Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Audi a3 - Wymiana licznika


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Audi a3 - Wymiana licznika Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 176
Miasto: Czarne

koloboro
Poziom 14
Post#1 20 Lis 2013 09:09  Autor tematu   

Audi a3 - Wymiana licznika


Witam specjalistów
Mam a3 1.6 benzyna 2002r.
Oryginalne liczniki jaegera siadają, postanowiłem wymienić.

Sprawa wygląda tak:

oryginalne liczniki: 8l0 920 900N
nowe liczniki : 8l0 920 950 A

Posiadam:
VagTacho
VagCanCommander
VagCom

Piny zczytane. Jest problem z adaptacją ecu silnika i licznika. Postepuję zgodnie z instrukcją z ross-tech. Tylko że w tych nowych licznikach nie ma kanału 50 w adaptacji. Czy trzeba jakoś specjalnie postępować aby ten kanał się uaktywnil? Bo raz mi się pojawił jak wyzerowalem ilość kluczyków. Ale po wpisaniu pinow nie przejął vin.
Czy jest jakiś sposób żeby to przeskoczyć, np wyłączyć immo w ecu silnika?
pomóżcie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
grala1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 5375
Miasto: Kalisz

grala1
Poziom 24
Post#2 20 Lis 2013 09:12    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Jeżeli to licznik z immo2 to kanał 50 nie będzie dostępny ale też nie będzie dostępny przy immo3 póki nie zalogujesz się do niego PINem tego licznika.
Daj wsad z tego nowego licznika.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 176
Miasto: Czarne

koloboro
Poziom 14
Post#3 20 Lis 2013 09:25  Autor tematu   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


dzięki za odpowiedź. popoludniu wrzuce wsad.

Jeszcze pytanie. Jak rozpoznać rodzaj immo? Gdzies czytałem że w vagu w polu extra jest vin i immo id to jest immo3. U mnie w starych licznikach jest vin i immo id. Zaś w nowych w miejscu gdzie vin są jakieś kreski i immo id normalnie.

Wsady do jaeger (zczytany vagtacho) i vdo (zczytany vagtacho i commanderem):

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
biba24
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 332
Miasto: DSL

biba24
Poziom 16
Post#4 20 Lis 2013 20:24    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


vdo to immo 3

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grala1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 5375
Miasto: Kalisz

grala1
Poziom 24
Post#5 20 Lis 2013 20:28    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Licznik z immo2.
Po zalogowaniu PINem brak kanału 50 w adaptacjach?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 176
Miasto: Czarne

koloboro
Poziom 14
Post#6 20 Lis 2013 20:30  Autor tematu   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Tak brak kanału 50 w adaptacjach, ale raz się kanał 50 uaktywnił jak wyzerowałem kluczyki ale nie przepisał vinu po wpisaniu pinów. także juz sam nie wiem.


Pojawiło się światełko w tunelu. Wrzuciłem eproma z vdo do vag epromm programmer i okazuje się że to immo 3.

Audi a3 - Wymiana licznika

Jakim jeszcze programem można podejrzeć tego eproma żeby to potwierdzić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grala1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 5375
Miasto: Kalisz

grala1
Poziom 24
Post#7 21 Lis 2013 04:04    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Moim zdaniem to immo2, VINu we wsadzie brak.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 518
Miasto: nowy sacz to ;-)

dob12
Poziom 18
Post#8 22 Lis 2013 20:46    

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Też mi to wygląda na immo2

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
koloboro
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 176
Miasto: Czarne

koloboro
Poziom 14
Post#9 06 Lut 2014 15:26  Autor tematu   

Re: Audi a3 - Wymiana licznika


Sprawa rozwiązana przez edycję wsadow ecu i licznika.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi a3 - Wymiana licznika
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Audi 80 b3 wymiana licznika (7)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (3)
Audi [A6 C5] Wymiana licznika (6)
Audi A4 b5 - wymiana licznika (10)
Wymiana licznika Audi A4 1998r (5)
Audi A3 1.9 tdi wymiana licznika (4)
Audi A6 2000r. Wymiana licznika. (10)
Audi A4 2000 r. - wymiana licznika (7)
Audi a4 b5 - Wymiana licznika 1/2 FIS (7)
Audi A4 B5 - WYMIANA LICZNIKA A4 B5 DIESEL. (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS