Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Blokowanie stron www na routerze TP-Link


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe ->Blokowanie stron www na routerze TP-Link Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Stantw
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 04 Paź 2010
Posty: 10

Stantw
Poziom 4
Post#1 31 Lip 2013 13:51  Autor tematu   

Blokowanie stron www na routerze TP-Link


Będę wdzięczny za podpowiedź, jak zablokować niektóre strony www na routerze TP-Link TL-WR543G lub DFL-200. Dopisanie adresu strony www do tzw. czarnej listy nie skutkuje. Być może należy wykonać jeszcze coś więcej?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18556
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 31 Lip 2013 16:08    

Re: Blokowanie stron www na routerze TP-Link


Napisz o jakie strony chodzi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Stantw
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 04 Paź 2010
Posty: 10

Stantw
Poziom 4
Post#3 02 Sie 2013 11:17  Autor tematu   

Re: Blokowanie stron www na routerze TP-Link


Chodzi mi o blokowanie zwykłych stron jak: www.allegro.pl , www.facebook.pl itp

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 27 Sty 2003
Posty: 3058
Miasto: Ełk

salmon
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 02 Sie 2013 11:18    

Re: Blokowanie stron www na routerze TP-Link


Pokaż screeny, w jaki sposób blokujesz strony.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Stantw
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 04 Paź 2010
Posty: 10

Stantw
Poziom 4
Post#5 07 Sie 2013 14:13  Autor tematu   

Re: Blokowanie stron www na routerze TP-Link


W załączeniu przesyłam screeny jak próbowałem zablokować stronę www.allegro.pl na routerze TP-link WR543G.
Niestety blokada nie działa

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 27 Sty 2003
Posty: 3058
Miasto: Ełk

salmon
Moderator - Sieci, Internet
Post#6 08 Sie 2013 21:46    

Re: Blokowanie stron www na routerze TP-Link


Z tego, co piszą w podręcznym helpie przy domain filtering, musi być włączona opcja "Enable firewall" w zakładce Firewall.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Stantw
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 04 Paź 2010
Posty: 10

Stantw
Poziom 4
Post#7 11 Sie 2013 13:05  Autor tematu   

Re: Blokowanie stron www na routerze TP-Link


Sprawdzałem i zgadza się, opcja"Enable firewall" musi być włączona i wtedy blokada działa.

Prawdę mówiąc wcześniej tak próbowałem, ale nie działało gdyż wziąłem nieodpowiedni przykład. Próbowałem z blokadą strony www.onet.pl i nie blokowało gdyż jak się okazuje należy też zablokować stronę onet.pl. Widocznie platforma onet nie potrzebuje liter www.
Podobnie jest z np. www.youtube.pl . Blokowanie tego adresu nie skutkuje natomiast blokowanie www.youtube.com blokuje polską stronę "youtube"

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> Blokowanie stron www na routerze TP-Link
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-link WR340G - Blokowanie stron www (4)
Problem blokowanie stron w routerze Netgear. (5)
iptables i blokowanie stron www (5)
blokowanie wybranych stron www (23)
Blokowanie stron www w iptables (11)
Blokowanie stron www w Win7 (1)
blokowanie stron www . pomocy . firefox (3)
Blokowanie stron www na komputerze z Win XP. (3)
blokowanie wybranych stron www / https (12)
norton internet security blokowanie stron www (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS