Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Konfiguracja routera dlink


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Konfiguracja routera dlink
Author
Message
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10

Post#1 Post from the author of the topic 26 Dec 2013 14:50   

Konfiguracja routera dlink


Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Dec 2013 14:50   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23527
Location: Gostyń

Post#2 26 Dec 2013 14:53helpful post - solution   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skąd my mamy wiedzieć skoro nawet nie podałeś podstawowych informacji o łączu internetowym, modelu d-linka i choć krótkim opisie co chcesz osiągnąć!?

Helpful message? + -

Back to top
   
rikardo67
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 08 Apr 2005
Posts: 346

Post#3 26 Dec 2013 14:56   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 wrote:
Witam, mam problem z konfiguracją routera dlink.

Nie wiem co wpisać w tych okienkach ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

No raczej trudno wróżyć, bo nie napisałeś w jakiej konfiguracji ma ten router pracować, ale najczęściej wpisuje się tam dane od providera, jeżeli jest stałe IP.

Helpful message? + -

Back to top
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10

Post#4 Post from the author of the topic 26 Dec 2013 15:01   

Re: Konfiguracja routera dlink


IP jest stałe, router był skonfigurowany i działało wszystko, teraz chciałbym podłączyć do sieci kolejnego laptopa ale nie wiem jak się za to zabrać. model routera : dl-524 ver B4.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23527
Location: Gostyń

Post#5 26 Dec 2013 15:04   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skoro chcesz podłączyć laptopa do tego d-linka to sprawdź czy znajduje siec bezprzewodową (SSID) połącz się z nią i wpisz hasło zabezpieczające sieć. Nic nie musisz zmieniać w konfiguracji no chyba że masz jakąś filtrację adresów fizycznych włączoną ale o tym nic nie mówisz.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Dec 2013 15:04   





Back to top
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10

Post#6 Post from the author of the topic 26 Dec 2013 15:07   

Re: Konfiguracja routera dlink


Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink. Muszę wejść w konfigurację sieci na tym laptopie, na których nie widzi sieci ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Dec 2013 15:07   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23527
Location: Gostyń

Post#7 26 Dec 2013 15:09   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 wrote:
Nie wyświetla mi na nowym laptopie w ogóle sieci dlink.

Jakiś inne sieci się wyświetlają?

Helpful message? + -

Back to top
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10

Post#8 Post from the author of the topic 26 Dec 2013 15:10   

Re: Konfiguracja routera dlink


Tak.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23527
Location: Gostyń

Post#9 26 Dec 2013 15:11   

Re: Konfiguracja routera dlink


Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?

Helpful message? + -

Back to top
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10

Post#10 Post from the author of the topic 26 Dec 2013 15:13   

Re: Konfiguracja routera dlink


Przepraszam wyświetla dlink, bo kolega próbował mi pomóc i właśnie wszedł w konfiguracje sieci bezprzewodowej ale za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

Dodano po 52 [sekundy]:

jimasek wrote:
Próbowałeś zmienić kanał sieci bezprzewodowej na TP-linku?


Nie, nie wiem o czym piszesz.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23527
Location: Gostyń

Post#11 26 Dec 2013 15:19   

Re: Konfiguracja routera dlink


Opt5 wrote:
le za bardzo się nie znał i jak wybiorę dlink to się nie łączy z nią. Ale na 2 laptopie normalnie działa, tak jak wcześniej.

Klikasz połącz a system powinien wyrzucić monit o hasło dostępowe chyba że sieć nie jest zabezpieczona.


Opt5 wrote:
Nie, nie wiem o czym piszesz.

Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.

Helpful message? + -

Back to top
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10

Post#12 Post from the author of the topic 26 Dec 2013 15:35   

Re: Konfiguracja routera dlink


Konfiguracja routera dlink

Konfiguracja routera dlink

Klikam, żeby połączyło z dlinkiem, ale nie łączy.

Dodano po 6 [minuty]:

W sumie teraz odłączyłem routera i sieć była cały czas widoczna, więc może, któryś z sąsiadów też ma dlinka, a mój jest cały czas niewykrywany.

Helpful message? + -

Back to top
   
rikardo67
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 08 Apr 2005
Posts: 346

Post#13 26 Dec 2013 16:21   

Re: Konfiguracja routera dlink


A tak w ogóle to pewny jesteś że twoja siec nazywa się dlink?? Bo to że router jest firmy dlink wcale nie znaczy że nazwa sieci też jest dlink.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23527
Location: Gostyń

Post#14 26 Dec 2013 19:34   

Re: Konfiguracja routera dlink


jimasek wrote:
Radzę sprowadzić jakiegoś kolegę który się na tym zna.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Dec 2013 19:34   





Back to top
   
Opt5
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 26 Dec 2013
Posts: 10

Post#15 Post from the author of the topic 28 Dec 2013 00:06   

Re: Konfiguracja routera dlink


Skopiowałem ustawienia sieci z laptopa, na którym działał internet, wkleiłem na nowym laptopie i internet śmiga.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Konfiguracja routera dlink
Page 1 of 1
Similar topics
Konfiguracja routera routera Dlink DP602 + SDI (4)
Konfiguracja routera Dlink-524. (3)
Konfiguracja Routera Dlink DI-524 (dialnet) (2)
Problem z podłączeniem routera - KONFIGURACJa ROUTERA tp link na multimedii (2)
Podłącznie routera. Dlink GO-RT-N150 (1)
Nie można wejść na stronę konfiguracyjną routera DLink (9)
Wybór routera między NETGEAR WGR614 a DLINK DIR-300 (22)
router dlink di-624 i konfiguracja (1)
Konfiguracja WiFi Dlink 524 (3)
Dlink dl 524 - konfiguracja WIFI (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl topic RSS feed