Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dekoder hd 6000 Brak sygnału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->Dekoder hd 6000 Brak sygnału Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telewizory plazmowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
knopers281
Poziom 6
Miasto: Tarnobrzeg
Dołączył: 05 Maj 2013
Posty: 15
knopers281
Poziom 6
Post#1 22 Cze 2013 14:00  Autor tematu   

Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera . Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dało próbowałem także przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie ma sygnału i nie działa kalbe są dobrze powpinane proszę o szybką rade

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
loasiabasia
Poziom 5
Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 9
loasiabasia
Poziom 5
Post#2 22 Cze 2013 14:18    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Cytat:
Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI


Skoro "wpiołeś" to nie ma prawa działać. Trzeba wpiąć.

Cytat:
proszę o szybką rade


Radzę przypomnieć sobie zasady poprawnej pisowni.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mirex
Poziom 43
Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 20077
Pomógł: 1735
mirex
Poziom 43
Post#3 22 Cze 2013 14:49    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


knopers281 napisał:
Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera . Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dał


Oooo! To całkiem nowa "jednostka chorobowa"!
Wypięcie kabla HDMI z TV może powodować samoistne przestawienie się anteny na inny kierunek!
Proponuję do Urzędu Patentowego!

Pomocny post? + 0
Mam na sprzedaż:
06.11.2015 GŁOŚNIK 8 OHM/10W
06.11.2015 BN41-01193A BN96-10421B
06.11.2015 BN41-01194A
06.11.2015 BN41-01167B(MP1.1) BN94-02653H
03.11.2015 LC260W01-A5 6870C-0011D
03.11.2015 3139 123 58871 V3 WK406.5
Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 43
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 11264
Pomógł: 917
Ocena postów: 109
KOCUREK1970
Poziom 43
Post#4 23 Cze 2013 20:40    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


knopers281 napisał:
wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Bo dekoder umarł.
knopers281 napisał:
Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dało próbowałem także przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie ma sygnału i nie działa

Skoro dekoder zdechł i przestawiłeś antenę, to czego się spodziewałeś.
Ustaw antenę, wymień dekoder.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LeDy
Poziom 43
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10478
Pomógł: 1031
LeDy
Poziom 43
Post#5 23 Cze 2013 21:14    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


KOCUREK1970 napisał:

Bo dekoder umarł.

Skoro dekoder zdechł i przestawiłeś antenę, to czego się spodziewałeś.
Ustaw antenę, wymień dekoder.
Na pewno? Na jakiej podstawie? To, że on robił....... jak robił to nie znaczy, że tu masz pisać.......... jak piszesz.
Ino nie pisz, że dla żartu napisałeś.
Proszę wezwać kogoś co ma pojęcie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 43
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 11264
Pomógł: 917
Ocena postów: 109
KOCUREK1970
Poziom 43
Post#6 23 Cze 2013 21:34    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


LeDy napisał:
Na pewno? Na jakiej podstawie?

knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Założyciel tematu wyjął kabel HDMI (chociaż po co to nie mam pojęcia), podłączył go z powrotem i zobaczył taki napis jak podał w pierwszym poście, więc na tej podstawie, a biorąc pod uwagę, że to dekoder CP to wszystko jest możliwe.

Do założyciela tematu, możesz zabrać dekoder i pójść do kogoś kto ma sprawną antenę, tam go zaprogramować, wrócić do domu i spróbować szczęścia z samodzielnym ustawieniem swojej anteny, ale lepiej dla Ciebie będzie wezwać faktycznie kogoś kto się na tym zna.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LeDy
Poziom 43
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10478
Pomógł: 1031
LeDy
Poziom 43
Post#7 23 Cze 2013 21:50    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


KOCUREK1970 napisał:
LeDy napisał:
Na pewno? Na jakiej podstawie?

knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Założyciel tematu wyjął kabel HDMI (chociaż po co to nie mam pojęcia), podłączył go z powrotem i zobaczył taki napis jak podał w pierwszym poście, więc na tej podstawie, a biorąc pod uwagę, że to dekoder CP to wszystko jest możliwe.
................ale lepiej dla Ciebie będzie wezwać faktycznie kogoś kto się na tym zna.

Jak wyjął i potem włożył to co trzeba w TV wybrać aby ponownie działało?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 43
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 11264
Pomógł: 917
Ocena postów: 109
KOCUREK1970
Poziom 43
Post#8 23 Cze 2013 22:19    

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


LeDy napisał:
Jak wyjął i potem włożył to co trzeba w TV wybrać aby ponownie działało?

No z jego wypowiedzi wynika, ze zrobił to jak trzeba.
Poza tym jaki tv wyświetla takie info jeśli coś źle przełączysz:
knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Dekoder hd 6000 Brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dekoder do monitora-brak sygnału (9)
Dekoder Wiwa HD50 - Brak sygnału (17)
Dekoder Ariva T65 brak sygnału (3)
Dekoder DVBT IT9135 Brak sygnału (21)
LG 32LC25r - Brak sygnału HDMI-dekoder DVB-t (18)
TELEWIZOR LCD samsung i dekoder HD UPC brak sygnału. (5)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Dekoder TechniSat HD4 - brak sygnału (zły sygnał) na wyjściu analogowym (1)
Dekoder KORR HD 128 - Rozdzielenie sygnału poprzez dekoder czy rozgałęźnik?? (9)
dekoder HD 6000 i kino domowe - (6)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.139 seconds

elektroda.pl temat RSS