Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
suicide1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 6
Miasto: rzeszów

suicide1
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 16 Wrz 2013 19:15   

Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa


Witam,
mam problem z podłączeniem komputera mojej żony do internetu. Sieć jest radiowa, rozdzielana w domu routerem na 2 komputery: mój i żony. U mnie wszystko działa ok. U żony po podpięciu kabla internetu nie ma. Próbowałem antywirusami itp, ale nic nie pomagało, do czasu aż przeskanowałem komputer combofixem. Internet wtedy się pojawił i wszystko działało bez zarzutu. Jednak po wyłączeniu komputera i jego ponownym uruchomieniu problem znowu się pojawił. Skan combofixem naprawił znowu sprawę, ale problem powraca jak bumerang po każdym wyłączeniu komputera.
Nie wiem co to może być, obstawiam, że jakiś śmieć coś blokuje, ale moja wiedza w tym zakresie jest dość znikoma, stąd prośba o pomoc Smile

Załączam logi:
z otl - po uruchomieniu komputera, gdy nie ma internetu
i z combofixa - po scanie, gdy internet powrócił

Z góry dziękuję za pomoc

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9359
Miasto: Zgierz

CHACA
Poziom 26
Post#2 16 Wrz 2013 19:20   

Re: Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa


Menadżer coś pokazuje? Masz fizyczne połączenie kablowe-jest widoczne w systemie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
suicide1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 6
Miasto: rzeszów

suicide1
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 16 Wrz 2013 19:30   

Re: Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa


Komputer łączy się z siecią (lub czasami zatrzymuje się na komunikacie: trwa identyfikowanie sieci) ale z internetem się nie łączy. Nie wiem czy o to chodziło dokładnie w pytaniu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
suicide1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 6
Miasto: rzeszów

suicide1
Poziom 3
Post#4 Post autora tematu 18 Wrz 2013 12:52   

Re: Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa


Pomoże ktoś?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9359
Miasto: Zgierz

CHACA
Poziom 26
Post#5 18 Wrz 2013 14:50   

Re: Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa


Sprawdz czy karta sieciowa jest wlaczona.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
suicide1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 6
Miasto: rzeszów

suicide1
Poziom 3
Post#6 Post autora tematu 18 Wrz 2013 15:23   

Re: Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa


Karta działa. Próbowałem nawet ją restartować, ale nie pomaga.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Połączenie internetowe nie działa po restarcie laptopa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Połączenie internetowe, nie działa mi karta Ethernet... (3)
Połączenie internetowe laptopa i stacjonarnego. (1)
Połączenie internetowe laptopa asus f50z z siecią internetową upc (2)
Połączenie Laptopa z PC nie działa (5)
Jak sprawdzić czy połączenie internetowe działa sprawnie (6)
Połączenie laptopa z telewizorem - nie działa przejściówka (3)
Nie działające połączenie internetowe w laptopie HP (4)
Połączenie internetowe, komputery sie nie widzą (16)
Połączenie internetowe , łącze nie wykrywa kabla (8)
Połączenie internetowe. Modem, nie ma możliwości dodania połączenia. (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS