X

Konfiguracja routera dlink

Opt5 26 Dec 2013 14:50
  • #1 26 Dec 2013 14:50
    Opt5
    Level 4  
    Helpful post? (0)
    Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

    Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

    Proszę o pomoc, z góry dziękuje.
  • Helpful post
    #2 26 Dec 2013 14:53
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Skąd my mamy wiedzieć skoro nawet nie podałeś podstawowych informacji o łączu internetowym, modelu d-linka i choć krótkim opisie co chcesz osiągnąć!?
  • #3 26 Dec 2013 14:56
    rikardo67
    Level 21  
    Helpful post? (0)
    Opt5 wrote:
    Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

    Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

    Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

    No raczej trudno wróżyć, bo nie napisałeś w jakiej konfiguracji ma ten router pracować, ale najczęściej wpisuje się tam dane od providera, jeżeli jest stałe IP.
  • #4 26 Dec 2013 15:01
    Opt5
    Level 4  
    Topic author Helpful post? (0)
    IP jest stałe, router był skonfigurowany i działało wszystko, teraz chciałbym podłączyć do sieci kolejnego laptopa ale nie wiem jak się za to zabrać. model routera : dl-524 ver B4.
  • #5 26 Dec 2013 15:04
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Skoro chcesz podłączyć laptopa do tego d-linka to sprawdź czy znajduje siec bezprzewodową (SSID) połącz się z nią i wpisz hasło zabezpieczające sieć. Nic nie musisz zmieniać w konfiguracji no chyba że masz jakąś filtrację adresów fizycznych włączoną ale o tym nic nie mówisz.
  • #6 26 Dec 2013 15:07
    Opt5
    Level 4  
    Topic author Helpful post? (0)
    Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink. Muszę wejść w konfigurację sieci na tym laptopie, na których nie widzi sieci ?
  • #7 26 Dec 2013 15:09
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Opt5 wrote:
    Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink.

    Jakiś inne sieci się wyświetlają?
  • #8 26 Dec 2013 15:10
    Opt5
    Level 4  
    Topic author Helpful post? (0)
    Tak.
  • #9 26 Dec 2013 15:11
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?
  • #10 26 Dec 2013 15:13
    Opt5
    Level 4  
    Topic author Helpful post? (0)
    Przepraszam wyświetla dlink, bo kolega próbował mi pomóc i właśnie wszedł w konfiguracje sieci bezprzewodowej ale za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

    Dodano po 52 [sekundy]:

    jimasek wrote:
    Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?


    Nie, nie wiem o czym piszesz.
  • #11 26 Dec 2013 15:19
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Opt5 wrote:
    le za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

    Klikasz połącz a system powinien wyrzucić monit o hasło dostępowe chyba że sieć nie jest zabezpieczona.


    Opt5 wrote:
    Nie, nie wiem o czym piszesz.

    Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.
  • #12 26 Dec 2013 15:35
    Opt5
    Level 4  
    Topic author Helpful post? (0)
    Konfiguracja routera dlink

    Konfiguracja routera dlink

    Klikam, żeby połączyło z dlinkiem, ale nie łączy.

    Dodano po 6 [minuty]:

    W sumie teraz odłączyłem routera i sieć była cały czas widoczna, więc może, któryś z sąsiadów też ma dlinka, a mój jest cały czas niewykrywany.
  • #13 26 Dec 2013 16:21
    rikardo67
    Level 21  
    Helpful post? (0)
    A tak w ogóle to pewny jesteś że twoja siec nazywa się dlink?? Bo to że router jest firmy dlink wcale nie znaczy że nazwa sieci też jest dlink.
  • #14 26 Dec 2013 19:34
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    jimasek wrote:
    Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.
  • #15 28 Dec 2013 00:06
    Opt5
    Level 4  
    Topic author Helpful post? (0)
    Skopiowałem ustawienia sieci z laptopa, na którym działał internet, wkleiłem na nowym laptopie i internet śmiga.
  Search 4 million + Products
Browse Products