Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Simlock z Siemensa c45. Freia, kabel. Czy potrzebny jest jaki¶ box?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Simlock z Siemensa c45. Freia, kabel. Czy potrzebny jest jaki¶ box?
Author
Message
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#1 Post from the author of the topic 18 Mar 2005 23:13   

simlock z siemensa


mam takie pytanko bo jestem laikiem w tych sprawach troche chcialem soebi sciagnac simlocka z siemensa c45 i sciagnalem z neta program freia mam kabel na coma do tego siem. tylko nie wiem czy to jest serwisowy.aby sciagnac sima tym programem freia potrzebny jest jakis box bo nie chce mi sie telefon zalaczyc po podlaczeniu do tego programu zeby zrobic sima.z gory dzieki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2005 23:13   





Back to top
   
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 29 Dec 2001
Posts: 12062

Post#2 18 Mar 2005 23:21   

Re: simlock z siemensa


zdejmowalem Frei± i przerobionym kabelkiem jak na rysunku w linku ponizej :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=206549

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#3 Post from the author of the topic 18 Mar 2005 23:42   

Re: simlock z siemensa


aha oki ale jeszcze mam pytanie co do przerobki kabla bo mam org kabel ale nie rozumiem jednego zeby sciagnac sima musze do tego kabla wyprowadzic jeden kabelek plus na zasilanie 3.5 do 4.5V.czy po prostu wylutowuje pin 4 i lacze go z pinem i nic wiecej bo sie troche zamotalem.

Helpful message? + -

Back to top
   
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 29 Dec 2001
Posts: 12062

Post#4 18 Mar 2005 23:50   

Re: simlock z siemensa


z kabelkiem bez przerobki Freia nie wykrywala telefonu ; tak jak w opisie - odlutowalem od pinu 4 przewod i do niego "+" a dodatkowo do pinu 1 przylutowalem -> "-" zrodla napiecia 3.5 - 4.5V (polaczylem szeregowo trzy ogniwa 1.5V) ; po tym zadzialalo od razu.

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#5 Post from the author of the topic 19 Mar 2005 00:06   

Re: simlock z siemensa


sorki ze ci zadaje moze takie glupie pytania ale ja jestem laik w tych sprawach!!!co miales namysli ze pol. szeregowo 3 ogniwa 1.5V co ci posluzylo za to ogniwo dokladnie.dzieki srdecznie za pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 29 Dec 2001
Posts: 12062

Post#6 19 Mar 2005 00:25   

Re: simlock z siemensa


trzy "paluszki" (R6 , AA -> 1.2V dla akumulatorka, 1.5V dla baterii) - szeregowo czyli zestawione jeden plusem do minusa drugiego.
Polaczylem dokladnie trzy takie akumulatorki 1.2V i wyszlo okolo 3.6V - wazne zeby sie nie pomylic z biegunowosci± (gdzie plus / gdzie minus).

Helpful message? + -

Back to top
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 239
Location: Szczecin

Post#7 19 Mar 2005 00:41   

Re: simlock z siemensa


Podlacz plaska baterie 4,5v a jeszcze lepiej pod usb w kompie +5v

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#8 Post from the author of the topic 19 Mar 2005 20:31   

Re: simlock z siemensa


wszystko oki a moze byc zasilacz stabilizowany na 3-4V tylko ze on jest na napiecie 500mA i nie wiem czy moze byc zeby cos nie spalic?????

Dodano po 5 [minuty]:

aha sorki na prad 500mA

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2005 20:31   





Back to top
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 239
Location: Szczecin

Post#9 19 Mar 2005 20:49   

Re: simlock z siemensa


Nie bardzo. W twoim kabelku jest zapewne uklad max232, a on do poprawnej pracy potrzebuje napiecia +5V. Twoj zasilacz daje 3-4v a z coma max dostaje 3,6-4,2V i czasem moze to nie wystarczyc. Trzeba troche pokukac na forum sporo tego bylo np tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=1270888&highlight=#1270888
Pozdro

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#10 Post from the author of the topic 19 Mar 2005 22:12   

Re: simlock z siemensa


oki dzieki juz zrobilem z tamtego siemensa.ale potrzebuje jeszcze zrobic z siem. c60 mam juz przerobiony kabel ale nie za bardzo kapuje jak zrobic sima bez ciecia.bo trzeba wgrac jakies pliki do telefonu "Za pomoc± aplikacji Siemens Data Suite do folderu w telefonie Java/Jamwgrywamy aplikację px5amd (pliki o nazwie px5amd.jad oraz px5amd.jar)"- cos takiego jest opisany pierwszy krok. nie wiesz moze jak zrobic tego sima z c 60

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2005 22:12   





Back to top
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 239
Location: Szczecin

Post#11 19 Mar 2005 23:25   

Re: simlock z siemensa


Dobrze kombinujesz tu masz dalej http://siemensinfo.pl/modules.php?name=Artykuly&file=detal&id=62
Dasz rade

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#12 Post from the author of the topic 20 Mar 2005 12:04   

Re: simlock z siemensa


dobra oki robie z tej stronki siemensinfo pobralem program swup ale po podlaczenie do telefonu zaczyna cos robic i wyskakuje komunikat "could not mobile phone" o co tu chodzi??????

Helpful message? + -

Back to top
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 239
Location: Szczecin

Post#13 20 Mar 2005 12:17   

Re: simlock z siemensa


Zaznacz obydwa pola skip. dobrze wybrales com? I pokombinuj z predkosciami. Start i krociutko power w fonie

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#14 Post from the author of the topic 20 Mar 2005 13:58   

Re: simlock z siemensa


aha ale jak zaznaczam skip pre chceck wyswietla mi sie nastepujaca informacja:"a software update without prechceck is not recommended and should only be used after a not succeeded sftware update!if you use a data cable and the precheck fails then use start and switch on the mobile phone by pressing on?off key.note: the manual start works only after a not succeeded software update attempt and a failed prechceck" i naciskam oki ale jak daje start to po chwili wyskakuje cos takiego:error an waiting for ack eot

Dodano po 7 [minuty]:

aha i co to jest siemens data siute????bo na forum tego nie ma ???

Helpful message? + -

Back to top
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 239
Location: Szczecin

Post#15 20 Mar 2005 15:19   

Re: simlock z siemensa


Chyba nie przycisnales power w telefonie po starcie Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#16 Post from the author of the topic 20 Mar 2005 15:50   

Re: simlock z siemensa


jak trzymam krotko to mi sie nie zalacza telefon a jak trzymam chwile tak ze sie zalaczy to wyskakuje jakis blad ???juz zglupialem

Helpful message? + -

Back to top
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 239
Location: Szczecin

Post#17 20 Mar 2005 18:09   

Re: simlock z siemensa


Telefon nie ma sie wlaczyc.Przycisku nie trzymaj! Tylko leciutko dotknac! Mozesz sprobowac odznaczyc ptaszki przy skipach i przy wlaczonym tell(bez sim!) start

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#18 Post from the author of the topic 20 Mar 2005 18:58   

Re: simlock z siemensa


ok ale jak zaznaczam pierwszy od gory skip to pjawia sie cos takiego: software update without prechceck is not recommended and should only be used after a not succeeded sftware update!if you use a data cable and the precheck fails then use start and switch on the mobile phone by pressing on?off key.note: the manual start works only after a not succeeded software update attempt and a failed prechceck. naciskam ok i probuje robic dalej.probowalem na wlaczonym telefonie z karta sim nacisnalem start i czerwona sluchawke dotknalem telefon sie wylaczyl i wyskoczyl blad:error on waiting for ack eot.a przy odznaczonych skipach tak jak mowiles na zalaczonym telefonie wyskakuje could not ping mobile.juz nie wiem nic chyba jestem za tepy na to.

Dodano po 23 [minuty]:

nie wiem moze to jest wina tego ze win xp a ten program nie chodzi na xp albo ma jakis blad ten program jak masz ten program i wiesz ze jest sprawny to wyslij mi maila gdzie go moge sciagnac.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Mar 2005 18:58   





Back to top
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 239
Location: Szczecin

Post#19 20 Mar 2005 22:00   

Re: simlock z siemensa


Ja pracuje tylko na win98, ten error moze swiadczyc ze kabelek jest niesprawny. Swup nie ma komunikacji. A zainstalowales User Port dla xp?
Sprawdz kabelek i (lub) sterowniki

Helpful message? + -

Back to top
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jan 2004
Posts: 156

Post#20 Post from the author of the topic 20 Mar 2005 23:03   

Re: simlock z siemensa


a co to jest ten user port i skad to wziasc bo ja tego nie zainstalowalem.moze to kabel musze sprawdzic.ale ten kabelek do c60 ma jakas plytke z rezystorami w tym wtyku co jest do komorki i moze cos tam pomieszalem.bo ja tam wylutowalem jedna blaszke i sie wlutowalem w plytke nie wiem czy dobrze

Dodano po 32 [minuty]:

dobra kabelek juz mam oki ale jak prubuje robic to wyskakuje cos takiego znowu ypu are trying update a sw version 23 with date 30.01.04 info a mobile with version svn 27 date 08.07.04 jak daje kontynuuj to wyskakuje error podejrzewan ze mam za stary program do nowszych siemensow co ty o tym myslisz????

Helpful message? + -

Back to top
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 239
Location: Szczecin

Post#21 21 Mar 2005 08:12   

Re: simlock z siemensa


Wrzuc win 98. Na xp nie wszystko chce chodzic. User port poszukaj w necie, instaluje sie jako aplikacja tznpo zainstalowaniu trzeba go wlaczyc.
A komunikat mowi ze masz v27 i probujesz zmienic na v23.Czyli swup widzi fona Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Simlock z Siemensa c45. Freia, kabel. Czy potrzebny jest jaki¶ box?
Page 1 of 1
Similar topics
Samsung E700 simlock. Czy jest jaki¶ program do ¶ci±gania simlocka? Tylko box? (8)
Motorola v177 simlock? Czy jest potrzebny jaki¶ specjalny kod? (1)
Philips 355 simlock. Czy potrzebny jest kabel? (1)
Simlock siemens c60. Jak go zdj±ć? Czy potrzebny jest kabel? (7)
Kabel do siemensa c45 (1)
Simlock z e250. Jaki kabel potrzebny? Jaki¶ inny sposób? (1)
Nie działa kabel do Siemensa C45 (10)
potrzebny szwedzki do siemensa C45 (2)
Simlock Motorola. Czy jest jaki¶ kalkulator do tego? (9)
BlackBerry - simlock. Czy jest jaki¶ inny sposób? (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl topic RSS feed