Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Automatyczny program do skanowania?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Automatyczny program do skanowania?
Author
Message
Agentlos
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 07 Sep 2004
Posts: 1008
Location: Przysiek

Post#1 Post from the author of the topic 28 Mar 2005 21:46   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Witam.
Poszukuje programu do skanowania który automatycznie po zeskanowaniu strony zapisze mi obraz na dysk np. jako skan1.jpg z określon kompresja wybrana przed skanowaniem, określonego folderu. Ostatnio skanuje duzo zeszytów (kożystam z Picture Pulisher 8) i męczy mnie ciagłe czekanie naciskanie zapisz wpisywanie nazwy itd.. Zależy mi na czasie bo mam kilka zeszytów do zeskanowania (ponad 60 stron), a przepisać tego nie zdarzę, więc skanuje...
Czy ktos z Was zna taki programik?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2005 21:46   





Back to top
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2180

Post#2 28 Mar 2005 21:52helpful post - solution   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Acdsee jest do tegi co napisałeś najlepszy. (może być nawet stara wersja 3.x)

Helpful message? + -

Back to top
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32918
Location: Łódź

Post#3 28 Mar 2005 21:52   

Re: Automatyczny program do skanowania?


A nie możesz skorzystać od razu z programu Abbyy Fine Reader wersja od 6 wzwyż? Program ma tryb skanowania wielostronicowego. A następnie kazać mu rozpoznać tekst i po rozpoznaniu wyeksportować do Worda?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2005 21:52   





Back to top
   
Agentlos
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 07 Sep 2004
Posts: 1008
Location: Przysiek

Post#4 Post from the author of the topic 28 Mar 2005 22:43   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Tylko ze tu chodzi o zeszyty, wiec on mi nie rozpozna pisma ręcznego. Posiadam ten program i testowałem go troszkę. Literki musza byc bardzo podobne do komputerowych, bo inaczej lipa.
Co do tego ACDSee to czy jest on darmowy?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2005 22:43   





Back to top
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2180

Post#5 28 Mar 2005 22:53   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Darmowy to niejest ale można masowo skanować.
Z darmowych to InfraView ale należy przy każdym pliku (skanie) wybierać zapisz plik

Helpful message? + -

Back to top
   
Agentlos
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 07 Sep 2004
Posts: 1008
Location: Przysiek

Post#6 Post from the author of the topic 28 Mar 2005 23:05   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Quote:
Z darmowych to InfraView ale należy przy każdym pliku (skanie) wybierać zapisz plik

No to nic by mi to nie dało, bo teraz to po zeskanowaniu też musze nacisnać zapisz jako i wtedy wybrać kompresję i leci.
Poszperam w necie za demkiem ACDSee chyba, ze przypadkiem odpale E-Mule Smile.
Czyli mówisz, że on sasm zapisuje czy jak to? Bo mnie chodzi przedewszystkim na szybkosci. Skanuje on zapisuje i kompresuje i enter następna strona?

Helpful message? + -

Back to top
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2180

Post#7 28 Mar 2005 23:24   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Podaje instrukcje do spolszczonej wersji (w angielskiej jest tak samo tyle że nazwy są po angielsku)
W menu Plik-->Ustawienia pozyskiwania (wybieramy skaner format pliku wyjściowego opcje jeżeli do danego formatu są oraz szablin nazwy) i wciskamy przycisk ok.
Z meny Plik wybieramy --> Pozyskaj(TWAIN) i uruchomi się program (sterownik do obsługi skanera) w programie wybieramy skanuj i po każdym skanowaniu acdsee kompresuje zeskanowany plik do wcześniej wybranego formatu i można włożyć następną kartkę i znowu wcisnąć przycisk skanuj itd...

Helpful message? + -

Back to top
   
Pieron
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 1571
Location: Z Nienacka.... "-"

Post#8 29 Mar 2005 06:21helpful post - solution   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Canoscan toolbox 4.0 soft od scanera ustawiasz na wstepie kilka parametrów i jedziesz z koksem.
ustawiasz:
miedzy inymi typ obrazka jpg,bmp,itd
miejsce zapamietania
jaki program powinien otworzyc plik
i nazwa (standart scan 1) przy kazdym nastepnym doku. liczba jest zwiekszana o 1. a wiec rozwiazanie twojego problemu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Robert B
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 12 Jun 2003
Posts: 13760
Location: Warszawa

Post#9 29 Mar 2005 07:29helpful post - solution   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Najzwyczajniej Irfan View. Darmowy, z polskim plikiem językowym i robi dokładnie to czego oczekujesz.
www.irfanview.com

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Mar 2005 07:29helpful post - solution   





Back to top
   
Agentlos
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 07 Sep 2004
Posts: 1008
Location: Przysiek

Post#10 Post from the author of the topic 29 Mar 2005 12:59   

Re: Automatyczny program do skanowania?


bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pościagam i potestuje programy, z tego co piszecie to będie rozwiazanie mojego problemu. Jeszcze raz dziękuje za wszystko. Temat można zamknąć.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Automatyczny program do skanowania?
Page 1 of 1
Similar topics
Brak wyniku skanowania. Jaki program pod Linuksa do skanowania sieci? (4)
Program do skanowania portow!(!!!) (2)
Program do skanowania rysunków??? (9)
Program do skanowania na PC i hp 3330 (7)
Jaki program do skanowania?? (5)
jaki program do skanowania (5)
Program Do Skanowania Sieci Radiowych (5)
Program do skanowania płyty głownej (7)
jaki program do skanowania na zabytku? (5)
Jaki program do skanowania dysku ? (11)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl topic RSS feed