Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Landline Phone Service -> Doorphones -> Podłączenie domofonu na dwie słuchawki
Author
Message
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#1 Post from the author of the topic 27 Jul 2013 10:12   

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Witam.

Mam prośbę o pomoc w podłączeniu domofonu na dwie słuchawki i zamka w furtce. Mam rozciągnięte przewody jedne zasilający 3x15 oraz dwa sieciowe (brąz - biały , niebieski - biały , pomarańczowy - biały , zielony - biały).
Domofon to Farfisa.

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Jul 2013 10:12   





Back to top
   
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Joined: 14 May 2006
Posts: 1761
Location: Wołomin, Warszawa

Post#2 28 Jul 2013 14:13   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia wrote:
Nikt nie pomoże Sad
|Ale w czym?. Masz problem w przykręceniu , podłączeniu, nie rozumiesz instrukcji?
lukia wrote:
Mam rozciągnięte przewody jedne zasilający 3x15 oraz dwa sieciowe ( brąz - biały , niebieski - biały , pomarańczowy - biały , zielony - biały )
.
Wybacz ale rozciągniętą to możęsz mieć gumę w majktkach. Ta informacja nic nie wnosi. Okablowanie ma jakąś topologię. Jest poprowadzone od jakiegoś punktu do jakiegoś, Gdzieś występuje punkt styku z siecią 230V.
Pozdrawiam
\

Helpful message? + -

Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#3 Post from the author of the topic 29 Jul 2013 07:03   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Kolego brak instrukcji ... a jeżeli chodzi o przewody jest tak jeden przewód sieciowy parter - furtka drugi piętro - furtka oraz jeden 3 x 1,5 (230 V ) pięto furtka

Tak na marginesie typologia Razz nie topologia Smile

Dodano po 0 [sekundy]:

Kolego brak instrukcji ... a jeżeli chodzi o przewody jest tak jeden przewód sieciowy parter - furtka drugi piętro - furtka oraz jeden 3 x 1,5 (230 V ) pięto furtka

Tak na marginesie typologia Razz nie topologia Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
embros
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 10 Dec 2002
Posts: 614

Post#4 29 Jul 2013 11:12   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Witam!
Elektroniki gdzie chcesz podłączyć?
pozdrawiam
Piotrek

Helpful message? + -

Back to top
   
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Joined: 14 May 2006
Posts: 1761
Location: Wołomin, Warszawa

Post#5 29 Jul 2013 12:36   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Okablowanie zaprojektowane dupnie( chyba że te dwa kable z piętra i parteru gdzieś się schodzą w domu)
google nie działają a instrukcja na wyciągnięcie ręki
http://farfisa-sklep.pl/384-2up-zestaw-domofonowy-dla-domu-dwurodzinnego.html
lukia wrote:
ak na marginesie typologia Razz nie topologia Smile

a tego to nie będę komentował Może szanowny autor wklepie sobie w google / lub sięgnie do słownika i sam poczyta
Pozdrawiam,

Helpful message? + -

Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#6 Post from the author of the topic 30 Jul 2013 07:19   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow wrote:
Okablowanie zaprojektowane dupnie( chyba że te dwa kable z piętra i parteru gdzieś się schodzą w domu)
google nie działają a instrukcja na wyciągnięcie ręki
http://farfisa-sklep.pl/384-2up-zestaw-domofonowy-dla-domu-dwurodzinnego.html
lukia wrote:
ak na marginesie typologia Razz nie topologia Smile

a tego to nie będę komentował Może szanowny autor wklepie sobie w google / lub sięgnie do słownika i sam poczyta
Pozdrawiam,


dzięki ale pdf jak pobierasz jest pusty Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Jul 2013 07:19   





Back to top
   
maciek_serwis
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 20 Jan 2012
Posts: 120
Location: Warszawa

Post#7 30 Jul 2013 07:45   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Jednak kolego Ci sie nie chce albo nie umiesz używać internetu. Po grzyba piszesz po 2 takie same posty - nie wiem. Pousuwaj zbędne i nie spamuj.
Co do problemu to trochę chęci, poczytaj:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2039561.html

I tu jeszcze schemat jak byk:

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

I co? Można znaleźć? Można - mi to zajęło 30 sekund a Tobie pewnie ani sekundy bo Ci się nie chce a chciałbyś uruchomić domofon. Masz "ciekawe" podejście do Twojej sprawy - nie mojej. Nazywa się to LENISTWO.

Helpful message? + -

Back to top
   
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Joined: 14 May 2006
Posts: 1761
Location: Wołomin, Warszawa

Post#8 30 Jul 2013 10:38   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia wrote:
ięki ale pdf jak pobierasz jest pusty
widać był tylko jeden ten który ja pobrałem .....
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#9 Post from the author of the topic 13 Aug 2013 19:48   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Problem rozwiązany, bo kupiłem inny unifon dwurodzinny, ale nie wiem, czy to jest dobrze, bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!

Helpful message? + -

Back to top
   
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Joined: 14 May 2006
Posts: 1761
Location: Wołomin, Warszawa

Post#10 13 Aug 2013 22:52   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


W domofonach analogowych to normalne ale czy tak powinno być w "innych" to niewiem pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Aug 2013 22:52   





Back to top
   
karl102
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 10 Mar 2005
Posts: 617
Location: B-B

Post#11 13 Aug 2013 23:08   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia wrote:
bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!

Tego problemu nie ma np. analogowy Cyfral

Helpful message? + -

Back to top
   
maciek_serwis
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 20 Jan 2012
Posts: 120
Location: Warszawa

Post#12 14 Aug 2013 18:22   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia wrote:
Problem rozwiązany, bo kupiłem inny unifon dwurodzinny, ale nie wiem, czy to jest dobrze, bo jak ktoś dzwoni na jeden to w obu słuchawkach słychać co kto mówi, a do tego jak podniesie się słuchawkę bez dzwonka z zewnątrz, wszystko słychać!


Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.
Jaki domofon kupiłeś już nie napisałeś. Wróżek tu nie ma a jak chcesz aby ktoś w jednej słuchawce nie słyszał rozmowy prowadzonej z drugiej słuchawki to tak jak kolega napisał wcześniej - trzeba było kupić centralkę cyfrową. Pytasz o coś a i tak postępujesz inaczej, więc po co pytasz w ogóle?Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#13 Post from the author of the topic 15 Aug 2013 11:50   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Kupiłem domofon Kozbi Tronik

Helpful message? + -

Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#14 Post from the author of the topic 07 Dec 2013 14:07   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia wrote:
Kupiłem domofon Kozbi Tronik


Podłączyłem domofon ale nie działa mi elektrozaczep z tego co wyczytałem trzeba założyć zworkę w słuchawce u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć ? Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Helpful message? + -

Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#15 Post from the author of the topic 08 Dec 2013 13:16   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Pomoże ktoś Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Joined: 14 May 2006
Posts: 1761
Location: Wołomin, Warszawa

Post#16 08 Dec 2013 13:34   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Nie znam domofonu kozbi tronic i nie mam schematu. Zamiast pisać na pw prośby o pomoc wrzuć instrukcje i schemat na forum oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc. Samo zdjęcie urmeta od środka nic tu nie wnosi. Większość z nas widziała go nie raz.




maciek_serwis wrote:
Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.


... Kolega wcale nie pisał tego złośliwie. Na podstawie Twoich odpowiedzi i opisów naprawde nie sposób cokolwiek wywnioskować poza tym żę " nie działa"a więc mimo najszczerszych chęci i pomóc.

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#17 Post from the author of the topic 08 Dec 2013 14:47   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow wrote:
Nie znam domofonu kozbi tronic i nie mam schematu. Zamiast pisać na pw prośby o pomoc wrzuć instrukcje i schemat na forum oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc. Samo zdjęcie urmeta od środka nic tu nie wnosi. Większość z nas widziała go nie raz.




maciek_serwis wrote:
Masz tendencję do pisania o problemie nie opisując niczego istotnego typu "mój pies jadł obiad i dostał rozwolnienia". Co jadł na obiad to już nie piszesz, żeby można było psu pomóc.


... Kolega wcale nie pisał tego złośliwie. Na podstawie Twoich odpowiedzi i opisów naprawde nie sposób cokolwiek wywnioskować poza tym żę " nie działa"a więc mimo najszczerszych chęci i pomóc.

Pozdrawiam



Przepraszam jak naruszyłem twoją prywatność .... Very Happy domofon działa ale nie ma sterowania elektrozamkiem , napisałem jasno że jest podłączony wywoływanie , dzwonek mikrofon działają poprawnie tylko ten zamek

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Helpful message? + -

Back to top
   
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Joined: 24 Feb 2002
Posts: 8601
Location: Pomorze

Post#18 08 Dec 2013 15:01   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia wrote:
u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć

On nie jest istotny, bo jest już zwarty na płytce z zaciskiem 6. Innymi słowy w tym momencie 6 i 10 to jedno i to samo.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Dec 2013 15:01   





Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#19 Post from the author of the topic 08 Dec 2013 15:04   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


zybex wrote:
lukia wrote:
u mnie jest wolny zacisk oznaczony 10 ale z czym go zewrzeć

On nie jest istotny, bo jest już zwarty na płytce z zaciskiem 6. Innymi słowy w tym momencie 6 i 10 to jedno i to samo.


a tak podłączyłem w kasecie zewnętrznej do zacisków RR podłączyłem dwa przewody Podłączenie domofonu na dwie słuchawki od zamka

Helpful message? + -

Back to top
   
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Joined: 14 May 2006
Posts: 1761
Location: Wołomin, Warszawa

Post#20 08 Dec 2013 15:09   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


lukia wrote:
napisałem jasno że jest podłączony wywoływanie , dzwonek mikrofon działają poprawnie tylko ten zamek
Właśnie przez te jasne opisy p******* sie z tym tyle czasu.
1.Zewrzyj w kasecie zewnetrznej kawałkiem druta zacisk 6 z zaciskiem 9. powinno wyzwolić wyjście elektrozaczepu. ( jak przekaźnikowe to nawet usłyszysz kliknięcie.
2.Powtórz to na unifonie.
3. Sprawdzałeś elektrozaczep i przewody po których jest podłączony? Podąłacz go na któtko do zacisków kasety zew. i wykonaj punkt 1 i 2. Jeżeli dalej nic to podłacz ez bezpośrednio do transformatora
4. Masz miernik? Zmierz wypiety z układu elektrozaczep . Powinien miec coś pomiedzy kilkanaście a kilkadziesiat ohm.

suworow wrote:
oraz rozrysuj jak to podłączyłeś to może będę w stanie pomóc

Przerosło?
odpisywałem zanim ukazął sie Twój ostatni wpis.
1.gdzie na zdjęciu masz wpięty elektrozaczep
2. weź te kable równo poobieraj i powkładaj pod zaciski tak by nie świeciły na zewnątrz gołymi drutami.

Helpful message? + -

Back to top
   
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Joined: 24 Feb 2002
Posts: 8601
Location: Pomorze

Post#21 08 Dec 2013 15:13   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Na zamieszczonym zdjęciu zaciski RR masz wolne. Tam masz podłączyć elektrozaczep.

Podłączenie domofonu na dwie słuchawki

Ps. Domofon Krozbi a nie Kozbi.

Helpful message? + -

Back to top
   
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Joined: 14 May 2006
Posts: 1761
Location: Wołomin, Warszawa

Post#22 08 Dec 2013 15:21helpful post - solution   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


Po stronie unifonu kabel pod zaciskiem 9 to biały od brązowego po stronie kasety ewidentnie brązowy., czyli po drodze jest to jeszcze gdzieś łączone. Pewien jesteś że jest to dobrze przekrosowane Moze właśnie brakuje ciągłości przewodu łączącego zaciski 9. ( wykaże to test który chciałem abyś wykonał wczesniej)
No i co z tym zaczepem? Dlaczego nie jest podłączony?

Helpful message? + -

Back to top
   
lukia
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 58
Location: Bydgoszcz

Post#23 Post from the author of the topic 08 Dec 2013 15:30   

Re: Podłączenie domofonu na dwie słuchawki


suworow wrote:
Po stronie unifonu kabel pod zaciskiem 9 to biały od brązowego po stronie kasety ewidentnie brązowy., czyli po drodze jest to jeszcze gdzieś łączone. Pewien jesteś że jest to dobrze przekrosowane Moze właśnie brakuje ciągłości przewodu łączącego zaciski 9. ( wykaże to test który chciałem abyś wykonał wczesniej)
No i co z tym zaczepem? Dlaczego nie jest podłączony?


słuszna uwaga żle podłączyłem muszę spisać jaki zacis i jaki kolor przewodu i zmienienie w słuchawkach Neutral i tak powinno latać

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Landline Phone Service -> Doorphones -> Podłączenie domofonu na dwie słuchawki
Page 1 of 1
Similar topics
Podłączenie słuchawki wideofonu zamiast słuchawki domofonu (3)
Unifon Tk7 - Dwie słuchawki dla domofonu elfon op255 (5)
podłączenie słuchawki domofonu (81)
Podłączenie słuchawki do domofonu (2)
Podłączenie słuchawki domofonu. (3)
Podłączenie słuchawki domofonu IKA (9)
Podłączenie słuchawki domofonu w bloku? (34)
Dwie bazy Dect dwie słuchawki, jedna linia (6)
Dwie słuchawki i Dwie bazy Panasonic (6)
Dobór zamiennika zniszczonego domofonu - dwie żyły. (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl topic RSS feed