| Author |
Irker Poziom 2

|
10 Mar 2005 18:28 Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Czy ktoś wie jak zakodować kluczyk w alarmie Forda. Nie wiem jaki to alarm. Chyba firmowy bo kluczyk ma z tyłu napis Ford. A z przodu dwa szare przyciski. kluczyk chyba mi się rozkodował przy próbie otwarcia z rozładowanym akumulatorem ( tylko piknął sygnał i nic więcej). Po naładowaniu zapasowy kluczuk działa a ten , którym próbowałem otwierać nie
|
|
| Back to top |
|
 |
qwer76 Poziom 2

|
12 Apr 2005 21:04 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
ztego co pamientamna 90% trzeba go włozyc w drzwi prawe a kluczyk matka do stacyjki jak nie pomoze to napisz na gg4504431 mam gdzies w garazu instrukcje z forda tam to jest opisane.pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
kodyl Poziom 12

|
19 Feb 2009 21:46 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
dołączam się do zapytania, mój kluczyk umarł po wymianie baterii, ma 3 przyciski, radiowy
|
|
| Back to top |
|
 |
seba 911 Poziom 11

|
19 Feb 2009 22:32 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
radiowy z trzema przyciskami trzeba zakodować
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
19 Feb 2009 22:32 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kodyl Poziom 12

|
19 Feb 2009 23:01 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
a jak to zrobić?Wyczytałem że trzeba włączyć i wyłączyć 4 razy zapłon i wcisnąć przycisk byle jaki na pilocie, ale u mnie coś to nie chce zadziałać...
|
|
| Back to top |
|
 |
seba 911 Poziom 11

|
19 Feb 2009 23:12 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
kodyl poszło na pw
|
|
| Back to top |
|
 |
kodyl Poziom 12

|
20 Feb 2009 20:54 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
a powiedzcie mi, po przekręceniu kluczyka 4 razy jest sygnał dźwiękowy, czy dioda nad zegarkiem( ta od immo) powinna jakoś zmienić swój stan?
|
|
| Back to top |
|
 |
seba 911 Poziom 11

|
21 Feb 2009 09:53 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
dioda powinna sie zaświecić i świecic ciagłym światłem przez około 10sekund
|
|
| Back to top |
|
 |
kodyl Poziom 12

|
21 Feb 2009 11:13 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
ok wszystko działa. Co się okazało problemem był odginający się za bardzo styk baterii przy składaniu obudowy. Jakby ktoś miał podobny problem, to trzeba zwrócić uwagę czy dobrze styki przylegają ;) . Dzieki za razy i pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
labiszynek Poziom 2

|
22 Mar 2009 20:59 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Witam. Mam tylko jeden kluczyk bez sterowania. Czy w każdym focusie jest możliwość dorobienia kluczyka ze sterowaniem? Mam możliwość dokupienia kluczyka z przyciskami do szlifu(nowego). Tylko czy jest sens? Gdy kupię to jak mam go zakodować. Immo mam bo mam również czerwoną diodę.
|
|
| Back to top |
|
 |
milejow Poziom 24

|
22 Mar 2009 21:33 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
| labiszynek wrote: |
| Witam. Mam tylko jeden kluczyk bez sterowania. Czy w każdym focusie jest możliwość dorobienia kluczyka ze sterowaniem? Mam możliwość dokupienia kluczyka z przyciskami do szlifu(nowego). Tylko czy jest sens? Gdy kupię to jak mam go zakodować. Immo mam bo mam również czerwoną diodę. |
Nie ma szans,tylko sterowanie radiowe dokladane
|
|
| Back to top |
|
 |
labiszynek Poziom 2

|
22 Mar 2009 22:05 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Czyli nic nie poradzę żeby troszkę umilić sobie życię? Kluczyk mam z jakąś niebieską wstawką. Co znaczy "dorzucić sterowanie radiowe"? Jestem troszkę zielony a autko dopiero kupiłem. są kluczyki na allegro gołe z przyciskami. Nic nie dorobię?
|
|
| Back to top |
|
 |
Pawel wawa Poziom 25

|
23 Mar 2009 02:44 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Nic nie zrobisz, potrzebny sterownik z pilotem, np w kluczyku.
|
|
| Back to top |
|
 |
PIOTREK1975 Poziom 5

|
16 Jun 2009 08:20 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Witajcie,ja też mam problem z orginalnym alarmem w kluczyku w swoim focusie.Zaczeło się od tego że przez jakiś tydzień działał tylko z bardzo bliskiej odległości ,aż w końcu nie zadziałał i następnego dnia kupiłem baterię do niego .Ale to taż nie pomogło nie działa nadal sterowanie centralnym zamkiem z pilota (centralny zamek z zamka w dżwiach kluczykiem działa prawidłowo).Pilot też sprawdziłem czy działa poprzez zbliżenie go przy radiu i kręcenie częstotliwością w radiu , aż do momentu jak słychać było "taktowanie" przy włączonym pilocie.Próbowałem go zakodować przez czterokrotne przekręcenie kluczyka w stacyjce i samochód dał sygnał dzwiękowy,wcisnołem przycisk otwierania na pilocie i wyciągnołem ze stacyjki i nic nie działa :cry:
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Jun 2009 08:20 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
PIOTREK1975 Poziom 5

|
17 Jun 2009 07:24 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Już po problemie ,dało się zakodować :D
|
|
| Back to top |
|
 |
emilio11 Poziom 4

|
17 Oct 2009 10:34 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Mam kluczyk bez zadnych przyciskow, z niebieska wstawka, czy jak kupie orginalny kluczyk na allegro i go doszlifuje do mojej stacyjki to uda mi sie go samemu jakos zaprogramowac? Dzieki
|
|
| Back to top |
|
 |
leoncjo Poziom 9

|
18 Oct 2009 01:33 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
w focusie mam alarm meta system(syrena i sterwnik razem)z wejściem na kluczyk(typ zamazany).Mam pytanie czy ten alarma jest na pilota czy sterowany z pilota centralki zamka.<jesli pilotowy to jest możliwość dokupienia pilota??Aktualnie musiałem go wyłączyć kluczykiem bo po wymienie aku dał sie we znaki(samopchód mam od niedawana)
|
|
| Back to top |
|
 |
onlukas Poziom 1

|
28 Oct 2009 08:22 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Witam,
dość często zaglądam tutaj - aa zaglądam wtedy gdy mam problem:
- wymieniłem już sprzegło dwumas
- kodowanie radia
teraz siadł centralny
wychodze rano z domu i pilot nie działa. wymieniłem baterie i dalej nie działa ford focus 2001 kluczyk radiowy 3 przyciski. Czytałem ze są jakies zabiegi z zapłonem i kodowaniem aa grosz ostatnio sie mnie nie trzyma zeby dawać magikom w fordzie zarobic. Jest na to jakis domowy sposób?
dodatkowo widziałem ze koledzy piszą o wariowaniu zamków... podczas jazdy zamyka sie i otwiera sam... to z tym swechem trzeba podziałać? jakaś bliższa instrukcja?
będę wdzięczny za pomoc - Pozdrawiam Łukasz Wrocław
|
|
| Back to top |
|
 |
KALO Poziom 2

|
06 Jan 2010 10:08 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Witam ,kupiłem fokusa z 2006 roku i mam tylko jeden kluczyk do niego ,czy istnieje możliwość samodzielnego zakodowania nowego kluczyka do tego samochodu czy tylko w serwisie.Proszę o pomoc i poradę.Dziękuję
|
|
| Back to top |
|
 |
marek1977 Poziom 22

|
07 Jan 2010 00:56 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
serwis
|
|
| Back to top |
|
 |
KALO Poziom 2

|
07 Jan 2010 09:44 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Ok ,tak też myślałem.Dziękuję.
|
|
| Back to top |
|
 |
Czekan Poziom 9

|
07 Jan 2010 22:25 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
poszukaj na http://forum.fordclubpolska.org/
tam jest opisany krok po kroku i działa
Dodano po 6 [minuty]:
Przestał działać pilot centralnego zamka? Zobacz jak, samemu i w prosty sposób ponownie go zaprogramować.
Opis krok po kroku:
-wkładamy kluczy do stacyjki
-przekręcamy na pozycję 2 (zapłon)i zaraz potem na 0 (wyłączone) i tak wciągu 3 sekund robimy 4 razy. Dioda kontrolna (koło zegara) zacznie świecić na stałe.
-teraz w ciągu 20 sekund musimy naciśnąć któryś przycisk na pilocie, wtedy dioda mrugnie.
-terez już tylko czekamy aż skończy sie te 20sekund, lub poprostu przekręcamy kluczyk na 2(zapłon) i wyłączamy. Centralny zamek powinien działać jak dawniej.
Ewentualnie czasami pomaga wyjęcie bezpiecznika od c.zamka i ponowne jego włożenie.
|
|
| Back to top |
|
 |
robert106 Poziom 15

|
20 Jul 2010 10:59 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
U mnie jest podobny problem, nie działa pilot od centralnego (oryginalny z trzema przyciskami) wymieniłem baterie i co zauważyłem, napięcie na blaszkach jest, ale w pilocie jest mała dioda Led i ona wogóle nie świeci (a przy naciśnięciu guzika chyba powinna?). Co się może dziać? Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Czekan Poziom 9

|
20 Jul 2010 17:23 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
dioda powinna świecić to prawda, rozbierz pilota popraw ułożenie blaszek i powinno zadziałać, blaszki powinny stykać się z drukiem podobnie jak w zegarkach na baterie.
|
|
| Back to top |
|
 |
robert106 Poziom 15

|
20 Jul 2010 21:01 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Zgadaz się, ale blaszki dotykają, mierzyłem miernikiem i jest napięcie. Pozdrwiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Runo Poziom 8

|
10 Jan 2011 00:35 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
| Czekan wrote: |
Przestał działać pilot centralnego zamka? Zobacz jak, samemu i w prosty sposób ponownie go zaprogramować.
Opis krok po kroku:
-wkładamy kluczy do stacyjki
-przekręcamy na pozycję 2 (zapłon)i zaraz potem na 0 (wyłączone) i tak wciągu 3 sekund robimy 4 razy. Dioda kontrolna (koło zegara) zacznie świecić na stałe.
-teraz w ciągu 20 sekund musimy naciśnąć któryś przycisk na pilocie, wtedy dioda mrugnie.
-terez już tylko czekamy aż skończy sie te 20sekund, lub poprostu przekręcamy kluczyk na 2(zapłon) i wyłączamy. Centralny zamek powinien działać jak dawniej.
|
No i dziękuję bardzo za taką konkretną odpowiedź, centralny zadziałał, ale teraz pytanko, otwierając kluczykiem otwierają mi się tylko drzwi w których jest kluczyk, z pilota wszystkie ? czy to normalne ? bo mam to auto 2,5 roku i zawsze korzystałem z pilota.
Kolejnym objawem jest to że po np 30 minutowej jeździe centralny ( przed zaprogramowaniem kluczyka) zadziała normalnie otworzy auto i działa, a potem znowu przestaje, zamykanie od środka jest możliwe tylko przez drzwi pasażera. O co tu może chodzić ?
|
|
| Back to top |
|
 |
robert106 Poziom 15

|
10 Jan 2011 14:39 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
No u mnie niestety z pilota nie działa do tej pory, a z kluczyka jak otwieram od strony pasażera otwiera tylko te dżwi, a od strony kierowcy otwiera wszystkie (tylko??? jak jest zimno otwierają się tylko dżwi od kierowcy a jak samochód się rozgrzeje po pewnym czasie otwiera się reszta samoczynnie). Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
minimaxi Poziom 11

|
10 Jan 2011 15:52 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
| robert106 wrote: |
| ..... a jak samochód się rozgrzeje po pewnym czasie otwiera się reszta samoczynnie). Pozdrawiam |
U mnie jak się rozgrzeje (podczas jazdy) to zamykają się wszystkie! :) chyba częściej gdy mróz i wilgoć -jakieś zwarcie?
Nawet kiedyś włączyłem silnik i wyszedłem, żeby poskrobać szyby i... drzwi zamknęły się! Fajnie co?
|
|
| Back to top |
|
 |
robert106 Poziom 15

|
10 Jan 2011 16:43 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
Ja na wszelki wypadek w kieszeni nosze zawsze drugi kluczyk :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Jan 2011 16:43 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
wojtek181189 Poziom 1

|
03 Nov 2011 12:14 Re: Ford Focus-kodowanie kluczyka alarmu |
|
|
|
witam
Przyznam sie ze jestem zielony w temacie elektryki. Przy zamykaniu i otwieraniu drzwi z pilota nie ma żadnego sygnału dzwiękowego. Niedawno kupiłem auto i zastanawiałem sie czy cos da sie z tym zrobic. Dzieki
|
|
| Back to top |
|
 |