Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

Router MV610R Orange - nie dziala WiFi

Sprzedam 28 Lip 2013 16:11
  • #1 28 Lip 2013 16:11
    Sprzedam
    Poziom 13  

    Witam,

    Mam problem z wifi w ruterze. Mianowicie wlaczylem wifi w ruterze. Chce sie podlaczyc przez telefon.Telefon znajduje siec ale nie mozna sie podlaczyc. Dlaczego?

  • #2 28 Lip 2013 16:50
    GreenGou
    Poziom 2  

    Jaki telefon, czy to może iPhone 4s? A inne urządzenia, np. laptop, bezproblemowo się łączą z routerem?

  • #3 28 Lip 2013 16:54
    dr.master
    Poziom 35  

    Sprzedam napisał:
    Witam,

    Mam problem z wifi w ruterze. Mianowicie wlaczylem wifi w ruterze. Chce sie podlaczyc przez telefon.Telefon znajduje siec ale nie mozna sie podlaczyc. Dlaczego?

    Dlaczego? Dobre pytanie...
    Jaki komunikat pojawia się przy próbie połączenia?
    Sprawdzałeś na jakimś innym urządzeniu czy można połączyć się z siecią Wi-Fi?

  • #4 28 Lip 2013 16:59
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Sam konfigurowales router? Jezeli nie to zaloguj sie do niego przez www i sprawdz czy nie masz wlaczonego filtrowania po adresach mac.

  • #5 28 Lip 2013 17:18
    Sprzedam
    Poziom 13  

    Moj brat ma Xperie X8 a ja mam Sony Ericsson Vivaz gdy probUje sie podlaczyc pokazuje sie komunikat Nie mozna polaczyc, brak sieci wifi

  • #6 28 Lip 2013 19:35
    salmon
    Moderator - Sieci, Internet

    Sprzedam napisał:
    brat

    A nie było ostatnio jakiejś sprzeczki z bratem ?:P

  • #7 29 Lip 2013 07:26
    salmon
    Moderator - Sieci, Internet

    To co jest naustawiane przy WiFi - jaki tryb pracy, kanał, sposób zabezpieczeń - przepisz dokładnie określenia wybrane w interfejsie routera.

  • #8 29 Lip 2013 09:29
    arazz
    Poziom 11  

    Witam
    Kolego rozumiem ze oprócz włączenia wifi włączyłeś także rozgłaszanie, czyli pozostaje tylko ustawienie szyfrowania ale tam jest większość domyślnie. Po ustawieniu wystarczy restart i powinno działać.
    Najlepiej zrób powrót do ustawień fabrycznych i wtedy powinno być OK.

  • #9 29 Lip 2013 09:34
    salmon
    Moderator - Sieci, Internet

    arazz napisał:
    Najlepiej zrób powrót do ustawień fabrycznych i wtedy powinno być OK.

    A co pomoże w takim wypadku restart do ustawień fabrycznych ? Ponownie wyłączy się WiFi, ponownie ustawi tak samo, jak do tej pory i ponownie nie będzie mu działać. Najpierw niech się określi, co ustawił.

  • #10 29 Lip 2013 09:43
    arazz
    Poziom 11  

    Router nie jest idealny, czasami coś się zawiesi i faktycznie mimo włączonego WiFi nie można uzyskać dostępu. Jesli zmienił szyfrowanie na inne lub wprowadził dziwne parametry i tego nie skoryguje to i tak nie będzie działać.
    Wg mnie reset i konfiguracja od nowa powinna postawić Axesstel na nogi, może również być uwalony sam router

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty