Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> Domofony -> Podłączenie domofonu na dwie słuchawki
Autor
Wiadomość
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#1 Post autora tematu 27 Lip 2013 10:12   

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Witam.

Mam prośbę o pomoc w podłączeniu domofonu na dwie słuchawki i zamka w furtce. Mam rozciągnięte przewody jedne zasilający 3x15 oraz dwa sieciowe (brąz - biały , niebieski - biały , pomarańczowy - biały , zielony - biały).
Domofon to Farfisa.

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki
Powrót do góry
   
suworow
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1516
Miasto: Wołomin, Warszawa

Post#2 28 Lip 2013 14:13   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
Nikt nie pomoże :(
|Ale w czym?. Masz problem w przykręceniu , podłączeniu, nie rozumiesz instrukcji?
lukia napisał:
Mam rozciągnięte przewody jedne zasilający 3x15 oraz dwa sieciowe ( brąz - biały , niebieski - biały , pomarańczowy - biały , zielony - biały )
.
Wybacz ale rozciągniętą to możęsz mieć gumę w majktkach. Ta informacja nic nie wnosi. Okablowanie ma jakąś topologię. Jest poprowadzone od jakiegoś punktu do jakiegoś, Gdzieś występuje punkt styku z siecią 230V.
Pozdrawiam
\
Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#3 Post autora tematu 29 Lip 2013 07:03   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Kolego brak instrukcji ... a jeżeli chodzi o przewody jest tak jeden przewód sieciowy parter - furtka drugi piętro - furtka oraz jeden 3 x 1,5 (230 V ) pięto furtka

Tak na marginesie typologia :P nie topologia :)

Dodano po 0 [sekundy]:

Kolego brak instrukcji ... a jeżeli chodzi o przewody jest tak jeden przewód sieciowy parter - furtka drugi piętro - furtka oraz jeden 3 x 1,5 (230 V ) pięto furtka

Tak na marginesie typologia :P nie topologia :)
Powrót do góry
   
embros
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 10 Gru 2002
Posty: 612

Post#4 29 Lip 2013 11:12   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Witam!
Elektroniki gdzie chcesz podłączyć?
pozdrawiam
Piotrek
Powrót do góry
   
suworow
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1516
Miasto: Wołomin, Warszawa

Post#5 29 Lip 2013 12:36   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Okablowanie zaprojektowane dupnie( chyba że te dwa kable z piętra i parteru gdzieś się schodzą w domu)
google nie działają a instrukcja na wyciągnięcie ręki
http://farfisa-sklep.pl/384-2up-zestaw-domofonowy-dla-domu-dwurodzinnego.html
lukia napisał:
ak na marginesie typologia :P nie topologia :)

a tego to nie będę komentował Może szanowny autor wklepie sobie w google / lub sięgnie do słownika i sam poczyta
Pozdrawiam,
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Lip 2013 12:36   





Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#6 Post autora tematu 30 Lip 2013 07:19   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow napisał:
Okablowanie zaprojektowane dupnie( chyba że te dwa kable z piętra i parteru gdzieś się schodzą w domu)
google nie działają a instrukcja na wyciągnięcie ręki
http://farfisa-sklep.pl/384-2up-zestaw-domofonowy-dla-domu-dwurodzinnego.html
lukia napisał:
ak na marginesie typologia :P nie topologia :)

a tego to nie będę komentował Może szanowny autor wklepie sobie w google / lub sięgnie do słownika i sam poczyta
Pozdrawiam,


dzięki ale pdf jak pobierasz jest pusty :(
Powrót do góry
   
maciek_serwis
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 20 Sty 2012
Posty: 120
Miasto: Warszawa

Post#7 30 Lip 2013 07:45   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Jednak kolego Ci sie nie chce albo nie umiesz używać internetu. Po grzyba piszesz po 2 takie same posty - nie wiem. Pousuwaj zbędne i nie spamuj.
Co do problemu to trochę chęci, poczytaj:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2039561.html

I tu jeszcze schemat jak byk:

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

I co? Można znaleźć? Można - mi to zajęło 30 sekund a Tobie pewnie ani sekundy bo Ci się nie chce a chciałbyś uruchomić domofon. Masz "ciekawe" podejście do Twojej sprawy - nie mojej. Nazywa się to LENISTWO.
Powrót do góry
   
suworow
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1516
Miasto: Wołomin, Warszawa

Post#8 30 Lip 2013 10:38   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
ięki ale pdf jak pobierasz jest pusty
widać był tylko jeden ten który ja pobrałem .....
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#9 Post autora tematu 13 Sie 2013 19:48   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Problem rozwiązany, bo kupiłem inny unifon dwurodzinny, ale nie wiem, czy to jest dobrze, bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Sie 2013 19:48   





Powrót do góry
   
suworow
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1516
Miasto: Wołomin, Warszawa

Post#10 13 Sie 2013 22:52   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


W domofonach analogowych to normalne ale czy tak powinno być w "innych" to niewiem pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Sie 2013 22:52   





Powrót do góry
   
karl102
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 10 Mar 2005
Posty: 607
Miasto: B-B

Post#11 13 Sie 2013 23:08   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!

Tego problemu nie ma np. analogowy Cyfral
Powrót do góry
   
maciek_serwis
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 20 Sty 2012
Posty: 120
Miasto: Warszawa

Post#12 14 Sie 2013 18:22   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
Problem rozwiązany, bo kupiłem inny unifon dwurodzinny, ale nie wiem, czy to jest dobrze, bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!


Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.
Jaki domofon kupiłeś już nie napisałeś. Wróżek tu nie ma a jak chcesz aby ktoś w jednej słuchawce nie słyszał rozmowy prowadzonej z drugiej słuchawki to tak jak kolega napisał wcześniej - trzeba było kupić centralkę cyfrową. Pytasz o coś a i tak postępujesz inaczej, więc po co pytasz w ogóle?Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#13 Post autora tematu 15 Sie 2013 11:50   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Kupiłem domofon Kozbi Tronik
Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#14 Post autora tematu 07 Gru 2013 15:07   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
Kupiłem domofon Kozbi Tronik


Podłączyłem domofon ale nie działa mi elektrozaczep z tego co wyczytałem trzeba założyć zworkę w słuchawce u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć ? Podłączenie domofonu na dwie słuchawki
Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#15 Post autora tematu 08 Gru 2013 14:16   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Pomoże ktoś :(
Powrót do góry
   
suworow
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1516
Miasto: Wołomin, Warszawa

Post#16 08 Gru 2013 14:34   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Nie znam domofonu kozbi tronic i nie mam schematu. Zamiast pisać na pw prośby o pomoc wrzuć instrukcje i schemat na forum oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc. Samo zdjęcie urmeta od środka nic tu nie wnosi. Większość z nas widziała go nie raz.




maciek_serwis napisał:
Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.


... Kolega wcale nie pisał tego złośliwie. Na podstawie Twoich odpowiedzi i opisów naprawde nie sposób cokolwiek wywnioskować poza tym żę " nie działa"a więc mimo najszczerszych chęci i pomóc.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#17 Post autora tematu 08 Gru 2013 15:47   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow napisał:
Nie znam domofonu kozbi tronic i nie mam schematu. Zamiast pisać na pw prośby o pomoc wrzuć instrukcje i schemat na forum oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc. Samo zdjęcie urmeta od środka nic tu nie wnosi. Większość z nas widziała go nie raz.




maciek_serwis napisał:
Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.


... Kolega wcale nie pisał tego złośliwie. Na podstawie Twoich odpowiedzi i opisów naprawde nie sposób cokolwiek wywnioskować poza tym żę " nie działa"a więc mimo najszczerszych chęci i pomóc.

Pozdrawiam



Przepraszam jak naruszyłem twoją prywatność .... :D domofon działa ale nie ma sterowania elektrozamkiem , napisałem jasno że jest podłączony wywoływanie , dzwonek mikrofon działają poprawnie tylko ten zamek

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki
Powrót do góry
   
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8381
Miasto: Pomorze

Post#18 08 Gru 2013 16:01   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć

On nie jest istotny, bo jest już zwarty na płytce z zaciskiem 6. Innymi słowy w tym momencie 6 i 10 to jedno i to samo.
Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#19 Post autora tematu 08 Gru 2013 16:04   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


zybex napisał:
lukia napisał:
u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć

On nie jest istotny, bo jest już zwarty na płytce z zaciskiem 6. Innymi słowy w tym momencie 6 i 10 to jedno i to samo.


a tak podłączyłem w kasecie zewnętrznej do zacisków RR podłączyłem dwa przewody Podłączenie domofonu na dwie słuchawki od zamka
Powrót do góry
   
suworow
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1516
Miasto: Wołomin, Warszawa

Post#20 08 Gru 2013 16:09   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
napisałem jasno że jest podłączony wywoływanie , dzwonek mikrofon działają poprawnie tylko ten zamek
Właśnie przez te jasne opisy p******* sie z tym tyle czasu.
1.Zewrzyj w kasecie zewnetrznej kawałkiem druta zacisk 6 z zaciskiem 9. powinno wyzwolić wyjście elektrozaczepu. ( jak przekaźnikowe to nawet usłyszysz kliknięcie.
2.Powtórz to na unifonie.
3. Sprawdzałeś elektrozaczep i przewody po których jest podłączony? Podąłacz go na któtko do zacisków kasety zew. i wykonaj punkt 1 i 2. Jeżeli dalej nic to podłacz ez bezpośrednio do transformatora
4. Masz miernik? Zmierz wypiety z układu elektrozaczep . Powinien miec coś pomiedzy kilkanaście a kilkadziesiat ohm.

suworow napisał:
oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc

Przerosło?
odpisywałem zanim ukazął sie Twój ostatni wpis.
1.gdzie na zdjęciu masz wpięty elektrozaczep
2. weź te kable równo poobieraj i powkładaj pod zaciski tak by nie świeciły na zewnątrz gołymi drutami.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Gru 2013 16:09   





Powrót do góry
   
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8381
Miasto: Pomorze

Post#21 08 Gru 2013 16:13   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Na zamieszczonym zdjęciu zaciski RR masz wolne. Tam masz podłączyć elektrozaczep.

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Ps. Domofon Krozbi a nie Kozbi.
Powrót do góry
   
suworow
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1516
Miasto: Wołomin, Warszawa

Post#22 08 Gru 2013 16:21pomocny post - solucja   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Po stronie unifonu kabel pod zaciskiem 9 to biały od brązowego po stronie kasety ewidentnie brązowy., czyli po drodze jest to jeszcze gdzieś łączone. Pewien jesteś że jest to dobrze przekrosowane Moze właśnie brakuje ciągłości przewodu łączącego zaciski 9. ( wykaże to test który chciałem abyś wykonał wczesniej)
No i co z tym zaczepem? Dlaczego nie jest podłączony?
Powrót do góry
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 54
Miasto: Bydgoszcz

Post#23 Post autora tematu 08 Gru 2013 16:30   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow napisał:
Po stronie unifonu kabel pod zaciskiem 9 to biały od brązowego po stronie kasety ewidentnie brązowy., czyli po drodze jest to jeszcze gdzieś łączone. Pewien jesteś że jest to dobrze przekrosowane Moze właśnie brakuje ciągłości przewodu łączącego zaciski 9. ( wykaże to test który chciałem abyś wykonał wczesniej)
No i co z tym zaczepem? Dlaczego nie jest podłączony?


słuszna uwaga żle podłączyłem muszę spisać jaki zacis i jaki kolor przewodu i zmienienie w słuchawkach :| i tak powinno latać
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> Domofony -> Podłączenie domofonu na dwie słuchawki
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie słuchawki wideofonu zamiast słuchawki domofonu (3)
Unifon Tk7 - Dwie słuchawki dla domofonu elfon op255 (5)
podłączenie słuchawki domofonu (81)
Podłączenie słuchawki do domofonu (2)
Podłączenie słuchawki domofonu. (3)
Podłączenie słuchawki domofonu IKA (9)
Podłączenie słuchawki domofonu w bloku? (34)
Dwie bazy Dect dwie słuchawki, jedna linia (6)
Dobór zamiennika zniszczonego domofonu - dwie żyły. (5)
Zmiana słuchawki domofonu (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.109 seconds

elektroda.pl temat RSS