Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless
Author
Message
lik0s
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 08 Aug 2013
Posts: 8

Post#1 Post from the author of the topic 08 Aug 2013 17:17   

Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Mam pewien problem, otóż chciałbym zabezpieczyć sieć Wi-Fi poprzez logowanie na http ://192.168.0.1/ lecz nie mogę, a dlaczego ? Bo nie mam oto tej zakładki gdzie wszystko się odbywa: (Zdjęcie z instrukcji od modemu). Jeśli ktoś wie co należy zrobić, bardzo proszę o pomoc
Z góry dzięki za pomoc!

Źle dodany obrazek usunąłem. Dodawanie obrazków: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html [Mirek Z .]

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Aug 2013 17:17   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23527
Location: Gostyń

Post#2 08 Aug 2013 17:44   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Oprogramowanie masz jakieś brandowane na swoim urządzeniu? Może daj obrazek z samej konfiguracji routera a nie instrukcji obsługi?

Helpful message? + -

Back to top
   
lik0s
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 08 Aug 2013
Posts: 8

Post#3 Post from the author of the topic 08 Aug 2013 17:56   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Tak to wygląda u mnie http://img57
Co do programu to mam ASUS WLAN Control Center - dzięki temu programowi łączę się z internetem

Proszę poprawić post i wkleić zdjęcia wg tej instrukcji: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html [DriverMSG]

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8198
Location: Chęciny

Post#4 08 Aug 2013 17:59   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Czy funkcja wifi jest wykupiona u dostawcy internetu? Co to za dostawca?

Helpful message? + -

Back to top
   
lik0s
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 08 Aug 2013
Posts: 8

Post#5 Post from the author of the topic 08 Aug 2013 18:15   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Dostawcą jest UPC

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8198
Location: Chęciny

Post#6 08 Aug 2013 18:19   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Oni blokują tę zakładkę tylko wtedy, kiedy nie masz wykupionego wifi.

Helpful message? + -

Back to top
   
lik0s
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 08 Aug 2013
Posts: 8

Post#7 Post from the author of the topic 08 Aug 2013 18:22   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


To w takim razie jak zabezpieczyć Wi-Fi ?
Internet od nich mam od lat i zawsze miałem zabezpieczone hasłem, a dzisiaj prąd wysiadł w całym bloku dosłownie na sekundę i się "odbezpieczyło"

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Aug 2013 18:22   





Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8198
Location: Chęciny

Post#8 08 Aug 2013 18:27   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


To znaczy, że wifi miałeś na tym routerze? Jeśli tak, to zrób twardy reset przyciskiem z tyłu (użyj np. zapałki) - po uruchomieniu sprawdź, czy zakładka wireless jest widoczna.

Helpful message? + -

Back to top
   
lik0s
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 08 Aug 2013
Posts: 8

Post#9 Post from the author of the topic 08 Aug 2013 18:33   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Kurcze! Zapomniałem napisać, że modem (Thomson TWG870u) jest podłączony kablem ethernet do routera Edimax BR-6204Wg. Nie wiem czy to coś zmienia, że jest podłączony, ale zawsze lepiej jest napisać

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8198
Location: Chęciny

Post#10 08 Aug 2013 19:45   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Jeśli ten Edimax służy do rozsyłania sygnału wifi to na nim ustawiasz szyfrowanie. Domyślny adres: 192.168.2.1 user: admin hasło: 1234

Helpful message? + -

Back to top
   
lik0s
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 08 Aug 2013
Posts: 8

Post#11 Post from the author of the topic 08 Aug 2013 20:03   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Jedyny adres który działa to http://192.168.0.1/ Tylko że jak tu wchodzę to otwiera się ta strona http://img577

Proszę poprawić post i wkleić zdjęcia wg tej instrukcji: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html [DriverMSG]

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8198
Location: Chęciny

Post#12 08 Aug 2013 20:51   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Wklej wynik polecenia ipconfig /all wykonanego na komp. podpiętym do Edimax-a. Tylko w całości, żeby nic nie ucięło. Uprzedzając kolejne pytanie: wpisz w Start => Uruchom => cmd (otworzy się czarne okienko), a następnie ipconfig/all i Enter, a to co się wyświetli kopiujesz do tematu.

PS. Wstaw zdjęcia zgodnie z zasadami forum (opcja edycji postu).

Helpful message? + -

Back to top
   
lik0s
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 08 Aug 2013
Posts: 8

Post#13 Post from the author of the topic 08 Aug 2013 20:58   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8198
Location: Chęciny

Post#14 08 Aug 2013 21:13   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Czy kabel z Thomsona jest wpięty do portu WAN/Internet w Edimax-ie?

Dodano po 2 [minuty]:

Zrób skan sieci programem inSSIDer - takie coś:
http://obrazki.elektroda.pl/9929848800_1369484267.jpg

Helpful message? + -

Back to top
   
lik0s
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 08 Aug 2013
Posts: 8

Post#15 Post from the author of the topic 08 Aug 2013 21:36   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Kabel jest podpięty pod WAN

Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Aug 2013 21:36   





Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8198
Location: Chęciny

Post#16 08 Aug 2013 22:00   

Re: Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless


Coś tu jest nie tak, możliwości są dwie - albo kabel z Thomsona nie jest wpięty do WAN tylko do LAN w Edimax-ie i wtedy komp. otrzymuje adres z Thomsona albo jest konflikt IP - Edimax powinien mieć inną adresację dla LAN np. 192.168.1.1 lub 192.168.2.1.

Pozostaje reset Edimax-a i skonfigurowanie go przy połączeniu kablem z komp.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Router Thomson TWG870u - brak zakładki wireless
Page 1 of 1
Similar topics
[Kupię] ROUTER THOMSON TWG870U (1)
Router z UPC Thomson U-TWG870U + drukarka na usb (6)
Thomson TWG870U (UPC) jako switch/router DSL?? (3)
Brak zakładki Wireless w routerze tp-link td-w8910g (2)
Serwer FTP-NAS w UPC [modem thomson twg870u + router TP-LINK TL-WR1043ND (5)
Dell Wireless 1397 - brak zakładki sieci bezprzewodowe. (8)
TP-Link TL-WN722N i Modem Thomson U-TWG870U brak połączenia (3)
Thomson TWG870U + UPC + Vista SP2 brak internetu ciągłe zrywanie... (5)
Intel Centrino Wireless-N 130 a router UPC thomson (11)
WiFi w modemie Thomson TWG870U (12)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl topic RSS feed