Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Kevin Sikora
Level 12
Location: Wieleń
Joined: 23 Dec 2012
Posts: 104
Kevin Sikora
Level 12
Post#1 18 Jun 2013 11:53  Topic author   

Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Witam.Mam problem jak w temacie.Kiedyś jak była neostrada to logowałem się na router poprzez adres 192.168.1.1 a teraz jak wszystko przejęła netia powinienem logować się poprzez adres 192.168.1.254 a niestety nie mogę.Co jest przyczyną?Spadła mi także prędkość o połowę.....

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19167
Helped: 2247
Post rating: 117
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#2 18 Jun 2013 21:02    

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Czemu niby miałby zmieniś cię adres IP ?
Jeśli pozostaje cały czas ten sam router to IP się nie zmieniło.
Jego IP do brama domyślna w konfiguracji IP. komputera

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kevin Sikora
Level 12
Location: Wieleń
Joined: 23 Dec 2012
Posts: 104
Kevin Sikora
Level 12
Post#3 18 Jun 2013 21:30  Topic author   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Ten Ip 192.168.1.1 to pozostałość po Routerze Pentagram Cerberus.Teraz w tym asmax 1004g od netii mam 192.168.1.254.Tak mam podane w instrukcji modemu.Wyraźnie pisze iż logować się pod adresem 192.168.1.254.Więc???

Helpful post? + 0
Back to top
Epox
Level 38
Joined: 13 Sep 2010
Posts: 3720
Helped: 356
Post rating: 4
Epox
Level 38
Post#4 18 Jun 2013 21:32    

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Przywróci kolega do ustawień fabrycznych i wtedy spróbuje.. Te ustrojstwa od netii lubią się wieszać miałem 2 miesiące takie cudo i u mnie pomagał twardy restart i zaczynał łapać

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kevin Sikora
Level 12
Location: Wieleń
Joined: 23 Dec 2012
Posts: 104
Kevin Sikora
Level 12
Post#5 18 Jun 2013 21:49  Topic author   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Reset robiłem przyciskiem z tyłu routera.O to Ci chodziło??Dodam także że przedtem miałem inny inteface ale zachciało mi sie update zrobić by wszystkie funkcje działały.
Pod 1 stary soft(interface) a pod 2 teraźniejszy.Może to jest przyczyną

1.Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254

2.Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Epox
Level 38
Joined: 13 Sep 2010
Posts: 3720
Helped: 356
Post rating: 4
Epox
Level 38
Post#6 18 Jun 2013 21:57    

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Kevin Sikora wrote:
Reset robiłem przyciskiem z tyłu routera
przez przynajmniej 7 sekund??

Helpful post? + +1
Back to top
Kevin Sikora
Level 12
Location: Wieleń
Joined: 23 Dec 2012
Posts: 104
Kevin Sikora
Level 12
Post#7 18 Jun 2013 22:05  Topic author   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Tak.Przy włączonym sprzęcie ma się rozumieć?

Helpful post? + 0
Back to top
wajsxy
Level 18
Joined: 06 May 2010
Posts: 273
Helped: 30
Post rating: 8
wajsxy
Level 18
Post#8 18 Jun 2013 22:07    

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Firmware netii logujesz się przez 192.168.1.254
Firmware asmax logujesz się przez 192.168.1.1
Domyślnie tak to jest poustawiane, oczywiście możesz to sobie zmienić w sekcji dhcp.
Na drugim obrazku widać, że wgrałeś firmware asmax-a i dlatego teraz wchodzisz przez 192.168.1.1.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kevin Sikora
Level 12
Location: Wieleń
Joined: 23 Dec 2012
Posts: 104
Kevin Sikora
Level 12
Post#9 18 Jun 2013 22:18  Topic author   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Rozumiem a dlaczego transfer spadł mi o połowę???

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254
Page 1 of 1

Similar topics to logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254

D-link dgs-1224T - Logowanie się do ustawień adresem 192.168.0.1 (1)
G.Duo nie łączy się z 192.168.1.254 (2)
Podział 192.168.14.16.... (7)
tworzenie podsieci, 192.168.52.0 (3)
Internet Explorer 192.168.1.... (3)
livebox - panel konfiguracyjny 192.168.1.1 (3)
192.168.1.1 brak możliwości zalogowania (17)
livebox 2.0 - Brak dostępu do 192.168.1.1 (5)
[192.168.0.255] Dlaczeg to zly adres (10)
Asus WL-500gP nie odpowiada na 192.168.1.1 (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.065 seconds