Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

linksys wrt160nv3 - nie moge zainstalowac routera

Damian259206 01 Gru 2013 14:15 1236 17
  • #1 01 Gru 2013 14:15
    Damian259206
    Poziom 5  

    Witam. Posiadam router jak w temacie i nie wiem dlaczego, ale mimo że wszystko podłączone jest dobrze i korzystam z plyty instalacyjnej to na końcu kiedy już go podlaczam do gniazdka i pisze ze oczekiwanie na router to ostatecznie wyskakuje błąd ze nie jest podlaczony :( co mam zrobic zeby bylo z tego cokolwiek?

  • #2 01 Gru 2013 14:21
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Router się nie instaluje. Można konfigurować przez przeglądarkę internetową. Co to za łącze internetowe?

  • #3 01 Gru 2013 14:26
    Damian259206
    Poziom 5  

    Vectra jest dostawcą, kablówka. O to chodzi? Wybaczcie bo jestem całkowicie zielony w tych sprawach.

  • #4 01 Gru 2013 14:29
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Czyli kolega zielenią pachnie ;) To jednak nie zwalnia z myślenia i wkładu własnej pracy (10sek. w wyszukiwarce).
    Proszę bardzo - Link

  • #5 01 Gru 2013 15:00
    Damian259206
    Poziom 5  

    No tak wiem że można przez przegladarke konfigorowac, ale po podlaczeniu routera tak jak to powinno byc to poprostu nie łaczy mi się z siecią i zarazem nie moge wejsc do basic setup.

  • #6 01 Gru 2013 15:03
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Karta sieciowa zainstalowana poprawnie? Do konfiguracji routera nie potrzebujesz dostępu do internetu.

  • #7 01 Gru 2013 15:04
    Mexit
    Poziom 24  

    Z siecią Ci się nie połączy na początku. Potrzebujesz tylko połączenia z routerem. Ustaw we właściwościach połączenia na automatyczne pobieranie adresu IP i DNS

  • #8 01 Gru 2013 15:10
    Damian259206
    Poziom 5  

    Tak tez mam ustawione we wlasciwosciach polaczenia.

  • Pomocny post
    #9 01 Gru 2013 15:11
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Robiłeś reset routera do ustawień fabrycznych (przycisk na obudowie)?

  • #10 01 Gru 2013 15:13
    Damian259206
    Poziom 5  

    Tak,robiłem ;/

  • #11 01 Gru 2013 15:15
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    No to podłącz się kablowo do routera i daj ipconfig /all i wrzuć potem obrazek na forum - Link

  • #13 01 Gru 2013 15:41
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Dioda (wskaźnik portu) na routerze po podłączeniu kabla z komputera zapala się (jest aktywna)?

  • #15 01 Gru 2013 15:47
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Spróbuj dopisać adresację do karty sieciowej 192.168.1.100 i maska 255.255.255.0. Potem logowanie przez przeglądarkę http://192.168.1.1

  • Pomocny post
    #16 01 Gru 2013 15:58
    2332907
    Usunięty  
  • #17 01 Gru 2013 16:48
    Damian259206
    Poziom 5  

    Bardzo dziękuję, wszystko działa i router rownież. Problem był w takim razie zapewne spowodowany moja nieudolnością w trakcie jego resetowania. Jeśli chodzi o konfiguracje routera to ustawilem wszystko tak jak bylo wczesniej (zanim zepsulem domowe wi-fi).

  • #18 01 Gru 2013 16:57
    2332907
    Usunięty  
 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme