Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Simlock z Siemensa c45. Freia, kabel. Czy potrzebny jest jakiś box?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Simlock z Siemensa c45. Freia, kabel. Czy potrzebny jest jakiś box?
Autor
Wiadomość
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#1 Post autora tematu 19 Mar 2005 00:13   

simlock z siemensa


mam takie pytanko bo jestem laikiem w tych sprawach troche chcialem soebi sciagnac simlocka z siemensa c45 i sciagnalem z neta program freia mam kabel na coma do tego siem. tylko nie wiem czy to jest serwisowy.aby sciagnac sima tym programem freia potrzebny jest jakis box bo nie chce mi sie telefon zalaczyc po podlaczeniu do tego programu zeby zrobic sima.z gory dzieki
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2005 00:13   





Powrót do góry
   
WojtasJD
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 11634

Post#2 19 Mar 2005 00:21   

Re: simlock z siemensa


zdejmowalem Freią i przerobionym kabelkiem jak na rysunku w linku ponizej :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=206549
Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#3 Post autora tematu 19 Mar 2005 00:42   

Re: simlock z siemensa


aha oki ale jeszcze mam pytanie co do przerobki kabla bo mam org kabel ale nie rozumiem jednego zeby sciagnac sima musze do tego kabla wyprowadzic jeden kabelek plus na zasilanie 3.5 do 4.5V.czy po prostu wylutowuje pin 4 i lacze go z pinem i nic wiecej bo sie troche zamotalem.
Powrót do góry
   
WojtasJD
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 11634

Post#4 19 Mar 2005 00:50   

Re: simlock z siemensa


z kabelkiem bez przerobki Freia nie wykrywala telefonu ; tak jak w opisie - odlutowalem od pinu 4 przewod i do niego "+" a dodatkowo do pinu 1 przylutowalem -> "-" zrodla napiecia 3.5 - 4.5V (polaczylem szeregowo trzy ogniwa 1.5V) ; po tym zadzialalo od razu.
Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#5 Post autora tematu 19 Mar 2005 01:06   

Re: simlock z siemensa


sorki ze ci zadaje moze takie glupie pytania ale ja jestem laik w tych sprawach!!!co miales namysli ze pol. szeregowo 3 ogniwa 1.5V co ci posluzylo za to ogniwo dokladnie.dzieki srdecznie za pomoc
Powrót do góry
   
WojtasJD
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 11634

Post#6 19 Mar 2005 01:25   

Re: simlock z siemensa


trzy "paluszki" (R6 , AA -> 1.2V dla akumulatorka, 1.5V dla baterii) - szeregowo czyli zestawione jeden plusem do minusa drugiego.
Polaczylem dokladnie trzy takie akumulatorki 1.2V i wyszlo okolo 3.6V - wazne zeby sie nie pomylic z biegunowoscią (gdzie plus / gdzie minus).
Powrót do góry
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 239
Miasto: Szczecin

Post#7 19 Mar 2005 01:41   

Re: simlock z siemensa


Podlacz plaska baterie 4,5v a jeszcze lepiej pod usb w kompie +5v
Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#8 Post autora tematu 19 Mar 2005 21:31   

Re: simlock z siemensa


wszystko oki a moze byc zasilacz stabilizowany na 3-4V tylko ze on jest na napiecie 500mA i nie wiem czy moze byc zeby cos nie spalic?????

Dodano po 5 [minuty]:

aha sorki na prad 500mA
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2005 21:31   





Powrót do góry
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 239
Miasto: Szczecin

Post#9 19 Mar 2005 21:49   

Re: simlock z siemensa


Nie bardzo. W twoim kabelku jest zapewne uklad max232, a on do poprawnej pracy potrzebuje napiecia +5V. Twoj zasilacz daje 3-4v a z coma max dostaje 3,6-4,2V i czasem moze to nie wystarczyc. Trzeba troche pokukac na forum sporo tego bylo np tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=1270888&highlight=#1270888
Pozdro
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2005 21:49   





Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#10 Post autora tematu 19 Mar 2005 23:12   

Re: simlock z siemensa


oki dzieki juz zrobilem z tamtego siemensa.ale potrzebuje jeszcze zrobic z siem. c60 mam juz przerobiony kabel ale nie za bardzo kapuje jak zrobic sima bez ciecia.bo trzeba wgrac jakies pliki do telefonu "Za pomocą aplikacji Siemens Data Suite do folderu w telefonie Java/Jamwgrywamy aplikację px5amd (pliki o nazwie px5amd.jad oraz px5amd.jar)"- cos takiego jest opisany pierwszy krok. nie wiesz moze jak zrobic tego sima z c 60
Powrót do góry
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 239
Miasto: Szczecin

Post#11 20 Mar 2005 00:25   

Re: simlock z siemensa


Dobrze kombinujesz tu masz dalej http://siemensinfo.pl/modules.php?name=Artykuly&file=detal&id=62
Dasz rade
Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#12 Post autora tematu 20 Mar 2005 13:04   

Re: simlock z siemensa


dobra oki robie z tej stronki siemensinfo pobralem program swup ale po podlaczenie do telefonu zaczyna cos robic i wyskakuje komunikat "could not mobile phone" o co tu chodzi??????
Powrót do góry
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 239
Miasto: Szczecin

Post#13 20 Mar 2005 13:17   

Re: simlock z siemensa


Zaznacz obydwa pola skip. dobrze wybrales com? I pokombinuj z predkosciami. Start i krociutko power w fonie
Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#14 Post autora tematu 20 Mar 2005 14:58   

Re: simlock z siemensa


aha ale jak zaznaczam skip pre chceck wyswietla mi sie nastepujaca informacja:"a software update without prechceck is not recommended and should only be used after a not succeeded sftware update!if you use a data cable and the precheck fails then use start and switch on the mobile phone by pressing on?off key.note: the manual start works only after a not succeeded software update attempt and a failed prechceck" i naciskam oki ale jak daje start to po chwili wyskakuje cos takiego:error an waiting for ack eot

Dodano po 7 [minuty]:

aha i co to jest siemens data siute????bo na forum tego nie ma ???
Powrót do góry
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 239
Miasto: Szczecin

Post#15 20 Mar 2005 16:19   

Re: simlock z siemensa


Chyba nie przycisnales power w telefonie po starcie :)
Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#16 Post autora tematu 20 Mar 2005 16:50   

Re: simlock z siemensa


jak trzymam krotko to mi sie nie zalacza telefon a jak trzymam chwile tak ze sie zalaczy to wyskakuje jakis blad ???juz zglupialem
Powrót do góry
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 239
Miasto: Szczecin

Post#17 20 Mar 2005 19:09   

Re: simlock z siemensa


Telefon nie ma sie wlaczyc.Przycisku nie trzymaj! Tylko leciutko dotknac! Mozesz sprobowac odznaczyc ptaszki przy skipach i przy wlaczonym tell(bez sim!) start
Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#18 Post autora tematu 20 Mar 2005 19:58   

Re: simlock z siemensa


ok ale jak zaznaczam pierwszy od gory skip to pjawia sie cos takiego: software update without prechceck is not recommended and should only be used after a not succeeded sftware update!if you use a data cable and the precheck fails then use start and switch on the mobile phone by pressing on?off key.note: the manual start works only after a not succeeded software update attempt and a failed prechceck. naciskam ok i probuje robic dalej.probowalem na wlaczonym telefonie z karta sim nacisnalem start i czerwona sluchawke dotknalem telefon sie wylaczyl i wyskoczyl blad:error on waiting for ack eot.a przy odznaczonych skipach tak jak mowiles na zalaczonym telefonie wyskakuje could not ping mobile.juz nie wiem nic chyba jestem za tepy na to.

Dodano po 23 [minuty]:

nie wiem moze to jest wina tego ze win xp a ten program nie chodzi na xp albo ma jakis blad ten program jak masz ten program i wiesz ze jest sprawny to wyslij mi maila gdzie go moge sciagnac.
Powrót do góry
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 239
Miasto: Szczecin

Post#19 20 Mar 2005 23:00   

Re: simlock z siemensa


Ja pracuje tylko na win98, ten error moze swiadczyc ze kabelek jest niesprawny. Swup nie ma komunikacji. A zainstalowales User Port dla xp?
Sprawdz kabelek i (lub) sterowniki
Powrót do góry
   
tomii_k
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 156

Post#20 Post autora tematu 21 Mar 2005 00:03   

Re: simlock z siemensa


a co to jest ten user port i skad to wziasc bo ja tego nie zainstalowalem.moze to kabel musze sprawdzic.ale ten kabelek do c60 ma jakas plytke z rezystorami w tym wtyku co jest do komorki i moze cos tam pomieszalem.bo ja tam wylutowalem jedna blaszke i sie wlutowalem w plytke nie wiem czy dobrze

Dodano po 32 [minuty]:

dobra kabelek juz mam oki ale jak prubuje robic to wyskakuje cos takiego znowu ypu are trying update a sw version 23 with date 30.01.04 info a mobile with version svn 27 date 08.07.04 jak daje kontynuuj to wyskakuje error podejrzewan ze mam za stary program do nowszych siemensow co ty o tym myslisz????
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Mar 2005 00:03   





Powrót do góry
   
saiblling
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 239
Miasto: Szczecin

Post#21 21 Mar 2005 09:12   

Re: simlock z siemensa


Wrzuc win 98. Na xp nie wszystko chce chodzic. User port poszukaj w necie, instaluje sie jako aplikacja tznpo zainstalowaniu trzeba go wlaczyc.
A komunikat mowi ze masz v27 i probujesz zmienic na v23.Czyli swup widzi fona :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Simlock z Siemensa c45. Freia, kabel. Czy potrzebny jest jakiś box?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Simlock Motorola. Czy jest jakiś kalkulator do tego? (9)
potrzebny szwedzki do siemensa C45 (2)
Simlock z e250. Jaki kabel potrzebny? Jakiś inny sposób? (1)
Nie działa kabel do Siemensa C45 (10)
Kabel do siemensa c45 (1)
Simlock siemens c60. Jak go zdjąć? Czy potrzebny jest kabel? (7)
Philips 355 simlock. Czy potrzebny jest kabel? (1)
Motorola v177 simlock? Czy jest potrzebny jakiś specjalny kod? (1)
Samsung E700 simlock. Czy jest jakiś program do ściągania simlocka? Tylko box? (8)
BlackBerry - simlock. Czy jest jakiś inny sposób? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.086 seconds

elektroda.pl temat RSS