Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



nokia 300 asha jak zablokować internet?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Użytkowy ->nokia 300 asha jak zablokować internet? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
leszelka
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 267

leszelka
Poziom 15
Post#1 Post autora tematu 26 Cze 2013 13:23   

nokia 300 asha jak zablokować internet?


Jak wyłączyć internet w telefonie nokia 300asha ?
Na razie codziennie pobiera mi haracz w wysokości 25 gr, nie wiem za co.
Szukałem na stronie orange pomocy, nie znalazłem.

Po sprawdzeniu bilingów odkryłem że owe 25 gr pobiera mi dopiero od połowy maja, a telefon mam od prawie roku. Coś się musiało wtedy doinstalować (jest 191 kb transferu). Potem mam codzienne transfery o 21.59 14 kb i za każdy 25 gr. Crying or Very sad
A czasami, wyjątkowo też jakieś mniejsze transfery o innych godzinach też po 0,25gr każdy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 26 Cze 2013 13:23   



Powrót do góry
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 16119
Miasto: Podkarpacie

tino2003
Moderator - GSM
Post#2 26 Cze 2013 14:29   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


Zadzwonić do operatora i poprosić o sprawdzenie za co pobierana jest taka opłata.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
leszelka
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 267

leszelka
Poziom 15
Post#3 Post autora tematu 26 Cze 2013 14:34   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


A gdzie się podziały pozostałe posty z poradami?
Moderowano przez tino2003:

Pozostałe posty zostały przeniesione do kosza, gdyż były nie na temat.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 26 Cze 2013 14:34   



Powrót do góry
leszelka
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 267

leszelka
Poziom 15
Post#4 Post autora tematu 26 Cze 2013 18:18   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


tino2003 napisał:
Zadzwonić do operatora i poprosić o sprawdzenie za co pobierana jest taka opłata.


Operator orange nie ma pojęcia co było ściągane. Oni tylko rejestrują ile kb się ściągnęło i kasują. No i co teraz?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 16119
Miasto: Podkarpacie

tino2003
Moderator - GSM
Post#5 26 Cze 2013 19:37   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


Na początek przywrócić ustawienia fabryczne w telefonie, ewentualnie zwrócić uwagę czy któraś z aplikacji nie ma włączonej automatycznej aktualizacji.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dzax.pl
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lut 2010
Posty: 186
Miasto: Bydgoszcz

dzax.pl
Poziom 14
Post#6 28 Cze 2013 18:31   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


jak nie korzystasz na co dzień z internetu to wyłącz sobie "DANE MOBILNE" , bo może być tak jak pisze kolega wyżej, że jakaś aplikacja może pobierać aktualizacje czy dane Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
leszelka
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 267

leszelka
Poziom 15
Post#7 Post autora tematu 28 Cze 2013 20:17   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


dzax.pl napisał:
jak nie korzystasz na co dzień z internetu to wyłącz sobie "DANE MOBILNE" , bo może być tak jak pisze kolega wyżej, że jakaś aplikacja może pobierać aktualizacje czy dane Wink


W ogóle nie korzystam z internetu. A gdzie te "dane mobilne" są, bo jakoś nie mogę znaleźć. Kontaktowałem się z orange i metoda przez nich podana nie poskutkowała (wpisanie fałszywych danych do ustawień połączenia z internetem). Crying or Very sad

Ustawienia fabryczne to przywrócę w ostateczności. Za dużo miałbym zabawy z ich poprzednim ustawieniem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Cze 2013 20:17   



Powrót do góry
leszelka
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 267

leszelka
Poziom 15
Post#8 Post autora tematu 01 Lip 2013 16:48   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


Wydaje mi się że pomogło usunięcie konta pocztowego, które kiedyś nieopatrznie wpisałem w ten telefon. Po jego usunięciu zniknęła mi też z wyświetlacza ikonka [G], która od jakiegoś czasu mi się pojawiła:

Menu > Wejdź w Wiadomości > Przesuń palcem w dół do opcji Mail > Otwórz Mail > Przyciśnij i przytrzymaj na wybrane przez Ciebie do usunięcia konto pocztowe > Pokaże się dodatkowe okienko z opcjami Zmień i Usuń >Wybierz Usuń

Ale jeszcze potestuję.
Przypomniało mi się że kiedyś niedawno, wpisałem tam swój adres e-mail, z myślą że będę mógł w razie czegoś wysłać coś z komórki na swój mail. A tu taki numer...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Lip 2013 16:48   



Powrót do góry
dzax.pl
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lut 2010
Posty: 186
Miasto: Bydgoszcz

dzax.pl
Poziom 14
Post#9 01 Lip 2013 21:46   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


to teraz poprostu musisz przypilnować czy nadal będzie się to samo działo Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Lip 2013 21:46   



Powrót do góry
leszelka
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 267

leszelka
Poziom 15
Post#10 Post autora tematu 04 Lip 2013 10:42   

Re: nokia 300 asha jak zablokować internet?


Potwierdzam, problem został rozwiązany!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Użytkowy -> nokia 300 asha jak zablokować internet?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nokia 300 - Nokia 300 Asha sczytanie hasha przez Infinity (4)
Nokia 303 Asha - Jak wyłączyć Internet i wykasować aplikacje (4)
Telefonem komórkowy nokia asha 300 (3)
Nokia Asha 300 - Rezystancja w akumulatorze (1)
Nokia Asha 300 RM-781 ładowarka nieobsługiwana (6)
Nokia 300 asha wyłącza sie po naładowaniu (1)
Nokia Asha 300 - Po zalaniu błąd w połaczeniu (2)
Nokia Asha 300 - niedziałająca kamera / aparat (4)
nokia asha 300 kod zabezpieczający Orange (5)
Nokia 300 asha - Połaczenie poprzez bluetooth z komputerem (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS