Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci
Autor
Wiadomość
Ted07
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 107
Miasto: -

Post#1 Post autora tematu 26 Cze 2013 08:39   

ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Witam,

Posiadam kartę Aero2 oraz modem ZTE MF100, po podpięciu pod komputer program startowy się uruchamia jednak modem nie znajduje sieci i nie można połączyć się z siecią AERO?

Może ktoś coś poradzić w tej sprawie?
Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17198
Miasto: Kujawy

Post#2 26 Cze 2013 09:40   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Według JD tech modem ten nie jest zgodny z Aero2 z zastrzeżeniem, że pewne wersje mogą być zgodne (np. O2 UK).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Cze 2013 09:40   





Powrót do góry
   
Ted07
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 107
Miasto: -

Post#3 Post autora tematu 26 Cze 2013 17:23   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Dzięki mbo, właśnie na modemie mam oznaczenie O2 ale czy pochodzi z UK to tego nie wiem, dostałem ten modem.

1. Można to jakoś sprawdzić czy modem pochodzi z UK?
2. po włożeniu modemu z kartą Aero2 do komputera pojawia się okienko logowania PLAY ONLINE tylko, że nie pokazuje sieci i mocy sygnału?

Możecie koledzy coś doradzić? Przeglądałem też inne podobne wpisy na tym forum ale nic nie znalazłem co mógłbym wykorzystać.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 599
Miasto: Warszawa

Post#4 26 Cze 2013 19:20   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Niestety nie da się łatwo sprawdzić zgodności modemów ZTE z Aero2 inaczej, niż przez próbę połączenia z siecią Plus 3G (Aero2) w miejscu, w którym wiemy na 100%, że jest zasięg Aero2.
Generalnie nie miałem w ręku żadnego zgodnego z Aero2 MF100 (miałem jeden z oznaczeniem O2 i nie działał - był pewnie z innego oddziału O2).

Aplikacja Play Online w MF100 pochodzącego z O2? W nim jest jakaś karta SD? Czy ktoś go tak dziwnie zmodyfikował... Ja bym sobie i tak taką staroć darował.
Powrót do góry
   
Ted07
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 107
Miasto: -

Post#5 Post autora tematu 26 Cze 2013 20:52   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Gdyby modem był OK, to po włożeniu karty Aero2 powinien mi wykryć sieć, TAK?
Sprawdzałem ustawienia na tym modemie i są już dobrze wprowadzone.

Modem jednak nie widzi sieci.

Dodam, że tam gdzie sprawdzam zasięg, zasięg jest na 100% ponieważ sprawdzałem to na innym modemie Huwei.

Mogę coś jeszcze przetestować lub zrobić z tym modemem?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Cze 2013 20:52   





Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17198
Miasto: Kujawy

Post#6 26 Cze 2013 22:10   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Pozostaje odłożyć do szuflady lub sprzedać ...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Cze 2013 22:10   





Powrót do góry
   
Ted07
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 107
Miasto: -

Post#7 Post autora tematu 27 Cze 2013 10:58   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Chciałbym jeszcze trochę poeksperymentować z tym modemem.

Dlaczego ten modem nie działa w Aero2???

Przecież działa w innych sieciach. Czyli jest sprawny.
Jeżeli jest ograniczony przez wewnętrzne blokady, to należy te blokady usunąć. Tylko pytanie JAK?
Może ktoś podrzucić jakieś wskazówki lub źródła gdzie można poszukać wskazówek?
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 599
Miasto: Warszawa

Post#8 27 Cze 2013 23:16   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Potrzebujesz modemu, który obsługuje pasmo UMTS 900 MHz. ZTE MF100 występuje w wersji z obsługą tego pasma i częściej - bez.
Działa z innymi sieciami, bo wszystkie pozostałe obsługują także UMTS 2100 MHz i 2G, a Aero2 ma TYLKO UMTS 900.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Cze 2013 23:16   





Powrót do góry
   
Ted07
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 107
Miasto: -

Post#9 Post autora tematu 28 Cze 2013 07:12   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Czy można zmodyfikować to pasmo z poziomu oprogramowania, tak żeby modem obsługiwał umts 900 MHz? Czy jest to niemożliwe na ograniczenia sprzętowe?
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 599
Miasto: Warszawa

Post#10 28 Cze 2013 17:39   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Niestety, jeżeli to jest ten problem, to jest ograniczenie sprzętowe.
Powrót do góry
   
Ted07
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 107
Miasto: -

Post#11 Post autora tematu 04 Lip 2013 17:26   

Re: ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci


Chciałbym jeszcze trochę temat podrążyć i się nie poddać na pierwszym zakręcie :-)

mbo napisał:
Według JD tech modem ten nie jest zgodny z Aero2 z zastrzeżeniem, że pewne wersje mogą być zgodne (np. O2 UK).


Posiadam biały modem z dużym napisem O2, może rzeczywiście jest on z UK?
Można to jakoś sprawdzić?
Jeżeli jest z UK to dlaczego mi nie chce działać? Zasięg jest na 100%.

W wolnej chwili zamieszczę fotki obudowy modemu.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
modem usb zte mf100 nie chce sie zainstalować (3)
Modem ZTE MF100 Netia - nie chce się inst. na WIN XP (2)
po podłączeniu modemu zte mf100 iplusa mój touchpad wariuje (5)
ZTE MF100 - Zniknęła zawartośc instalek z urządzenia - dlaczego? Jak ją odzyskac (4)
ZTE MF 631 - Nie wykrywa modemu pod kartą AERO2 (modem z plusa) (9)
ZTE MF112 - Brak zasięgu i połączenia z siecią PLAY (online na karte) modem ZTE (10)
Modem Polsatu zte proprietary usb modem, konfiguracja dla Aero2- to działa (3)
połączenie AERO2 z modem ZTE MF636. (10)
Modem ZTE MF821 - brak zasięgu modemie ZTE MF821 LTE/HSPA+ (9)
Modem ZTE ZXDSL 852 na router ZTE 831 + WiFi. (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS