Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Audi a3 - Wymiana licznika


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Audi a3 - Wymiana licznika Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
koloboro
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Czarne
Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 178
Pomógł: 8
koloboro
Poziom 14
Post#1 20 Lis 2013 09:09  Autor tematu   

Audi a3 - Wymiana licznika


Witam specjalistów
Mam a3 1.6 benzyna 2002r.
Oryginalne liczniki jaegera siadają, postanowiłem wymienić.

Sprawa wygląda tak:

oryginalne liczniki: 8l0 920 900N
nowe liczniki : 8l0 920 950 A

Posiadam:
VagTacho
VagCanCommander
VagCom

Piny zczytane. Jest problem z adaptacją ecu silnika i licznika. Postepuję zgodnie z instrukcją z ross-tech. Tylko że w tych nowych licznikach nie ma kanału 50 w adaptacji. Czy trzeba jakoś specjalnie postępować aby ten kanał się uaktywnil? Bo raz mi się pojawił jak wyzerowalem ilość kluczyków. Ale po wpisaniu pinow nie przejął vin.
Czy jest jakiś sposób żeby to przeskoczyć, np wyłączyć immo w ecu silnika?
pomóżcie

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: Kalisz
Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 5794
Pomógł: 534
Ocena postów: 233
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Post#2 20 Lis 2013 09:12    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Jeżeli to licznik z immo2 to kanał 50 nie będzie dostępny ale też nie będzie dostępny przy immo3 póki nie zalogujesz się do niego PINem tego licznika.
Daj wsad z tego nowego licznika.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
koloboro
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Czarne
Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 178
Pomógł: 8
koloboro
Poziom 14
Post#3 20 Lis 2013 09:25  Autor tematu   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


dzięki za odpowiedź. popoludniu wrzuce wsad.

Jeszcze pytanie. Jak rozpoznać rodzaj immo? Gdzies czytałem że w vagu w polu extra jest vin i immo id to jest immo3. U mnie w starych licznikach jest vin i immo id. Zaś w nowych w miejscu gdzie vin są jakieś kreski i immo id normalnie.

Wsady do jaeger (zczytany vagtacho) i vdo (zczytany vagtacho i commanderem):

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
biba24
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: DSL
Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 333
Pomógł: 10
biba24
Poziom 16
Post#4 20 Lis 2013 20:24    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


vdo to immo 3

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: Kalisz
Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 5794
Pomógł: 534
Ocena postów: 233
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Post#5 20 Lis 2013 20:28    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Licznik z immo2.
Po zalogowaniu PINem brak kanału 50 w adaptacjach?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
koloboro
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Czarne
Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 178
Pomógł: 8
koloboro
Poziom 14
Post#6 20 Lis 2013 20:30  Autor tematu   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Tak brak kanału 50 w adaptacjach, ale raz się kanał 50 uaktywnił jak wyzerowałem kluczyki ale nie przepisał vinu po wpisaniu pinów. także juz sam nie wiem.


Pojawiło się światełko w tunelu. Wrzuciłem eproma z vdo do vag epromm programmer i okazuje się że to immo 3.

Audi a3 - Wymiana licznika

Jakim jeszcze programem można podejrzeć tego eproma żeby to potwierdzić?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: Kalisz
Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 5794
Pomógł: 534
Ocena postów: 233
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Post#7 21 Lis 2013 04:04    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Moim zdaniem to immo2, VINu we wsadzie brak.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dob12
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: nowy sacz to ;-)
Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 519
Pomógł: 29
Ocena postów: 17
dob12
Poziom 18
Post#8 22 Lis 2013 20:46    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Też mi to wygląda na immo2

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
koloboro
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Czarne
Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 178
Pomógł: 8
koloboro
Poziom 14
Post#9 06 Lut 2014 15:26  Autor tematu   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Sprawa rozwiązana przez edycję wsadow ecu i licznika.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi a3 - Wymiana licznika
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Audi 80 b3 wymiana licznika (7)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (3)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (6)
Audi A4 b5 - wymiana licznika (10)
Wymiana licznika Audi A4 1998r (5)
Audi A3 1.9 tdi wymiana licznika (4)
Audi A6 2000r. Wymiana licznika. (10)
Audi A4 2000 r. - wymiana licznika (7)
Audi a4 b5 - Wymiana licznika 1/2 FIS (7)
Audi A4 B5 - WYMIANA LICZNIKA A4 B5 DIESEL. (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS