Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Konfiguracja routera dlink


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Konfiguracja routera dlink Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Opt5
Level 4
Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10
Opt5
Level 4
Post#1 26 Dec 2013 14:50  Topic author   

Konfiguracja routera dlink


Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26741
Helped: 2656
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#2 26 Dec 2013 14:53  Helpful post   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skąd my mamy wiedzieć skoro nawet nie podałeś podstawowych informacji o łączu internetowym, modelu d-linka i choć krótkim opisie co chcesz osiągnąć!?

Helpful post? + 0
Back to top
rikardo67
Level 20
Joined: 08 Apr 2005
Posts: 377
Helped: 26
Post rating: 6
rikardo67
Level 20
Post#3 26 Dec 2013 14:56    

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 wrote:
Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

No raczej trudno wróżyć, bo nie napisałeś w jakiej konfiguracji ma ten router pracować, ale najczęściej wpisuje się tam dane od providera, jeżeli jest stałe IP.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Opt5
Level 4
Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10
Opt5
Level 4
Post#4 26 Dec 2013 15:01  Topic author   

Re: Konfiguracja routera dlink


IP jest stałe, router był skonfigurowany i działało wszystko, teraz chciałbym podłączyć do sieci kolejnego laptopa ale nie wiem jak się za to zabrać. model routera : dl-524 ver B4.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26741
Helped: 2656
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#5 26 Dec 2013 15:04    

Re: Konfiguracja routera dlink


Skoro chcesz podłączyć laptopa do tego d-linka to sprawdź czy znajduje siec bezprzewodową (SSID) połącz się z nią i wpisz hasło zabezpieczające sieć. Nic nie musisz zmieniać w konfiguracji no chyba że masz jakąś filtrację adresów fizycznych włączoną ale o tym nic nie mówisz.

Helpful post? + 0
Back to top
Opt5
Level 4
Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10
Opt5
Level 4
Post#6 26 Dec 2013 15:07  Topic author   

Re: Konfiguracja routera dlink


Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink. Muszę wejść w konfigurację sieci na tym laptopie, na których nie widzi sieci ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26741
Helped: 2656
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#7 26 Dec 2013 15:09    

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 wrote:
Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink.

Jakiś inne sieci się wyświetlają?

Helpful post? + 0
Back to top
Opt5
Level 4
Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10
Opt5
Level 4
Post#8 26 Dec 2013 15:10  Topic author   

Re: Konfiguracja routera dlink


Tak.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26741
Helped: 2656
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#9 26 Dec 2013 15:11    

Re: Konfiguracja routera dlink


Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?

Helpful post? + 0
Back to top
Opt5
Level 4
Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10
Opt5
Level 4
Post#10 26 Dec 2013 15:13  Topic author   

Re: Konfiguracja routera dlink


Przepraszam wyświetla dlink, bo kolega próbował mi pomóc i właśnie wszedł w konfiguracje sieci bezprzewodowej ale za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

Dodano po 52 [sekundy]:

jimasek wrote:
Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?


Nie, nie wiem o czym piszesz.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26741
Helped: 2656
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#11 26 Dec 2013 15:19    

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 wrote:
le za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

Klikasz połącz a system powinien wyrzucić monit o hasło dostępowe chyba że sieć nie jest zabezpieczona.


Opt5 wrote:
Nie, nie wiem o czym piszesz.

Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.

Helpful post? + 0
Back to top
Opt5
Level 4
Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10
Opt5
Level 4
Post#12 26 Dec 2013 15:35  Topic author   

Re: Konfiguracja routera dlink


Konfiguracja routera dlink

Konfiguracja routera dlink

Klikam, żeby połączyło z dlinkiem, ale nie łączy.

Dodano po 6 [minuty]:

W sumie teraz odłączyłem routera i sieć była cały czas widoczna, więc może, któryś z sąsiadów też ma dlinka, a mój jest cały czas niewykrywany.

Helpful post? + 0
Back to top
rikardo67
Level 20
Joined: 08 Apr 2005
Posts: 377
Helped: 26
Post rating: 6
rikardo67
Level 20
Post#13 26 Dec 2013 16:21    

Re: Konfiguracja routera dlink


A tak w ogóle to pewny jesteś że twoja siec nazywa się dlink?? Bo to że router jest firmy dlink wcale nie znaczy że nazwa sieci też jest dlink.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26741
Helped: 2656
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#14 26 Dec 2013 19:34    

Re: Konfiguracja routera dlink


jimasek wrote:
Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.


Helpful post? + 0
Back to top
Opt5
Level 4
Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10
Opt5
Level 4
Post#15 28 Dec 2013 00:06  Topic author   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skopiowałem ustawienia sieci z laptopa, na którym działał internet, wkleiłem na nowym laptopie i internet śmiga.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Konfiguracja routera dlink
Page 1 of 1

Similar topics to konfiguracja routera dlink

Konfiguracja routera routera Dlink DP602 + SDI (4)
Konfiguracja routera Dlink-524. (3)
Konfiguracja Routera Dlink DI-524 (dialnet) (2)
Problem z podłączeniem routera - KONFIGURACJa ROUTERA tp link na multimedii (2)
Podłącznie routera. Dlink GO-RT-N150 (1)
Nie można wejść na stronę konfiguracyjną routera DLink (9)
Wybór routera między NETGEAR WGR614 a DLINK DIR-300 (22)
router dlink di-624 i konfiguracja (1)
Konfiguracja WiFi Dlink 524 (3)
Dlink dl 524 - konfiguracja WIFI (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.05 seconds