Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



WiFi - black box bb54g jak się zalogować


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->WiFi - black box bb54g jak się zalogować Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
kufick
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 20

kufick
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 02 Lip 2013 23:06   

WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Witam wiem że były już podobne tematy ale zrobiłem wszystko co w nich i już mi siły opadły. Problem jest taki że nie mogę zalogować się na ten router, próbowałem już wielu adresów i robiłem resety, niestety nie udało się. Może ktoś doradzi jak mam to uczynić? I jeszcze takie pytanie czy to normalne że jak wpinam kabel do portu wan i łączę kablem laptop z routerem to nie mogę się połączyć z internetem a jeśli wpinam kabel do jednego z portów lan w routerze(a wan zostawiam pusty) i łącze go z lapkiem to internet śmiga?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bmserwis
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 4364
Miasto: Warszawa

bmserwis
Poziom 24
Post#2 03 Lip 2013 02:49   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Poczytaj sobie do czego służy port WAN wtedy myślę, że zrozumiesz dlaczego w ten sposób się zachowuje.
Reszta:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1517998.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kufick
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 20

kufick
Poziom 7
Post#3 Post autora tematu 03 Lip 2013 06:53   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Niestety po wpięciu kabla do portu WAN i połączeniu routera z komputerem nie mogę zalogować się na routera, robiłem wszystko co tam jest napisane.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bmserwis
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 4364
Miasto: Warszawa

bmserwis
Poziom 24
Post#4 03 Lip 2013 10:10   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Czy ping fizycznie przechodzi do routera?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kufick
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 20

kufick
Poziom 7
Post#5 Post autora tematu 03 Lip 2013 20:30   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Jak mogę to sprawdzić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bmserwis
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 4364
Miasto: Warszawa

bmserwis
Poziom 24
Post#6 04 Lip 2013 01:52   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Start - Uruchom
W linii poleceń "cmd"
Po otwarciu konsoli - ipconfig /all
Przy interfejsie sieciowym Deafulat Gateway/Brama domyślna znajdziesz adres routera.
następnie poleceń ping <adres routera>

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kufick
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 20

kufick
Poziom 7
Post#7 Post autora tematu 04 Lip 2013 07:21   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


I co że niby to jest moja maska podsieci?
WiFi - black box bb54g jak się zalogować

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#8 04 Lip 2013 09:04   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Router ustawiony jest w tryb bridge i nie dostaniesz się do niego bez zresetowania do ustawień domyślnych. Zresztą, co chcesz zrobić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kufick
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 20

kufick
Poziom 7
Post#9 Post autora tematu 04 Lip 2013 10:11   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Chce zrobić sieć wifi, w inistrukcji jest napisane że aby go zresetować należy wcisnąć reset na 5 sekund, robiłem to wielokrotnie a i tak nie udało mi się zalogować na router pod adresem w instrukcji. Czy resetować go należy przy włożonym kablu do gniazda wan, czy to bez znaczenia? I resetuje go oczywiście kiedy jest podłączony do prądu tak?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kufick
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 20

kufick
Poziom 7
Post#10 Post autora tematu 13 Lip 2013 10:40   

Re: WiFi - black box bb54g jak się zalogować


Witam niestety nadal nie udało mi się utworzyć sieci gdyż nie mogę zalogować się na router, próbowałem korzystać z programu do wykrywania adresu routera jednak nic nie pokazał. Teraz mój router działa w ten sposób że po wpięciu kabla internetowego do WAN i połaczeniu laptopa z routerem w porcie mam internet co jest dla mnie trochę dziwne.Proszę o jakieś wskazówki jak mogę zalogować się na router bo już nie mam pomysłu. Działam na win 7 i po wywołaniu w cmd ipconfig/all w polu brama domyślna zamiast adresu mam jakieś fe80::215:17ff:feae:4d98%35.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> WiFi - black box bb54g jak się zalogować
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Radiówka black box bb54g. Jak się dostać do konfiguracji? (4)
Black Box BB54G - (4)
Ożywienie Black Box BB54G (2)
Problem z black box bb54g v2 (2)
Vectra i Black box BB54G v2 (2)
Black box bb54g zwiekszenie mocy (3)
Klonowanie MACa w Black Box BB54g (2)
Black Box BB54G v2-zrywa połaczenie (1)
Black Box BB54G v2-brak dostępu do routera (4)
Pomoc przy konfiguracji router black box bb54g v2 (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS