Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Tablety Czytniki Hardware ->Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
1428622
Usunięty





1428622
Usunięty
Post#1 30 Sie 2013 22:07   

Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


Witam serdecznie, otóż w dniu dzisiejszym zakupiłam tableta marki jaka jest podana w tytule. Moje pytanie kieruje dla obeznanych. W instrukcji podane jest że ładuję się on ok.4 godzin. Ile on ładuje za pierwszym razem? Bo mi się ładuję już 5 gdz.na wyłączonym i jakbykońca nie widać. Jak temat nie jest w tym dziale proszę o przeniesienie Smile Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
rtj71
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 2804

rtj71
Pomocny dla użytkowników
Post#2 31 Sie 2013 16:38   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


Rozładowałaś go najpierw do końca czy od razu podłączyłaś do ładowarki? najprostszym sposobem byłoby po prostu..włączenie tabletu i sprawdzenie czy się w ogóle ładuje i w jakim stopniu akumulator jest pełen. Niedawno miałem w rękach zwykłego MultiPada 7.0 i był załadowany do 100% w 3.5h, ładowałem baterię od jakichś 20%.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
1428622
Usunięty





1428622
Usunięty
Post#3 31 Sie 2013 20:23   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


Po jego włączeniu wczytywał się logo i te inne bzdety jakies 30sek. potem zgasł. Akumulator był prawie na maxa rozładowany. Też jestem z niego zadowolona, w zupełności wystarcza do codziennych czynności. Mam problem dotyczący czasu pracy na baterii. Powinna mieścić się ona w granicach do 5 godzin. Lecz tablet trzymie mi jakieś 2 godziny. Mam wgraną aplikację Battery Dr Saver lecz ona wiele nie wnosi. W stanie baterii wskazuję że najwięcej zużywa tryb gotowości bo aż 41%, następnie ekran 31% |(dodam iż ekran mam jak najmniejszej jasności by nie zżerał baterii, włączony tryb uśpienia itd.) To dopiero moja "przygoda z tabletami" więc proszę o wyrozumiałość Smile

Dodano po 4 [minuty]:

Zapytam jeszcze tylko o łączność z internetem za pomocą modemu USB i Wi-Fi, nie mogę sie połączyć z siecią która nie wymaga hasła, ani z modemem USB Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rtj71
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 2804

rtj71
Pomocny dla użytkowników
Post#4 31 Sie 2013 20:26   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


lola16mz napisał:
Zapytam jeszcze tylko o łączność z internetem za pomocą modemu USB i Wi-Fi, nie mogę sie połączyć z siecią która nie wymaga hasła, ani z modemem USB Smile


Po pierwsze wybacz za literówkę, nie popatrzyłem na nick, po drugie:
Nie każdy modem będzie współpracować z tym tabletem, co do sieci WiFi - dziwna sprawa, trzeba by pogrzebać w ustawieniach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zgf1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 09 Lis 2004
Posty: 705
Miasto: Zywiec

zgf1
Poziom 19
Post#5 31 Sie 2013 22:17   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


Jeśli masz na tablecie uprawnienia ROOT to jest szansa, że większość modemów zadziała poprzez zastosowanie aplikacji ppp widget (ale muszą być uprawnienia root).

Jeśli natomiast chodzi o ładowanie, gdy tablet pokaże 100% naładowania dotknij ładowarki, jeśli jest ciepła to znaczy, że proces ładowania się jeszcze nie zakończył. Wiem, że to co piszę może wyglądać dziwnie, sam mam podobnie w Shiru Shogun, od 10% do 100% ładuje się w około godzinę ale ładowarka cały czas jest ciepła, dopiero po jakichś 5 godzinach staje się zimna - wtedy bateria na prawdę jest naładowana.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
1428622
Usunięty





1428622
Usunięty
Post#6 01 Wrz 2013 10:48   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


Odnośnie jeszcze baterii, bateria pokazuje że jest w pełni naładowana, jednak po jego włączeniu pokazuje stan baterii np.91%. Tak jest z tymi akumulatorami? Smile rtj71--- "Po pierwsze wybacz za literówkę, nie popatrzyłem na nick"-- nic się nie stało. A co kobiety to rzadkość na tej stronie? Very Happy

Dodano po 14 [minuty]:

Modem to ZTE MF669 Smile jak można skonfigurować te wifi? Do nadajnika mam jakieś 100 metrów. Ściąga, jest sygnał, gdyby potrzebowała ona hasła to by obok stanu zasięgu byłaby kłódka a jej nie ma. Otóż żeby mieć "niby" do niego dostęp trzeba się zarejestrować na stronie mojego miasta, podać pesel itd. i po jakimś czasie otrzymuje się kod czy coś tam aby si.ę połączyć z wifi :0 nie kumam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
rtj71
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 2804

rtj71
Pomocny dla użytkowników
Post#7 01 Wrz 2013 12:38   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


lola16mz napisał:
Odnośnie jeszcze baterii, bateria pokazuje że jest w pełni naładowana, jednak po jego włączeniu pokazuje stan baterii np.91%. Tak jest z tymi akumulatorami?


Oryginalne oprogramowanie tak pokazuje?

lola16mz napisał:
A co kobiety to rzadkość na tej stronie? Very Happy


Dokładnie.

Co do sieci Wi-Fi, inne sieci łapie bez problemu?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
1428622
Usunięty





1428622
Usunięty
Post#8 01 Wrz 2013 14:22   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


pokazuje dostępne sieci w okolicy jednak oprócz tej którą wspomniałam reszta jest zablokowana na hasło Smile wersja android 4.1.1 Jelly Bean Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rtj71
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 2804

rtj71
Pomocny dla użytkowników
Post#9 01 Wrz 2013 14:27   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


lola16mz napisał:
pokazuje dostępne sieci w okolicy jednak oprócz tej którą wspomniałam reszta jest zablokowana na hasło Smile wersja android 4.1.1 Jelly Bean Smile


Ale czy jakakolwiek 'na hasło' działa? możesz to sprawdzić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
1428622
Usunięty





1428622
Usunięty
Post#10 01 Wrz 2013 14:38   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


niestety nie mam możliwosci sprawdzenia, niby przy połączeniu pokazuje że sieć wi fi dostępna, jednak na wskażniku na ktorym pokazuje się stan zasięgu t5o zasięgu brak i znak zapytania, więc nie wiem Smile przepraszam za ortografię ;0

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Lukasz118
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Lip 2012
Posty: 2
Miasto: Lublin

Lukasz118
Poziom 2
Post#11 16 Gru 2013 22:02   

Re: Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania


Witam.
Mam dziwny problem z baterią w tym modelu.
Otóż tablet rozładował się i wyłączył. Podłączyłem go pod ładowarkę i tam od jakiś 6 godzin widnieje symbol ładującej się baterii z czerwonym wykrzyknikiem i nie ma możliwości włączenia go. Czy ma ktoś jakiś pomysł dlaczego? Dodam że tablet został zakupiony 3 miesiące temu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Tablety Czytniki Hardware -> Prestigio MultiPad 7.0. Ultra+ - czas ładowania
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ - Twardy Reset (1)
Prestigio multipad 7.0 ultra duo zawieszenie (3)
Prestigio Multipad 7.0 ultra d - Konfiguracja GPS (6)
Prestigio Multipad 7.0 Ultra+ PMP3570C - Zablokowany tablet. (2)
[Kupię] Dotyk do tableta prestigio multipad 7.0 ultra+. (3)
Prestigio Multipad 7 Ultra Duo - problem z WiFi (2)
Prestigio multipad 8.0 ultra duo pmp5880d - podłączenie modemu 3g (11)
[Kupię] Dotyk do tabletu Prestigio Multipad 7.0 Ultra + model PMP3670B (5)
Prestigio Multipad 7.0 Ultra - Czasami sie nie chce wlaczyc (1)
PRESTIGIO MultiPad ULTRA DUO 8 - Wyłamany jeden styk gniazda sim (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS