Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi A4 B5 - Problem z licznikiem
Autor
Wiadomość
gmatis28
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10

Post#1 Post autora tematu 28 Wrz 2013 19:51   

Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Witam. Kupiłem niedawno Audi A4 b5 1.9 TDI AJM z 2000r i mam w niej pewien problem z licznikiem. Przy otwarciu drzwi lub włączeniu światełek wskazówki od Temp. i Paliwa podnoszą się po czym po dłuższej chwili opadają. A gdy włączę zapłon to wskaźnik temp wskakuje na 90 a rezerwa pali się już na ćwiartce baku, przypuszczam ze w liczniku ktoś nie fachowo cofnął przebieg. Zdołałem odczytać przebieg z silnika i stąd wyszło mi ze cofnięto licznik. W związku z tym mam prośbę do was jaki kabelek kupić żeby odczytać wsad z tego licznika abym mógł wstawić go na forum do poprawy. Chciał bym mieć również możliwość odczytania pinu abym mógł sobie do kodować kluczyk.
Licznik to przypuszczam Magneti 1/2 fis nr. 8D0 920 900 R

Z góry dziękuje za pomoc:)
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Strumien swiadomosci swia
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 05 Kwi 2010
Posty: 5458
Miasto: Polska

Post#2 28 Wrz 2013 22:07   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


gmatis28 napisał:
abym mógł sobie do kodować kluczyk.

To co sobota kodujesz sobie kluczyk?
Pozatym , każdy posiadacz VW ma już kabelek wystarczy że zaczepisz kogoś na parkingu i poprosisz żeby ci odczytał wsad i pin.
Może nawet skoryguje przebieg na poczekaniu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Wrz 2013 22:07   





Powrót do góry
   
Erwin123
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 823

Post#3 29 Wrz 2013 09:21   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Podaj numery licznika ( pewne) a nie chyba , moze znajde wsad i sobie wrzucisz ori pozostanie immkko do zrobienia ale w tym modelu to :)
Powrót do góry
   
tolo
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 06 Lis 2001
Posty: 1944

Post#4 29 Wrz 2013 09:32   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Licznik pewnie na motoroli 2j74y, bardzo częsta przypadłość. Do wymiany procek plus programowanie.
Powrót do góry
   
gmatis28
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10

Post#5 Post autora tematu 29 Wrz 2013 13:18   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Strumien swiadomosci swia napisał:

To co sobota kodujesz sobie kluczyk?
Pozatym , każdy posiadacz VW ma już kabelek wystarczy że zaczepisz kogoś na parkingu i poprosisz żeby ci odczytał wsad i pin.
Może nawet skoryguje przebieg na poczekaniu.

Bez takich proszę jeśli nie potrafisz pomoc to najlepiej nic nie pisz

Numer licznika to tak jak podałem 8D0 920 900 R odczytany Vagiem
Audi A4 B5 - Problem z licznikiem
Wczoraj dla pewności wyjąłem licznik i numer się zgadza z nalepka na nim
Mam tylko pytanko jaki kabel kupić żeby wgrać i odczytać wsad z tego licznika? posiadam tylko zwykły kabel KKL od Viakena.
Audi A4 B5 - Problem z licznikiem
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam:)
Powrót do góry
   
Erwin123
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 823

Post#6 29 Wrz 2013 17:10   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Samo zaprogramowanie motki eepromem nie pomoze tak jak kolega pisał wymiana na nowa i programowanie flesh,a i eeprom .
Powrót do góry
   
gmatis28
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10

Post#7 Post autora tematu 29 Wrz 2013 17:19   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


A orientuje się ktoś ile by kosztowała taka usługa? Czy warto naprawiać czy może lepiej kupić drugi licznik?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Wrz 2013 17:19   





Powrót do góry
   
Erwin123
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 823

Post#8 29 Wrz 2013 17:31   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


sam procek to koszt około 110zł mam taki tyle ze z audi a3 mysle ze powinien działac.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Wrz 2013 17:31   





Powrót do góry
   
gmatis28
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10

Post#9 Post autora tematu 29 Wrz 2013 17:36   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Pytam bo tak się zastanawiałem tez nad przeróbką na pełny fis i nie wiem co zrobić...
Ps. Powiedzcie mi jeszcze jaki kabelek kupić do tego licznika vag tacho czy k can comannder?
Powrót do góry
   
Erwin123
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 823

Post#10 29 Wrz 2013 17:37   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Tacho i comannder powinien ruszyc ta szafe.
Powrót do góry
   
gmatis28
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10

Post#11 Post autora tematu 29 Wrz 2013 17:42   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


np czy któryś z tych poradzi sobie z ta szafa?
http://allegro.pl/vag-k-can-liczniki-pin-immo-off-kluczyki-full-diag-i3521974264.html
http://allegro.pl/nowosc-interfejs-vag-tacho-usb-3-01-opelreader-i3555934667.html
i który z nich był by lepszy?
Powrót do góry
   
Erwin123
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 823

Post#12 29 Wrz 2013 17:46   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Zrobi , ja takie rzeczy bezposrednio robie programatorem , kabel to ryzyk fizyk zgubi jakas komórke i szafa do naprawy:)
Powrót do góry
   
gmatis28
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10

Post#13 Post autora tematu 29 Wrz 2013 17:53   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Erwin123 a dał byś rade obrobić wsad licznika z fis bo to w sumie najtrudniejsze będzie bo podłączenie to luźno:)
Powrót do góry
   
Erwin123
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 823

Post#14 29 Wrz 2013 18:03   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Zapoznaj sie z tym tematem ;
http://forum.vw-passat.pl/threads/52106-Wymiana-licznika-bez-FIS-na-FIS-passat-3B-i-3BG
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Wrz 2013 18:03   





Powrót do góry
   
tomek2469
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 27
Miasto: polska

Post#15 29 Wrz 2013 18:27   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Kup sobie ori carproga , ma funkcje naprawy wsadu motoroli
Powrót do góry
   
Erwin123
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 823

Post#16 29 Wrz 2013 19:40pomocny post - solucja   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Napewno sie bedzie oplacac do jednego licznika...
Powrót do góry
   
gmatis28
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10

Post#17 Post autora tematu 29 Wrz 2013 21:57   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Erwin123 napisał:
Napewno sie bedzie oplacac do jednego licznika...


Dokładnie ja nie chce tego żeby robić jakaś kasę na tym. Chce tylko dla siebie aby auto mi chodziło nic więcej. Już kolega Erwin123 mi pomógł więc temat do zamknięcia
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi A4 B5 - Problem z licznikiem
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.118 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony