Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Audi a3 - Wymiana licznika


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Audi a3 - Wymiana licznika
Author
Message
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 172
Location: Czarne

Post#1 Post from the author of the topic 20 Nov 2013 09:09   

Audi a3 - Wymiana licznika


Witam specjalistów
Mam a3 1.6 benzyna 2002r.
Oryginalne liczniki jaegera siadają, postanowiłem wymienić.

Sprawa wygląda tak:

oryginalne liczniki: 8l0 920 900N
nowe liczniki : 8l0 920 950 A

Posiadam:
VagTacho
VagCanCommander
VagCom

Piny zczytane. Jest problem z adaptacją ecu silnika i licznika. Postepuję zgodnie z instrukcją z ross-tech. Tylko że w tych nowych licznikach nie ma kanału 50 w adaptacji. Czy trzeba jakoś specjalnie postępować aby ten kanał się uaktywnil? Bo raz mi się pojawił jak wyzerowalem ilość kluczyków. Ale po wpisaniu pinow nie przejął vin.
Czy jest jakiś sposób żeby to przeskoczyć, np wyłączyć immo w ecu silnika?
pomóżcie

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Nov 2013 09:09   





Back to top
   
grala1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 4462
Location: Kalisz

Post#2 20 Nov 2013 09:12   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Jeżeli to licznik z immo2 to kanał 50 nie będzie dostępny ale też nie będzie dostępny przy immo3 póki nie zalogujesz się do niego PINem tego licznika.
Daj wsad z tego nowego licznika.

Helpful message? + -

Back to top
   
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 172
Location: Czarne

Post#3 Post from the author of the topic 20 Nov 2013 09:25   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


dzięki za odpowiedź. popoludniu wrzuce wsad.

Jeszcze pytanie. Jak rozpoznać rodzaj immo? Gdzies czytałem że w vagu w polu extra jest vin i immo id to jest immo3. U mnie w starych licznikach jest vin i immo id. Zaś w nowych w miejscu gdzie vin są jakieś kreski i immo id normalnie.

Wsady do jaeger (zczytany vagtacho) i vdo (zczytany vagtacho i commanderem):

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Nov 2013 09:25   





Back to top
   
biba24
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 18 May 2005
Posts: 284
Location: DSL

Post#4 20 Nov 2013 20:24   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


vdo to immo 3

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Nov 2013 20:24   





Back to top
   
grala1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 4462
Location: Kalisz

Post#5 20 Nov 2013 20:28   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Licznik z immo2.
Po zalogowaniu PINem brak kanału 50 w adaptacjach?

Helpful message? + -

Back to top
   
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 172
Location: Czarne

Post#6 Post from the author of the topic 20 Nov 2013 20:30   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Tak brak kanału 50 w adaptacjach, ale raz się kanał 50 uaktywnił jak wyzerowałem kluczyki ale nie przepisał vinu po wpisaniu pinów. także juz sam nie wiem.


Pojawiło się światełko w tunelu. Wrzuciłem eproma z vdo do vag epromm programmer i okazuje się że to immo 3.

Audi a3 - Wymiana licznika

Jakim jeszcze programem można podejrzeć tego eproma żeby to potwierdzić?

Helpful message? + -

Back to top
   
grala1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 4462
Location: Kalisz

Post#7 21 Nov 2013 04:04   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Moim zdaniem to immo2, VINu we wsadzie brak.

Helpful message? + -

Back to top
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 18 Nov 2006
Posts: 509
Location: nowy sacz to ;-)

Post#8 22 Nov 2013 20:46   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Też mi to wygląda na immo2

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Nov 2013 20:46   





Back to top
   
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 172
Location: Czarne

Post#9 Post from the author of the topic 06 Feb 2014 15:26   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Sprawa rozwiązana przez edycję wsadow ecu i licznika.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Audi a3 - Wymiana licznika
Page 1 of 1
Similar topics
Audi 80 b3 wymiana licznika (7)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (3)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (6)
Audi A4 b5 - wymiana licznika (10)
Wymiana licznika Audi A4 1998r (5)
Audi A3 1.9 tdi wymiana licznika (4)
Audi A6 2000r. Wymiana licznika. (10)
Audi A4 2000 r. - wymiana licznika (7)
Audi a4 b5 - Wymiana licznika 1/2 FIS (7)
Audi A4 B5 - WYMIANA LICZNIKA A4 B5 DIESEL. (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl topic RSS feed