Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PSS v4.06 - Samoczynne zmienianie hasła w panelu przez program.

kondzio9292 20 Lip 2013 11:12 2763 2
  • #1 20 Lip 2013 11:12
    kondzio9292
    Poziom 6  

    Witam.

    Używam programu PSS v4.06. do podglądu kamer w obiekcie.

    Przy włączaniu programu pojawia się komunikat o login i hasło aby wejść do programu. Wpisuje tam:
    Login: admin
    haslo:admin

    Następnie mam dodane urządzenie i skonfigurowane tak jak w oknie poniżej.
    (Oczywiście pole IP i port są wypełnione.)
    PSS v4.06 - Samoczynne zmienianie hasła w panelu przez program.

    Kłopot pojawia się po dodaniu w menu konfiguracji użytkowników

    1. Łączę się z wybranym urządzeniem
    2. Klikam prawym przyciskiem -> Konfiguracja
    3. Z menu konfiguracja wybieram -> Konta
    4. Tak dodaje nowych użytkowników oraz prawa dla nich

    PSS v4.06 - Samoczynne zmienianie hasła w panelu przez program.

    Następnie wchodzę w menager urządzeń. I zmieniam (screen 1)
    Login: admin
    Hasło: admin
    Na dane innego użytkownika, którego dodałem.

    Ponownie loguje się do urządzenia Logowanie kończy się pomyślnie jednak w menagerze urządzeń program sam zmienia użytkownika na admin admin.

    Jak sprawić żeby logował się na użytkownika, którego mu narzucam a nie cały czas admin admin?

  • #2 21 Lip 2013 22:59
    Darom
    Specjalista elektryk

    Witam
    Użytkuje (mam w zasobach) wersję 4.05 co chyba dużo nie zmienia.
    Nigdy nie miałem problemu z hasłami jak kolega.


    Do tej pory PSS 4.05 zainstalowałem na wielu komputerach z wielu obiektów. W większości były to Win XP (na pewno 32bitowe), ale pamiętam że robiłem kilka instalacji na Viscie i/lub 7-mce. Nigdy nie sprawdzałem, czy były to systemy 32 czy 64 bitowe, bo nie było takiej potrzeby. Wszystko hulało.

    Natomiast ostatnio mi się przydarzyła dokładnie taka sama sytuacja jak koledze.

    Ciekawe jest to, że był to komputer z zainstalowanym Win 7. Być może odgrywa tutaj rolę to, że była to wersja x64. Finalnie pozostawiłem ten komputer z domyślnymi hasłami i nie udostępniłem sieci na zewnątrz. Więc nie mam rozwiązania. Może należałoby zadeklarować uruchamianie programu w trybie zgodności 32bit, lub z XP. Ja tego nie sprawdzałem, ale może to pomoże.
    Proszę sprawdzić i napisać jaki będzie rezultat.

    pzdr
    -DAREK-

  • #3 27 Lip 2013 02:11
    kondzio9292
    Poziom 6  

    Serdecznie dziękuje za odpowiedź. Niestety uruchamianie w trybie zgodności nie pomogło.

    Rozwiązania jakie udało mi się znaleźć:

    1. Na początku działałem na Win XP i własnie tam pojawiał się opisany przeze mnie problem. Wystarczy poszperać i znaleźć starszą wersję PSS i problem z głowy.

    2. Próbowałem na Win 7 i tam nie ma żadnych problemów każda wersja śmiga aż miło.

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme