Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ktl
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 18
Pomógł: 1
ktl
Poziom 6
Post#1 26 Mar 2005 17:38  Autor tematu   

dekoder DSR 6000


Witam.
Jak mozna recznie przeprogramowac dekoder DSR6000 (przeszukuje transponder i nic, moze cos zle robie.
Czy ktoś ma dobry (sprawdzony ) soft aby uzyskac wiekszą liczbe kanalów.
Pozdrawiam Tomek.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: leśna
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 219
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
gzyms68
Poziom 15
Post#2 27 Mar 2005 00:17    

Re: dekoder DSR 6000


poczytaj sobie na:http://dvb-board-pl
jest tam dość dużo

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ju23
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: slupsk
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 113
Pomógł: 7
ju23
Poziom 13
Post#3 27 Mar 2005 09:29    

Re: dekoder DSR 6000


sprawdz koncówke głowicy musi byc 0194 inaczej nie
dotykaj dekodera
bedziesz miał brak sygnału
soft od dx22 lub dsr6000 jest na upach

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukasz_przy
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 3
lukasz_przy
Poziom 2
Post#4 31 Mar 2005 02:15    

Re: dekoder DSR 6000


Ja załadowałem soft do dsr 6000 i co mam teraz zrobić?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: leśna
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 219
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
gzyms68
Poziom 15
Post#5 31 Mar 2005 15:17    

Re: dekoder DSR 6000


nic nie napisałeś co załadowałeś i co masz???? więc ciężko co kolwiek powiedzieć!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukasz_przy
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 3
lukasz_przy
Poziom 2
Post#6 01 Kwi 2005 00:17    

Re: dekoder DSR 6000


Załadowałem soft SRT 6125 do tunera dsr 6000 z głowicą 514 i mam brak sygnału jeżeli macie oryginalne oprogramowanie to proszę wyślijcie na e-mail mlprzy(malpa)interia.pl

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ju23
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: slupsk
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 113
Pomógł: 7
ju23
Poziom 13
Post#7 01 Kwi 2005 09:52    

dekoder DSR 6000


facet chyba nie czyta tej strony
głowica 0194!!!!!!!!!
pocieszenie mozna to odratowac j-tagiem

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: leśna
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 219
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
gzyms68
Poziom 15
Post#8 03 Kwi 2005 11:51    

Re: dekoder DSR 6000


Zawsze te same błędy pierw próby a potem czytanie,a zazwyczaj uwalamy tunerki bo zła głowiczka.Ico teraz???? proponuje odwiedzić :
http://www.freemail.atlastelecom.ro/~gvadim/main.php?lng=en&rzd=downloads&pag=2 jak dobrze poszukasz to znajdziesz i tak czeka Jtag!!!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzysztof36
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Gorzów śl
Dołączył: 02 Kwi 2005
Posty: 3
Pomógł: 1
krzysztof36
Poziom 2
Post#9 03 Kwi 2005 23:11    

dekoder DSR 6000


Witam mam podobny problem chciałbym przeprogramować dsr6000 poprzez złącze RS-232 pomozcie prosze !!!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
elektrodos
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 04 Kwi 2005
Posty: 15
elektrodos
Poziom 6
Post#10 04 Kwi 2005 11:24    

Re: dekoder DSR 6000


Jakim programem załadować soft po rs232 do w/w odbiornika?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: leśna
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 219
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
gzyms68
Poziom 15
Post#11 05 Kwi 2005 21:08    

Re: dekoder DSR 6000


Jestem dostępny na GG:pomoge w zależności od czasu

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
plustek
Poziom 21
Poziom 21
Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 1261
Pomógł: 133
Ocena postów: 13
plustek
Poziom 21
Post#12 11 Kwi 2005 02:59    

Re: dekoder DSR 6000


A czy jest jakiś soft pod głowicę F7VZ0184? udało mi się uwalić tuner i też nic nie odbiera...
Ewentualnie czy mozna zastąpić F7VZ0184 głowicą F7VZ0194. Chodzi mi o rozkład wyprowadzeń czy są takie same.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ju23
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: slupsk
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 113
Pomógł: 7
ju23
Poziom 13
Post#13 12 Kwi 2005 20:32    

dekoder DSR 6000


Własnie takie pytanie czy istnieje możliwosc zamiany głowicy z 0184 na 0194 i czy to bedzie działac

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wooy
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: mielec
Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 29
Pomógł: 1
wooy
Poziom 8
Post#14 13 Kwi 2005 07:18    

Re: dekoder DSR 6000


Witam wszystkich !!! mam szybkie pytanie : Jaki kabel do dsr6000.......znajomy z niemiec pyta a ja w temacie dsr 6000 totalna zieleń.....nullmodem czy 1;1 ??? Dzieki z góry !

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Joy_Pawel
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Lubuskie
Dołączył: 01 Maj 2004
Posty: 401
Pomógł: 8
Ocena postów: 1
Joy_Pawel
Poziom 17
Post#15 13 Kwi 2005 10:03    

Re: dekoder DSR 6000


Schemat kabelka com
http://hevet.opalnet.pl/kabel.html

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wooy
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: mielec
Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 29
Pomógł: 1
wooy
Poziom 8
Post#16 13 Kwi 2005 10:53    

Re: dekoder DSR 6000


ślicznie dziekuje

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
iceman1986
Poziom 1
Poziom 1
Dołączył: 28 Kwi 2004
Posty: 1
iceman1986
Poziom 1
Post#17 24 Kwi 2005 16:11    

Re: dekoder DSR 6000


mam skymaster dx22 fta z glowica F7VZ0184 no i wgralem oprogramowanie ale do tunerka z glowica F7VZ0194 i mam brak sygnalu co mam teraz zrobic istnieje jeszcze jakas szansa na odratowanie ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rtvserwisant
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Dąbrówka woj.Śląskie
Dołączył: 15 Mar 2003
Posty: 314
Pomógł: 31
Ocena postów: 4
rtvserwisant
Poziom 16
Post#18 24 Kwi 2005 18:28    

dekoder DSR 6000


tylko JTAG

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Usunięty

Usunięty
Post#19 09 Maj 2005 18:39    

dekoder DSR 6000


Witam ma moze ktos mozliwosc załatwienia pilota do dsr 6000 mojego zezarł pies :( gg:2211943 prosze o pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Joy_Pawel
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Lubuskie
Dołączył: 01 Maj 2004
Posty: 401
Pomógł: 8
Ocena postów: 1
Joy_Pawel
Poziom 17
Post#20 10 Maj 2005 00:37    

Re: dekoder DSR 6000


Zadzwon do firmy co tym handluje !
Kwant lub Globo w Szczecinie
SERWIS
ul. Obrońców Wybrzeża 12/7
80-398 Gdańsk

tel. +48-58-553 90 99
tel. +48-58-553 90 01

Moze tam beda mieli ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SkyRider007
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Bytom teraz Straubing(D)
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 5
SkyRider007
Poziom 3
Post#21 13 Maj 2005 01:32    

Re: dekoder DSR 6000


Witam bardzo,
mam Skymastera dx22 fta z glowica 0194, znalazlem tez E*u Soft do niego. Prosze o pomoc, jakim Programem wbic ten Soft do Tunera?
PcLink nie rozpoznaje tego Softu.

Pozdrawiam,
SkyRider007

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mike_hack
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: wielkpolska
Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 20
mike_hack
Poziom 7
Post#22 13 Maj 2005 07:59    

Re: dekoder DSR 6000


proponuje zajrzeć tu http://forum.dvhk.pl/index.php?showtopic=35713

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
boldob
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: tychy
Dołączył: 10 Gru 2004
Posty: 3
Pomógł: 1
boldob
Poziom 2
Post#23 13 Maj 2005 17:32    

Re: dekoder DSR 6000


Do tego tunera pasuje oprogramowanie z Comsata , Stronga.
Oprogramowanie lub pach'e muszą być z zozszerzeniem bin
Podobne rozszerzenie ma też plik kkluczy.
Nie należy otwierać oprogramowania przez file open bo tak otwiera się klucze. Aby wgrać program należy wcisnąć upload i wtedy sam zapyta o plik z softem.

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ktl
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 18
Pomógł: 1
ktl
Poziom 6
Post#24 14 Lis 2005 13:06  Autor tematu   

Re: dekoder DSR 6000


Dziekuje wszystkim za pomoc bardzo mi pomogliscie

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak przeprogramować dekoder Philips DSR 3201 - Cyfra+ (1)
Dsr 6000. Czy można zleźć sygnał po flashowaniu? (1)
Tuner Cyf. DSR 6000. Gdzie można znaleźć informacje o nim? (2)
Dekoder PACE DI4001N - jak przeprogramować? (1)
Dsr 6000. Szukam instrukcji jak wyedukować? (1)
Tuner Sigma 600. Co można zrobić? Jak przeprogramować? (2)
Dekoder DSR 3300S jak ustawić żeby polskie kanały odbierać? (4)
Samsung DSR-7000 dekoder - DSR-7000 i TNK conax (3)
dsr 6000 (1)
DSR 6000 (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS