Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254
Autor
Wiadomość
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 86
Miasto: Wieleń

Post#1 Post autora tematu 18 Cze 2013 11:53   

Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Witam.Mam problem jak w temacie.Kiedyś jak była neostrada to logowałem się na router poprzez adres 192.168.1.1 a teraz jak wszystko przejęła netia powinienem logować się poprzez adres 192.168.1.254 a niestety nie mogę.Co jest przyczyną?Spadła mi także prędkość o połowę.....
Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17215
Miasto: Kujawy

Post#2 18 Cze 2013 21:02   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Czemu niby miałby zmieniś cię adres IP ?
Jeśli pozostaje cały czas ten sam router to IP się nie zmieniło.
Jego IP do brama domyślna w konfiguracji IP. komputera
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Cze 2013 21:02   





Powrót do góry
   
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 86
Miasto: Wieleń

Post#3 Post autora tematu 18 Cze 2013 21:30   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Ten Ip 192.168.1.1 to pozostałość po Routerze Pentagram Cerberus.Teraz w tym asmax 1004g od netii mam 192.168.1.254.Tak mam podane w instrukcji modemu.Wyraźnie pisze iż logować się pod adresem 192.168.1.254.Więc???
Powrót do góry
   
Epox
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 13 Wrz 2010
Posty: 3392

Post#4 18 Cze 2013 21:32   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Przywróci kolega do ustawień fabrycznych i wtedy spróbuje.. Te ustrojstwa od netii lubią się wieszać miałem 2 miesiące takie cudo i u mnie pomagał twardy restart i zaczynał łapać
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Cze 2013 21:32   





Powrót do góry
   
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 86
Miasto: Wieleń

Post#5 Post autora tematu 18 Cze 2013 21:49   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Reset robiłem przyciskiem z tyłu routera.O to Ci chodziło??Dodam także że przedtem miałem inny inteface ale zachciało mi sie update zrobić by wszystkie funkcje działały.
Pod 1 stary soft(interface) a pod 2 teraźniejszy.Może to jest przyczyną

1.Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254

2.Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Cze 2013 21:49   





Powrót do góry
   
Epox
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 13 Wrz 2010
Posty: 3392

Post#6 18 Cze 2013 21:57   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Kevin Sikora napisał:
Reset robiłem przyciskiem z tyłu routera
przez przynajmniej 7 sekund??
Powrót do góry
   
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 86
Miasto: Wieleń

Post#7 Post autora tematu 18 Cze 2013 22:05   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Tak.Przy włączonym sprzęcie ma się rozumieć?
Powrót do góry
   
wajsxy
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 270

Post#8 18 Cze 2013 22:07   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Firmware netii logujesz się przez 192.168.1.254
Firmware asmax logujesz się przez 192.168.1.1
Domyślnie tak to jest poustawiane, oczywiście możesz to sobie zmienić w sekcji dhcp.
Na drugim obrazku widać, że wgrałeś firmware asmax-a i dlatego teraz wchodzisz przez 192.168.1.1.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Cze 2013 22:07   





Powrót do góry
   
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 86
Miasto: Wieleń

Post#9 Post autora tematu 18 Cze 2013 22:18   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Rozumiem a dlaczego transfer spadł mi o połowę???
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254
Strona 1 z 1
Podobne tematy
D-link dgs-1224T - Logowanie się do ustawień adresem 192.168.0.1 (1)
G.Duo nie łączy się z 192.168.1.254 (2)
Podział 192.168.14.16.... (7)
tworzenie podsieci, 192.168.52.0 (3)
Internet Explorer 192.168.1.... (3)
livebox - panel konfiguracyjny 192.168.1.1 (3)
192.168.1.1 brak możliwości zalogowania (17)
livebox 2.0 - Brak dostępu do 192.168.1.1 (5)
[192.168.0.255] Dlaczeg to zly adres (10)
Asus WL-500gP nie odpowiada na 192.168.1.1 (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS