem, WDS ma status Run, urzadzenia widza sie wzajemnie, ale netu wowczas nie ma, ani na modemie Technicolor ani na Tp-linku.

nie wiem w czym jest problem, byc moze urzadzenia roznych producentow i dlatego, ale wiem, ze mozna urzadzenia roznych producentow laczyc ze soba. w tym wypadku lipa, albo cos robie zle.

jezeli ktos ma pomysl jak to rozwiazac, bede wdzieczny.

dzieki

Helpful message? + -

Back to top
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 9

Post#12 Post from the author of the topic 15 Jul 2013 09:31   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Ja mogę tylko od siebie dodać, że mój problem się rozwiązał - w dość "oczywisty sposób" odłączyłem zasilanie od obu routerów na 24h - i ruszyły bez problemu, mimo, że wcześnie spróbowałem chyba wszystkich możliwych konfiguracji Smile

WDS - mimo, że dlink ma z 8 lat (i nie ma funkcji WDS), tplink to nowy model współpracują bez problemu!

Helpful message? + -

Back to top
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 10 Aug 2009
Posts: 11
Location: waw

Post#13 15 Jul 2013 09:36   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


dzieki za szybka odpowiedz.

czyli wds dziala ok ? jak z zasiegiem i predkoscia ? dhcp wylaczone na routerze? nazwy ssid takie same czy rozne?

dzieki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Jul 2013 09:36   





Back to top
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 9

Post#14 Post from the author of the topic 15 Jul 2013 09:49   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


wydaje mi się, że to bardzo zależy od szczęścia - sporo wpisów na forach mówi o tym, że jak nie są tych samych producentów to najpewniej nie będzie działać, a jak oba nie mają wds to już w ogóle bez szans...

a jednak, u mnie śmigają bez problemu, stary jest oczywiście ma standard "g" ale tvn player w jakości hd nawet się nie zacina, nie wiem jak byłoby przy konsolach

dhcp wyłączone, widzisz też miałem tak, że tplink miał przy wds status "run" a net nie działał - później dopiero doszedłem do tego, że muszę zmienić nazwę sieci na kliencie też na taką, jaką mam zdefiniowaną na routerze z netem

Helpful message? + -

Back to top
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 10 Aug 2009
Posts: 11
Location: waw

Post#15 15 Jul 2013 10:08   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


ja mam identyczne nazwy sieci, wylaczone dhcp, kanal 1, identyczne zabezpieczenia hasla i haslo, status run i net wsiakl.
czy moglbys przeslac screena z ustawien lan routera tplinka i dlinka?
dzieki

Helpful message? + -

Back to top
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 9

Post#16 Post from the author of the topic 15 Jul 2013 10:31   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


ja już doszedłem do momentu w którym straciłem nadzieję, że to się jednak uda - i widzisz, dałem odpocząć urządzeniom i mnie posłuchały Wink mogę pewnie, tyle, że to trochę potrwa - postaram się wieczorem wrzucić

Helpful message? + -

Back to top
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 10 Aug 2009
Posts: 11
Location: waw

Post#17 15 Jul 2013 10:32   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


dzieki, ja tez sprobuje cierpliwoscia Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 10 Aug 2009
Posts: 11
Location: waw

Post#18 16 Jul 2013 09:43   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


jeszcze jedno pytanie,
jak juz hula to polaczenie, to np w telefonie w dostepnych sieciach wifi ile widzisz swoich dostepnych sieci nazwanych identycznie - 2 czy jedna ?
u mnie w kompie widze 2 identyczne, w telefonie tylko jedna.
nadal nie nie dziala u mnie Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging
Page 1 of 1
Similar topics
tp-link 841n - tryb wds czy universal repeater (2)
Konfiguracja WDS - Livebox i D-Link Di-624 (8)
Livebox + TP-Link TD-W8968 - Konfiguracja WDS (5)
tp-link 841N - dd-wrt + universal reapeater (3)
tp-link W543g/841N - Co chwilę zrywa połączenie (13)
Acer - Nowy router tp link 841n, a internet dużo wolniejszy. (11)
jak połączyć router TP-Link TD-W8901G z TP Link z TD-W8950ND bezprzewodowo WDS (2)
Ustawienie WDS Bridge Link na dwóch ruterach TP-Link WR340G (49)
konfiguracja WDS na mikrotiku (2)
2 x WRT54G v2.2 + Konfiguracja AP i AP + WDS (34)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl topic RSS feed