Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Audi A4 B5 - Problem z licznikiem Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
gmatis28
Poziom 7
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10
gmatis28
Poziom 7
Post#1 28 Wrz 2013 19:51  Autor tematu   

Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Witam. Kupiłem niedawno Audi A4 b5 1.9 TDI AJM z 2000r i mam w niej pewien problem z licznikiem. Przy otwarciu drzwi lub włączeniu światełek wskazówki od Temp. i Paliwa podnoszą się po czym po dłuższej chwili opadają. A gdy włączę zapłon to wskaźnik temp wskakuje na 90 a rezerwa pali się już na ćwiartce baku, przypuszczam ze w liczniku ktoś nie fachowo cofnął przebieg. Zdołałem odczytać przebieg z silnika i stąd wyszło mi ze cofnięto licznik. W związku z tym mam prośbę do was jaki kabelek kupić żeby odczytać wsad z tego licznika abym mógł wstawić go na forum do poprawy. Chciał bym mieć również możliwość odczytania pinu abym mógł sobie do kodować kluczyk.
Licznik to przypuszczam Magneti 1/2 fis nr. 8D0 920 900 R

Z góry dziękuje za pomoc:)
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Strumien swiadomosci s...
Poziom 40
Miasto: Polska
Dołączył: 05 Kwi 2010
Posty: 7630
Pomógł: 366
Strumien swiadomosci swia
Poziom 40
Post#2 28 Wrz 2013 22:07    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


gmatis28 napisał:
abym mógł sobie do kodować kluczyk.

To co sobota kodujesz sobie kluczyk?
Pozatym , każdy posiadacz VW ma już kabelek wystarczy że zaczepisz kogoś na parkingu i poprosisz żeby ci odczytał wsad i pin.
Może nawet skoryguje przebieg na poczekaniu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Erwin123
Poziom 25
Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 854
Pomógł: 53
Ocena postów: 27
Erwin123
Poziom 25
Post#3 29 Wrz 2013 09:21    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Podaj numery licznika ( pewne) a nie chyba , moze znajde wsad i sobie wrzucisz ori pozostanie immkko do zrobienia ale w tym modelu to :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tolo
Poziom 31
Dołączył: 06 Lis 2001
Posty: 2093
Pomógł: 130
Ocena postów: 68
tolo
Poziom 31
Post#4 29 Wrz 2013 09:32    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Licznik pewnie na motoroli 2j74y, bardzo częsta przypadłość. Do wymiany procek plus programowanie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gmatis28
Poziom 7
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10
gmatis28
Poziom 7
Post#5 29 Wrz 2013 13:18  Autor tematu   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Strumien swiadomosci swia napisał:

To co sobota kodujesz sobie kluczyk?
Pozatym , każdy posiadacz VW ma już kabelek wystarczy że zaczepisz kogoś na parkingu i poprosisz żeby ci odczytał wsad i pin.
Może nawet skoryguje przebieg na poczekaniu.

Bez takich proszę jeśli nie potrafisz pomoc to najlepiej nic nie pisz

Numer licznika to tak jak podałem 8D0 920 900 R odczytany Vagiem
Audi A4 B5 - Problem z licznikiem
Wczoraj dla pewności wyjąłem licznik i numer się zgadza z nalepka na nim
Mam tylko pytanko jaki kabel kupić żeby wgrać i odczytać wsad z tego licznika? posiadam tylko zwykły kabel KKL od Viakena.
Audi A4 B5 - Problem z licznikiem
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam:)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Erwin123
Poziom 25
Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 854
Pomógł: 53
Ocena postów: 27
Erwin123
Poziom 25
Post#6 29 Wrz 2013 17:10    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Samo zaprogramowanie motki eepromem nie pomoze tak jak kolega pisał wymiana na nowa i programowanie flesh,a i eeprom .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gmatis28
Poziom 7
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10
gmatis28
Poziom 7
Post#7 29 Wrz 2013 17:19  Autor tematu   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


