Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

Konfiguracja routera dlink

Opt5 26 Gru 2013 14:50
  • Pomocny post
    #2 26 Gru 2013 14:53
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Skąd my mamy wiedzieć skoro nawet nie podałeś podstawowych informacji o łączu internetowym, modelu d-linka i choć krótkim opisie co chcesz osiągnąć!?

  • #3 26 Gru 2013 14:56
    rikardo67
    Poziom 21  

    Opt5 napisał:
    Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

    Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

    Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

    No raczej trudno wróżyć, bo nie napisałeś w jakiej konfiguracji ma ten router pracować, ale najczęściej wpisuje się tam dane od providera, jeżeli jest stałe IP.

  • #4 26 Gru 2013 15:01
    Opt5
    Poziom 4  

    IP jest stałe, router był skonfigurowany i działało wszystko, teraz chciałbym podłączyć do sieci kolejnego laptopa ale nie wiem jak się za to zabrać. model routera : dl-524 ver B4.

  • #5 26 Gru 2013 15:04
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Skoro chcesz podłączyć laptopa do tego d-linka to sprawdź czy znajduje siec bezprzewodową (SSID) połącz się z nią i wpisz hasło zabezpieczające sieć. Nic nie musisz zmieniać w konfiguracji no chyba że masz jakąś filtrację adresów fizycznych włączoną ale o tym nic nie mówisz.

  • #6 26 Gru 2013 15:07
    Opt5
    Poziom 4  

    Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink. Muszę wejść w konfigurację sieci na tym laptopie, na których nie widzi sieci ?

  • #7 26 Gru 2013 15:09
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Opt5 napisał:
    Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink.

    Jakiś inne sieci się wyświetlają?

  • #9 26 Gru 2013 15:11
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?

  • #10 26 Gru 2013 15:13
    Opt5
    Poziom 4  

    Przepraszam wyświetla dlink, bo kolega próbował mi pomóc i właśnie wszedł w konfiguracje sieci bezprzewodowej ale za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

    Dodano po 52 [sekundy]:

    jimasek napisał:
    Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?


    Nie, nie wiem o czym piszesz.

  • #11 26 Gru 2013 15:19
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Opt5 napisał:
    le za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

    Klikasz połącz a system powinien wyrzucić monit o hasło dostępowe chyba że sieć nie jest zabezpieczona.


    Opt5 napisał:
    Nie, nie wiem o czym piszesz.

    Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.

  • #12 26 Gru 2013 15:35
    Opt5
    Poziom 4  

    Konfiguracja routera dlink

    Konfiguracja routera dlink

    Klikam, żeby połączyło z dlinkiem, ale nie łączy.

    Dodano po 6 [minuty]:

    W sumie teraz odłączyłem routera i sieć była cały czas widoczna, więc może, któryś z sąsiadów też ma dlinka, a mój jest cały czas niewykrywany.

  • #13 26 Gru 2013 16:21
    rikardo67
    Poziom 21  

    A tak w ogóle to pewny jesteś że twoja siec nazywa się dlink?? Bo to że router jest firmy dlink wcale nie znaczy że nazwa sieci też jest dlink.

  • #14 26 Gru 2013 19:34
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    jimasek napisał:
    Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.

  • #15 28 Gru 2013 00:06
    Opt5
    Poziom 4  

    Skopiowałem ustawienia sieci z laptopa, na którym działał internet, wkleiłem na nowym laptopie i internet śmiga.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty