Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Audi a3 - Wymiana licznika


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical ->Audi a3 - Wymiana licznika Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
koloboro
Level 15
Location: Czarne
Joined: 29 Jan 2006
Posts: 202
Helped: 8
koloboro
Level 15
Post#1 20 Nov 2013 09:09  Topic author   

Audi a3 - Wymiana licznika


Witam specjalistów
Mam a3 1.6 benzyna 2002r.
Oryginalne liczniki jaegera siadają, postanowiłem wymienić.

Sprawa wygląda tak:

oryginalne liczniki: 8l0 920 900N
nowe liczniki : 8l0 920 950 A

Posiadam:
VagTacho
VagCanCommander
VagCom

Piny zczytane. Jest problem z adaptacją ecu silnika i licznika. Postepuję zgodnie z instrukcją z ross-tech. Tylko że w tych nowych licznikach nie ma kanału 50 w adaptacji. Czy trzeba jakoś specjalnie postępować aby ten kanał się uaktywnil? Bo raz mi się pojawił jak wyzerowalem ilość kluczyków. Ale po wpisaniu pinow nie przejął vin.
Czy jest jakiś sposób żeby to przeskoczyć, np wyłączyć immo w ecu silnika?
pomóżcie

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Location: Kalisz
Joined: 12 Aug 2006
Posts: 6987
Helped: 699
Post rating: 326
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Post#2 20 Nov 2013 09:12    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Jeżeli to licznik z immo2 to kanał 50 nie będzie dostępny ale też nie będzie dostępny przy immo3 póki nie zalogujesz się do niego PINem tego licznika.
Daj wsad z tego nowego licznika.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
koloboro
Level 15
Location: Czarne
Joined: 29 Jan 2006
Posts: 202
Helped: 8
koloboro
Level 15
Post#3 20 Nov 2013 09:25  Topic author   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


dzięki za odpowiedź. popoludniu wrzuce wsad.

Jeszcze pytanie. Jak rozpoznać rodzaj immo? Gdzies czytałem że w vagu w polu extra jest vin i immo id to jest immo3. U mnie w starych licznikach jest vin i immo id. Zaś w nowych w miejscu gdzie vin są jakieś kreski i immo id normalnie.

Wsady do jaeger (zczytany vagtacho) i vdo (zczytany vagtacho i commanderem):

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
biba24
Level 18
Location: Legnica
Joined: 18 May 2005
Posts: 365
Helped: 15
biba24
Level 18
Post#4 20 Nov 2013 20:24    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


vdo to immo 3

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Location: Kalisz
Joined: 12 Aug 2006
Posts: 6987
Helped: 699
Post rating: 326
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Post#5 20 Nov 2013 20:28    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Licznik z immo2.
Po zalogowaniu PINem brak kanału 50 w adaptacjach?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
koloboro
Level 15
Location: Czarne
Joined: 29 Jan 2006
Posts: 202
Helped: 8
koloboro
Level 15
Post#6 20 Nov 2013 20:30  Topic author   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Tak brak kanału 50 w adaptacjach, ale raz się kanał 50 uaktywnił jak wyzerowałem kluczyki ale nie przepisał vinu po wpisaniu pinów. także juz sam nie wiem.


Pojawiło się światełko w tunelu. Wrzuciłem eproma z vdo do vag epromm programmer i okazuje się że to immo 3.

Audi a3 - Wymiana licznika

Jakim jeszcze programem można podejrzeć tego eproma żeby to potwierdzić?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Location: Kalisz
Joined: 12 Aug 2006
Posts: 6987
Helped: 699
Post rating: 326
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Post#7 21 Nov 2013 04:04    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Moim zdaniem to immo2, VINu we wsadzie brak.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dob12
Level 20
Location: nowy sacz to ;-)
Joined: 18 Nov 2006
Posts: 550
Helped: 29
Post rating: 22
dob12
Level 20
Post#8 22 Nov 2013 20:46    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Też mi to wygląda na immo2

Helpful post? + 0
Back to top
koloboro
Level 15
Location: Czarne
Joined: 29 Jan 2006
Posts: 202
Helped: 8
koloboro
Level 15
Post#9 06 Feb 2014 15:26  Topic author   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Sprawa rozwiązana przez edycję wsadow ecu i licznika.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Audi a3 - Wymiana licznika
Page 1 of 1

Similar topics to audi a3 - Wymiana licznika

Audi 80 b3 wymiana licznika (7)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (3)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (6)
Audi A4 b5 - wymiana licznika (10)
Wymiana licznika Audi A4 1998r (5)
Audi A3 1.9 tdi wymiana licznika (4)
Audi A6 2000r. Wymiana licznika. (10)
Audi A4 2000 r. - wymiana licznika (7)
Audi a4 b5 - Wymiana licznika 1/2 FIS (7)
Audi A4 B5 - WYMIANA LICZNIKA A4 B5 DIESEL. (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.077 seconds