Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie
Author
Message
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 21
Location: Łódź

Post#1 Post from the author of the topic 05 Nov 2013 09:20   

Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Witam!
Mam Modem Manta MM332(na usb) oraz kartę Aero2. Karta działa w telefonie. Natomiast po włożeniu do modemu z kartą aero2 do komputera stacjonarnego lub laptopa zrywa połączenie lub nie łączy się.
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.
Ana

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Nov 2013 09:20   





Back to top
   
Arczizioom
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 05 Sep 2005
Posts: 518
Location: Biłgoraj

Post#2 05 Nov 2013 09:41   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Wszelkie maści modemu USB mają słabe anteny wewnętrzne. Ja w telefonie mam 4 na 5 kresek a modem nie łapie kompletnie nic bez anteny zewnętrznej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Nov 2013 09:41   





Back to top
   
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 21
Location: Łódź

Post#3 Post from the author of the topic 05 Nov 2013 09:47   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


W związku z tym co należy zrobić?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Nov 2013 09:47   





Back to top
   
Arczizioom
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 05 Sep 2005
Posts: 518
Location: Biłgoraj

Post#4 05 Nov 2013 10:13   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Sprawdzić na zewnątrz bądź podpiąć na próbę antenę zewnętrzną o ile ten modem ma na nią wyjście.

Helpful message? + -

Back to top
   
matek451
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 04 Sep 2009
Posts: 4361
Location: Łódź

Post#5 05 Nov 2013 16:02   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Gdzie w Łodzi chcesz korzystać z Aero2, sprawdzę jak daleko masz do najbliższego BTS-a UMTS900 Aero2. Kluczowe jest pytanie o gniazdo anteny zewnętrznej w tym modemie. Pozwoli to dobrać antenę zewnętrzną. Szkoda, ze kupiłaś taki wynalazek. Nie polecam takich modemów, które nie spełniaja regulaminu BDI Aero2.

Helpful message? + -

Back to top
   
kameame
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 24 Jan 2009
Posts: 4

Post#6 28 May 2014 21:19   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 May 2014 21:19   





Back to top
   
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 21
Location: Łódź

Post#7 Post from the author of the topic 09 Jul 2014 20:42   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Rzeczywiście modem nie współpracuje z kartą Aer2. Nie polecam

Helpful message? + -

Back to top
   
FRAJER_665
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 27 Sep 2014
Posts: 14
Location: HAWAJE

Post#8 02 Jan 2015 21:40   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Nie każdy modem współpracuje z aero2 a raczej tylko niektóre współpracują.
ten model akurat powinien współpracować, choć nie spełnia regulaminowej szybkości transmisji.
może coś źle robisz?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie
Page 1 of 1
Similar topics
ZTE MF 631 - Nie wykrywa modemu pod kartą AERO2 (modem z plusa) (9)
Modem Manta w sieci aero2 (1)
Modem Manta MM340 w sieci Aero2? (1)
Internet z AERO2 modem vodafone,nie działa. (13)
LARK FREEME 70.4 - Czy można podłączyć modem HUAWEI e3131 z kartą AERO2 (4)
Modem Polsatu zte proprietary usb modem, konfiguracja dla Aero2- to działa (3)
Modem Huawei E3131 z Aero2 - działa tylko 1 minutę (9)
ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci (10)
Modem Huawei e3131 z t-mobile nie łączy z Aero2 (7)
Aero2 i lokalny BTS - modem wysyła dane, ale nie odbiera. (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.097 seconds

elektroda.pl topic RSS feed