Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Audi a3 - Wymiana licznika


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi a3 - Wymiana licznika
Autor
Wiadomość
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 166
Miasto: Czarne

Post#1 Post autora tematu 20 Lis 2013 10:09   

Audi a3 - Wymiana licznika


Witam specjalistów
Mam a3 1.6 benzyna 2002r.
Oryginalne liczniki jaegera siadają, postanowiłem wymienić.

Sprawa wygląda tak:

oryginalne liczniki: 8l0 920 900N
nowe liczniki : 8l0 920 950 A

Posiadam:
VagTacho
VagCanCommander
VagCom

Piny zczytane. Jest problem z adaptacją ecu silnika i licznika. Postepuję zgodnie z instrukcją z ross-tech. Tylko że w tych nowych licznikach nie ma kanału 50 w adaptacji. Czy trzeba jakoś specjalnie postępować aby ten kanał się uaktywnil? Bo raz mi się pojawił jak wyzerowalem ilość kluczyków. Ale po wpisaniu pinow nie przejął vin.
Czy jest jakiś sposób żeby to przeskoczyć, np wyłączyć immo w ecu silnika?
pomóżcie
Powrót do góry
   
grala1
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 3886
Miasto: Kalisz

Post#2 20 Lis 2013 10:12   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Jeżeli to licznik z immo2 to kanał 50 nie będzie dostępny ale też nie będzie dostępny przy immo3 póki nie zalogujesz się do niego PINem tego licznika.
Daj wsad z tego nowego licznika.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lis 2013 10:12   





Powrót do góry
   
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 166
Miasto: Czarne

Post#3 Post autora tematu 20 Lis 2013 10:25   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


dzięki za odpowiedź. popoludniu wrzuce wsad.

Jeszcze pytanie. Jak rozpoznać rodzaj immo? Gdzies czytałem że w vagu w polu extra jest vin i immo id to jest immo3. U mnie w starych licznikach jest vin i immo id. Zaś w nowych w miejscu gdzie vin są jakieś kreski i immo id normalnie.

Wsady do jaeger (zczytany vagtacho) i vdo (zczytany vagtacho i commanderem):

Załączniki:
Powrót do góry
   
biba24
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 231
Miasto: DSL

Post#4 20 Lis 2013 21:24   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


vdo to immo 3
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lis 2013 21:24   





Powrót do góry
   
grala1
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 3886
Miasto: Kalisz

Post#5 20 Lis 2013 21:28   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Licznik z immo2.
Po zalogowaniu PINem brak kanału 50 w adaptacjach?
Powrót do góry
   
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 166
Miasto: Czarne

Post#6 Post autora tematu 20 Lis 2013 21:30   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Tak brak kanału 50 w adaptacjach, ale raz się kanał 50 uaktywnił jak wyzerowałem kluczyki ale nie przepisał vinu po wpisaniu pinów. także juz sam nie wiem.


Pojawiło się światełko w tunelu. Wrzuciłem eproma z vdo do vag epromm programmer i okazuje się że to immo 3.

Audi a3 - Wymiana licznika

Jakim jeszcze programem można podejrzeć tego eproma żeby to potwierdzić?
Powrót do góry
   
grala1
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 3886
Miasto: Kalisz

Post#7 21 Lis 2013 05:04   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Moim zdaniem to immo2, VINu we wsadzie brak.
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#8 22 Lis 2013 21:46   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Też mi to wygląda na immo2
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Lis 2013 21:46   





Powrót do góry
   
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 166
Miasto: Czarne

Post#9 Post autora tematu 06 Lut 2014 16:26   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Sprawa rozwiązana przez edycję wsadow ecu i licznika.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi a3 - Wymiana licznika
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Audi 80 b3 wymiana licznika (7)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (3)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (6)
Audi A4 b5 - wymiana licznika (10)
Audi A3 1.9 tdi wymiana licznika (4)
Audi A6 2000r. Wymiana licznika. (10)
Audi A4 2000 r. - wymiana licznika (7)
Audi a4 b5 - Wymiana licznika 1/2 FIS (7)
Audi A4 B5 - WYMIANA LICZNIKA A4 B5 DIESEL. (1)
Wymiana licznika Audi a4 1,9tdi 1995 (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony