Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący ->Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Smartwatche i Smartbandy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#1 11 Gru 2013 21:32  Autor tematu   

Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Witam, parę dni temu mój telefon się zawiesił, nie reagował na próby ponownego uruchomienia itp. pomogło tylko wyjęcie baterii. Dzisiaj padł na dobre, po uruchomieniu pojawia się tylko ekran z napisem "T-mobile" i "Samsung" i tak w kółko. Mam jeszcze gwarancję więc to nie problem, chyba że jest jakiś sposób żeby to rozwiązać w domowych warunkach?

Nie mam karty pamięci, wszystko zapisane na telefonie. Czy jest jakaś szansa żeby odzyskać dane?

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
actin
Poziom 28
Miasto: Oława
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 1383
Pomógł: 70
Ocena postów: 16
actin
Poziom 28
Post#2 11 Gru 2013 22:20    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wygląda na BootLoop, czyli zapętlanie startu. Próbowałeś coś robić z oprogramowaniem? Jeśli oddasz go do serwisu, podejrzewam że stracisz dane. Można też spróbować naprawić ROM samemu, ale nie wiem jak wygląda wtedy gwarancja.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#3 11 Gru 2013 22:20  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Nie nie, nic nie zmieniałam w sofcie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gracjan55
Poziom 35
Miasto: Radom
Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 2879
Pomógł: 286
Ocena postów: 41
gracjan55
Poziom 35
Post#4 11 Gru 2013 22:23    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wejdz w recovery i zrob wipe, jesli dalej to nie pomoze a chcesz sie bawic to wgraj najnowszy soft odinem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#5 11 Gru 2013 22:27  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


A skad mam wziac recovery? Z podpiętym telefonem pod komputer mam to próbować?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ado81
Poziom 20
Miasto: Płońsk
Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 284
Pomógł: 38
ado81
Poziom 20
Post#6 11 Gru 2013 22:35    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Na wyłączonym tel trzymaj vol up+home+power do pojawienia się recovery.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#7 11 Gru 2013 22:38  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


wipe data/ factory reset czy wipe cache partition?

Czy stracę dane z telefonu?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
TomekxD
Poziom 28
Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 1479
Pomógł: 49
TomekxD
Poziom 28
Post#8 11 Gru 2013 22:47    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Tak, po to sie to robi.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#9 11 Gru 2013 22:54  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


A można w jakiś sposób najpierw zgrać dane?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Karaczan
Poziom 38
Miasto: LDZ
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 3498
Pomógł: 374
Ocena postów: 93
Karaczan
Poziom 38
Post#10 11 Gru 2013 23:11    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Na fabrycznym recovery raczej nie wykonalne.
Jeśli telefon był połączony z kontem gmail, to przynajmniej kontakty powinieneś zachować. Gmail powinien je przejąć, sprawdź. Zaloguj sie do Gmail, kliknij rozwijany Gmail/Kontakty.
Resztę stracisz niestety. Jak tel nie powiązany z Gmail, lub nie wykonana z jakiegoś powodu synchronizacja to stracisz wszystko.

Można najpierw spróbować zrobić Wipe Cache, to nie usunie danych. Telefon może wstanie, choć wątpliwe. Ale spróbować warto.
Wipe data/Factory reset dopiero wymazuje wszystko, po tym tel prawdopodobnie ożyje (choć nie musi), ale wszystko tracisz.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#11 11 Gru 2013 23:13  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Raczej myślałam o filmach i zdjęciach. :/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Karaczan
Poziom 38
Miasto: LDZ
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 3498
Pomógł: 374
Ocena postów: 93
Karaczan
Poziom 38
Post#12 11 Gru 2013 23:17    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Są sposoby żeby się prawdopodobnie dobrać do tego,jeśli recovery pozwala na dostęp po ADB, lub inny żyjący tryb telefonu pozwala się komunikować z ADB, jednak wątpię że sama to wykonasz.

Następnym razem wsadź kartę pamięci i tam trzymaj takie rzeczy :P

Jest też szansa że Factory reset nie sformatuje partycji "wewnętrznej karty pamięci", ale nie wiem jak to Samsungi robią.

Jeśli masz opcje Advanced, a tam rozróżnienie na Format data i Format Internal SD lub podobnie brzmiące opcje to można wykonać Format data, nie powinno ruszyć "wewnętrznej karty".

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#13 11 Gru 2013 23:21  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Moge sie dostac do adb tylko pojawily sie jakies zolte literki :P Na przyszłość to zgram większość na lapka :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ado81
Poziom 20
Miasto: Płońsk
Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 284
Pomógł: 38
ado81
Poziom 20
Post#14 11 Gru 2013 23:35    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wipe data nie kasuje pamięci wewnętrznej. Kasuje tylko dane takie jak kontakty, doinstalowane aplikacje itd.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#15 12 Gru 2013 00:05  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Skasowało wszystko...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
TomekxD
Poziom 28
Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 1479
Pomógł: 49
TomekxD
Poziom 28
Post#16 12 Gru 2013 07:24    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


To normalne, że dane z emulowanej karty SD idą w las. One są w /data, a to min. formatuje wipe.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
actin
Poziom 28
Miasto: Oława
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 1383
Pomógł: 70
Ocena postów: 16
actin
Poziom 28
Post#17 12 Gru 2013 18:05    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Można naprawić taki błąd wgrywając soft który musi być w jednym pliku. Dość trudna operacja dla laika. Do poczytania na forach o androidzie.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
Karaczan
Poziom 38
Miasto: LDZ
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 3498
Pomógł: 374
Ocena postów: 93
Karaczan
Poziom 38
Post#18 13 Gru 2013 00:05    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


TomekxD nie zawsze recovery kasuje Internal SD, to zależy od podziału pamięci przez telefon.
To że folder "wewnętrznej karty" znajduje się w /data nic nie znaczy, jeśli ten obszar znajduje się na innej partycji, a w /data jest tylko montowany.

Do Autorki, zainwestuj w kartę, to nie są duże koszta. W przypadku awarii oprogramowania dane z karty praktycznie nigdy nie są ruszane. Ew zawsze na czas przywracania systemu kartę można wyjąć ;)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#19 14 Gru 2013 18:48  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Telefon jak na razie działa, tak zainwestuję w kartę z pewnością (jak to mówią nauczona doświadczeniem)

Teraz szukam czegoś co pozwoli mi spróbować odzyskać dane - problem pojawia się gdy podłączam telefon pod usb bo podłącza mi się jako urządzenie multimedialne (nie ma opcji podłącz jako USB device) i pomimo włączenia trybu debbugowania program nie znajduje nic.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
actin
Poziom 28
Miasto: Oława
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 1383
Pomógł: 70
Ocena postów: 16
actin
Poziom 28
Post#20 14 Gru 2013 21:55    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Jaki program?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#21 15 Gru 2013 08:57  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Android Data Recovery

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3
Strona 1 z 1
Podobne tematy
goclever 5070 tylko ekran startowy (11)
MTK YG-912M - Tylko ekran startowy (6)
GoClever 5070 - Tylko ekran startowy.. (29)
Lark 50.3 - Odpala tylko ekran startowy (logo) (6)
GoClover GC5080 - Wyświetla tylko ekran startowy. (2)
W800i - tylko włącza sie ekran startowy - problem (3)
Vordon GPS. Na chwilę pokazuje się tylko ekran startowy. (8)
Samsung E900 startowy ekran i koniec (5)
Samsung Galaxy GIO - Samsung Galaxy ekran blokada :( proszę o ratunek (10)
Samsung Android - Samsung Galaxy Ace włączający się ekran (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.16 seconds

elektroda.pl temat RSS