Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Radiotechnika Serwis -> Radiotechnika Początkujący ->Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ukffun
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Poznań
Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 723
Pomógł: 4
Ocena postów: 8
ukffun
Poziom 19
Post#1 07 Gru 2013 12:28  Autor tematu   

Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu


Witam,
Wie ktoś może czym ruszyć ten radiotelefon?
Przeszukałem cały internet i ani programatora ani programu do niego nie znalazłem.
Radio posiada dokładne oznaczenie 31319-83821QK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
green33
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Pabianice/Łódź
Dołączył: 22 Wrz 2003
Posty: 1722
Pomógł: 125
Ocena postów: 7
green33
Poziom 22
Post#2 07 Gru 2013 20:00    

Re: Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu


Wrzuć jakąś fotkę tego urządzenia, bo google nic nie mówią - nawet jak to wygląda !

MJ

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
guard10
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Brasil,Brasil
Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 992
Pomógł: 105
Ocena postów: 2
guard10
Poziom 20
Post#3 07 Gru 2013 20:37    

Re: Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu


Witam moze pomoze ta stronka chociaz pogladowo http://www.faza.li.pl/31019.html . Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ukffun
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Poznań
Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 723
Pomógł: 4
Ocena postów: 8
ukffun
Poziom 19
Post#4 07 Gru 2013 21:38  Autor tematu   

Re: Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu


Z tego co udało mi się Znaleźć to jest identyczny radiotelefon jak TAIT seria 5000 nawet na plycie głównej radia napisane jest TAIT ORCAN 220 tak wiec to TAIT sygnowany podpisem radmora.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ukffun
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Poznań
Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 723
Pomógł: 4
Ocena postów: 8
ukffun
Poziom 19
Post#5 10 Gru 2013 08:13  Autor tematu   

Re: Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu


Znalazłem jak go podpiąć do PC
Program też mam ale w wersji 1.04 bardzo starej i dostaje komunikat o nie zgodności wersji. Może ktoś posiada nowszą wersję?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jacck999
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: m-je
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1
jacck999
Poziom 1
Post#6 03 Mar 2014 12:15    

Re: Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu


Witam,
odnowię temat. Od tygodnia próbuję ruszyć taki wynalazek - program Tait Orca Calibration Software 1.07 odczytuje tylko częściowo i zgłasza błąd, inne programy nie widzą urządzenia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ukffun
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Poznań
Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 723
Pomógł: 4
Ocena postów: 8
ukffun
Poziom 19
Post#7 03 Mar 2014 12:28  Autor tematu   

Re: Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu


Witam, jeśli radio pochodzi z służb np straż graniczna itp to kolego nie ruszysz tego zwykłym oprogramowaniem. Oprogramowanie do radia będącego w np. straży granicznej posiada status TAJNE/POUFNE i było napisane specjalnie pod dany typ radia. Próba programowania innym oprogramowaniem powoduję uszkodzenie bazy danych w radiu i wtedy odczyt nawet dedykowanym oprogramowaniem staje się niemożliwy/ utrudniony.


Myślę że znajdują się tutaj wyczerpujące informacje i temat można już zamknąć. Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Radiotechnika Serwis -> Radiotechnika Początkujący -> Radmor 31019 - Programowanie radiotelefonu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Poszukuję schematu lub opisu złącza do RADMOR 31019. (2)
Przestrojenie radiotelefonu Radmor R-4437 NO/6 (23)
Przestrojenie odbiornika radiotelefonu Radmor FM 315 na 2 m (5)
Przestrojenie radiotelefonu Radmor 3025T2C-24328A (2)
Strojenie anteny do radiotelefonu radmor w TAXI (5)
Potrzebny schemat i parametry radiotelefonu Radmor 3031/2 (3)
Programowanie radiotelefonu w MPT1327 (2)
Programowanie radiotelefonu Rohill Emperor-9 (2)
Programowanie radiotelefonu Maxon SM-4450 (51)
Programowanie radiotelefonu MOTOROLA GP388 (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.039 seconds

elektroda.pl temat RSS