Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Konfiguracja routera dlink


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konfiguracja routera dlink
Autor
Wiadomość
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#1 Post autora tematu 26 Gru 2013 15:50   

Konfiguracja routera dlink


Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

Załączniki:
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22085
Miasto: Gostyń

Post#2 26 Gru 2013 15:53pomocny post - solucja   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skąd my mamy wiedzieć skoro nawet nie podałeś podstawowych informacji o łączu internetowym, modelu d-linka i choć krótkim opisie co chcesz osiągnąć!?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2013 15:53pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
rikardo67
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 08 Kwi 2005
Posty: 210
Miasto: Bierun stary

Post#3 26 Gru 2013 15:56   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 napisał:
Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

No raczej trudno wróżyć, bo nie napisałeś w jakiej konfiguracji ma ten router pracować, ale najczęściej wpisuje się tam dane od providera, jeżeli jest stałe IP.
Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#4 Post autora tematu 26 Gru 2013 16:01   

Re: Konfiguracja routera dlink


IP jest stałe, router był skonfigurowany i działało wszystko, teraz chciałbym podłączyć do sieci kolejnego laptopa ale nie wiem jak się za to zabrać. model routera : dl-524 ver B4.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22085
Miasto: Gostyń

Post#5 26 Gru 2013 16:04   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skoro chcesz podłączyć laptopa do tego d-linka to sprawdź czy znajduje siec bezprzewodową (SSID) połącz się z nią i wpisz hasło zabezpieczające sieć. Nic nie musisz zmieniać w konfiguracji no chyba że masz jakąś filtrację adresów fizycznych włączoną ale o tym nic nie mówisz.
Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#6 Post autora tematu 26 Gru 2013 16:07   

Re: Konfiguracja routera dlink


Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink. Muszę wejść w konfigurację sieci na tym laptopie, na których nie widzi sieci ?
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22085
Miasto: Gostyń

Post#7 26 Gru 2013 16:09   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 napisał:
Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink.

Jakiś inne sieci się wyświetlają?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2013 16:09   





Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#8 Post autora tematu 26 Gru 2013 16:10   

Re: Konfiguracja routera dlink


Tak.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2013 16:10   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22085
Miasto: Gostyń

Post#9 26 Gru 2013 16:11   

Re: Konfiguracja routera dlink


Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?
Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#10 Post autora tematu 26 Gru 2013 16:13   

Re: Konfiguracja routera dlink


Przepraszam wyświetla dlink, bo kolega próbował mi pomóc i właśnie wszedł w konfiguracje sieci bezprzewodowej ale za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

Dodano po 52 [sekundy]:

jimasek napisał:
Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?


Nie, nie wiem o czym piszesz.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22085
Miasto: Gostyń

Post#11 26 Gru 2013 16:19   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 napisał:
le za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

Klikasz połącz a system powinien wyrzucić monit o hasło dostępowe chyba że sieć nie jest zabezpieczona.


Opt5 napisał:
Nie, nie wiem o czym piszesz.

Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.
Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#12 Post autora tematu 26 Gru 2013 16:35   

Re: Konfiguracja routera dlink


Konfiguracja routera dlink

Konfiguracja routera dlink

Klikam, żeby połączyło z dlinkiem, ale nie łączy.

Dodano po 6 [minuty]:

W sumie teraz odłączyłem routera i sieć była cały czas widoczna, więc może, któryś z sąsiadów też ma dlinka, a mój jest cały czas niewykrywany.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2013 16:35   





Powrót do góry
   
rikardo67
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 08 Kwi 2005
Posty: 210
Miasto: Bierun stary

Post#13 26 Gru 2013 17:21   

Re: Konfiguracja routera dlink


A tak w ogóle to pewny jesteś że twoja siec nazywa się dlink?? Bo to że router jest firmy dlink wcale nie znaczy że nazwa sieci też jest dlink.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22085
Miasto: Gostyń

Post#14 26 Gru 2013 20:34   

Re: Konfiguracja routera dlink


jimasek napisał:
Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.

Powrót do góry
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Gru 2013
Posty: 10

Post#15 Post autora tematu 28 Gru 2013 01:06   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skopiowałem ustawienia sieci z laptopa, na którym działał internet, wkleiłem na nowym laptopie i internet śmiga.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konfiguracja routera dlink
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja routera routera Dlink DP602 + SDI (4)
Konfiguracja routera Dlink-524. (3)
Konfiguracja Routera Dlink DI-524 (dialnet) (2)
Problem z podłączeniem routera - KONFIGURACJa ROUTERA tp link na multimedii (2)
Podłącznie routera. Dlink GO-RT-N150 (1)
Nie można wejść na stronę konfiguracyjną routera DLink (9)
Wybór routera między NETGEAR WGR614 a DLINK DIR-300 (22)
router dlink di-624 i konfiguracja (1)
Konfiguracja WiFi Dlink 524 (3)
Dlink dl 524 - konfiguracja WIFI (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.378 seconds

elektroda.pl temat RSS