Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/url


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe ->Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/url Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#1 05 Sty 2014 23:45  Autor tematu   

Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/url


Witam. Od wczoraj mam problem z tematem j/w. Zaczęło sie od przekierowania stron na http://dca14d4e.megaline.co/url (linkbucks.com). Zablokowane mam Google, youtube itp. - biały ekran i nic więcej. Korzystam z internetu radiowego, antywirus Kaspersky 2012 pełna wersja, nic nie widzi. Skanowałem komputer programami SpyHunter - znalazł robaki i skasował, Adwcleaner - logi czyste. Problem dalej wystepuje. Brak mi pomysłów. Trochę czytałem w necie, na ile mi pozwolił. Dopisuje mi do każdej nowej otwartej strony http://dca14d4e.megaline.co/url/xxxxxxxxxxxxxxxx (x)to adres strony otwieranej. Może coś pomożecie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
mackos_2
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Paź 2013
Posty: 279
Miasto: Warszawa

mackos_2
Poziom 16
Post#2 06 Sty 2014 00:13    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Witaj,
Po pierwsze odinstaluj SpyHunter.
Następnie zamieść w załaczniku oba logi (OTL.txt i Extras.txt) z OTL ( http://www.bleepingcomputer.com/download/otl/ ) Dodatkowo zaznacz: infekcja LOP i Purity oraz wszyscy użytkownicy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#3 06 Sty 2014 00:17    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Może spróbuj to: http://blog.mitechmate.com/remove-436002ea-megaline-co-virus-get-rid-of-436002ea-megaline-co/

Oczywiście zamieniając ten link na taki jak masz czyli 436002ea na dca14d4e.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#4 06 Sty 2014 21:17  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Podjerzewam ze to coś siedzi w routerze, w telefonie mam miniopere i tez są przekierowania, a telefon nie był podłĄczany do kompa od x czasu.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43820
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#5 06 Sty 2014 21:20    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Zaloguj sie do routera i sprawdz.

Jestes w sieci lokalnej?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#6 06 Sty 2014 21:25    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


A opera mini korzysta z serwera proxy przez serwery opery z tego co pamiętam. Więc sprawdź w innym internecie (u znajmoego np.).

Jaki masz router? Może miałeś ustawione domyślne hasło, ten robak wszedł do panelu i zmienił DNSy na swoje, możesz to sprawdzić.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#7 06 Sty 2014 21:54  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Nie mam dostępu do rutera, zabezpieczony hasłem przez operatora. Typ rutera to TP-LINK.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43820
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#8 06 Sty 2014 21:56    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Zglos problem dostawcy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#9 06 Sty 2014 22:09  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Sprawdziłem, jak otwieram mini opere i loguje się przez operatora (P..Y) do internetu to mam też przekierowanie (może telefon tez jest zainfekowany). Jak teraz przeskanować telefon? Skąd to sie wzięło, czy mogłem dostać takiego bonusa od operatora?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43820
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#10 06 Sty 2014 22:26    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Zainfekowany router lub proxy z ktorego korzysta dostawca. Dla pewnosci podlacz telefon lub komputer do innego lacza i sprawdz czy tam tez wystepuje przekierowanie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#11 06 Sty 2014 22:28    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Jeśli chodzi o komputer. Próbowałeś usunąć w ten sposób podany przeze mnie w linku na początku?

Jaki masz system w telefonie? Z tego co widziałem to ten wirus jest międzyplatformowy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#12 06 Sty 2014 22:29  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/url

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#13 06 Sty 2014 22:33    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Kolobos napisał:
Zainfekowany router lub proxy z ktorego korzysta dostawca. Dla pewnosci podlacz telefon lub komputer do innego lacza i sprawdz czy tam tez wystepuje przekierowanie.

Pisał post przed Twoim że sprawdził i przez PLAY też ma to coś.

Kolego autorze nie wysyłaj na screenshotów tylko działaj. Po raz kolejny pytam czy sprawdziłeś podany przeze mnie sposób?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#14 06 Sty 2014 22:40  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Tak sprawdziłem, zamieniłem ale to nic nie dało chyba ze zle coś robie bo te linki mi sie nakładają i dopisuje sobie sam.
Taki komunikat: This is somewhat embarrassing, isn’t it?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#15 06 Sty 2014 22:50    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Może źle napisałem, nie miałeś zmienić nic w linku który podałem. Tylko w tym linku np. jak edytowałeś rejestr itd. Najlepiej będzie jak poprosisz kogoś znającego się w temacie o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#16 06 Sty 2014 22:58  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Jesteśmy tu żeby sobie pomagać, napisz jasniej, może sobie jakoś poradze.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43820
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#17 06 Sty 2014 23:02    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


W logach nie ma sladu skladnikow podanych na stronie do ktorej link zamiesciles.

Arrow Mazi
Daj log z TDSSKiller oraz oba logi z FRST:
http://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/#entry119294

Ps. Czy mozesz poprawic wszystkie swoje posty i wstawic spacje we WLASCIWYCH miejscach? Podpowiem Ci, ze przed kropka i przcinkiem nie stawia sie spacji, za to po juz tak!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#18 06 Sty 2014 23:06    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Nie o to chodzi że nie chcemy sobie pomagać tylko że to trochę roboty z tym będzie a ciężko tak wszystko dobrze zrobić na odległość.

To może tylko DNSy. Wpisz w konsoli ipconfig /all i wyślij wynik tutaj.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#19 06 Sty 2014 23:31  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Tak na szybkosci

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43820
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#20 06 Sty 2014 23:37    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Wykonaj jeszcze skrypt:

:OTL
@Alternate Data Stream - 24 bytes -> C:\Windows:797FCBFCA7B740A7


Daj tez wspomniany wczesniej log z TDSSKiller.
Zrob skan przy pomocy: http://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/launch.exe

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#21 06 Sty 2014 23:44  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Prosze TDSSKiller

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#22 06 Sty 2014 23:56    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Daj jeszcze "ipconfig /all" w konsoli.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#23 07 Sty 2014 00:11  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Nie moge, otwiera sie i zaraz zamyka.

Dziekuje za obecną pomoc, ide spac bo rano do pracy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#24 07 Sty 2014 00:16    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Bo masz wpisać w konsoli. Wpisz tam gdzie wpisywałeś do tej pory "cmd" i pojawi się takie czarne okienko - to jest właśnie konsola. W tej konsoli wpisz "ipconfig /all".

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43820
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#25 07 Sty 2014 15:38    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Wszystkie logi sa ok, nie ma w nich sladu infekcji.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#26 07 Sty 2014 16:18  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Witam.
Zabrałem komputer na firme gdzie mamy Neostrade. Przy pierwszym uruchomieniu strony problem sie powtórzył, są przekierowania, więc pozamykałem wszystkie okna i zamknąłem laptop (za hibernował sie). Włączyłem go po 2 godzinach i nie ma przekierowań jak na razie? ZGUPIAŁEM. Sprawdze później w domu i napisze co i jak.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
haneb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 367
Miasto: Rzeszów

haneb
Poziom 17
Post#27 07 Sty 2014 16:41    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Wygląda na DNSy. Po tym zahibernowaniu wyczyściło się cache a że byłeś w firmie to ustawione były inne to wszystko działa. Musisz wysłać to co CI pisałem wyżej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#28 07 Sty 2014 17:59  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


W załączniku ustawienia połączeń. Przekierowania w domu wróciły Sad

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43820
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#29 07 Sty 2014 18:29    

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Adres dns przydziela router:
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\Parameters: DhcpNameServer = 192.168.100.252
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{CA28A1BC-7150-4139-82EE-DD46298208B2}: DhcpNameServer = 192.168.100.252

Tak jak pisalem wczesniej, zglos problem dostawcy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mazi
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 23 Lut 2004
Posty: 99
Miasto: Kielce

Mazi
Warunkowo odblokowany
Post#30 07 Sty 2014 19:13  Autor tematu   

Re: Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/u


Ok. Zgłosze to jutro rano dostawcy. Czyli z mojego poziomu jest to nie do naprawienia ?. Skąd to sie wzieło ? Czy to moja wina czy to psikus dostawcy ? Sieć obsługują dość młode chłopaki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Windows Vista SP2, Linkbucks - zmian adresu na http://dca14d4e.megaline.co/url 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
SP2 w Windows Vista - "Wycofywanie zmian" (3)
Windows Vista Home Basic SP2 - eksplorator Windows przestał działać (3)
Comodo Firewall - zapora dla Windows 32 lub 64-bit Vista/XP SP2/Windows 7 (1)
Windows Vista HP SP2 - wolne działanie (10)
Zmiana wyglądu Windows Vista SP2 (7)
Windows Vista HP SP2 i automatyczne instalowane aktualizacji (2)
Windows Vista SP2 i błąd 80240016 podczas aktualizacji (3)
Vista Home SP2 i Eksplorator Windows przestał działać... (6)
Przesyłanie plików przez bluetooth - Windows Vista SP2 (3)
Zmiana mac - adresu Windows Vista + laptop toshiba (15)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.108 seconds

elektroda.pl temat RSS