Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Router TL-MR3020 jak skonfigurować. Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
lipton40
Level 6
Location: Bydgoszcz
Joined: 29 Apr 2012
Posts: 20
Post rating: 1
lipton40
Level 6
Post#1 17 Jul 2013 12:25  Topic author   

Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Witam,mam taki problem.Mam router TL-MR3020 i modem ZTE MF821 (plusa),kartę sim z Cyfrowego Polsatu (ale to ostatnie chyba nie ma znaczenia).Podłączam modem do routera przez USB,potem router do kompa przez RJ-45 (przełącznik 3G/4G w touterze) i mam inter przez kabel,chodzi cacy.Ale jak wpisuję 192.168.0.254 w przeglądarkę to nic się nie dzieje.Krótko mówiąc nie mogę go skonfigurować.Wpisuję to IP na różne sposoby,jak http:/ 192.168.0.254 itp..Ale nic nie wchodzi.Taka ciekawostka,jak łącze się z routerem przez Wi-Fi to ten pyta mnie o chasło dostępu którego nie znam SZOK.Jestem z tego kompletnie zielony,więc bardzo bym prosił o pomoc jak ten "pumex" skonfigurować.?

PS.Czytałem tutaj o tym routerze,ale nie znalazłem jak otworzyć menu konfiguracji.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26732
Helped: 2655
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#2 17 Jul 2013 12:34    

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


lipton40 wrote:
Wi-Fi to ten pyta mnie o chasło dostępu którego nie znam SZOK
Musisz wyłączyć WPS i skonfigurować hasło dostępowe do sieci bezprzewodowej.

Sprawdź czy adres 192.168.0.254 jest adresem routera - ipconfig /all - Link.

Helpful post? + 0
Back to top
lipton40
Level 6
Location: Bydgoszcz
Joined: 29 Apr 2012
Posts: 20
Post rating: 1
lipton40
Level 6
Post#3 17 Jul 2013 12:55  Topic author   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Tutaj jest napisane,że adres IPv4 to 192.168.0.100 (preferowane) ale ten też nie otwiera okna konfiguracji.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26732
Helped: 2655
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 17 Jul 2013 13:06    

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Chodzi o bramę nie o adres IP, czy jest 192.168.0.254?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
adam951
Level 14
Joined: 30 Nov 2009
Posts: 166
Helped: 1
adam951
Level 14
Post#5 17 Jul 2013 13:26    

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


A sprawdź to: 192.168.0.1. U mnie w instrukcji (TL3220) był też napisane że 192.168.0.100 a się okazało inaczej. Błąd ten wyhaczyłem długo po czasie instalacji routera bo klepałem z pamięci. ;)
Co do nieznanego hasła na WiFi czy też adma (roota). Musisz przywrócić go do ustawień fabrycznych. Powinien być gdzieś przycisk reset. Wciskasz go na włączonym routerze i trzymasz doputy się nie zrestartuje.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26732
Helped: 2655
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#6 17 Jul 2013 13:35    

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


adam951 wrote:
A sprawdź to: 192.168.0.1.

Kolego @adam951 - wystarczy że autor tematu bramę sprawdzi w ipconfig-u i wszystko będzie jasne. Nie musi szukać po omacku.

Helpful post? + 0
Back to top
adam951
Level 14
Joined: 30 Nov 2009
Posts: 166
Helped: 1
adam951
Level 14
Post#7 17 Jul 2013 14:01    

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


W sumie racja. Coś mnie przyćmiło. Także przepraszam za wprowadzanie niepotrzebnego zamieszania. ;)

Helpful post? + 0
Back to top
lipton40
Level 6
Location: Bydgoszcz
Joined: 29 Apr 2012
Posts: 20
Post rating: 1
lipton40
Level 6
Post#8 17 Jul 2013 15:08  Topic author   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Ale mieszam SZOK. IP jest 192.168.0.254 w tym ipconfig.
Sprawdziłem to IP adam 951 i nic.Przyciskałem ten reset 100 razy i zero,żadne okno nie wyskakuje.
Jak wyłączyć to WPS i skonfigutować hasło?

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Znowu napisałem IP pszepraszam,chodzi o bramę domyślną 192.168.0.254, serwery DNS 192.168.0.254, ale to mi nic nie daje,bo to nie działa.A inter przez kabel śmiga,nic nie kumam kto pisze instrukcje do routera która nie działa skandal.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26732
Helped: 2655
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#9 17 Jul 2013 15:36    

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Tam gdzie masz połączenie kablowe i działa ci internet wpisz w przeglądarce http://192.168.0.254

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lipton40
Level 6
Location: Bydgoszcz
Joined: 29 Apr 2012
Posts: 20
Post rating: 1
lipton40
Level 6
Post#10 17 Jul 2013 15:57  Topic author   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Kliknąłem na ten link który podałeś i wyskoczyło mi okno komunikat serwera TP Link,że mam podać nazwę użytkownika i hasło.Wpisuję i nie zatrybia.Jaka to jest nazwa użytkownika,byle jaka,czy nazwa komputera ?Przepraszam,że tak cisnę ale naprawdę robie to pierwszy raz.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26732
Helped: 2655
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#11 17 Jul 2013 16:00    

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


login: admin
hasło: admin

Helpful post? + 0
Back to top
lipton40
Level 6
Location: Bydgoszcz
Joined: 29 Apr 2012
Posts: 20
Post rating: 1
lipton40
Level 6
Post#12 17 Jul 2013 16:08  Topic author   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Wkleiłem to admin i admin i nic,jakieś sugestie.Oprócz wywalenia tego przez okno.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26732
Helped: 2655
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#13 17 Jul 2013 16:12    

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Nie wklejaj tylko wpisz z klawiatury.

Helpful post? + 0
Back to top
lipton40
Level 6
Location: Bydgoszcz
Joined: 29 Apr 2012
Posts: 20
Post rating: 1
lipton40
Level 6
Post#14 17 Jul 2013 16:26  Topic author   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Haa-haa-haaaa... Ale ze mnie kretyn,nie mogę ja ......... .Admin to nazwa użytkownika i admin to hasło.Nigdy już nie opowiem kawału o blondynkach.Jezu jak można mieć taki brak mózgu.I tutaj zła wiadomość,na brak lewej półkuli nie ma lekarstwa.Trzeba z tym żyć :). Jimasek bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość. Narka.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Router TL-MR3020 jak skonfigurować.
Page 1 of 1

Similar topics to router TL-MR3020 jak skonfigurować.

TP-Link tl-mr3020 - router tp-link tl-mr3020 a modem huawei e3276 wiadomosci (3)
Router d-link easy modem router go-dsl-n 150 jak skonfigurować (2)
jak skonfigurować router "ADSL ROUTER ct-500 comtrend&q (2)
Jak skonfigurować router? Microcom 2656 ADSL Annex A/B Router. (6)
Jak skonfigurować router (i-tec WPOINT-N Wifi (N) Router 300Mbps) (21)
jaki zakupić router i jak skonfigurować router z TV, z zewnętrznym HDD (4)
Most Ubiquti plus router links - Jak skonfigurować router wrt54g na koncu mostu (24)
Router alcatel. Podłączenie rejestratora. Jak skonfigurować router? (1)
Jak skonfigurować router TP-LINK TL-WR543G w trybie AP router ? (7)
Router - Wychodząca. Jak skonfigurować router di-624? (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.06 seconds