A orientuje się ktoś ile by kosztowała taka usługa? Czy warto naprawiać czy może lepiej kupić drugi licznik?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Erwin123
Poziom 25
Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 854
Pomógł: 53
Ocena postów: 27
Erwin123
Poziom 25
Post#8 29 Wrz 2013 17:31    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


sam procek to koszt około 110zł mam taki tyle ze z audi a3 mysle ze powinien działac.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gmatis28
Poziom 7
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10
gmatis28
Poziom 7
Post#9 29 Wrz 2013 17:36  Autor tematu   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Pytam bo tak się zastanawiałem tez nad przeróbką na pełny fis i nie wiem co zrobić...
Ps. Powiedzcie mi jeszcze jaki kabelek kupić do tego licznika vag tacho czy k can comannder?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Erwin123
Poziom 25
Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 854
Pomógł: 53
Ocena postów: 27
Erwin123
Poziom 25
Post#10 29 Wrz 2013 17:37    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Tacho i comannder powinien ruszyc ta szafe.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gmatis28
Poziom 7
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10
gmatis28
Poziom 7
Post#11 29 Wrz 2013 17:42  Autor tematu   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


np czy któryś z tych poradzi sobie z ta szafa?
http://allegro.pl/vag-k-can-liczniki-pin-immo-off-kluczyki-full-diag-i3521974264.html
http://allegro.pl/nowosc-interfejs-vag-tacho-usb-3-01-opelreader-i3555934667.html
i który z nich był by lepszy?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Erwin123
Poziom 25
Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 854
Pomógł: 53
Ocena postów: 27
Erwin123
Poziom 25
Post#12 29 Wrz 2013 17:46    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Zrobi , ja takie rzeczy bezposrednio robie programatorem , kabel to ryzyk fizyk zgubi jakas komórke i szafa do naprawy:)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gmatis28
Poziom 7
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10
gmatis28
Poziom 7
Post#13 29 Wrz 2013 17:53  Autor tematu   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Erwin123 a dał byś rade obrobić wsad licznika z fis bo to w sumie najtrudniejsze będzie bo podłączenie to luźno:)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Erwin123
Poziom 25
Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 854
Pomógł: 53
Ocena postów: 27
Erwin123
Poziom 25
Post#14 29 Wrz 2013 18:03    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Zapoznaj sie z tym tematem ;
http://forum.vw-passat.pl/threads/52106-Wymiana-licznika-bez-FIS-na-FIS-passat-3B-i-3BG

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tomek2469
Poziom 11
Miasto: polska
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 27
Pomógł: 1
tomek2469
Poziom 11
Post#15 29 Wrz 2013 18:27    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Kup sobie ori carproga , ma funkcje naprawy wsadu motoroli

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Erwin123
Poziom 25
Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 854
Pomógł: 53
Ocena postów: 27
Erwin123
Poziom 25
Post#16 29 Wrz 2013 19:40Pomocny post    

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Napewno sie bedzie oplacac do jednego licznika...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gmatis28
Poziom 7
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 10
gmatis28
Poziom 7
Post#17 29 Wrz 2013 21:57  Autor tematu   

Re: Audi A4 B5 - Problem z licznikiem


Erwin123 napisał:
Napewno sie bedzie oplacac do jednego licznika...


Dokładnie ja nie chce tego żeby robić jakaś kasę na tym. Chce tylko dla siebie aby auto mi chodziło nic więcej. Już kolega Erwin123 mi pomógł więc temat do zamknięcia

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi A4 B5 - Problem z licznikiem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Audi 80 B4 - problem z licznikiem kilometrów od Audi B3 (3)
AUDI A6-PROBLEM Z LICZNIKIEM (5)
Problem z licznikiem w Audi A4 95/96 (10)
problem z licznikiem audi a6 (1)
AUDI A4\'97 Problem z licznikiem (7)
AUDI, A4, 1.6 problem z licznikiem (1)
Audi b4 problem z licznikiem (7)
Problem z licznikiem Audi A3 2000r (5)
AUDI A4 95r. 1,6b - problem z licznikiem (2)
Audi A4 97r problem z licznikiem (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.13 seconds

elektroda.pl temat RSS