Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging
Autor
Wiadomość
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9

Post#1 Post autora tematu 07 Cze 2013 13:33   

TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Witam,
jestem słaby w te klocki, google znajduje podobne wątki ale nie dokładnie te same więc proszę o pomoc,

kupiłem jak w temacie, tak żeby podpiąć go pod Smart TV korzystając z już funkcjonującego WiFi w domu - nie wiem gdzie popełniam błąd,

neta udostępniam przez D Linka DI 524, TpLink w ustawieniach wds bridging wykrywa mi sieć, z którą się łącze, ustawiam DHCP na disable, ip na 192.168.50.2 (d link ma skonfigurowane 192.168.50.1), kanał 6, wszystko zgodnie z
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=440

w zakładce status TpLink'a widoczny jest "RUN", ale już w wartościach przesłanych danych są wartości "0" no i neta jak nie ma,

proszę o poradę co źle robię
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Cze 2013 13:33   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#2 07 Cze 2013 14:23   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Pokaż ustawienia LAN z DLink
Powrót do góry
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9

Post#3 Post autora tematu 10 Cze 2013 20:02   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Chyba trzeba zacząć od podstaw, nie jestem za dobry w te klocki...
bo teraz nie działa mi już nawet na dlinku przez wifi -

po podłączeniu neta do WAN oraz kompa przez LAN net śmiga normalnie (na dowód że mam w ogóle neta :) ) ,
po podpięciu neta do dowolnego portu LAN'owego i przy standardowych ustawieniach wifi routera komp łączy się z nim normalnie, natomiast w tym wypadku już bez internetu

poniżej ustawienia
TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#4 10 Cze 2013 20:07   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Pokaż tak, żeby było widać całość...
Powrót do góry
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9

Post#5 Post autora tematu 10 Cze 2013 20:34   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


za bardzo nic więcej nie ma, chyba że potrzebny jest mac karty :)

TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging

Uploaded with ImageShack.us

ustawienia na wszystkich urządzeniach (router, laptop) są na auto
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#6 10 Cze 2013 20:41   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


No dobra, a teraz to, o co prosiłem:
voitek1 napisał:
Pokaż ustawienia LAN z DLink
w ten sposób: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Cze 2013 20:41   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22085
Miasto: Gostyń

Post#7 10 Cze 2013 20:48   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


qwell-marcin napisał:
neta udostępniam przez D Linka DI 524, TpLink w ustawieniach wds bridging wykrywa mi sieć, z którą się łącze, ustawiam DHCP na disable, ip na 192.168.50.2 (d link ma skonfigurowane 192.168.50.1), kanał 6, wszystko zgodnie z
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=440

Urządzenia się nie "dogadają" w tym trybie bo są od dwóch różnych producentów.
Powrót do góry
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9

Post#8 Post autora tematu 10 Cze 2013 21:02   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


voitek1 napisał:
No dobra, a teraz to, o co prosiłem:
voitek1 napisał:
Pokaż ustawienia LAN z DLink
w ten sposób: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html


sorki nie domyśliłem się że chodzi o dlinka - ale żeby się na niego dostać musiałem i tak przywrócić go do fabrycznych, na których nie działa net przez wifi -

dlatego na razie zaczynam od 0 czyli próby udostępnienia w ogóle neta przez wifi (który działa przez LAN) - czyli na ten moment dlink jest wyłączony, teraz net jest podpięty pod lan tp link'a, kompy normalnie łączą się z siecią tplink bezprzewodowo ale nie ma na nich neta

więc jak uda mi się dojść do tego co go blokuje to odpale tak samo dlinka i podeśle wszystkie ustawienia
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Cze 2013 21:02   





Powrót do góry
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9

Post#9 Post autora tematu 11 Cze 2013 09:54   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Nie mam pojęcia co jest nie tak...
dzwoniłem do gościa od internetu, mówił tylko, żeby na pewno wyłączyć DHCP ponieważ moja radiówka jest podpięta pod AP, który ma go włączone - od tej radiówki po LAN'ie jest poprowadzony kabel do piętra na których chce właśnie rozprowadzić sieć...

nie mam pojęcia, czemu działa po LAN normalnie, a czemu uparcie nie przesyłają danych dalej (ani Dlink ani TpLink) po WiFi coś muszę źle robić tylko co...
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#10 11 Cze 2013 13:30   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


To napisz co z czym jak łączysz?
1. net od sąsiada po radiu? Czy ma tam stałe IP? Czy podłączone przez antenę, czy modem.
2. Który jest podłączony do modemu? TPlink czy DLink.
3. Jak podłączone TPlink i DLink ze sobą?
Powrót do góry
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 11
Miasto: waw

