Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Router TL-MR3020 jak skonfigurować.
Author
Message
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 29 Apr 2012
Posts: 15
Location: Bydgoszcz

Post#1 Post from the author of the topic 17 Jul 2013 12:25   

Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Witam,mam taki problem.Mam router TL-MR3020 i modem ZTE MF821 (plusa),kartę sim z Cyfrowego Polsatu (ale to ostatnie chyba nie ma znaczenia).Podłączam modem do routera przez USB,potem router do kompa przez RJ-45 (przełącznik 3G/4G w touterze) i mam inter przez kabel,chodzi cacy.Ale jak wpisuję 192.168.0.254 w przeglądarkę to nic się nie dzieje.Krótko mówiąc nie mogę go skonfigurować.Wpisuję to IP na różne sposoby,jak http:/ 192.168.0.254 itp..Ale nic nie wchodzi.Taka ciekawostka,jak łącze się z routerem przez Wi-Fi to ten pyta mnie o chasło dostępu którego nie znam SZOK.Jestem z tego kompletnie zielony,więc bardzo bym prosił o pomoc jak ten "pumex" skonfigurować.?

PS.Czytałem tutaj o tym routerze,ale nie znalazłem jak otworzyć menu konfiguracji.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Jul 2013 12:25   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23549
Location: Gostyń

Post#2 17 Jul 2013 12:34   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


lipton40 wrote:
Wi-Fi to ten pyta mnie o chasło dostępu którego nie znam SZOK
Musisz wyłączyć WPS i skonfigurować hasło dostępowe do sieci bezprzewodowej.

Sprawdź czy adres 192.168.0.254 jest adresem routera - ipconfig /all - Link.

Helpful message? + -

Back to top
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 29 Apr 2012
Posts: 15
Location: Bydgoszcz

Post#3 Post from the author of the topic 17 Jul 2013 12:55   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Tutaj jest napisane,że adres IPv4 to 192.168.0.100 (preferowane) ale ten też nie otwiera okna konfiguracji.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23549
Location: Gostyń

Post#4 17 Jul 2013 13:06   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Chodzi o bramę nie o adres IP, czy jest 192.168.0.254?

Helpful message? + -

Back to top
   
adam951
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 30 Nov 2009
Posts: 145

Post#5 17 Jul 2013 13:26   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


A sprawdź to: 192.168.0.1. U mnie w instrukcji (TL3220) był też napisane że 192.168.0.100 a się okazało inaczej. Błąd ten wyhaczyłem długo po czasie instalacji routera bo klepałem z pamięci. Wink
Co do nieznanego hasła na WiFi czy też adma (roota). Musisz przywrócić go do ustawień fabrycznych. Powinien być gdzieś przycisk reset. Wciskasz go na włączonym routerze i trzymasz doputy się nie zrestartuje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Jul 2013 13:26   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23549
Location: Gostyń

Post#6 17 Jul 2013 13:35   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


adam951 wrote:
A sprawdź to: 192.168.0.1.

Kolego @adam951 - wystarczy że autor tematu bramę sprawdzi w ipconfig-u i wszystko będzie jasne. Nie musi szukać po omacku.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Jul 2013 13:35   





Back to top
   
adam951
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 30 Nov 2009
Posts: 145

Post#7 17 Jul 2013 14:01   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


W sumie racja. Coś mnie przyćmiło. Także przepraszam za wprowadzanie niepotrzebnego zamieszania. Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 29 Apr 2012
Posts: 15
Location: Bydgoszcz

Post#8 Post from the author of the topic 17 Jul 2013 15:08   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Ale mieszam SZOK. IP jest 192.168.0.254 w tym ipconfig.
Sprawdziłem to IP adam 951 i nic.Przyciskałem ten reset 100 razy i zero,żadne okno nie wyskakuje.
Jak wyłączyć to WPS i skonfigutować hasło?

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Znowu napisałem IP pszepraszam,chodzi o bramę domyślną 192.168.0.254, serwery DNS 192.168.0.254, ale to mi nic nie daje,bo to nie działa.A inter przez kabel śmiga,nic nie kumam kto pisze instrukcje do routera która nie działa skandal.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23549
Location: Gostyń

Post#9 17 Jul 2013 15:36   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Tam gdzie masz połączenie kablowe i działa ci internet wpisz w przeglądarce http://192.168.0.254

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Jul 2013 15:36   





Back to top
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 29 Apr 2012
Posts: 15
Location: Bydgoszcz

Post#10 Post from the author of the topic 17 Jul 2013 15:57   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Kliknąłem na ten link który podałeś i wyskoczyło mi okno komunikat serwera TP Link,że mam podać nazwę użytkownika i hasło.Wpisuję i nie zatrybia.Jaka to jest nazwa użytkownika,byle jaka,czy nazwa komputera ?Przepraszam,że tak cisnę ale naprawdę robie to pierwszy raz.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23549
Location: Gostyń

Post#11 17 Jul 2013 16:00   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


login: admin
hasło: admin

Helpful message? + -

Back to top
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 29 Apr 2012
Posts: 15
Location: Bydgoszcz

Post#12 Post from the author of the topic 17 Jul 2013 16:08   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Wkleiłem to admin i admin i nic,jakieś sugestie.Oprócz wywalenia tego przez okno.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23549
Location: Gostyń

Post#13 17 Jul 2013 16:12   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Nie wklejaj tylko wpisz z klawiatury.

Helpful message? + -

Back to top
   
lipton40
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 29 Apr 2012
Posts: 15
Location: Bydgoszcz

Post#14 Post from the author of the topic 17 Jul 2013 16:26   

Re: Router TL-MR3020 jak skonfigurować.


Haa-haa-haaaa... Ale ze mnie kretyn,nie mogę ja ......... .Admin to nazwa użytkownika i admin to hasło.Nigdy już nie opowiem kawału o blondynkach.Jezu jak można mieć taki brak mózgu.I tutaj zła wiadomość,na brak lewej półkuli nie ma lekarstwa.Trzeba z tym żyć Smile. Jimasek bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość. Narka.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Router TL-MR3020 jak skonfigurować.
Page 1 of 1
Similar topics
TP-Link tl-mr3020 - router tp-link tl-mr3020 a modem huawei e3276 wiadomosci (3)
Router d-link easy modem router go-dsl-n 150 jak skonfigurować (2)
jak skonfigurować router "ADSL ROUTER ct-500 comtrend&q (2)
Jak skonfigurować router? Microcom 2656 ADSL Annex A/B Router. (6)
Jak skonfigurować router (i-tec WPOINT-N Wifi (N) Router 300Mbps) (21)
jaki zakupić router i jak skonfigurować router z TV, z zewnętrznym HDD (4)
Most Ubiquti plus router links - Jak skonfigurować router wrt54g na koncu mostu (24)
Router alcatel. Podłączenie rejestratora. Jak skonfigurować router? (1)
Jak skonfigurować router TP-LINK TL-WR543G w trybie AP router ? (7)
Router - Wychodząca. Jak skonfigurować router di-624? (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.106 seconds

elektroda.pl topic RSS feed