Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
ktl
Level 10
Joined: 20 Jul 2004
Posts: 18
Helped: 1
ktl
Level 10
Post#1 26 Mar 2005 17:38  Topic author   

dekoder DSR 6000


Witam.
Jak mozna recznie przeprogramowac dekoder DSR6000 (przeszukuje transponder i nic, moze cos zle robie.
Czy ktoś ma dobry (sprawdzony ) soft aby uzyskac wiekszą liczbe kanalów.
Pozdrawiam Tomek.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gzyms68
Level 17
Location: leśna
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 372
Helped: 19
Post rating: 9
gzyms68
Level 17
Post#2 27 Mar 2005 00:17    

Re: dekoder DSR 6000


poczytaj sobie na:http://dvb-board-pl
jest tam dość dużo

Helpful post? + 0
Back to top
ju23
Level 14
Location: slupsk
Joined: 01 Mar 2005
Posts: 113
Helped: 7
ju23
Level 14
Post#3 27 Mar 2005 09:29    

Re: dekoder DSR 6000


sprawdz koncówke głowicy musi byc 0194 inaczej nie
dotykaj dekodera
bedziesz miał brak sygnału
soft od dx22 lub dsr6000 jest na upach

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lukasz_przy
Level 2
Joined: 29 Jan 2005
Posts: 3
lukasz_przy
Level 2
Post#4 31 Mar 2005 02:15    

Re: dekoder DSR 6000


Ja załadowałem soft do dsr 6000 i co mam teraz zrobić?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gzyms68
Level 17
Location: leśna
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 372
Helped: 19
Post rating: 9
gzyms68
Level 17
Post#5 31 Mar 2005 15:17    

Re: dekoder DSR 6000


nic nie napisałeś co załadowałeś i co masz???? więc ciężko co kolwiek powiedzieć!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lukasz_przy
Level 2
Joined: 29 Jan 2005
Posts: 3
lukasz_przy
Level 2
Post#6 01 Apr 2005 00:17    

Re: dekoder DSR 6000


Załadowałem soft SRT 6125 do tunera dsr 6000 z głowicą 514 i mam brak sygnału jeżeli macie oryginalne oprogramowanie to proszę wyślijcie na e-mail mlprzy(malpa)interia.pl

Helpful post? + 0
Back to top
ju23
Level 14
Location: slupsk
Joined: 01 Mar 2005
Posts: 113
Helped: 7
ju23
Level 14
Post#7 01 Apr 2005 09:52    

dekoder DSR 6000


facet chyba nie czyta tej strony
głowica 0194!!!!!!!!!
pocieszenie mozna to odratowac j-tagiem

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gzyms68
Level 17
Location: leśna
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 372
Helped: 19
Post rating: 9
gzyms68
Level 17
Post#8 03 Apr 2005 11:51    

Re: dekoder DSR 6000


Zawsze te same błędy pierw próby a potem czytanie,a zazwyczaj uwalamy tunerki bo zła głowiczka.Ico teraz???? proponuje odwiedzić :
http://www.freemail.atlastelecom.ro/~gvadim/main.php?lng=en&rzd=downloads&pag=2 jak dobrze poszukasz to znajdziesz i tak czeka Jtag!!!

Helpful post? + 0
Back to top
krzysztof36
Level 2
Location: Gorzów śl
Joined: 02 Apr 2005
Posts: 3
Helped: 1
krzysztof36
Level 2
Post#9 03 Apr 2005 23:11    

dekoder DSR 6000


Witam mam podobny problem chciałbym przeprogramować dsr6000 poprzez złącze RS-232 pomozcie prosze !!!

Helpful post? + 0
Back to top
elektrodos
Level 9
Joined: 04 Apr 2005
Posts: 15
elektrodos
Level 9
Post#10 04 Apr 2005 11:24    

Re: dekoder DSR 6000


Jakim programem załadować soft po rs232 do w/w odbiornika?

Helpful post? + 0
Back to top
gzyms68
Level 17
Location: leśna
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 372
Helped: 19
Post rating: 9
gzyms68
Level 17
Post#11 05 Apr 2005 21:08    

Re: dekoder DSR 6000


Jestem dostępny na GG:pomoge w zależności od czasu

Helpful post? + 0
Back to top
plustek
Level 30
Joined: 26 Sep 2004
Posts: 1284
Helped: 139
Post rating: 20
plustek
Level 30
Post#12 11 Apr 2005 02:59    

Re: dekoder DSR 6000


A czy jest jakiś soft pod głowicę F7VZ0184? udało mi się uwalić tuner i też nic nie odbiera...
Ewentualnie czy mozna zastąpić F7VZ0184 głowicą F7VZ0194. Chodzi mi o rozkład wyprowadzeń czy są takie same.

Helpful post? + 0
Back to top
ju23
Level 14
Location: slupsk
Joined: 01 Mar 2005
Posts: 113
Helped: 7
ju23
Level 14
Post#13 12 Apr 2005 20:32    

dekoder DSR 6000


Własnie takie pytanie czy istnieje możliwosc zamiany głowicy z 0184 na 0194 i czy to bedzie działac

Helpful post? + 0
Back to top
wooy
Level 11
Location: mielec
Joined: 15 Feb 2005
Posts: 29
Helped: 1
wooy
Level 11
Post#14 13 Apr 2005 07:18    

Re: dekoder DSR 6000


Witam wszystkich !!! mam szybkie pytanie : Jaki kabel do dsr6000.......znajomy z niemiec pyta a ja w temacie dsr 6000 totalna zieleń.....nullmodem czy 1;1 ??? Dzieki z góry !

Helpful post? + 0
Back to top
Joy_Pawel
Level 19
Location: Lubuskie
Joined: 01 May 2004
Posts: 408
Helped: 8
Post rating: 2
Joy_Pawel
Level 19
Post#15 13 Apr 2005 10:03    

Re: dekoder DSR 6000


Schemat kabelka com
http://hevet.opalnet.pl/kabel.html

Helpful post? + 0
Back to top
wooy
Level 11
Location: mielec
Joined: 15 Feb 2005
Posts: 29
Helped: 1
wooy
Level 11
Post#16 13 Apr 2005 10:53    

Re: dekoder DSR 6000


ślicznie dziekuje

Helpful post? + 0
Back to top
iceman1986
Level 1
Joined: 28 Apr 2004
Posts: 1
iceman1986
Level 1
Post#17 24 Apr 2005 16:11    

Re: dekoder DSR 6000


mam skymaster dx22 fta z glowica F7VZ0184 no i wgralem oprogramowanie ale do tunerka z glowica F7VZ0194 i mam brak sygnalu co mam teraz zrobic istnieje jeszcze jakas szansa na odratowanie ??

Helpful post? + 0
Back to top
rtvserwisant
Level 19
Location: Dąbrówka woj.Śląskie
Joined: 15 Mar 2003
Posts: 315
Helped: 31
Post rating: 4
rtvserwisant
Level 19
Post#18 24 Apr 2005 18:28    

dekoder DSR 6000


tylko JTAG

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#19 09 May 2005 18:39    

dekoder DSR 6000


Witam ma moze ktos mozliwosc załatwienia pilota do dsr 6000 mojego zezarł pies :( gg:2211943 prosze o pomoc

Helpful post? + 0
Back to top
Joy_Pawel
Level 19
Location: Lubuskie
Joined: 01 May 2004
Posts: 408
Helped: 8
Post rating: 2
Joy_Pawel
Level 19
Post#20 10 May 2005 00:37    

Re: dekoder DSR 6000


Zadzwon do firmy co tym handluje !
Kwant lub Globo w Szczecinie
SERWIS
ul. Obrońców Wybrzeża 12/7
80-398 Gdańsk

tel. +48-58-553 90 99
tel. +48-58-553 90 01

Moze tam beda mieli ?

Helpful post? + 0
Back to top
SkyRider007
Level 10
Location: Bytom teraz Straubing(D)
Joined: 29 Apr 2005
Posts: 5
SkyRider007
Level 10
Post#21 13 May 2005 01:32    

Re: dekoder DSR 6000


Witam bardzo,
mam Skymastera dx22 fta z glowica 0194, znalazlem tez E*u Soft do niego. Prosze o pomoc, jakim Programem wbic ten Soft do Tunera?
PcLink nie rozpoznaje tego Softu.

Pozdrawiam,
SkyRider007

Helpful post? + 0
Back to top
mike_hack
Level 9
Location: wielkpolska
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 20
mike_hack
Level 9
Post#22 13 May 2005 07:59    

Re: dekoder DSR 6000


proponuje zajrzeć tu http://forum.dvhk.pl/index.php?showtopic=35713

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
boldob
Level 2
Location: tychy
Joined: 10 Dec 2004
Posts: 3
Helped: 1
boldob
Level 2
Post#23 13 May 2005 17:32    

Re: dekoder DSR 6000


Do tego tunera pasuje oprogramowanie z Comsata , Stronga.
Oprogramowanie lub pach'e muszą być z zozszerzeniem bin
Podobne rozszerzenie ma też plik kkluczy.
Nie należy otwierać oprogramowania przez file open bo tak otwiera się klucze. Aby wgrać program należy wcisnąć upload i wtedy sam zapyta o plik z softem.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
ktl
Level 10
Joined: 20 Jul 2004
Posts: 18
Helped: 1
ktl
Level 10
Post#24 14 Nov 2005 13:06  Topic author   

Re: dekoder DSR 6000


Dziekuje wszystkim za pomoc bardzo mi pomogliscie

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?
Page 1 of 1

Similar topics to dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?

Jak przeprogramować dekoder Philips DSR 3201 - Cyfra+ (1)
Dsr 6000. Czy można zleźć sygnał po flashowaniu? (1)
Tuner Cyf. DSR 6000. Gdzie można znaleźć informacje o nim? (2)
Dekoder PACE DI4001N - jak przeprogramować? (1)
Dsr 6000. Szukam instrukcji jak wyedukować? (1)
Tuner Sigma 600. Co można zrobić? Jak przeprogramować? (2)
Dekoder DSR 3300S jak ustawić żeby polskie kanały odbierać? (4)
Samsung DSR-7000 dekoder - DSR-7000 i TNK conax (3)
dsr 6000 (1)
DSR 6000 (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.082 seconds