Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ktl
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 18

ktl
Poziom 6
Post#1 Post autora tematu 26 Mar 2005 17:38   

dekoder DSR 6000


Witam.
Jak mozna recznie przeprogramowac dekoder DSR6000 (przeszukuje transponder i nic, moze cos zle robie.
Czy ktoś ma dobry (sprawdzony ) soft aby uzyskac wiekszą liczbe kanalów.
Pozdrawiam Tomek.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 26 Mar 2005 17:38   



Powrót do góry
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 219
Miasto: leśna

gzyms68
Poziom 15
Post#2 27 Mar 2005 00:17   

Re: dekoder DSR 6000


poczytaj sobie na:http://dvb-board-pl
jest tam dość dużo

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Mar 2005 00:17   



Powrót do góry
ju23
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 113
Miasto: slupsk

ju23
Poziom 13
Post#3 27 Mar 2005 09:29   

Re: dekoder DSR 6000


sprawdz koncówke głowicy musi byc 0194 inaczej nie
dotykaj dekodera
bedziesz miał brak sygnału
soft od dx22 lub dsr6000 jest na upach

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lukasz_przy
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 3

lukasz_przy
Poziom 2
Post#4 31 Mar 2005 02:15   

Re: dekoder DSR 6000


Ja załadowałem soft do dsr 6000 i co mam teraz zrobić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 219
Miasto: leśna

gzyms68
Poziom 15
Post#5 31 Mar 2005 15:17   

Re: dekoder DSR 6000


nic nie napisałeś co załadowałeś i co masz???? więc ciężko co kolwiek powiedzieć!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lukasz_przy
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 3

lukasz_przy
Poziom 2
Post#6 01 Kwi 2005 00:17   

Re: dekoder DSR 6000


Załadowałem soft SRT 6125 do tunera dsr 6000 z głowicą 514 i mam brak sygnału jeżeli macie oryginalne oprogramowanie to proszę wyślijcie na e-mail mlprzy(malpa)interia.pl

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ju23
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 113
Miasto: slupsk

ju23
Poziom 13
Post#7 01 Kwi 2005 09:52   

dekoder DSR 6000


facet chyba nie czyta tej strony
głowica 0194!!!!!!!!!
pocieszenie mozna to odratowac j-tagiem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 219
Miasto: leśna

gzyms68
Poziom 15
Post#8 03 Kwi 2005 11:51   

Re: dekoder DSR 6000


Zawsze te same błędy pierw próby a potem czytanie,a zazwyczaj uwalamy tunerki bo zła głowiczka.Ico teraz???? proponuje odwiedzić :
http://www.freemail.atlastelecom.ro/~gvadim/main.php?lng=en&rzd=downloads&pag=2 jak dobrze poszukasz to znajdziesz i tak czeka Jtag!!!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
krzysztof36
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Kwi 2005
Posty: 3
Miasto: Gorzów śl

krzysztof36
Poziom 2
Post#9 03 Kwi 2005 23:11   

dekoder DSR 6000


Witam mam podobny problem chciałbym przeprogramować dsr6000 poprzez złącze RS-232 pomozcie prosze !!!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
elektrodos
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 04 Kwi 2005
Posty: 15

elektrodos
Poziom 6
Post#10 04 Kwi 2005 11:24   

Re: dekoder DSR 6000


Jakim programem załadować soft po rs232 do w/w odbiornika?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gzyms68
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 219
Miasto: leśna

gzyms68
Poziom 15
Post#11 05 Kwi 2005 21:08   

Re: dekoder DSR 6000


Jestem dostępny na GG:pomoge w zależności od czasu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
plustek
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 1240

plustek
Poziom 21
Post#12 11 Kwi 2005 02:59   

Re: dekoder DSR 6000


A czy jest jakiś soft pod głowicę F7VZ0184? udało mi się uwalić tuner i też nic nie odbiera...
Ewentualnie czy mozna zastąpić F7VZ0184 głowicą F7VZ0194. Chodzi mi o rozkład wyprowadzeń czy są takie same.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ju23
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 113
Miasto: slupsk

ju23
Poziom 13
Post#13 12 Kwi 2005 20:32   

dekoder DSR 6000


Własnie takie pytanie czy istnieje możliwosc zamiany głowicy z 0184 na 0194 i czy to bedzie działac

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Kwi 2005 20:32   



Powrót do góry
wooy
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 29
Miasto: mielec

wooy
Poziom 8
Post#14 13 Kwi 2005 07:18   

Re: dekoder DSR 6000


Witam wszystkich !!! mam szybkie pytanie : Jaki kabel do dsr6000.......znajomy z niemiec pyta a ja w temacie dsr 6000 totalna zieleń.....nullmodem czy 1;1 ??? Dzieki z góry !

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Joy_Pawel
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Maj 2004
Posty: 401
Miasto: Lubuskie

Joy_Pawel
Poziom 17
Post#15 13 Kwi 2005 10:03   

Re: dekoder DSR 6000


Schemat kabelka com
http://hevet.opalnet.pl/kabel.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wooy
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 29
Miasto: mielec

wooy
Poziom 8
Post#16 13 Kwi 2005 10:53   

Re: dekoder DSR 6000


ślicznie dziekuje

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
iceman1986
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 28 Kwi 2004
Posty: 1

iceman1986
Poziom 1
Post#17 24 Kwi 2005 16:11   

Re: dekoder DSR 6000


mam skymaster dx22 fta z glowica F7VZ0184 no i wgralem oprogramowanie ale do tunerka z glowica F7VZ0194 i mam brak sygnalu co mam teraz zrobic istnieje jeszcze jakas szansa na odratowanie ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rtvserwisant
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 15 Mar 2003
Posty: 313
Miasto: Dąbrówka woj.Śląskie

rtvserwisant
Poziom 16
Post#18 24 Kwi 2005 18:28   

dekoder DSR 6000


tylko JTAG

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 24 Kwi 2005 18:28   



Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#19 09 Maj 2005 18:39   

dekoder DSR 6000


Witam ma moze ktos mozliwosc załatwienia pilota do dsr 6000 mojego zezarł pies Sad gg:2211943 prosze o pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Joy_Pawel
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Maj 2004
Posty: 401
Miasto: Lubuskie

Joy_Pawel
Poziom 17
Post#20 10 Maj 2005 00:37   

Re: dekoder DSR 6000


Zadzwon do firmy co tym handluje !
Kwant lub Globo w Szczecinie
SERWIS
ul. Obrońców Wybrzeża 12/7
80-398 Gdańsk

tel. +48-58-553 90 99
tel. +48-58-553 90 01

Moze tam beda mieli ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SkyRider007
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 5
Miasto: Bytom teraz Straubing(D)

SkyRider007
Poziom 3
Post#21 13 Maj 2005 01:32   

Re: dekoder DSR 6000


Witam bardzo,
mam Skymastera dx22 fta z glowica 0194, znalazlem tez E*u Soft do niego. Prosze o pomoc, jakim Programem wbic ten Soft do Tunera?
PcLink nie rozpoznaje tego Softu.

Pozdrawiam,
SkyRider007

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mike_hack
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 20
Miasto: wielkpolska

mike_hack
Poziom 7
Post#22 13 Maj 2005 07:59   

Re: dekoder DSR 6000


proponuje zajrzeć tu http://forum.dvhk.pl/index.php?showtopic=35713

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 13 Maj 2005 07:59   



Powrót do góry
boldob
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Gru 2004
Posty: 3
Miasto: tychy

boldob
Poziom 2
Post#23 13 Maj 2005 17:32   

Re: dekoder DSR 6000


Do tego tunera pasuje oprogramowanie z Comsata , Stronga.
Oprogramowanie lub pach'e muszą być z zozszerzeniem bin
Podobne rozszerzenie ma też plik kkluczy.
Nie należy otwierać oprogramowania przez file open bo tak otwiera się klucze. Aby wgrać program należy wcisnąć upload i wtedy sam zapyta o plik z softem.

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ktl
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 18

ktl
Poziom 6
Post#24 Post autora tematu 14 Lis 2005 13:06   

Re: dekoder DSR 6000


Dziekuje wszystkim za pomoc bardzo mi pomogliscie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Dekoder DSR 6000. Jak można ręcznie przeprogramować?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak przeprogramować dekoder Philips DSR 3201 - Cyfra+ (1)
Dsr 6000. Czy można zleźć sygnał po flashowaniu? (1)
Tuner Cyf. DSR 6000. Gdzie można znaleźć informacje o nim? (2)
Dekoder PACE DI4001N - jak przeprogramować? (1)
Dsr 6000. Szukam instrukcji jak wyedukować? (1)
Tuner Sigma 600. Co można zrobić? Jak przeprogramować? (2)
Dekoder DSR 3300S jak ustawić żeby polskie kanały odbierać? (4)
Samsung DSR-7000 dekoder - DSR-7000 i TNK conax (3)
dsr 6000 (1)
DSR 6000 (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS