Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Domofony i kontrola dostępu ->Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#1 27 Lip 2013 10:12  Autor tematu   

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Witam.

Mam prośbę o pomoc w podłączeniu domofonu na dwie słuchawki i zamka w furtce. Mam rozciągnięte przewody jedne zasilający 3x15 oraz dwa sieciowe (brąz - biały , niebieski - biały , pomarańczowy - biały , zielony - biały).
Domofon to Farfisa.

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Miasto: Wołomin, Warszawa
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 2062
Pomógł: 162
Ocena postów: 24
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#2 28 Lip 2013 14:13    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
Nikt nie pomoże :(
|Ale w czym?. Masz problem w przykręceniu , podłączeniu, nie rozumiesz instrukcji?
lukia napisał:
Mam rozciągnięte przewody jedne zasilający 3x15 oraz dwa sieciowe ( brąz - biały , niebieski - biały , pomarańczowy - biały , zielony - biały )
.
Wybacz ale rozciągniętą to możęsz mieć gumę w majktkach. Ta informacja nic nie wnosi. Okablowanie ma jakąś topologię. Jest poprowadzone od jakiegoś punktu do jakiegoś, Gdzieś występuje punkt styku z siecią 230V.
Pozdrawiam
\

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#3 29 Lip 2013 07:03  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Kolego brak instrukcji ... a jeżeli chodzi o przewody jest tak jeden przewód sieciowy parter - furtka drugi piętro - furtka oraz jeden 3 x 1,5 (230 V ) pięto furtka

Tak na marginesie typologia :P nie topologia :)

Dodano po 0 [sekundy]:

Kolego brak instrukcji ... a jeżeli chodzi o przewody jest tak jeden przewód sieciowy parter - furtka drugi piętro - furtka oraz jeden 3 x 1,5 (230 V ) pięto furtka

Tak na marginesie typologia :P nie topologia :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
embros
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 10 Gru 2002
Posty: 614
Pomógł: 53
embros
Poziom 19
Post#4 29 Lip 2013 11:12    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Witam!
Elektroniki gdzie chcesz podłączyć?
pozdrawiam
Piotrek

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Miasto: Wołomin, Warszawa
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 2062
Pomógł: 162
Ocena postów: 24
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#5 29 Lip 2013 12:36    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Okablowanie zaprojektowane dupnie( chyba że te dwa kable z piętra i parteru gdzieś się schodzą w domu)
google nie działają a instrukcja na wyciągnięcie ręki
http://farfisa-sklep.pl/384-2up-zestaw-domofonowy-dla-domu-dwurodzinnego.html
lukia napisał:
ak na marginesie typologia :P nie topologia :)

a tego to nie będę komentował Może szanowny autor wklepie sobie w google / lub sięgnie do słownika i sam poczyta
Pozdrawiam,

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#6 30 Lip 2013 07:19  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow napisał:
Okablowanie zaprojektowane dupnie( chyba że te dwa kable z piętra i parteru gdzieś się schodzą w domu)
google nie działają a instrukcja na wyciągnięcie ręki
http://farfisa-sklep.pl/384-2up-zestaw-domofonowy-dla-domu-dwurodzinnego.html
lukia napisał:
ak na marginesie typologia :P nie topologia :)

a tego to nie będę komentował Może szanowny autor wklepie sobie w google / lub sięgnie do słownika i sam poczyta
Pozdrawiam,


dzięki ale pdf jak pobierasz jest pusty :(

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
maciek_serwis
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Warszawa
Dołączył: 20 Sty 2012
Posty: 120
Ocena postów: 3
maciek_serwis
Poziom 13
Post#7 30 Lip 2013 07:45    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Jednak kolego Ci sie nie chce albo nie umiesz używać internetu. Po grzyba piszesz po 2 takie same posty - nie wiem. Pousuwaj zbędne i nie spamuj.
Co do problemu to trochę chęci, poczytaj:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2039561.html

I tu jeszcze schemat jak byk:

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

I co? Można znaleźć? Można - mi to zajęło 30 sekund a Tobie pewnie ani sekundy bo Ci się nie chce a chciałbyś uruchomić domofon. Masz "ciekawe" podejście do Twojej sprawy - nie mojej. Nazywa się to LENISTWO.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Miasto: Wołomin, Warszawa
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 2062
Pomógł: 162
Ocena postów: 24
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#8 30 Lip 2013 10:38    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
ięki ale pdf jak pobierasz jest pusty
widać był tylko jeden ten który ja pobrałem .....
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#9 13 Sie 2013 19:48  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Problem rozwiązany, bo kupiłem inny unifon dwurodzinny, ale nie wiem, czy to jest dobrze, bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Miasto: Wołomin, Warszawa
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 2062
Pomógł: 162
Ocena postów: 24
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#10 13 Sie 2013 22:52    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


W domofonach analogowych to normalne ale czy tak powinno być w "innych" to niewiem pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
karl102
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: B-B
Dołączył: 10 Mar 2005
Posty: 642
Pomógł: 68
Ocena postów: 14
karl102
Poziom 19
Post#11 13 Sie 2013 23:08    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!

Tego problemu nie ma np. analogowy Cyfral

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
maciek_serwis
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Warszawa
Dołączył: 20 Sty 2012
Posty: 120
Ocena postów: 3
maciek_serwis
Poziom 13
Post#12 14 Sie 2013 18:22    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
Problem rozwiązany, bo kupiłem inny unifon dwurodzinny, ale nie wiem, czy to jest dobrze, bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!


Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.
Jaki domofon kupiłeś już nie napisałeś. Wróżek tu nie ma a jak chcesz aby ktoś w jednej słuchawce nie słyszał rozmowy prowadzonej z drugiej słuchawki to tak jak kolega napisał wcześniej - trzeba było kupić centralkę cyfrową. Pytasz o coś a i tak postępujesz inaczej, więc po co pytasz w ogóle?Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#13 15 Sie 2013 11:50  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Kupiłem domofon Kozbi Tronik

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#14 07 Gru 2013 14:07  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
Kupiłem domofon Kozbi Tronik


Podłączyłem domofon ale nie działa mi elektrozaczep z tego co wyczytałem trzeba założyć zworkę w słuchawce u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć ? Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#15 08 Gru 2013 13:16  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Pomoże ktoś :(

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Miasto: Wołomin, Warszawa
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 2062
Pomógł: 162
Ocena postów: 24
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#16 08 Gru 2013 13:34    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Nie znam domofonu kozbi tronic i nie mam schematu. Zamiast pisać na pw prośby o pomoc wrzuć instrukcje i schemat na forum oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc. Samo zdjęcie urmeta od środka nic tu nie wnosi. Większość z nas widziała go nie raz.




maciek_serwis napisał:
Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.


... Kolega wcale nie pisał tego złośliwie. Na podstawie Twoich odpowiedzi i opisów naprawde nie sposób cokolwiek wywnioskować poza tym żę " nie działa"a więc mimo najszczerszych chęci i pomóc.

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#17 08 Gru 2013 14:47  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow napisał:
Nie znam domofonu kozbi tronic i nie mam schematu. Zamiast pisać na pw prośby o pomoc wrzuć instrukcje i schemat na forum oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc. Samo zdjęcie urmeta od środka nic tu nie wnosi. Większość z nas widziała go nie raz.




maciek_serwis napisał:
Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.


... Kolega wcale nie pisał tego złośliwie. Na podstawie Twoich odpowiedzi i opisów naprawde nie sposób cokolwiek wywnioskować poza tym żę " nie działa"a więc mimo najszczerszych chęci i pomóc.

Pozdrawiam



Przepraszam jak naruszyłem twoją prywatność .... :D domofon działa ale nie ma sterowania elektrozamkiem , napisałem jasno że jest podłączony wywoływanie , dzwonek mikrofon działają poprawnie tylko ten zamek

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Pomorze
Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8772
Pomógł: 928
Ocena postów: 202
zybex
Pomocny dla użytkowników
Post#18 08 Gru 2013 15:01    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć

On nie jest istotny, bo jest już zwarty na płytce z zaciskiem 6. Innymi słowy w tym momencie 6 i 10 to jedno i to samo.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#19 08 Gru 2013 15:04  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


zybex napisał:
lukia napisał:
u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć

On nie jest istotny, bo jest już zwarty na płytce z zaciskiem 6. Innymi słowy w tym momencie 6 i 10 to jedno i to samo.


a tak podłączyłem w kasecie zewnętrznej do zacisków RR podłączyłem dwa przewody Podłączenie domofonu na dwie słuchawki od zamka

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Miasto: Wołomin, Warszawa
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 2062
Pomógł: 162
Ocena postów: 24
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#20 08 Gru 2013 15:09    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia napisał:
napisałem jasno że jest podłączony wywoływanie , dzwonek mikrofon działają poprawnie tylko ten zamek
Właśnie przez te jasne opisy p******* sie z tym tyle czasu.
1.Zewrzyj w kasecie zewnetrznej kawałkiem druta zacisk 6 z zaciskiem 9. powinno wyzwolić wyjście elektrozaczepu. ( jak przekaźnikowe to nawet usłyszysz kliknięcie.
2.Powtórz to na unifonie.
3. Sprawdzałeś elektrozaczep i przewody po których jest podłączony? Podąłacz go na któtko do zacisków kasety zew. i wykonaj punkt 1 i 2. Jeżeli dalej nic to podłacz ez bezpośrednio do transformatora
4. Masz miernik? Zmierz wypiety z układu elektrozaczep . Powinien miec coś pomiedzy kilkanaście a kilkadziesiat ohm.

suworow napisał:
oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc

Przerosło?
odpisywałem zanim ukazął sie Twój ostatni wpis.
1.gdzie na zdjęciu masz wpięty elektrozaczep
2. weź te kable równo poobieraj i powkładaj pod zaciski tak by nie świeciły na zewnątrz gołymi drutami.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Pomorze
Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8772
Pomógł: 928
Ocena postów: 202
zybex
Pomocny dla użytkowników
Post#21 08 Gru 2013 15:13    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Na zamieszczonym zdjęciu zaciski RR masz wolne. Tam masz podłączyć elektrozaczep.

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Ps. Domofon Krozbi a nie Kozbi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Miasto: Wołomin, Warszawa
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 2062
Pomógł: 162
Ocena postów: 24
suworow
Admin Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#22 08 Gru 2013 15:21Pomocny post    

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Po stronie unifonu kabel pod zaciskiem 9 to biały od brązowego po stronie kasety ewidentnie brązowy., czyli po drodze jest to jeszcze gdzieś łączone. Pewien jesteś że jest to dobrze przekrosowane Moze właśnie brakuje ciągłości przewodu łączącego zaciski 9. ( wykaże to test który chciałem abyś wykonał wczesniej)
No i co z tym zaczepem? Dlaczego nie jest podłączony?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukia
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 63
lukia
Poziom 11
Post#23 08 Gru 2013 15:30  Autor tematu   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow napisał:
Po stronie unifonu kabel pod zaciskiem 9 to biały od brązowego po stronie kasety ewidentnie brązowy., czyli po drodze jest to jeszcze gdzieś łączone. Pewien jesteś że jest to dobrze przekrosowane Moze właśnie brakuje ciągłości przewodu łączącego zaciski 9. ( wykaże to test który chciałem abyś wykonał wczesniej)
No i co z tym zaczepem? Dlaczego nie jest podłączony?


słuszna uwaga żle podłączyłem muszę spisać jaki zacis i jaki kolor przewodu i zmienienie w słuchawkach :| i tak powinno latać

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Domofony i kontrola dostępu -> Podłączenie domofonu na dwie słuchawki
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie słuchawki wideofonu zamiast słuchawki domofonu (3)
Unifon Tk7 - Dwie słuchawki dla domofonu elfon op255 (5)
podłączenie słuchawki domofonu (81)
Podłączenie słuchawki do domofonu (2)
Podłączenie słuchawki domofonu. (3)
Podłączenie słuchawki domofonu IKA (9)
Podłączenie słuchawki domofonu w bloku? (34)
Dwie bazy Dect dwie słuchawki, jedna linia (6)
Dwie słuchawki i Dwie bazy Panasonic (6)
Dobór zamiennika zniszczonego domofonu - dwie żyły. (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS