Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?
Author
Message
ktl
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 20 Jul 2004
Posts: 18

Post#1 Post from the author of the topic 26 Mar 2005 17:38   

dekoder DSR 6000


Witam.
Jak mozna recznie przeprogramowac dekoder DSR6000 (przeszukuje transponder i nic, moze cos zle robie.
Czy ktoś ma dobry (sprawdzony ) soft aby uzyskac wiekszą liczbe kanalów.
Pozdrawiam Tomek.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2005 17:38   





Back to top
   
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 219
Location: leśna

Post#2 27 Mar 2005 00:17   

Re: dekoder DSR 6000


poczytaj sobie na:http://dvb-board-pl
jest tam dość dużo

Helpful message? + -

Back to top
   
ju23
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 01 Mar 2005
Posts: 113
Location: slupsk

Post#3 27 Mar 2005 09:29   

Re: dekoder DSR 6000


sprawdz koncówke głowicy musi byc 0194 inaczej nie
dotykaj dekodera
bedziesz miał brak sygnału
soft od dx22 lub dsr6000 jest na upach

Helpful message? + -

Back to top
   
lukasz_przy
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 29 Jan 2005
Posts: 3

Post#4 31 Mar 2005 02:15   

Re: dekoder DSR 6000


Ja załadowałem soft do dsr 6000 i co mam teraz zrobić?

Helpful message? + -

Back to top
   
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 219
Location: leśna

Post#5 31 Mar 2005 15:17   

Re: dekoder DSR 6000


nic nie napisałeś co załadowałeś i co masz???? więc ciężko co kolwiek powiedzieć!

Helpful message? + -

Back to top
   
lukasz_przy
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 29 Jan 2005
Posts: 3

Post#6 01 Apr 2005 00:17   

Re: dekoder DSR 6000


Załadowałem soft SRT 6125 do tunera dsr 6000 z głowicą 514 i mam brak sygnału jeżeli macie oryginalne oprogramowanie to proszę wyślijcie na e-mail mlprzy(malpa)interia.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
ju23
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 01 Mar 2005
Posts: 113
Location: slupsk

Post#7 01 Apr 2005 09:52   

dekoder DSR 6000


facet chyba nie czyta tej strony
głowica 0194!!!!!!!!!
pocieszenie mozna to odratowac j-tagiem

Helpful message? + -

Back to top
   
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 219
Location: leśna

Post#8 03 Apr 2005 11:51   

Re: dekoder DSR 6000


Zawsze te same błędy pierw próby a potem czytanie,a zazwyczaj uwalamy tunerki bo zła głowiczka.Ico teraz???? proponuje odwiedzić :
http://www.freemail.atlastelecom.ro/~gvadim/main.php?lng=en&rzd=downloads&pag=2 jak dobrze poszukasz to znajdziesz i tak czeka Jtag!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
krzysztof36
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 02 Apr 2005
Posts: 3
Location: Gorzów śl

Post#9 03 Apr 2005 23:11   

dekoder DSR 6000


Witam mam podobny problem chciałbym przeprogramować dsr6000 poprzez złącze RS-232 pomozcie prosze !!!

Helpful message? + -

Back to top
   
elektrodos
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 04 Apr 2005
Posts: 15

Post#10 04 Apr 2005 11:24   

Re: dekoder DSR 6000


Jakim programem załadować soft po rs232 do w/w odbiornika?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Apr 2005 11:24   





Back to top
   
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 219
Location: leśna

Post#11 05 Apr 2005 21:08   

Re: dekoder DSR 6000


Jestem dostępny na GG:pomoge w zależności od czasu

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Apr 2005 21:08   





Back to top
   
plustek
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 26 Sep 2004
Posts: 1241

Post#12 11 Apr 2005 02:59   

Re: dekoder DSR 6000


A czy jest jakiś soft pod głowicę F7VZ0184? udało mi się uwalić tuner i też nic nie odbiera...
Ewentualnie czy mozna zastąpić F7VZ0184 głowicą F7VZ0194. Chodzi mi o rozkład wyprowadzeń czy są takie same.

Helpful message? + -

Back to top
   
ju23
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 01 Mar 2005
Posts: 113
Location: slupsk

Post#13 12 Apr 2005 20:32   

dekoder DSR 6000


Własnie takie pytanie czy istnieje możliwosc zamiany głowicy z 0184 na 0194 i czy to bedzie działac

Helpful message? + -

Back to top
   
wooy
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 15 Feb 2005
Posts: 29
Location: mielec

Post#14 13 Apr 2005 07:18   

Re: dekoder DSR 6000


Witam wszystkich !!! mam szybkie pytanie : Jaki kabel do dsr6000.......znajomy z niemiec pyta a ja w temacie dsr 6000 totalna zieleń.....nullmodem czy 1;1 ??? Dzieki z góry !

Helpful message? + -

Back to top
   
Joy_Pawel
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 01 May 2004
Posts: 401
Location: Lubuskie

Post#15 13 Apr 2005 10:03   

Re: dekoder DSR 6000


Schemat kabelka com
http://hevet.opalnet.pl/kabel.html

Helpful message? + -

Back to top
   
wooy
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 15 Feb 2005
Posts: 29
Location: mielec

Post#16 13 Apr 2005 10:53   

Re: dekoder DSR 6000


ślicznie dziekuje

Helpful message? + -

Back to top
   
iceman1986
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 1

Post#17 24 Apr 2005 16:11   

Re: dekoder DSR 6000


mam skymaster dx22 fta z glowica F7VZ0184 no i wgralem oprogramowanie ale do tunerka z glowica F7VZ0194 i mam brak sygnalu co mam teraz zrobic istnieje jeszcze jakas szansa na odratowanie ??

Helpful message? + -

Back to top
   
rtvserwisant
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 15 Mar 2003
Posts: 307
Location: Dąbrówka woj.Śląskie

Post#18 24 Apr 2005 18:28   

dekoder DSR 6000


tylko JTAG

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Apr 2005 18:28   





Back to top
   
Removed






Post#19 09 May 2005 18:39   

dekoder DSR 6000


Witam ma moze ktos mozliwosc załatwienia pilota do dsr 6000 mojego zezarł pies Sad gg:2211943 prosze o pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Joy_Pawel
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 01 May 2004
Posts: 401
Location: Lubuskie

Post#20 10 May 2005 00:37   

Re: dekoder DSR 6000


Zadzwon do firmy co tym handluje !
Kwant lub Globo w Szczecinie
SERWIS
ul. Obrońców Wybrzeża 12/7
80-398 Gdańsk

tel. +48-58-553 90 99
tel. +48-58-553 90 01

Moze tam beda mieli ?

Helpful message? + -

Back to top
   
SkyRider007
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 29 Apr 2005
Posts: 5
Location: Bytom teraz Straubing(D)

Post#21 13 May 2005 01:32   

Re: dekoder DSR 6000


Witam bardzo,
mam Skymastera dx22 fta z glowica 0194, znalazlem tez E*u Soft do niego. Prosze o pomoc, jakim Programem wbic ten Soft do Tunera?
PcLink nie rozpoznaje tego Softu.

Pozdrawiam,
SkyRider007

Helpful message? + -

Back to top
   
mike_hack
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 16 Mar 2005
Posts: 20
Location: wielkpolska

Post#22 13 May 2005 07:59   

Re: dekoder DSR 6000


proponuje zajrzeć tu http://forum.dvhk.pl/index.php?showtopic=35713

Attachments: To view the material on this forum you must be logged in.

Helpful message? + -

Back to top
   
boldob
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 10 Dec 2004
Posts: 3
Location: tychy

Post#23 13 May 2005 17:32   

Re: dekoder DSR 6000


Do tego tunera pasuje oprogramowanie z Comsata , Stronga.
Oprogramowanie lub pach'e muszą być z zozszerzeniem bin
Podobne rozszerzenie ma też plik kkluczy.
Nie należy otwierać oprogramowania przez file open bo tak otwiera się klucze. Aby wgrać program należy wcisnąć upload i wtedy sam zapyta o plik z softem.

Attachments: To view the material on this forum you must be logged in.

Helpful message? + -

Back to top
   
ktl
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 20 Jul 2004
Posts: 18

Post#24 Post from the author of the topic 14 Nov 2005 13:06   

Re: dekoder DSR 6000


Dziekuje wszystkim za pomoc bardzo mi pomogliscie

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?
Page 1 of 1
Similar topics
Jak przeprogramować dekoder Philips DSR 3201 - Cyfra+ (1)
Dsr 6000. Czy można zleźć sygnał po flashowaniu? (1)
Tuner Cyf. DSR 6000. Gdzie można znaleźć informacje o nim? (2)
Dekoder PACE DI4001N - jak przeprogramować? (1)
Dsr 6000. Szukam instrukcji jak wyedukować? (1)
Tuner Sigma 600. Co można zrobić? Jak przeprogramować? (2)
Dekoder DSR 3300S jak ustawić żeby polskie kanały odbierać? (4)
Samsung DSR-7000 dekoder - DSR-7000 i TNK conax (3)
dsr 6000 (1)
DSR 6000 (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl topic RSS feed