Post#11 15 Lip 2013 08:50   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


czesc Wszystkim,

Podpinam sie z podpbnym problemem.
Mam modemo-router Technicolor TC7200 od UPC, dodatkowo mam router Tp-link wr941nd z opcja wds. Chcialem to skonfigurowac ze soba po wifi. i skonfigurowalem, WDS ma status Run, urzadzenia widza sie wzajemnie, ale netu wowczas nie ma, ani na modemie Technicolor ani na Tp-linku.

nie wiem w czym jest problem, byc moze urzadzenia roznych producentow i dlatego, ale wiem, ze mozna urzadzenia roznych producentow laczyc ze soba. w tym wypadku lipa, albo cos robie zle.

jezeli ktos ma pomysl jak to rozwiazac, bede wdzieczny.

dzieki
Powrót do góry
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9

Post#12 Post autora tematu 15 Lip 2013 09:31   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


Ja mogę tylko od siebie dodać, że mój problem się rozwiązał - w dość "oczywisty sposób" odłączyłem zasilanie od obu routerów na 24h - i ruszyły bez problemu, mimo, że wcześnie spróbowałem chyba wszystkich możliwych konfiguracji :)

WDS - mimo, że dlink ma z 8 lat (i nie ma funkcji WDS), tplink to nowy model współpracują bez problemu!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Lip 2013 09:31   





Powrót do góry
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 11
Miasto: waw

Post#13 15 Lip 2013 09:36   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


dzieki za szybka odpowiedz.

czyli wds dziala ok ? jak z zasiegiem i predkoscia ? dhcp wylaczone na routerze? nazwy ssid takie same czy rozne?

dzieki
Powrót do góry
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9

Post#14 Post autora tematu 15 Lip 2013 09:49   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


wydaje mi się, że to bardzo zależy od szczęścia - sporo wpisów na forach mówi o tym, że jak nie są tych samych producentów to najpewniej nie będzie działać, a jak oba nie mają wds to już w ogóle bez szans...

a jednak, u mnie śmigają bez problemu, stary jest oczywiście ma standard "g" ale tvn player w jakości hd nawet się nie zacina, nie wiem jak byłoby przy konsolach

dhcp wyłączone, widzisz też miałem tak, że tplink miał przy wds status "run" a net nie działał - później dopiero doszedłem do tego, że muszę zmienić nazwę sieci na kliencie też na taką, jaką mam zdefiniowaną na routerze z netem
Powrót do góry
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 11
Miasto: waw

Post#15 15 Lip 2013 10:08   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


ja mam identyczne nazwy sieci, wylaczone dhcp, kanal 1, identyczne zabezpieczenia hasla i haslo, status run i net wsiakl.
czy moglbys przeslac screena z ustawien lan routera tplinka i dlinka?
dzieki
Powrót do góry
   
qwell-marcin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9

Post#16 Post autora tematu 15 Lip 2013 10:31   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


ja już doszedłem do momentu w którym straciłem nadzieję, że to się jednak uda - i widzisz, dałem odpocząć urządzeniom i mnie posłuchały ;) mogę pewnie, tyle, że to trochę potrwa - postaram się wieczorem wrzucić
Powrót do góry
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 11
Miasto: waw

Post#17 15 Lip 2013 10:32   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


dzieki, ja tez sprobuje cierpliwoscia :)
Powrót do góry
   
eath
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 11
Miasto: waw

Post#18 16 Lip 2013 09:43   

Re: TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging


jeszcze jedno pytanie,
jak juz hula to polaczenie, to np w telefonie w dostepnych sieciach wifi ile widzisz swoich dostepnych sieci nazwanych identycznie - 2 czy jedna ?
u mnie w kompie widze 2 identyczne, w telefonie tylko jedna.
nadal nie nie dziala u mnie :(
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> TP LINK 841n Konfiguracja WDS Bridging
Strona 1 z 1
Podobne tematy
tp-link 841n - tryb wds czy universal repeater (2)
Konfiguracja WDS - Livebox i D-Link Di-624 (8)
Livebox + TP-Link TD-W8968 - Konfiguracja WDS (5)
tp-link 841N - dd-wrt + universal reapeater (3)
tp-link W543g/841N - Co chwilę zrywa połączenie (13)
jak połączyć router TP-Link TD-W8901G z TP Link z TD-W8950ND bezprzewodowo WDS (2)
Ustawienie WDS Bridge Link na dwóch ruterach TP-Link WR340G (49)
konfiguracja WDS na mikrotiku (2)
2 x WRT54G v2.2 + Konfiguracja AP i AP + WDS (34)
TL-WR741ND - Konfiguracja WDS (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.086 seconds

elektroda.pl temat RSS