Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



nokia 300 asha jak zablokować internet?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Użytkowy ->nokia 300 asha jak zablokować internet? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
leszelka
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 271
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
leszelka
Poziom 16
Post#1 26 Cze 2013 13:23  Autor tematu   

nokia 300 asha jak zablokować internet?


Jak wyłączyć internet w telefonie nokia 300asha ?
Na razie codziennie pobiera mi haracz w wysokości 25 gr, nie wiem za co.
Szukałem na stronie orange pomocy, nie znalazłem.

Po sprawdzeniu bilingów odkryłem że owe 25 gr pobiera mi dopiero od połowy maja, a telefon mam od prawie roku. Coś się musiało wtedy doinstalować (jest 191 kb transferu). Potem mam codzienne transfery o 21.59 14 kb i za każdy 25 gr. :cry:
A czasami, wyjątkowo też jakieś mniejsze transfery o innych godzinach też po 0,25gr każdy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM
Miasto: Podkarpacie
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 16781
Pomógł: 1267
Ocena postów: 72
tino2003
Moderator - GSM
Post#2 26 Cze 2013 14:29    

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


Zadzwonić do operatora i poprosić o sprawdzenie za co pobierana jest taka opłata.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
leszelka
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 271
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
leszelka
Poziom 16
Post#3 26 Cze 2013 14:34  Autor tematu   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


A gdzie się podziały pozostałe posty z poradami?
Moderowano przez tino2003:

Pozostałe posty zostały przeniesione do kosza, gdyż były nie na temat.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
leszelka
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 271
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
leszelka
Poziom 16
Post#4 26 Cze 2013 18:18  Autor tematu   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


tino2003 napisał:
Zadzwonić do operatora i poprosić o sprawdzenie za co pobierana jest taka opłata.


Operator orange nie ma pojęcia co było ściągane. Oni tylko rejestrują ile kb się ściągnęło i kasują. No i co teraz?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM
Miasto: Podkarpacie
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 16781
Pomógł: 1267
Ocena postów: 72
tino2003
Moderator - GSM
Post#5 26 Cze 2013 19:37    

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


Na początek przywrócić ustawienia fabryczne w telefonie, ewentualnie zwrócić uwagę czy któraś z aplikacji nie ma włączonej automatycznej aktualizacji.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dzax.pl
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 21 Lut 2010
Posty: 185
Ocena postów: 18
dzax.pl
Poziom 14
Post#6 28 Cze 2013 18:31    

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


jak nie korzystasz na co dzień z internetu to wyłącz sobie "DANE MOBILNE" , bo może być tak jak pisze kolega wyżej, że jakaś aplikacja może pobierać aktualizacje czy dane ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
leszelka
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 271
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
leszelka
Poziom 16
Post#7 28 Cze 2013 20:17  Autor tematu   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


dzax.pl napisał:
jak nie korzystasz na co dzień z internetu to wyłącz sobie "DANE MOBILNE" , bo może być tak jak pisze kolega wyżej, że jakaś aplikacja może pobierać aktualizacje czy dane ;)


W ogóle nie korzystam z internetu. A gdzie te "dane mobilne" są, bo jakoś nie mogę znaleźć. Kontaktowałem się z orange i metoda przez nich podana nie poskutkowała (wpisanie fałszywych danych do ustawień połączenia z internetem). :cry:

Ustawienia fabryczne to przywrócę w ostateczności. Za dużo miałbym zabawy z ich poprzednim ustawieniem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
leszelka
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 271
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
leszelka
Poziom 16
Post#8 01 Lip 2013 16:48  Autor tematu   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


Wydaje mi się że pomogło usunięcie konta pocztowego, które kiedyś nieopatrznie wpisałem w ten telefon. Po jego usunięciu zniknęła mi też z wyświetlacza ikonka [G], która od jakiegoś czasu mi się pojawiła:

Menu > Wejdź w Wiadomości > Przesuń palcem w dół do opcji Mail > Otwórz Mail > Przyciśnij i przytrzymaj na wybrane przez Ciebie do usunięcia konto pocztowe > Pokaże się dodatkowe okienko z opcjami Zmień i Usuń >Wybierz Usuń

Ale jeszcze potestuję.
Przypomniało mi się że kiedyś niedawno, wpisałem tam swój adres e-mail, z myślą że będę mógł w razie czegoś wysłać coś z komórki na swój mail. A tu taki numer...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dzax.pl
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 21 Lut 2010
Posty: 185
Ocena postów: 18
dzax.pl
Poziom 14
Post#9 01 Lip 2013 21:46    

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


to teraz poprostu musisz przypilnować czy nadal będzie się to samo działo ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
leszelka
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 271
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
leszelka
Poziom 16
Post#10 04 Lip 2013 10:42  Autor tematu   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


Potwierdzam, problem został rozwiązany!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Użytkowy -> nokia 300 asha jak zablokować internet?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nokia 300 - Nokia 300 Asha sczytanie hasha przez Infinity (4)
Nokia 303 Asha - Jak wyłączyć Internet i wykasować aplikacje (4)
Telefonem komórkowy nokia asha 300 (3)
Nokia Asha 300 - Rezystancja w akumulatorze (1)
Nokia Asha 300 RM-781 ładowarka nieobsługiwana (6)
Nokia 300 asha wyłącza sie po naładowaniu (1)
Nokia Asha 300 - Po zalaniu błąd w połaczeniu (2)
Nokia Asha 300 - niedziałająca kamera / aparat (4)
nokia asha 300 kod zabezpieczający Orange (5)
Nokia 300 asha - Połaczenie poprzez bluetooth z komputerem (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS