Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Vag - Jaki kabel VAG wybrać? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
maciekkkPL123
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 31

maciekkkPL123
Poziom 8
Post#1 Post autora tematu 09 Paź 2013 21:15   

Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Witam, jaki kabel VAG wybrać? Czywarto dołożyć pare złotych i wziąć ten polski:http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html czy chiński:http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2-niebieski.html?

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 09 Paź 2013 21:15   



Powrót do góry
andrzej20001
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 2897
Miasto: za rogiem

andrzej20001
Poziom 23
Post#2 09 Paź 2013 21:16   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Kup dominatora lub podobny.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maciekkkPL123
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 31

maciekkkPL123
Poziom 8
Post#3 Post autora tematu 09 Paź 2013 21:26   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


mój budżet nie przekracza 100zł Very Happy Chodzi o prosty kabelek Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
andrzej20001
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 2897
Miasto: za rogiem

andrzej20001
Poziom 23
Post#4 09 Paź 2013 21:29   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Doskładaj i kup coś sensownego

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
mickpr
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 4515
Miasto: Gdzieś na dalekiej prowincji...

mickpr
Poziom 24
Post#5 09 Paź 2013 21:55   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


maciekkkPL123 napisał:
Czywarto dołożyć pare złotych i wziąć ten polski:http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html czy chiński:http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2-niebieski.html?
Na takie coś to szkoda wydać nawet 20 zł.
Porządne kable (z UDS-em) zaczynają się od kwoty większej niż 500 zł. I dopiero taki warto kupić.
Pisze to ktoś, kto wydał (jak Ty chcesz zrobić) stówę na nic nie warty badziew.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
iommi23
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 54
Miasto: Gliwice

iommi23
Poziom 10
Post#6 09 Paź 2013 22:43   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Jakie auto/auta chcesz podpinać i co z nimi robić?

W każdym razie bierz ten polski i nawet nie myśl o chińskiej wersji. Weź też pod uwagę, że Viaken nie dodaje domyślnie oprogramowania - kupujesz sam interfejs (co zresztą jest napisane na tej stronie). Mailowo z reguł dosyłają oczywiście linki do ściągnięcia w ramach wsparcia.

Ja polecam (sam zresztą zakupiłem) polskiego vaga 2.5 na początek - np. z obd2.pl (sorry, jeżeli to kryptoreklama) - przy czym ten z viakena też jest ok.

Mi wystarczało do postaw (czytanie błędów, adaptacja przepustnicy) szczególnie że głownie podpinam stare auta (głownie 96-98, max to passat b5 fl 2004). Teraz już mam 4 tanie kable a i tak nie wystarcza do wszystkiego Wink

Jeżeli myślisz jednak coś zarobkowo robić to nawet szkoda na to pieniędzy.

Niestety KTS czy inne kosztują już sporo, a jednak do amatorki to wiadomo, że to się nie zwróci, bo się na tym nie zarabia

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maciekkkPL123
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 31

maciekkkPL123
Poziom 8
Post#7 Post autora tematu 11 Paź 2013 21:33   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Jeżeli chodzi o samochód to do Forda Galaxy, dzięki za wszystkie odpowiedzi Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 25954
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

tzok
Moderator Samochody
Post#8 11 Paź 2013 21:42   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


VAG-COM jest do aut koncernu VAG. Choć niby Galaxy mk. 2 to Sharan/Alhambra, więc od biedy można użyć chiński klon VAG-COMa (bez klucza sprzętowego) i jakieś starej wersji VAG-COM albo VCDS Lite, ew. Polski VAG - ale tylko modele z silnikami VW. Z "tanizny" to ELM327 + dedykowany do Fordów program ForScan (nie obsługuje Galaxy mk. 2 ale mk. 3 już tak).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maciekkkPL123
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 31

maciekkkPL123
Poziom 8
Post#9 Post autora tematu 11 Paź 2013 22:23   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Ja posiadam Mk1

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
iommi23
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 54
Miasto: Gliwice

iommi23
Poziom 10
Post#10 11 Paź 2013 22:33   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


No właśnie o dziwo Polskim vagiem podpinałem się też do fordowskich silników benzynowych - do 2.0 i 2.3 - właśnie w galaxie mk1 (2.0 był z 95, a 2.3 chyba 98). Dało się podpiąć pod sterownik silnika łącznie z wartościami pomiarowymi. Moduł komfortu nie zagadał. Innych nie próbowałem.

Było to zaskoczeniem, bo cała wiązka jest jednak z forda (choćby i licznik). Może to kwestia jednostkowego szczęścia, bo te silniki montowano też chyba w sharanie i stąd jest wymuszona kompatybilność z testerami VAG. Do pozostałych fordów natomiast wydaje mi się, że nie ma szansy podpiąć się tym.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maciekkkPL123
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 31

maciekkkPL123
Poziom 8
Post#11 Post autora tematu 12 Paź 2013 16:39   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


ja na TDI sie podpinam Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Paź 2013 16:39   



Powrót do góry
endriu233
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 610
Miasto: Zabierzów

endriu233
Poziom 19
Post#12 12 Paź 2013 20:05   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Tym polskim VAG 2.5 to nawet adaptacji przepustnicy się nie da zrobić, a gość co to sprzedaje to nie ma pojęcia o naprawie samochodów. Kup Dominatora do potrzeb amatorskich wystarczy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 507
Miasto: nowy sacz to ;-)

dob12
Poziom 18
Post#13 12 Paź 2013 22:46   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


endriu233 napisał:
ym polskim VAG 2.5 to nawet adaptacji przepustnicy się nie da zrobić

Fakt oprogramowanie denne ,ale za to kabelek KKL jeden z lepszych,bardzo stabilny ,nigdy nie miałem problemu z połączeniem,działa nawet stabilnie z programem V.E.P i odczytem i zapisem pamięci liczników,airbag`ów przez usb

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Paź 2013 22:46   



Powrót do góry
banast2007
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Sty 2012
Posty: 31
Miasto: staszów

banast2007
Poziom 8
Post#14 16 Paź 2013 09:25   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


witam mam pytanie jak uruchomić vag com 311.2 w pełnym ekranie na windowsie 8?
Z góry dziękuje za pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 25954
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

tzok
Moderator Samochody
Post#15 16 Paź 2013 16:05   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Co znaczy na pełnym ekranie? On zawsze w okienku działa, rozmiar okna można ustawiać w opcjach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 16 Paź 2013 16:05   



Powrót do góry
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 507
Miasto: nowy sacz to ;-)

dob12
Poziom 18
Post#16 16 Paź 2013 21:50   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


A pójdzie to w ogóle na win8?
To na windows 7 64 bit przecież nie chodzi

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 16 Paź 2013 21:50   



Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 25954
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

tzok
Moderator Samochody
Post#17 16 Paź 2013 22:52   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


Może na 32 bit chodzi... prawdę mówiąc nie sprawdzałem, bo i po co jak jest VCDS Lite.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Alfred001
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 25 Lip 2003
Posty: 72

Alfred001
Poziom 11
Post#18 17 Paź 2013 09:07   

Re: Vag - Jaki kabel VAG wybrać?


maciekkkPL123 napisał:
Ja posiadam Mk1

Witam Smile

Ja mam ten chiński kabel za 21zł do tego program DeltaScan 5.0 za darmo (http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2652220.html) i mojego Sharan'a '98 obsługuje bez problemu, więc Twojego Galaxy też będzie.

Pozdrawiam,

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Vag - Jaki kabel VAG wybrać?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
VAG Tacho 3.01 - jaki Kabel (4)
Vw golf 1.9 tdi agr 99\' - Jaki kabel vag (1)
Automatyczne zamykanie szyb Golf V. Jaki kabel do VAG? (2)
Diagnostyka VAG - Jaki interfejs do VAGa wybrać? rożnice itp (4)
VAG IMMO KEY - Carprog vs Magic Dash X-CAN vs VAG Tacho (1)
Problem: interfejs VAG VIAKEN KKL USB + VAG-COM PL (1)
Fabia 2008, ABS Błąd vag 12001 vag 00301 (2)
Strona z info na temat kalibracji przepustnicy itp w VAG COM i POLSKI VAG 4.9 (1)
SEAT LEON - VAG COM czy VAG COMMANDER korekta spalania IMMO3 (1)
Wskazania licznikaVW VAG - VAG COMA 607 , 704 (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS