Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Dekoder hd 6000 Brak sygnału
Author
Message
knopers281
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 05 May 2013
Posts: 16
Location: Tarnobrzeg

Post#1 Post from the author of the topic 22 Jun 2013 14:00   

Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera . Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dało próbowałem także przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie ma sygnału i nie działa kalbe są dobrze powpinane proszę o szybką rade

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Jun 2013 14:00   





Back to top
   
loasiabasia
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 22 Jun 2013
Posts: 9

Post#2 22 Jun 2013 14:18   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


Quote:
Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI


Skoro "wpiołeś" to nie ma prawa działać. Trzeba wpiąć.

Quote:
proszę o szybką rade


Radzę przypomnieć sobie zasady poprawnej pisowni.

Helpful message? + -

Back to top
   
mirex
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 29 Dec 2005
Posts: 19347

Post#3 22 Jun 2013 14:49   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


knopers281 wrote:
Witam dzisiaj wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera . Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dał


Oooo! To całkiem nowa "jednostka chorobowa"!
Wypięcie kabla HDMI z TV może powodować samoistne przestawienie się anteny na inny kierunek!
Proponuję do Urzędu Patentowego!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Jun 2013 14:49   





Back to top
   
KOCUREK1970
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 18 Sep 2009
Posts: 7425

Post#4 23 Jun 2013 20:40   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


knopers281 wrote:
wypiołem kabel HDMI od mojego dekodera po ponownym wpięciu wyskakuje komunikat "Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Bo dekoder umarł.
knopers281 wrote:
Próbowałem przestawiać antenę lecz to nic nie dało próbowałem także przywrócić ustawienia fabryczne lecz nie ma sygnału i nie działa

Skoro dekoder zdechł i przestawiłeś antenę, to czego się spodziewałeś.
Ustaw antenę, wymień dekoder.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jun 2013 20:40   





Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10002
Location: "-"

Post#5 23 Jun 2013 21:14   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


KOCUREK1970 wrote:

Bo dekoder umarł.

Skoro dekoder zdechł i przestawiłeś antenę, to czego się spodziewałeś.
Ustaw antenę, wymień dekoder.
Na pewno? Na jakiej podstawie? To, że on robił....... jak robił to nie znaczy, że tu masz pisać.......... jak piszesz.
Ino nie pisz, że dla żartu napisałeś.
Proszę wezwać kogoś co ma pojęcie.

Helpful message? + -

Back to top
   
KOCUREK1970
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 18 Sep 2009
Posts: 7425

Post#6 23 Jun 2013 21:34   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


LeDy wrote:
Na pewno? Na jakiej podstawie?

knopers281 wrote:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Założyciel tematu wyjął kabel HDMI (chociaż po co to nie mam pojęcia), podłączył go z powrotem i zobaczył taki napis jak podał w pierwszym poście, więc na tej podstawie, a biorąc pod uwagę, że to dekoder CP to wszystko jest możliwe.

Do założyciela tematu, możesz zabrać dekoder i pójść do kogoś kto ma sprawną antenę, tam go zaprogramować, wrócić do domu i spróbować szczęścia z samodzielnym ustawieniem swojej anteny, ale lepiej dla Ciebie będzie wezwać faktycznie kogoś kto się na tym zna.

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10002
Location: "-"

Post#7 23 Jun 2013 21:50   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


KOCUREK1970 wrote:
LeDy wrote:
Na pewno? Na jakiej podstawie?

knopers281 wrote:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Założyciel tematu wyjął kabel HDMI (chociaż po co to nie mam pojęcia), podłączył go z powrotem i zobaczył taki napis jak podał w pierwszym poście, więc na tej podstawie, a biorąc pod uwagę, że to dekoder CP to wszystko jest możliwe.
................ale lepiej dla Ciebie będzie wezwać faktycznie kogoś kto się na tym zna.

Jak wyjął i potem włożył to co trzeba w TV wybrać aby ponownie działało?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jun 2013 21:50   





Back to top
   
KOCUREK1970
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 18 Sep 2009
Posts: 7425

Post#8 23 Jun 2013 22:19   

Re: Dekoder hd 6000 Brak sygnału


LeDy wrote:
Jak wyjął i potem włożył to co trzeba w TV wybrać aby ponownie działało?

No z jego wypowiedzi wynika, ze zrobił to jak trzeba.
Poza tym jaki tv wyświetla takie info jeśli coś źle przełączysz:
knopers281 wrote:
Brak sygnału z anteny sprawdź ustawienia dekodera

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Dekoder hd 6000 Brak sygnału
Page 1 of 1
Similar topics
Dekoder do monitora-brak sygnału (9)
Dekoder Wiwa HD50 - Brak sygnału (17)
Dekoder Ariva T65 brak sygnału (3)
Dekoder DVBT IT9135 Brak sygnału (21)
LG 32LC25r - Brak sygnału HDMI-dekoder DVB-t (18)
TELEWIZOR LCD samsung i dekoder HD UPC brak sygnału. (5)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Dekoder TechniSat HD4 - brak sygnału (zły sygnał) na wyjściu analogowym (1)
Dekoder KORR HD 128 - Rozdzielenie sygnału poprzez dekoder czy rozgałęźnik?? (9)
dekoder HD 6000 i kino domowe - (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.076 seconds

elektroda.pl topic RSS feed