Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dekoder hd 6000 Brak sygnału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->Dekoder hd 6000 Brak sygnału Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
knopers281
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Tarnobrzeg
Dołączył: 05 Maj 2013
Posty: 16
knopers281
Poziom 6
Post#1 22 Cze 2013 14:00  Autor tematu   

Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera . Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dało próbowałem także przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie ma sygnału i nie działa kalbe są dobrze powpinane proszę o szybką rade

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
loasiabasia
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 9
loasiabasia
Poziom 4
Post#2 22 Cze 2013 14:18    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Cytat:
Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI


Skoro "wpiołeś" to nie ma prawa działać. Trzeba wpiąć.

Cytat:
proszę o szybką rade


Radzę przypomnieć sobie zasady poprawnej pisowni.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mirex
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 19687
Pomógł: 1691
mirex
Poziom 26
Post#3 22 Cze 2013 14:49    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


knopers281 napisał:
Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera . Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dał


Oooo! To całkiem nowa "jednostka chorobowa"!
Wypięcie kabla HDMI z TV może powodować samoistne przestawienie się anteny na inny kierunek!
Proponuję do Urzędu Patentowego!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 9813
Pomógł: 815
Ocena postów: 113
KOCUREK1970
Poziom 26
Post#4 23 Cze 2013 20:40    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


knopers281 napisał:
wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Bo dekoder umarł.
knopers281 napisał:
Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dało próbowałem także przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie ma sygnału i nie działa

Skoro dekoder zdechł i przestawiłeś antenę, to czego się spodziewałeś.
Ustaw antenę, wymień dekoder.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10235
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#5 23 Cze 2013 21:14    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


KOCUREK1970 napisał:

Bo dekoder umarł.

Skoro dekoder zdechł i przestawiłeś antenę, to czego się spodziewałeś.
Ustaw antenę, wymień dekoder.
Na pewno? Na jakiej podstawie? To, że on robił....... jak robił to nie znaczy, że tu masz pisać.......... jak piszesz.
Ino nie pisz, że dla żartu napisałeś.
Proszę wezwać kogoś co ma pojęcie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 9813
Pomógł: 815
Ocena postów: 113
KOCUREK1970
Poziom 26
Post#6 23 Cze 2013 21:34    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


LeDy napisał:
Na pewno? Na jakiej podstawie?

knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Założyciel tematu wyjął kabel HDMI (chociaż po co to nie mam pojęcia), podłączył go z powrotem i zobaczył taki napis jak podał w pierwszym poście, więc na tej podstawie, a biorąc pod uwagę, że to dekoder CP to wszystko jest możliwe.

Do założyciela tematu, możesz zabrać dekoder i pójść do kogoś kto ma sprawną antenę, tam go zaprogramować, wrócić do domu i spróbować szczęścia z samodzielnym ustawieniem swojej anteny, ale lepiej dla Ciebie będzie wezwać faktycznie kogoś kto się na tym zna.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10235
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#7 23 Cze 2013 21:50    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


KOCUREK1970 napisał:
LeDy napisał:
Na pewno? Na jakiej podstawie?

knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Założyciel tematu wyjął kabel HDMI (chociaż po co to nie mam pojęcia), podłączył go z powrotem i zobaczył taki napis jak podał w pierwszym poście, więc na tej podstawie, a biorąc pod uwagę, że to dekoder CP to wszystko jest możliwe.
................ale lepiej dla Ciebie będzie wezwać faktycznie kogoś kto się na tym zna.

Jak wyjął i potem włożył to co trzeba w TV wybrać aby ponownie działało?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 9813
Pomógł: 815
Ocena postów: 113
KOCUREK1970
Poziom 26
Post#8 23 Cze 2013 22:19    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


LeDy napisał:
Jak wyjął i potem włożył to co trzeba w TV wybrać aby ponownie działało?

No z jego wypowiedzi wynika, ze zrobił to jak trzeba.
Poza tym jaki tv wyświetla takie info jeśli coś źle przełączysz:
knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Dekoder hd 6000 Brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dekoder do monitora-brak sygnału (9)
Dekoder Wiwa HD50 - Brak sygnału (17)
Dekoder Ariva T65 brak sygnału (3)
Dekoder DVBT IT9135 Brak sygnału (21)
LG 32LC25r - Brak sygnału HDMI-dekoder DVB-t (18)
TELEWIZOR LCD samsung i dekoder HD UPC brak sygnału. (5)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Dekoder TechniSat HD4 - brak sygnału (zły sygnał) na wyjściu analogowym (1)
Dekoder KORR HD 128 - Rozdzielenie sygnału poprzez dekoder czy rozgałęźnik?? (9)
dekoder HD 6000 i kino domowe - (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS