Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Router TL-MR3020 jak skonfigurować.
Autor
Wiadomość
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Kwi 2012
Posty: 15
Miasto: Bydgoszcz

Post#1 Post autora tematu 17 Lip 2013 12:25   

Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Witam,mam taki problem.Mam router TL-MR3020 i modem ZTE MF821 (plusa),kartę sim z Cyfrowego Polsatu (ale to ostatnie chyba nie ma znaczenia).Podłączam modem do routera przez USB,potem router do kompa przez RJ-45 (przełącznik 3G/4G w touterze) i mam inter przez kabel,chodzi cacy.Ale jak wpisuję 192.168.0.254 w przeglądarkę to nic się nie dzieje.Krótko mówiąc nie mogę go skonfigurować.Wpisuję to IP na różne sposoby,jak http:/ 192.168.0.254 itp..Ale nic nie wchodzi.Taka ciekawostka,jak łącze się z routerem przez Wi-Fi to ten pyta mnie o chasło dostępu którego nie znam SZOK.Jestem z tego kompletnie zielony,więc bardzo bym prosił o pomoc jak ten "pumex" skonfigurować.?

PS.Czytałem tutaj o tym routerze,ale nie znalazłem jak otworzyć menu konfiguracji.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2013 12:25   





Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21343
Miasto: Gostyń

Post#2 17 Lip 2013 12:34   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


lipton40 napisał:
Wi-Fi to ten pyta mnie o chasło dostępu którego nie znam SZOK
Musisz wyłączyć WPS i skonfigurować hasło dostępowe do sieci bezprzewodowej.

Sprawdź czy adres 192.168.0.254 jest adresem routera - ipconfig /all - Link.
Powrót do góry
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Kwi 2012
Posty: 15
Miasto: Bydgoszcz

Post#3 Post autora tematu 17 Lip 2013 12:55   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Tutaj jest napisane,że adres IPv4 to 192.168.0.100 (preferowane) ale ten też nie otwiera okna konfiguracji.
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21343
Miasto: Gostyń

Post#4 17 Lip 2013 13:06   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Chodzi o bramę nie o adres IP, czy jest 192.168.0.254?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2013 13:06   





Powrót do góry
   
adam951
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 30 Lis 2009
Posty: 142

Post#5 17 Lip 2013 13:26   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


A sprawdź to: 192.168.0.1. U mnie w instrukcji (TL3220) był też napisane że 192.168.0.100 a się okazało inaczej. Błąd ten wyhaczyłem długo po czasie instalacji routera bo klepałem z pamięci. ;)
Co do nieznanego hasła na WiFi czy też adma (roota). Musisz przywrócić go do ustawień fabrycznych. Powinien być gdzieś przycisk reset. Wciskasz go na włączonym routerze i trzymasz doputy się nie zrestartuje.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2013 13:26   





Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21343
Miasto: Gostyń

Post#6 17 Lip 2013 13:35   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


adam951 napisał:
A sprawdź to: 192.168.0.1.

Kolego @adam951 - wystarczy że autor tematu bramę sprawdzi w ipconfig-u i wszystko będzie jasne. Nie musi szukać po omacku.
Powrót do góry
   
adam951
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 30 Lis 2009
Posty: 142

Post#7 17 Lip 2013 14:01   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


W sumie racja. Coś mnie przyćmiło. Także przepraszam za wprowadzanie niepotrzebnego zamieszania. ;)
Powrót do góry
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Kwi 2012
Posty: 15
Miasto: Bydgoszcz

Post#8 Post autora tematu 17 Lip 2013 15:08   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Ale mieszam SZOK. IP jest 192.168.0.254 w tym ipconfig.
Sprawdziłem to IP adam 951 i nic.Przyciskałem ten reset 100 razy i zero,żadne okno nie wyskakuje.
Jak wyłączyć to WPS i skonfigutować hasło?

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Znowu napisałem IP pszepraszam,chodzi o bramę domyślną 192.168.0.254, serwery DNS 192.168.0.254, ale to mi nic nie daje,bo to nie działa.A inter przez kabel śmiga,nic nie kumam kto pisze instrukcje do routera która nie działa skandal.
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21343
Miasto: Gostyń

Post#9 17 Lip 2013 15:36   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Tam gdzie masz połączenie kablowe i działa ci internet wpisz w przeglądarce http://192.168.0.254
Powrót do góry
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Kwi 2012
Posty: 15
Miasto: Bydgoszcz

Post#10 Post autora tematu 17 Lip 2013 15:57   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Kliknąłem na ten link który podałeś i wyskoczyło mi okno komunikat serwera TP Link,że mam podać nazwę użytkownika i hasło.Wpisuję i nie zatrybia.Jaka to jest nazwa użytkownika,byle jaka,czy nazwa komputera ?Przepraszam,że tak cisnę ale naprawdę robie to pierwszy raz.
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21343
Miasto: Gostyń

Post#11 17 Lip 2013 16:00   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


login: admin
hasło: admin
Powrót do góry
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Kwi 2012
Posty: 15
Miasto: Bydgoszcz

Post#12 Post autora tematu 17 Lip 2013 16:08   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Wkleiłem to admin i admin i nic,jakieś sugestie.Oprócz wywalenia tego przez okno.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2013 16:08   





Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21343
Miasto: Gostyń

Post#13 17 Lip 2013 16:12   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Nie wklejaj tylko wpisz z klawiatury.
Powrót do góry
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Kwi 2012
Posty: 15
Miasto: Bydgoszcz

Post#14 Post autora tematu 17 Lip 2013 16:26   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Haa-haa-haaaa... Ale ze mnie kretyn,nie mogę ja ......... .Admin to nazwa użytkownika i admin to hasło.Nigdy już nie opowiem kawału o blondynkach.Jezu jak można mieć taki brak mózgu.I tutaj zła wiadomość,na brak lewej półkuli nie ma lekarstwa.Trzeba z tym żyć :). Jimasek bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość. Narka.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Router TL-MR3020 jak skonfigurować.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Router - Wychodząca. Jak skonfigurować router di-624? (2)
Jak skonfigurować router TP-LINK TL-WR543G w trybie AP router ? (7)
Router alcatel. Podłączenie rejestratora. Jak skonfigurować router? (1)
Most Ubiquti plus router links - Jak skonfigurować router wrt54g na koncu mostu (24)
Jak skonfigurować router (i-tec WPOINT-N Wifi (N) Router 300Mbps) (21)
Jak skonfigurować router? Microcom 2656 ADSL Annex A/B Router. (6)
jak skonfigurować router "ADSL ROUTER ct-500 comtrend&q (2)
Router - jak skonfigurować ? (3)
Jak skonfigurować router ? (15)
Jak skonfigurować router?? (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS