Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Dekoder hd 6000 Brak sygnału
Autor
Wiadomość
knopers281
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 05 Maj 2013
Posty: 17
Miasto: Tarnobrzeg

Post#1 Post autora tematu 22 Cze 2013 14:00   

Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera . Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dało próbowałem także przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie ma sygnału i nie działa kalbe są dobrze powpinane proszę o szybką rade
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Cze 2013 14:00   





Powrót do góry
   
loasiabasia
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 9

Post#2 22 Cze 2013 14:18   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Cytat:
Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI


Skoro "wpiołeś" to nie ma prawa działać. Trzeba wpiąć.

Cytat:
proszę o szybką rade


Radzę przypomnieć sobie zasady poprawnej pisowni.
Powrót do góry
   
mirex
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 19961

Post#3 22 Cze 2013 14:49   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


knopers281 napisał:
Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera . Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dał


Oooo! To całkiem nowa "jednostka chorobowa"!
Wypięcie kabla HDMI z TV może powodować samoistne przestawienie się anteny na inny kierunek!
Proponuję do Urzędu Patentowego!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Cze 2013 14:49   





Powrót do góry
   
KOCUREK1970
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 5537

Post#4 23 Cze 2013 20:40   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


knopers281 napisał:
wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Bo dekoder umarł.
knopers281 napisał:
Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dało próbowałem także przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie ma sygnału i nie działa

Skoro dekoder zdechł i przestawiłeś antenę, to czego się spodziewałeś.
Ustaw antenę, wymień dekoder.
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#5 23 Cze 2013 21:14   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


KOCUREK1970 napisał:

Bo dekoder umarł.

Skoro dekoder zdechł i przestawiłeś antenę, to czego się spodziewałeś.
Ustaw antenę, wymień dekoder.
Na pewno? Na jakiej podstawie? To, że on robił....... jak robił to nie znaczy, że tu masz pisać.......... jak piszesz.
Ino nie pisz, że dla żartu napisałeś.
Proszę wezwać kogoś co ma pojęcie.
Powrót do góry
   
KOCUREK1970
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 5537

Post#6 23 Cze 2013 21:34   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


LeDy napisał:
Na pewno? Na jakiej podstawie?

knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Założyciel tematu wyjął kabel HDMI (chociaż po co to nie mam pojęcia), podłączył go z powrotem i zobaczył taki napis jak podał w pierwszym poście, więc na tej podstawie, a biorąc pod uwagę, że to dekoder CP to wszystko jest możliwe.

Do założyciela tematu, możesz zabrać dekoder i pójść do kogoś kto ma sprawną antenę, tam go zaprogramować, wrócić do domu i spróbować szczęścia z samodzielnym ustawieniem swojej anteny, ale lepiej dla Ciebie będzie wezwać faktycznie kogoś kto się na tym zna.
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#7 23 Cze 2013 21:50   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


KOCUREK1970 napisał:
LeDy napisał:
Na pewno? Na jakiej podstawie?

knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Założyciel tematu wyjął kabel HDMI (chociaż po co to nie mam pojęcia), podłączył go z powrotem i zobaczył taki napis jak podał w pierwszym poście, więc na tej podstawie, a biorąc pod uwagę, że to dekoder CP to wszystko jest możliwe.
................ale lepiej dla Ciebie będzie wezwać faktycznie kogoś kto się na tym zna.

Jak wyjął i potem włożył to co trzeba w TV wybrać aby ponownie działało?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2013 21:50   





Powrót do góry
   
KOCUREK1970
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 5537

Post#8 23 Cze 2013 22:19   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


LeDy napisał:
Jak wyjął i potem włożył to co trzeba w TV wybrać aby ponownie działało?

No z jego wypowiedzi wynika, ze zrobił to jak trzeba.
Poza tym jaki tv wyświetla takie info jeśli coś źle przełączysz:
knopers281 napisał:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Dekoder hd 6000 Brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dekoder do monitora-brak sygnału (9)
Dekoder Wiwa HD50 - Brak sygnału (17)
Dekoder Ariva T65 brak sygnału (3)
Dekoder DVBT IT9135 Brak sygnału (21)
LG 32LC25r - Brak sygnału HDMI-dekoder DVB-t (18)
TELEWIZOR LCD samsung i dekoder HD UPC brak sygnału. (5)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Dekoder TechniSat HD4 - brak sygnału (zły sygnał) na wyjściu analogowym (1)
Dekoder KORR HD 128 - Rozdzielenie sygnału poprzez dekoder czy rozgałęźnik?? (9)
dekoder HD 6000 i kino domowe - (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.081 seconds

elektroda.pl temat RSS