Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



motorola xt890 - zablokowany PINem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący ->motorola xt890 - zablokowany PINem Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
kikka88
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 19
Miasto: Radom

kikka88
Poziom 6
Post#1 19 Wrz 2013 19:23  Autor tematu   

motorola xt890 - zablokowany PINem


Witam, dostałam od Ex szefowej w Anglii motorole xt890, tam działała bez problemów lecz po przylocie do Polski i włożeniu polskiej karty telefon się zablokował. W osiedlowym "serwisie" koleś powiedział mi że nie da się tego odblokować, ale zaproponował odkupienie telefonu "na części" wiec coś mi tu śmierdzi. Po włączeniu telefon żąda czterocyfrowego kodu PIN (nawet bez karty sim) lub nazwisko rodowe matki. Z góry dziękuję za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
staś pytalski
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 1398
Miasto: Olsztynek

staś pytalski
Poziom 21
Post#2 19 Wrz 2013 23:37Pomocny post    

Re: motorola xt890 - zablokowany PINem


Przywróć ustawienia fabryczne poprzez hard reset. Z telefonu zostaną usunięte wszystkie dane.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kikka88
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 19
Miasto: Radom

kikka88
Poziom 6
Post#3 20 Wrz 2013 14:28  Autor tematu   

Re: motorola xt890 - zablokowany PINem


A jak mam go zrobić? Czy to jedyna opcja? Słyszałam o jakichś kodach serwisowych, ale nie jestem pewna czy w tej sytuacji one coś pomogą

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 16592
Miasto: Podkarpacie

tino2003
Moderator - GSM
Post#4 20 Wrz 2013 14:30Pomocny post    

Re: motorola xt890 - zablokowany PINem


Hard reset lub zmiana softu to jedyne co można zrobić, żadne magiczne kody nic nie pomogą.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pala17
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 115
Miasto: zdw

pala17
Poziom 13
Post#5 20 Wrz 2013 14:31Pomocny post    

Re: motorola xt890 - zablokowany PINem


W skrócie to wygląda tak sorry ze po angielsku ale jestem w pracy i nie mam czasu na tłumaczenie. Jak by był jakis problem pisz po pracy przetłumaczę. Ps wszystkie dane zostaną usunięte.
1) Ensure the handset is powered off

2) Hold down the VOL DOWN and press the POWER ON key

The phone will power up in Fastboot Flash mode

3) Press the DOWN VOL until "Recovery" is highlighted, then press the VOL UP key to select.

A picture of an Android will appear in the screen witha "!" symbol

4) Press VOL UP and VOL DOWN simultaneously

A blue Android system recovery menu will appear

5) Press the VOL UP / VOL DOWN keys to highlight "wipe data/factory reset" then PRESS the POWER ON key to select.

The phone will now clear the data to factory reset which takes about a minute.

Filmik aby było łatwiej.
http://www.youtube.com/watch?v=yU6og2lGVgk

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
kikka88
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 19
Miasto: Radom

kikka88
Poziom 6
Post#6 21 Wrz 2013 15:43  Autor tematu   

Re: motorola xt890 - zablokowany PINem


Ok. Dzięki wielkie, udało się.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący -> motorola xt890 - zablokowany PINem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Motorola XT890 konfiguracja Internetu (7)
Motorola xt910 czy xt890- jaki telefon wybrać? (1)
Motorola W375 - zablokowany ? (2)
Motorola E398 haslo (zablokowany) (7)
motorola v235 zablokowany aparat (9)
Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3 (16)
SE LwW - Blokada ekranu pinem (3)
SE k750i nie przyjmuje kart sim z pinem. (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS