Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> ZTE MF60 - jak z uruchomić ?
Autor
Wiadomość
Mariano11
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Mar 2013
Posty: 186

Post#1 Post autora tematu 07 Sie 2013 11:01   

ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Witam.

Kupiłem wczoraj w t-mobile 2 tablety plus router. Wszystko z tabletami jest okej, internet śmiga, tylko, że domowy router. Mam problem z uruchomieniem tego co dostałem, czyli ZTE MF60. Wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją: włożyłem SIM-a i nic, wyskakuje informacja, że jest blokada. Jest jeszcze w instrukcji napisane, że trzeba włożyć kartę microSD, ale nie było jej w komplecie (tylko SIM), czy jest to potrzebne do uruchomienia routera ? Jeżeli tak to jaka pojemność najlepiej.

Ewentualnie, czy trzeba tyle czekać na uruchomienie routera przez t-mobile ?

dzięki za każdą pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sie 2013 11:01   





Powrót do góry
   
msgow
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Mar 2003
Posty: 704
Miasto: Gorzów

Post#2 07 Sie 2013 11:39   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Witam
Ale blokada czego?
Pin karty jak jest na karcie SIM został wpisany w modem/ruter
Przez WIFI można się połączyć z ruterem i wejść w ustawienia?

Przez kabel USB też nie można wejść w ustawienia?
PIN wpisujemy właśnie na początku.
To znaczy jak zablokowany ma hasło czy co?
Powrót do góry
   
Mariano11
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Mar 2013
Posty: 186

Post#3 Post autora tematu 07 Sie 2013 11:49   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Jest blokada routera. Nie wiem jak go uruchomić. Wszystko zrobiłem jak w instrukcji i nic. Nie wiem gdzie wpisać PIN.
Powrót do góry
   
korrus666
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 4518
Miasto: Łódź

Post#4 07 Sie 2013 13:00   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Co znaczy blokada routera? Bo piszesz niejasno. Możesz po wi-fi wejść na router , widzisz go w sieciach bezprzewodowych ?
Powrót do góry
   
Mariano11
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Mar 2013
Posty: 186

Post#5 Post autora tematu 07 Sie 2013 13:11   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Po włączeniu wyskakuje Blokada PIN - Rozłączony. Widzę, go w sieciach bezprzewodonych. Jako klucz zabezpieczeń mam wpisac PIN ?
Powrót do góry
   
msgow
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Mar 2003
Posty: 704
Miasto: Gorzów

Post#6 07 Sie 2013 13:19   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


klucz do WIFI (domyslny ) masz albo pod bateria albo na wewnętrznej obudowie dostępowej do baterii i karty.

Po połączeniu przez kabel USB bądź WIFI powinien zapytać o PIN.
A możesz wejść w ustawienia modemu/
tam powinna być zakładka obsługa kodu PIN bądź inaczej nazwane i tam wpisać i postępować zgodnie z instrukcjami.

Jest to wyciąg z instrukcji Plus-a

W trybie Wi-Fi
Aby dokonać połączenia w trybie Wi-Fi, router MF60 musi być zasilany
przez naładowany akumulator lub ładowarkę.
1. Włącz urządzenie przyciskiem Włącznik/Wyłącznik.
2. Nawiąż połączenie Wi-Fi (w niniejszym przykładzie użyto komputera
z systemem operacyjnym Windows® XP).
3. Upewnij się, że komunikacja Wi-Fi jest aktywna.
4. Wybierz kolejno Start > Panel sterowania > Połączenia sieciowe >
Połączenie sieci bezprzewodowej.
Podłączenie do komputera
UWAGA: Aby komputer mógł nawiązać połączenie Wi-Fi, musi być
w nim zainstalowana bezprzewodowa karta sieciowa. Jeśli wyświetlana
jest pozycja Połączenie Sieci Bezprzewodowej, oznacza to, że
w komputerze jest dostępna bezprzewodowa karta sieciowa.
5. Kliknij Wyświetl dostępne sieci bezprzewodowe, aby wyświetlić
listę dostępnych sieci bezprzewodowych.
6. Wybierz sieć (SSID) o nazwie PlusMF60 xxxxxx (gdzie xxxxxx to sześć
ostatnich znaków Mac adresu), a następnie kliknij Połącz.
UWAGA: Dla sieci Wi-Fi włączone jest szyfrowanie WPA/WPA2-PSK.
Unikatowy klucz sieciowy dla tego urządzenia (Wi-Fi Key xxxxxxxxxx)
podany jest na naklejce identyfikacyjnej pod baterią.
7. Poczekaj, aż na pasku zadań w prawym dolnym rogu ekranu
komputera pojawi się ikona połączenia bezprzewodowego.
8. Upewnij się, że połączenie między urządzeniem a komputerem
jest nawiązane.
9. Uruchom przeglądarkę i wprowadź http://192.168.0.1 w pasku adresu.
Aby zalogować się do strony zarządzania routerem ZTE MF60, wpisz
kod PIN i zatwierdź go przyciskiem „Zastosuj”. Następnie wpisz hasło
„admin” i zatwierdź go przyciskiem „Zaloguj”.
10. Teraz masz dostęp do wszystkich funkcji i ustawień
routera ZTE MF60.
W trybie USB
Tryb USB umożliwia działanie routera ZTE MF60 przy wyłączonej
łączności Wi-Fi. Aby urządzenie mogło działać w tym trybie, najpierw
należy zainstalować oprogramowanie.
1. Podłącz router ZTE MF60 do komputera za pomocą kabla USB
z zestawu.
2. Uruchomi się proces instalacji. Jeżeli pojawi się Autorun.exe należy
zatwierdzić. W systemie Windows 7 należy zatwierdzić kolejne kroki:
uruchomienie Autorun.exe i Kontrola konta użytkownika.
3. Zostaną zainstalowane sterowniki urządzenia oraz skrót
„PlusMF60” na pulpicie do strony zarządzania.
4. Strona zarządzania otworzy się automatycznie. Dwukrotne kliknięcie
również otwiera stronę zarządzania W trybie USB.
• Wyłączenie kodu PIN pozwala na automatyczne nawiązywanie połączenia z siecią
przez router ZTE MF60 bez konieczności logowania się do Panelu Administracyjnego.
Kod PIN możesz wyłączyć w zakładce Ustawienia/Zaawansowane/Zarządzanie PIN.
UWAGA: Parametry połączenia w urządzeniu są domyślnie ustawione tak, aby po
podaniu kodu PIN urządzenie automatycznie połączyło się z internetem.
Dla systemu Mac OS: po podłączeniu routera kablem USB na biurku pojawi się
dysk CD Plus MF60, po otwarciu należy uruchomić plik instalacyjny Plus MF60.mpkg
postępując zgodnie z komunikatami. Po zakończeniu instalacji na biurku pojawi
się skrót Plus MF60. Dwukrotne kliknięcie daje dostęp do strony zarządzania.

instrukcja ze strony producenta:
http://download.ztedevices.com/UpLoadFiles/product/611/3045/manual/2013050613564597.pdf
Powrót do góry
   
Mariano11
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Mar 2013
Posty: 186

Post#7 Post autora tematu 07 Sie 2013 15:01   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Zrobiłem, wpisałem. Niby łączy, ale dalej brak dostępu do internetu. Wpisuje się jakość kod PIN ? Bo skoro jest SIM musi się gdzieś wpisywać PIN.

Dodano po 1 [godziny] 33 [minuty]:

Działa, dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
paulinaablog
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Lis 2013
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#8 20 Lis 2013 22:09   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


MAM INTERNET TMOBILE I MODEM ZTE MF60

OD GODZINY CZYTAM FORA JAK GO SKONFIGUROWAC I OCZYWISCIE NIC MI SIE NIE UDAJE

POŁĄCZENIE WIFI DZIAŁA ALE TYLKO NA TABLECIE , KONSOLI I TELEFONIE

NA LAPTOPIE OCZYWISCIE NIE

ZAPEWNE TO COS Z TYMI PIEKIELNYMI ADRESAMI IP, MAC tralalala ....

W załączniku zrzut ekranu ustawien modemu. W kompie mam te wszytskie adresy IP zeby pobralo automatycznie

Pomóżcie biednej blondynce ;)

Załączniki:
Powrót do góry
   
msgow
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Mar 2003
Posty: 704
Miasto: Gorzów

Post#9 21 Lis 2013 20:28   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Witam
Przez USB na laptopie jest internet?
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
paulinaablog
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Lis 2013
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#10 23 Lis 2013 15:57   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


tak przez usb internet smiga na lapopie, bez kabla dziala tylko na komorkach i tablecie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2013 15:57   





Powrót do góry
   
WoZaj
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 04 Sty 2004
Posty: 311
Miasto: Toruń

Post#11 23 Lis 2013 17:23   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Nie jestem pewien do końca ale czy te urządzenia nie mają ograniczenia do 4 urządzeń WiFi?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2013 17:23   





Powrót do góry
   
paulinaablog
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Lis 2013
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#12 24 Lis 2013 21:04   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


8 mozna nawet podlaczyc ale to nie jest problem bo nawet jak chce tylko laptopa polaczyc a komorki i tablety sa wylaczone to nie dziala. na moje oko to na bank problem z adresem IP maski dsn i ta dalej bo juz tak kiedys mialam z modemem tp linka
Powrót do góry
   
medalik7
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 19
Miasto: Częstochowa

Post#13 26 Lis 2013 20:41   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


INSTALACJA i Konfiguracja ROUTERA ZTE MF60 z oprogramowaniem T-Mobile
Wiem że wiele ludzi co chwile pyta co i jak.
Pisałem tą instrukcje dla kolegi totalnego Laika bo tłumaczenie mu przez telefon nie przyniosło efektu, a po przeczytaniu instrukcji i postępowaniu
kroczek po kroczku zrobił to hii cieszył się jak dziecko, więc pomyślałem że skoro to już zrobiłem i jemu to się udało to może komuś się to jeszcze przydać. Instrukcja jest w załączniku.
Ps: Na czas konfiguracji Routera gdy podłączamy kabelkiem do komputera proponuje wyłączyć antywirusa i Adblock w przeglądarce jeżeli mamy zainstalowanego. Niektórym osobą zdarza się że podczas konfiguracji te programy blokują dostęp do kompa.

Załączniki:
Powrót do góry
   
paulinaablog
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Lis 2013
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#14 27 Lis 2013 17:47   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


szkoda, ze ja ta instalacje i konfiguracje zrobilam juz dawno bo byla ksiazeczka z instrukcja dolaczona do modemu wiec sory medalik7 ale eureki nie odkryles. Po takiej konfiguracji i instalacji to sobie mozna uzywac tego modemu tylko na komorkach i tabletach a na laptopach i kompach nie

napisalam , ze to poroblem numerow IP , DNS , MASKI wiec ta banalna konfiguracja nie jest rozwiazaniem problemu
Powrót do góry
   
medalik7
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 19
Miasto: Częstochowa

Post#15 27 Lis 2013 18:37   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Umieściłem tą instrukcje pod tym tematem gdyż nie chciałem zakładać nowego.
Jest wiele osób którzy z podstawowym konfigurowaniem tego routera np: pod Aero2 maja problemy dla tego jest tak jak to ty piszesz banalnie napisana, dla tego napisałem że może komuś się to przydać a robiłem to dla kolegi kompletnego laika co umieściłem w opisie.

Napisałeś że Po takiej konfiguracji i instalacji to sobie można używać tego modemu tylko na komórkach i tabletach a na laptopach i kompach nie

Dziwne bo przy takiej konfiguracji, którą już nie raz robiłem wszystko działa cacy naj więcej urządzeń podpiętych do jednego ZTE MF60 co konfigurowałem to było 5-ęć dwa laptopy przez wifi dwa tablety przez wifi i jedna komórka wszystko działa. Podpięte przez USB laptopy też działają. Instalacje była robiona na trzech sieciach Aero2, Telenor Szwecki i T-mobile PL.
A tak od razu nie musisz krytykować tej instrukcji wielu osobą pomogła, i może komuś się przydać a ja nie twierdze że jest rozwiązaniem dla twojego problemu z Routerem ZTE MF60.
Powrót do góry
   
paulinaablog
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Lis 2013
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#16 27 Lis 2013 23:18   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


napisalam ze moj laptop PODPIĘTY tez dziala ale nie w tym rzecz zeby modem dzialal na laptopie przez usb bo sie cholernie przez to nagrzewa

czytalam wczesniejsze wypowiedzi i nie tylko ja mam taki problem ale niestety nikt nie podal rozwiazania na ten problem

Ja jestem na milion procent pewna ze to problem z numerem IP maski i DSN
bo mialam ten sam problem z routerem TP LINKa , wpisalam recznie adresy i dzialalo ale teraz juz nie pamietam jak to sie robilo
Powrót do góry
   
majki77
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 24 Paź 2010
Posty: 1
Miasto: toruń

Post#17 08 Gru 2013 14:03   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Witam,ja ogólnie nie mialem problemu z instalacją tego modemu, ale nie działa poprawnie i nie wiem już co może być przyczyną. Nie ma pobieranych danych, tzn, gdy sprawdzam predkość internetu to nie pokazuje mi się nic tylko wysyłane dene, byłem już w t-mobile żeby wymienić kartę sim i dalej to samo, modem z routerm są ok ponieważ inną kartę wkładam i działa, nie wiem co jest nie tak!!! może ktoś coś podpowie? pozdrawiam
Powrót do góry
   
franas00
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 45

Post#18 29 Sty 2014 20:33   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Witam ja mam problem nie mogę skonfigurować modemu wedle zaleceń użytkownika "medalik7" przy konfiguracji ustawię gdy przyciskam dodaj wyświetla mi sie taki komunikat:

ZTE MF60 - jak z uruchomić ?

co zrobiłem nie tak ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Sty 2014 20:33   





Powrót do góry
   
Marbis22
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 168
Miasto: Lubelskie

Post#19 31 Sty 2014 23:01   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Nie podałeś z jaką siecią chcesz używać. Jeżeli t-mobile to jest ustawiona jako domyślna. Jeżeli inna to wchodzisz w ustawienia 3G i klikasz na dole dodaj, ustawiasz wszystkie parametry sieci i zapisz ( ja dodatkowo kliknąłem na domyślny).
Powrót do góry
   
VPlayXVX13
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 28
Miasto: Stargard Szczeciński

Post#20 04 Lut 2014 09:25   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Włącz CMD.
Wpisz
Kod:
IPCONFIG

Brama Domyślna: np. 192.168.1.1
Wpisujesz ją do neta i tam uruchamiasz, wpisujesz login i hasło, admin czy jak jest w routerze. I proszę - wpisujesz i korzystasz. To blokada. Ja też to robiłem bo kupowałem ZTE MF63.
Powrót do góry
   
snnak
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 3

Post#21 08 Lut 2014 02:19   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


Karta sim ma blokade pin. Wloz karte sim do jakiegokolwiek telefonu, po wlaczeniu telefonu zapyta sie o pin. Wpisz pin ktory dostales razem z karta sim. Pozniej w telefonie wejdz w ustawienia-zabezpieczenia-karta sim, i odznacz blokowanie karty sim pinem. Teraz juz mozesz wlozycz karte sim do routera i nie powinno byc problemow z uruchomieniem .
Powrót do góry
   
VPlayXVX13
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 28
Miasto: Stargard Szczeciński

Post#22 08 Lut 2014 09:56   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


snnak napisał:
Karta sim ma blokade pin. Wloz karte sim do jakiegokolwiek telefonu, po wlaczeniu telefonu zapyta sie o pin. Wpisz pin ktory dostales razem z karta sim. Pozniej w telefonie wejdz w ustawienia-zabezpieczenia-karta sim, i odznacz blokowanie karty sim pinem. Teraz juz mozesz wlozycz karte sim do routera i nie powinno byc problemow z uruchomieniem .
jemu sie włamią a to trzeba wejść na Brame Domyślną I Tam wpisuje pin a ty snnak źle piszesz poucz się bo widać jesteś nowy !
Powrót do góry
   
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 27 Sty 2003
Posty: 2908
Miasto: Ełk

Post#23 08 Lut 2014 10:07   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


VPlayXVX13 napisał:
jemu sie włamią a to trzeba wejść na Brame Domyślną I Tam wpisuje pin a ty snnak źle piszesz poucz się bo widać jesteś nowy !

Nie wiem, o czym myślisz pisząc o możliwości włamania, ale wydaje mi się, że mylisz pojęcia. Zdjęcie PIN z karty SIM nie jest równoznaczne ze zdjęciem klucza dostępu do sieci WiFi routera. Jedyne zagrożenie, jakie z tego wynika, to niekontrolowana możliwość wykorzystania karty przez osobę trzecią w wypadku jej utracenia (zgubienia/kradzieży) do czasu zablokowania. Ale oczywiście, zawsze lepiej jest wpisać PIN do urządzenia, niż go zdejmować z karty.
Powrót do góry
   
VPlayXVX13
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 28
Miasto: Stargard Szczeciński

Post#24 08 Lut 2014 10:24   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


ale on źle napisał bo jak do telefonu wsadzi i bedzie korzystał przyjdzie jemu bardzo dużo do zapłacenia za samo włączenie telefonu a takie konfiguracje robi się na wejściu w brame domyślną.
Powrót do góry
   
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 27 Sty 2003
Posty: 2908
Miasto: Ełk

Post#25 08 Lut 2014 10:29   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


VPlayXVX13 napisał:
bo jak do telefonu wsadzi i bedzie korzystał przyjdzie jemu bardzo dużo do zapłacenia za samo włączenie telefonu

Kolego, o czym Ty mówisz? Czym od strony sieci GSM różni się telefon od modemu do momentu, kiedy nie nawiążemy połączenia głosowego/pakietowego? Od kiedy płaci się cokolwiek za włączenie zasilania? Chętnie czegoś nowego się dowiem, człowiek całe życie się uczy...
Powrót do góry
   
VPlayXVX13
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 28
Miasto: Stargard Szczeciński

Post#26 08 Lut 2014 10:30   

Re: ZTE MF60 - jak z uruchomić ?


p.s. przepraszam pomyliło mi się z kradzieżą
wsadziłem raz kartę od blueconnecta i odrazu włączył mi się transfer danych za co pobiera opłaty w przypadku kart internetowych do routerów gdy się wsadzi to pobiera nawet po 65kb/s
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> ZTE MF60 - jak z uruchomić ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
zte mf60 - potrzebne firmware do modemu zte mf60 (4)
ruter zte MF60 - Windows 8.1 wyłacza modem mf60 (2)
Router ZTE MF60 - jak skonfigurować ? (2)
ZTE MF60, ZTE MF63 lub coś innego- pomoc w wyborze (16)
Jak mogę wykożystać router WiFi ZTE MF60 ? (11)
ZTE MF60 - Jak sprawdzić czy posiada simloka ? (6)
Router ZTE MF60 - Aktywacja 3G (3)
zte mf60 - Potrzebna antena (7)
Bardzo słaby zasięg z Zte mf60 (7)
router zte mf60 - problem z przegrzewaniem. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS