Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie
Autor
Wiadomość
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 21
Miasto: Łódź

Post#1 Post autora tematu 05 Lis 2013 10:20   

Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Witam!
Mam Modem Manta MM332(na usb) oraz kartę Aero2. Karta działa w telefonie. Natomiast po włożeniu do modemu z kartą aero2 do komputera stacjonarnego lub laptopa zrywa połączenie lub nie łączy się.
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.
Ana
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lis 2013 10:20   





Powrót do góry
   
Arczizioom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 513
Miasto: Biłgoraj

Post#2 05 Lis 2013 10:41   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Wszelkie maści modemu USB mają słabe anteny wewnętrzne. Ja w telefonie mam 4 na 5 kresek a modem nie łapie kompletnie nic bez anteny zewnętrznej.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lis 2013 10:41   





Powrót do góry
   
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 21
Miasto: Łódź

Post#3 Post autora tematu 05 Lis 2013 10:47   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


W związku z tym co należy zrobić?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lis 2013 10:47   





Powrót do góry
   
Arczizioom
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 513
Miasto: Biłgoraj

Post#4 05 Lis 2013 11:13   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Sprawdzić na zewnątrz bądź podpiąć na próbę antenę zewnętrzną o ile ten modem ma na nią wyjście.
Powrót do góry
   
matek451
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 3385
Miasto: Łódź

Post#5 05 Lis 2013 17:02   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Gdzie w Łodzi chcesz korzystać z Aero2, sprawdzę jak daleko masz do najbliższego BTS-a UMTS900 Aero2. Kluczowe jest pytanie o gniazdo anteny zewnętrznej w tym modemie. Pozwoli to dobrać antenę zewnętrzną. Szkoda, ze kupiłaś taki wynalazek. Nie polecam takich modemów, które nie spełniaja regulaminu BDI Aero2.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lis 2013 17:02   





Powrót do góry
   
kameame
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 4

Post#6 28 Maj 2014 21:19   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie
Powrót do góry
   
ana44
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 21
Miasto: Łódź

Post#7 Post autora tematu 09 Lip 2014 20:42   

Re: Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie


Rzeczywiście modem nie współpracuje z kartą Aer2. Nie polecam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Modem Manta MM332 - nie działa z kartą aero2 w laptopie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
ZTE MF 631 - Nie wykrywa modemu pod kartą AERO2 (modem z plusa) (9)
Modem Manta w sieci aero2 (1)
Modem Manta MM340 w sieci Aero2? (1)
Internet z AERO2 modem vodafone,nie działa. (13)
LARK FREEME 70.4 - Czy można podłączyć modem HUAWEI e3131 z kartą AERO2 (4)
Modem Polsatu zte proprietary usb modem, konfiguracja dla Aero2- to działa (3)
Modem Huawei E3131 z Aero2 - działa tylko 1 minutę (9)
ZTE MF100 - Modem ZTE MF100 z kartą AERO2 brak sieci (10)
Modem Huawei e3131 z t-mobile nie łączy z Aero2 (7)
Aero2 i lokalny BTS - modem wysyła dane, ale nie odbiera. (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.283 seconds

elektroda.pl temat RSS