FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

problem HP PSC 2110 przy włączaniu głośno stuka nie reaguje

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> problem HP PSC 2110 przy włączaniu głośno stuka nie reaguje
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 16 Mar 2005 02:06   

problem HP PSC 2110 przy włączaniu głośno stuka nie reaguje

Mam problem z tym urządzeniem, nie reaguje na żadne polecenia od strony skanera zauważyłam jak pszeskakują rolki w miejscu co powoduje chyba ten stukot, pojawiły sie napisy na wyświetlaczu BUSY: ORAZ SCANNER FAILURE. TURN POWER OFF THEN ON AGAIN. odłanczałam już od sieci , resetowałam, szukałam nowszych sterowników ale to chyba i tak nie pomoże mojej usterce. Zgóry bardzo dziękuje za pomoc.[/list]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Mar 2005 02:06   

Back to top

AliYO
Poziom 16
Poziom 16

Post#2 16 Mar 2005 03:44   

Re: problem HP PSC 2110 przy włączaniu głośno stuka nie reag

Wygląda na standardowy problem większości PSC, stuki są dlatego że skaner nie może się skalibrować. Zacznij od dokładnego wyczyszczenia optyki i sprawdzenia pasm, jak nie pomoże to albo jest już wypalona świetlówka albo padnięta elektronika.

ps. jest już sporo postów na ten temat, wystarczy poszukać.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Mar 2005 03:44   

Back to top

lisek123
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 16 Mar 2005 04:22   

a moge prosic o pare wskazówek .... byłabym wdzięczna , nie mogę sobie z tym poradzic , anajgorsze jest to ze 4 miesiace temu skończyła mi sie gwarancja.

Rangę zmieniono na Young Lady<Acula>
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Mar 2005 04:22   

Back to top

AliYO
Poziom 16
Poziom 16

Post#4 16 Mar 2005 07:40   

Nie chcę żeby to nie uprzejmie zabrzmiało, ale mam nadzieje że nie masz 2 lewych rąk ? ... bo będzie trochę "delikatnej" roboty (ale jako kobieta to raczej nie będziesz miała z tym problemu) ;)

Przed przystąpieniem do czegokolwiek potrzeby będzie wkrętak TORX 10, do sprawdzenia pasma - omomierz (ale to później), do wyczyszczenia optyki dobrze sprawdzają się waciki do uszu.
Stawiasz ustrojstwo tyłem do siebie, wyjmujesz prostokątną zaślepkę, wykręcasz 2 śrubki, ściągasz tylną osłonę (odciągasz górę i naciskasz w dół).
Jak zdejmiesz osłonę to po lewej stronie będzie widoczna elektronika. Od górnej części (skanera) będą odchodziły 2 pasma i jedna wiązka przewodów, które odczepiasz (wyciągasz). Teraz możesz zdjąć cały skaner i przystąpić do jego rozbiórki.

Kładziesz skaner przed sobą tak żeby klawisze były po prawej stronie. Ściągasz nakładkę na klawisze (trzeba ją podwarzyć i trochę wygiąć żeby zeszła). Zespół z klawiszami po środku na dole ma mały kwadratowy otworek, trzeba coś tam włożyć i delikatnie nacisnąć (tak żeby puścił zaczep), jednocześnie pchając zespół z klawiszami. Odczepiasz pasmo od zespołu, wykręcasz 3 wkręty rozmieszczone po rogach i zdejmujesz górną obudowę tę z szybą.

Odczepiasz pasmo i pasek napędowy od zespołu skanera (to ze świetlówką), zdejmujesz górną osłonę (pod spodem są 2 zaczepy, jeden jest widoczny a drugi jest ukryty pod płytką zasilacza świetlówki. Jak zdejmiesz osłonę to będziesz miała widoczne 4 lustra które trzeba wyczyścić. Możesz bez rozbierania ale nie będziesz widziała czy dokładnie, jak się czujesz na siłach to możesz powyjmować lustra, tylko uważaj żeby nie włożyc ich odwrotnie. Przetrzyj też delikatnie świetlówke, wyczyść dokładnie szybę skanera i poskładaj.

Powodzenia i czekam na efekt.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> problem HP PSC 2110 przy włączaniu głośno stuka nie reaguje
Page 1 of 1
Similar topics
HP PSC 2110 - nie kalibruje, uszkodzony skaner ? (5)
HP PSC-2110 - problem z instalacja kadridza (22)
Hp PSC 2110-Nie drukuje z komputera (1)
HP psc 2110 problem z drukowaniem (2)
HP PSC 2110-problem ze skanerem (4)
WD2500 przy uruchamianiu bardzo głośno stuka. (8)
Brak piknięcia przy włączaniu komputera_monitor nie reaguje (26)
Drukarka HP PSC 2110 all in one - nie drukuje z komputera (5)
HP PSC 2110 (1)
hp psc 2110 i uszkodzona mechanika? (1)

Page generation time: 0.373 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed