Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254
Author
Message
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Dec 2012
Posts: 95
Location: Wieleń

Post#1 Post from the author of the topic 18 Jun 2013 11:53   

Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Witam.Mam problem jak w temacie.Kiedyś jak była neostrada to logowałem się na router poprzez adres 192.168.1.1 a teraz jak wszystko przejęła netia powinienem logować się poprzez adres 192.168.1.254 a niestety nie mogę.Co jest przyczyną?Spadła mi także prędkość o połowę.....

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Jun 2013 11:53   





Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18206
Location: Kujawy

Post#2 18 Jun 2013 21:02   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Czemu niby miałby zmieniś cię adres IP ?
Jeśli pozostaje cały czas ten sam router to IP się nie zmieniło.
Jego IP do brama domyślna w konfiguracji IP. komputera

Helpful message? + -

Back to top
   
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Dec 2012
Posts: 95
Location: Wieleń

Post#3 Post from the author of the topic 18 Jun 2013 21:30   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Ten Ip 192.168.1.1 to pozostałość po Routerze Pentagram Cerberus.Teraz w tym asmax 1004g od netii mam 192.168.1.254.Tak mam podane w instrukcji modemu.Wyraźnie pisze iż logować się pod adresem 192.168.1.254.Więc???

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Jun 2013 21:30   





Back to top
   
Epox
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 13 Sep 2010
Posts: 3687

Post#4 18 Jun 2013 21:32   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Przywróci kolega do ustawień fabrycznych i wtedy spróbuje.. Te ustrojstwa od netii lubią się wieszać miałem 2 miesiące takie cudo i u mnie pomagał twardy restart i zaczynał łapać

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Jun 2013 21:32   





Back to top
   
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Dec 2012
Posts: 95
Location: Wieleń

Post#5 Post from the author of the topic 18 Jun 2013 21:49   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Reset robiłem przyciskiem z tyłu routera.O to Ci chodziło??Dodam także że przedtem miałem inny inteface ale zachciało mi sie update zrobić by wszystkie funkcje działały.
Pod 1 stary soft(interface) a pod 2 teraźniejszy.Może to jest przyczyną

1.Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254

2.Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254

Helpful message? + -

Back to top
   
Epox
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 13 Sep 2010
Posts: 3687

Post#6 18 Jun 2013 21:57   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Kevin Sikora wrote:
Reset robiłem przyciskiem z tyłu routera
przez przynajmniej 7 sekund??

Helpful message? + -

Back to top
   
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Dec 2012
Posts: 95
Location: Wieleń

Post#7 Post from the author of the topic 18 Jun 2013 22:05   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Tak.Przy włączonym sprzęcie ma się rozumieć?

Helpful message? + -

Back to top
   
wajsxy
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 06 May 2010
Posts: 269

Post#8 18 Jun 2013 22:07   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Firmware netii logujesz się przez 192.168.1.254
Firmware asmax logujesz się przez 192.168.1.1
Domyślnie tak to jest poustawiane, oczywiście możesz to sobie zmienić w sekcji dhcp.
Na drugim obrazku widać, że wgrałeś firmware asmax-a i dlatego teraz wchodzisz przez 192.168.1.1.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Jun 2013 22:07   





Back to top
   
Kevin Sikora
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Dec 2012
Posts: 95
Location: Wieleń

Post#9 Post from the author of the topic 18 Jun 2013 22:18   

Re: Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254


Rozumiem a dlaczego transfer spadł mi o połowę???

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Logowanie asmax1004g - Logowanie poprzez 192.168.1.1 a powinno 192.168.1.254
Page 1 of 1
Similar topics
D-link dgs-1224T - Logowanie się do ustawień adresem 192.168.0.1 (1)
G.Duo nie łączy się z 192.168.1.254 (2)
Podział 192.168.14.16.... (7)
tworzenie podsieci, 192.168.52.0 (3)
Internet Explorer 192.168.1.... (3)
livebox - panel konfiguracyjny 192.168.1.1 (3)
192.168.1.1 brak możliwości zalogowania (17)
livebox 2.0 - Brak dostępu do 192.168.1.1 (5)
[192.168.0.255] Dlaczeg to zly adres (10)
Asus WL-500gP nie odpowiada na 192.168.1.1 (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl topic RSS feed