Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący ->Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#1 11 Gru 2013 21:32  Autor tematu   

Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Witam, parę dni temu mój telefon się zawiesił, nie reagował na próby ponownego uruchomienia itp. pomogło tylko wyjęcie baterii. Dzisiaj padł na dobre, po uruchomieniu pojawia się tylko ekran z napisem "T-mobile" i "Samsung" i tak w kółko. Mam jeszcze gwarancję więc to nie problem, chyba że jest jakiś sposób żeby to rozwiązać w domowych warunkach?

Nie mam karty pamięci, wszystko zapisane na telefonie. Czy jest jakaś szansa żeby odzyskać dane?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
actin
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Oława
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 1355
Pomógł: 67
Ocena postów: 13
actin
Poziom 21
Post#2 11 Gru 2013 22:20    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wygląda na BootLoop, czyli zapętlanie startu. Próbowałeś coś robić z oprogramowaniem? Jeśli oddasz go do serwisu, podejrzewam że stracisz dane. Można też spróbować naprawić ROM samemu, ale nie wiem jak wygląda wtedy gwarancja.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#3 11 Gru 2013 22:20  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Nie nie, nic nie zmieniałam w sofcie

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gracjan55
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Radom
Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 2826
Pomógł: 275
Ocena postów: 34
gracjan55
Poziom 23
Post#4 11 Gru 2013 22:23    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wejdz w recovery i zrob wipe, jesli dalej to nie pomoze a chcesz sie bawic to wgraj najnowszy soft odinem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#5 11 Gru 2013 22:27  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


A skad mam wziac recovery? Z podpiętym telefonem pod komputer mam to próbować?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ado81
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Płońsk
Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 274
Pomógł: 36
ado81
Poziom 16
Post#6 11 Gru 2013 22:35    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Na wyłączonym tel trzymaj vol up+home+power do pojawienia się recovery.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#7 11 Gru 2013 22:38  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


wipe data/ factory reset czy wipe cache partition?

Czy stracę dane z telefonu?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TomekxD
Poziom 21
Poziom 21
Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 1400
Pomógł: 47
TomekxD
Poziom 21
Post#8 11 Gru 2013 22:47    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Tak, po to sie to robi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#9 11 Gru 2013 22:54  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


A można w jakiś sposób najpierw zgrać dane?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Karaczan
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: LDZ
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 3364
Pomógł: 357
Ocena postów: 72
Karaczan
Poziom 23
Post#10 11 Gru 2013 23:11    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Na fabrycznym recovery raczej nie wykonalne.
Jeśli telefon był połączony z kontem gmail, to przynajmniej kontakty powinieneś zachować. Gmail powinien je przejąć, sprawdź. Zaloguj sie do Gmail, kliknij rozwijany Gmail/Kontakty.
Resztę stracisz niestety. Jak tel nie powiązany z Gmail, lub nie wykonana z jakiegoś powodu synchronizacja to stracisz wszystko.

Można najpierw spróbować zrobić Wipe Cache, to nie usunie danych. Telefon może wstanie, choć wątpliwe. Ale spróbować warto.
Wipe data/Factory reset dopiero wymazuje wszystko, po tym tel prawdopodobnie ożyje (choć nie musi), ale wszystko tracisz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#11 11 Gru 2013 23:13  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Raczej myślałam o filmach i zdjęciach. :/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Karaczan
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: LDZ
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 3364
Pomógł: 357
Ocena postów: 72
Karaczan
Poziom 23
Post#12 11 Gru 2013 23:17    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Są sposoby żeby się prawdopodobnie dobrać do tego,jeśli recovery pozwala na dostęp po ADB, lub inny żyjący tryb telefonu pozwala się komunikować z ADB, jednak wątpię że sama to wykonasz.

Następnym razem wsadź kartę pamięci i tam trzymaj takie rzeczy Razz

Jest też szansa że Factory reset nie sformatuje partycji "wewnętrznej karty pamięci", ale nie wiem jak to Samsungi robią.

Jeśli masz opcje Advanced, a tam rozróżnienie na Format data i Format Internal SD lub podobnie brzmiące opcje to można wykonać Format data, nie powinno ruszyć "wewnętrznej karty".

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#13 11 Gru 2013 23:21  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Moge sie dostac do adb tylko pojawily sie jakies zolte literki Razz Na przyszłość to zgram większość na lapka Very Happy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ado81
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Płońsk
Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 274
Pomógł: 36
ado81
Poziom 16
Post#14 11 Gru 2013 23:35    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Wipe data nie kasuje pamięci wewnętrznej. Kasuje tylko dane takie jak kontakty, doinstalowane aplikacje itd.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#15 12 Gru 2013 00:05  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Skasowało wszystko...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TomekxD
Poziom 21
Poziom 21
Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 1400
Pomógł: 47
TomekxD
Poziom 21
Post#16 12 Gru 2013 07:24    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


To normalne, że dane z emulowanej karty SD idą w las. One są w /data, a to min. formatuje wipe.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
actin
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Oława
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 1355
Pomógł: 67
Ocena postów: 13
actin
Poziom 21
Post#17 12 Gru 2013 18:05    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Można naprawić taki błąd wgrywając soft który musi być w jednym pliku. Dość trudna operacja dla laika. Do poczytania na forach o androidzie.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Karaczan
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: LDZ
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 3364
Pomógł: 357
Ocena postów: 72
Karaczan
Poziom 23
Post#18 13 Gru 2013 00:05    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


TomekxD nie zawsze recovery kasuje Internal SD, to zależy od podziału pamięci przez telefon.
To że folder "wewnętrznej karty" znajduje się w /data nic nie znaczy, jeśli ten obszar znajduje się na innej partycji, a w /data jest tylko montowany.

Do Autorki, zainwestuj w kartę, to nie są duże koszta. W przypadku awarii oprogramowania dane z karty praktycznie nigdy nie są ruszane. Ew zawsze na czas przywracania systemu kartę można wyjąć Wink

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#19 14 Gru 2013 18:48  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Telefon jak na razie działa, tak zainwestuję w kartę z pewnością (jak to mówią nauczona doświadczeniem)

Teraz szukam czegoś co pozwoli mi spróbować odzyskać dane - problem pojawia się gdy podłączam telefon pod usb bo podłącza mi się jako urządzenie multimedialne (nie ma opcji podłącz jako USB device) i pomimo włączenia trybu debbugowania program nie znajduje nic.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
actin
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Oława
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 1355
Pomógł: 67
Ocena postów: 13
actin
Poziom 21
Post#20 14 Gru 2013 21:55    

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Jaki program?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
asiamarz
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 25
asiamarz
Poziom 8
Post#21 15 Gru 2013 08:57  Autor tematu   

Re: Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3


Android Data Recovery

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący -> Tylko ekran startowy w Samsung Galaxy S3
Strona 1 z 1
Podobne tematy
goclever 5070 tylko ekran startowy (11)
MTK YG-912M - Tylko ekran startowy (6)
GoClever 5070 - Tylko ekran startowy.. (29)
Lark 50.3 - Odpala tylko ekran startowy (logo) (6)
GoClover GC5080 - Wyświetla tylko ekran startowy. (2)
W800i - tylko włącza sie ekran startowy - problem (3)
Vordon GPS. Na chwilę pokazuje się tylko ekran startowy. (8)
Samsung E900 startowy ekran i koniec (5)
Samsung Galaxy GIO - Samsung Galaxy ekran blokada :( proszę o ratunek (10)
Samsung Android - Samsung Galaxy Ace włączający się ekran (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS