Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Konfiguracja routera dlink


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konfiguracja routera dlink
Autor
Wiadomość
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#1 Post autora tematu 26 Gru 2013 14:50   

Konfiguracja routera dlink


Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2013 14:50   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23152
Miasto: Gostyń

Post#2 26 Gru 2013 14:53pomocny post - solucja   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skąd my mamy wiedzieć skoro nawet nie podałeś podstawowych informacji o łączu internetowym, modelu d-linka i choć krótkim opisie co chcesz osiągnąć!?

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
rikardo67
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 08 Kwi 2005
Posty: 343

Post#3 26 Gru 2013 14:56   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 napisał:
Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

No raczej trudno wróżyć, bo nie napisałeś w jakiej konfiguracji ma ten router pracować, ale najczęściej wpisuje się tam dane od providera, jeżeli jest stałe IP.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#4 Post autora tematu 26 Gru 2013 15:01   

Re: Konfiguracja routera dlink


IP jest stałe, router był skonfigurowany i działało wszystko, teraz chciałbym podłączyć do sieci kolejnego laptopa ale nie wiem jak się za to zabrać. model routera : dl-524 ver B4.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2013 15:01   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23152
Miasto: Gostyń

Post#5 26 Gru 2013 15:04   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skoro chcesz podłączyć laptopa do tego d-linka to sprawdź czy znajduje siec bezprzewodową (SSID) połącz się z nią i wpisz hasło zabezpieczające sieć. Nic nie musisz zmieniać w konfiguracji no chyba że masz jakąś filtrację adresów fizycznych włączoną ale o tym nic nie mówisz.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#6 Post autora tematu 26 Gru 2013 15:07   

Re: Konfiguracja routera dlink


Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink. Muszę wejść w konfigurację sieci na tym laptopie, na których nie widzi sieci ?

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23152
Miasto: Gostyń

Post#7 26 Gru 2013 15:09   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 napisał:
Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink.

Jakiś inne sieci się wyświetlają?

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2013 15:09   





Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#8 Post autora tematu 26 Gru 2013 15:10   

Re: Konfiguracja routera dlink


Tak.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23152
Miasto: Gostyń

Post#9 26 Gru 2013 15:11   

Re: Konfiguracja routera dlink


Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#10 Post autora tematu 26 Gru 2013 15:13   

Re: Konfiguracja routera dlink


Przepraszam wyświetla dlink, bo kolega próbował mi pomóc i właśnie wszedł w konfiguracje sieci bezprzewodowej ale za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

Dodano po 52 [sekundy]:

jimasek napisał:
Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?


Nie, nie wiem o czym piszesz.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23152
Miasto: Gostyń

Post#11 26 Gru 2013 15:19   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 napisał:
le za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

Klikasz połącz a system powinien wyrzucić monit o hasło dostępowe chyba że sieć nie jest zabezpieczona.


Opt5 napisał:
Nie, nie wiem o czym piszesz.

Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2013 15:19   





Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#12 Post autora tematu 26 Gru 2013 15:35   

Re: Konfiguracja routera dlink


Konfiguracja routera dlink

Konfiguracja routera dlink

Klikam, żeby połączyło z dlinkiem, ale nie łączy.

Dodano po 6 [minuty]:

W sumie teraz odłączyłem routera i sieć była cały czas widoczna, więc może, któryś z sąsiadów też ma dlinka, a mój jest cały czas niewykrywany.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
rikardo67
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 08 Kwi 2005
Posty: 343

Post#13 26 Gru 2013 16:21   

Re: Konfiguracja routera dlink


A tak w ogóle to pewny jesteś że twoja siec nazywa się dlink?? Bo to że router jest firmy dlink wcale nie znaczy że nazwa sieci też jest dlink.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23152
Miasto: Gostyń

Post#14 26 Gru 2013 19:34   

Re: Konfiguracja routera dlink


jimasek napisał:
Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#15 Post autora tematu 28 Gru 2013 00:06   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skopiowałem ustawienia sieci z laptopa, na którym działał internet, wkleiłem na nowym laptopie i internet śmiga.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konfiguracja routera dlink
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja routera routera Dlink DP602 + SDI (4)
Konfiguracja routera Dlink-524. (3)
Konfiguracja Routera Dlink DI-524 (dialnet) (2)
Problem z podłączeniem routera - KONFIGURACJa ROUTERA tp link na multimedii (2)
Podłącznie routera. Dlink GO-RT-N150 (1)
Nie można wejść na stronę konfiguracyjną routera DLink (9)
Wybór routera między NETGEAR WGR614 a DLINK DIR-300 (22)
router dlink di-624 i konfiguracja (1)
Konfiguracja WiFi Dlink 524 (3)
Dlink dl 524 - konfiguracja WIFI (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.117 seconds

elektroda.pl temat RSS