Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners ->Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#1 11 Dec 2013 21:32  Topic author   

Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Witam, parę dni temu mój telefon się zawiesił, nie reagował na próby ponownego uruchomienia itp. pomogło tylko wyjęcie baterii. Dzisiaj padł na dobre, po uruchomieniu pojawia się tylko ekran z napisem "T-mobile" i "Samsung" i tak w kółko. Mam jeszcze gwarancję więc to nie problem, chyba że jest jakiś sposób żeby to rozwiązać w domowych warunkach?

Nie mam karty pamięci, wszystko zapisane na telefonie. Czy jest jakaś szansa żeby odzyskać dane?

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
actin
Level 29
Location: Oława
Joined: 30 Jan 2009
Posts: 1497
Helped: 87
Post rating: 33
actin
Level 29
Post#2 11 Dec 2013 22:20    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wygląda na BootLoop, czyli zapętlanie startu. Próbowałeś coś robić z oprogramowaniem? Jeśli oddasz go do serwisu, podejrzewam że stracisz dane. Można też spróbować naprawić ROM samemu, ale nie wiem jak wygląda wtedy gwarancja.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#3 11 Dec 2013 22:20  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Nie nie, nic nie zmieniałam w sofcie

Helpful post? + 0
Back to top
gracjan55
Level 36
Location: Radom
Joined: 13 Feb 2007
Posts: 2928
Helped: 291
Post rating: 49
gracjan55
Level 36
Post#4 11 Dec 2013 22:23    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wejdz w recovery i zrob wipe, jesli dalej to nie pomoze a chcesz sie bawic to wgraj najnowszy soft odinem.

Helpful post? + 0
Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#5 11 Dec 2013 22:27  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


A skad mam wziac recovery? Z podpiętym telefonem pod komputer mam to próbować?

Helpful post? + 0
Back to top
ado81
Level 20
Location: Płońsk
Joined: 09 Jun 2011
Posts: 288
Helped: 38
Post rating: 1
ado81
Level 20
Post#6 11 Dec 2013 22:35    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Na wyłączonym tel trzymaj vol up+home+power do pojawienia się recovery.

Helpful post? + 0
Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#7 11 Dec 2013 22:38  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


wipe data/ factory reset czy wipe cache partition?

Czy stracę dane z telefonu?

Helpful post? + 0
Back to top
TomekxD
Level 28
Joined: 26 Jul 2011
Posts: 1524
Helped: 51
TomekxD
Level 28
Post#8 11 Dec 2013 22:47    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Tak, po to sie to robi.

Helpful post? + 0
Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#9 11 Dec 2013 22:54  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


A można w jakiś sposób najpierw zgrać dane?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Karaczan
Level 38
Location: LDZ
Joined: 18 Mar 2006
Posts: 3628
Helped: 388
Post rating: 121
Karaczan
Level 38
Post#10 11 Dec 2013 23:11    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Na fabrycznym recovery raczej nie wykonalne.
Jeśli telefon był połączony z kontem gmail, to przynajmniej kontakty powinieneś zachować. Gmail powinien je przejąć, sprawdź. Zaloguj sie do Gmail, kliknij rozwijany Gmail/Kontakty.
Resztę stracisz niestety. Jak tel nie powiązany z Gmail, lub nie wykonana z jakiegoś powodu synchronizacja to stracisz wszystko.

Można najpierw spróbować zrobić Wipe Cache, to nie usunie danych. Telefon może wstanie, choć wątpliwe. Ale spróbować warto.
Wipe data/Factory reset dopiero wymazuje wszystko, po tym tel prawdopodobnie ożyje (choć nie musi), ale wszystko tracisz.

Helpful post? + 0
Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#11 11 Dec 2013 23:13  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Raczej myślałam o filmach i zdjęciach. :/

Helpful post? + 0
Back to top
Karaczan
Level 38
Location: LDZ
Joined: 18 Mar 2006
Posts: 3628
Helped: 388
Post rating: 121
Karaczan
Level 38
Post#12 11 Dec 2013 23:17    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Są sposoby żeby się prawdopodobnie dobrać do tego,jeśli recovery pozwala na dostęp po ADB, lub inny żyjący tryb telefonu pozwala się komunikować z ADB, jednak wątpię że sama to wykonasz.

Następnym razem wsadź kartę pamięci i tam trzymaj takie rzeczy :P

Jest też szansa że Factory reset nie sformatuje partycji "wewnętrznej karty pamięci", ale nie wiem jak to Samsungi robią.

Jeśli masz opcje Advanced, a tam rozróżnienie na Format data i Format Internal SD lub podobnie brzmiące opcje to można wykonać Format data, nie powinno ruszyć "wewnętrznej karty".

Helpful post? + +1
Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#13 11 Dec 2013 23:21  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Moge sie dostac do adb tylko pojawily sie jakies zolte literki :P Na przyszłość to zgram większość na lapka :D

Helpful post? + 0
Back to top
ado81
Level 20
Location: Płońsk
Joined: 09 Jun 2011
Posts: 288
Helped: 38
Post rating: 1
ado81
Level 20
Post#14 11 Dec 2013 23:35    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wipe data nie kasuje pamięci wewnętrznej. Kasuje tylko dane takie jak kontakty, doinstalowane aplikacje itd.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#15 12 Dec 2013 00:05  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Skasowało wszystko...

Helpful post? + 0
Back to top
TomekxD
Level 28
Joined: 26 Jul 2011
Posts: 1524
Helped: 51
TomekxD
Level 28
Post#16 12 Dec 2013 07:24    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


To normalne, że dane z emulowanej karty SD idą w las. One są w /data, a to min. formatuje wipe.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
actin
Level 29
Location: Oława
Joined: 30 Jan 2009
Posts: 1497
Helped: 87
Post rating: 33
actin
Level 29
Post#17 12 Dec 2013 18:05    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Można naprawić taki błąd wgrywając soft który musi być w jednym pliku. Dość trudna operacja dla laika. Do poczytania na forach o androidzie.

Helpful post? + -1
Back to top
Karaczan
Level 38
Location: LDZ
Joined: 18 Mar 2006
Posts: 3628
Helped: 388
Post rating: 121
Karaczan
Level 38
Post#18 13 Dec 2013 00:05    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


TomekxD nie zawsze recovery kasuje Internal SD, to zależy od podziału pamięci przez telefon.
To że folder "wewnętrznej karty" znajduje się w /data nic nie znaczy, jeśli ten obszar znajduje się na innej partycji, a w /data jest tylko montowany.

Do Autorki, zainwestuj w kartę, to nie są duże koszta. W przypadku awarii oprogramowania dane z karty praktycznie nigdy nie są ruszane. Ew zawsze na czas przywracania systemu kartę można wyjąć ;)

Helpful post? + 0
Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#19 14 Dec 2013 18:48  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Telefon jak na razie działa, tak zainwestuję w kartę z pewnością (jak to mówią nauczona doświadczeniem)

Teraz szukam czegoś co pozwoli mi spróbować odzyskać dane - problem pojawia się gdy podłączam telefon pod usb bo podłącza mi się jako urządzenie multimedialne (nie ma opcji podłącz jako USB device) i pomimo włączenia trybu debbugowania program nie znajduje nic.

Helpful post? + 0
Back to top
actin
Level 29
Location: Oława
Joined: 30 Jan 2009
Posts: 1497
Helped: 87
Post rating: 33
actin
Level 29
Post#20 14 Dec 2013 21:55    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Jaki program?

Helpful post? + 0
Back to top
asiamarz
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 29 Apr 2011
Posts: 25
asiamarz
Level 8
Post#21 15 Dec 2013 08:57  Topic author   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Android Data Recovery

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners -> Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3
Page 1 of 1

Similar topics to tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3

goclever 5070 tylko ekran startowy (11)
MTK YG-912M - Tylko ekran startowy (6)
GoClever 5070 - Tylko ekran startowy.. (29)
Lark 50.3 - Odpala tylko ekran startowy (logo) (6)
GoClover GC5080 - Wyświetla tylko ekran startowy. (2)
W800i - tylko włącza sie ekran startowy - problem (3)
Vordon GPS. Na chwilę pokazuje się tylko ekran startowy. (8)
Samsung E900 startowy ekran i koniec (5)
Samsung Galaxy GIO - Samsung Galaxy ekran blokada :( proszę o ratunek (10)
Samsung Android - Samsung Galaxy Ace włączający się ekran (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.054 seconds