Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 21
Miasto: Łódź

ana44
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 05 Lis 2013 09:20   

Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Witam!
Mam Modem Manta MM332(na usb) oraz kartę Aero2. Karta działa w telefonie. Natomiast po włożeniu do modemu z kartą aero2 do komputera stacjonarnego lub laptopa zrywa połączenie lub nie łączy się.
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.
Ana

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Arczizioom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 525
Miasto: Podkarpacie

Arczizioom
Poziom 18
Post#2 05 Lis 2013 09:41   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Wszelkie maści modemu USB mają słabe anteny wewnętrzne. Ja w telefonie mam 4 na 5 kresek a modem nie łapie kompletnie nic bez anteny zewnętrznej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 21
Miasto: Łódź

ana44
Poziom 7
Post#3 Post autora tematu 05 Lis 2013 09:47   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


W związku z tym co należy zrobić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Arczizioom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 525
Miasto: Podkarpacie

Arczizioom
Poziom 18
Post#4 05 Lis 2013 10:13   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Sprawdzić na zewnątrz bądź podpiąć na próbę antenę zewnętrzną o ile ten modem ma na nią wyjście.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
matek451
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 4970
Miasto: Łódź

matek451
Poziom 24
Post#5 05 Lis 2013 16:02   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Gdzie w Łodzi chcesz korzystać z Aero2, sprawdzę jak daleko masz do najbliższego BTS-a UMTS900 Aero2. Kluczowe jest pytanie o gniazdo anteny zewnętrznej w tym modemie. Pozwoli to dobrać antenę zewnętrzną. Szkoda, ze kupiłaś taki wynalazek. Nie polecam takich modemów, które nie spełniaja regulaminu BDI Aero2.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kameame
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 4

kameame
Poziom 2
Post#6 28 Maj 2014 21:19   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 21
Miasto: Łódź

ana44
Poziom 7
Post#7 Post autora tematu 09 Lip 2014 20:42   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Rzeczywiście modem nie współpracuje z kartą Aer2. Nie polecam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
FRAJER_665
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Wrz 2014
Posty: 24
Miasto: HAWAJE

FRAJER_665
Poziom 7
Post#8 02 Sty 2015 21:40   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Nie każdy modem współpracuje z aero2 a raczej tylko niektóre współpracują.
ten model akurat powinien współpracować, choć nie spełnia regulaminowej szybkości transmisji.
może coś źle robisz?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
ZTE MF 631 - Nie wykrywa modemu pod kartą AERO2 (modem z plusa) (9)
Modem Manta w sieci aero2 (1)
Modem Manta MM340 w sieci Aero2? (1)
Internet z AERO2 modem vodafone,nie działa. (13)
LARK FREEME 70.4 - Czy można podłączyć modem HUAWEI e3131 z kartą AERO2 (4)
Modem Polsatu zte proprietary usb modem, konfiguracja dla Aero2- to działa (3)
Modem Huawei E3131 z Aero2 - działa tylko 1 minutę (9)
ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci (10)
Modem Huawei e3131 z t-mobile nie łączy z Aero2 (7)
Aero2 i lokalny BTS - modem wysyła dane, ale nie odbiera. (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl temat RSS