Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Automatyczny program do skanowania?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Automatyczny program do skanowania?
Autor
Wiadomość
Agentlos
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 07 Wrz 2004
Posty: 1011
Miasto: Przysiek

Post#1 Post autora tematu 28 Mar 2005 21:46   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Witam.
Poszukuje programu do skanowania który automatycznie po zeskanowaniu strony zapisze mi obraz na dysk np. jako skan1.jpg z określon kompresja wybrana przed skanowaniem, określonego folderu. Ostatnio skanuje duzo zeszytów (kożystam z Picture Pulisher 8) i męczy mnie ciagłe czekanie naciskanie zapisz wpisywanie nazwy itd.. Zależy mi na czasie bo mam kilka zeszytów do zeskanowania (ponad 60 stron), a przepisać tego nie zdarzę, więc skanuje...
Czy ktos z Was zna taki programik?
Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2183
Miasto: -

Post#2 28 Mar 2005 21:52pomocny post - solucja   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Acdsee jest do tegi co napisałeś najlepszy. (może być nawet stara wersja 3.x)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2005 21:52pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#3 28 Mar 2005 21:52   

Re: Automatyczny program do skanowania?


A nie możesz skorzystać od razu z programu Abbyy Fine Reader wersja od 6 wzwyż? Program ma tryb skanowania wielostronicowego. A następnie kazać mu rozpoznać tekst i po rozpoznaniu wyeksportować do Worda?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2005 21:52   





Powrót do góry
   
Agentlos
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 07 Wrz 2004
Posty: 1011
Miasto: Przysiek

Post#4 Post autora tematu 28 Mar 2005 22:43   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Tylko ze tu chodzi o zeszyty, wiec on mi nie rozpozna pisma ręcznego. Posiadam ten program i testowałem go troszkę. Literki musza byc bardzo podobne do komputerowych, bo inaczej lipa.
Co do tego ACDSee to czy jest on darmowy?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2005 22:43   





Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2183
Miasto: -

Post#5 28 Mar 2005 22:53   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Darmowy to niejest ale można masowo skanować.
Z darmowych to InfraView ale należy przy każdym pliku (skanie) wybierać zapisz plik
Powrót do góry
   
Agentlos
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 07 Wrz 2004
Posty: 1011
Miasto: Przysiek

Post#6 Post autora tematu 28 Mar 2005 23:05   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Cytat:
Z darmowych to InfraView ale należy przy każdym pliku (skanie) wybierać zapisz plik

No to nic by mi to nie dało, bo teraz to po zeskanowaniu też musze nacisnać zapisz jako i wtedy wybrać kompresję i leci.
Poszperam w necie za demkiem ACDSee chyba, ze przypadkiem odpale E-Mule :-).
Czyli mówisz, że on sasm zapisuje czy jak to? Bo mnie chodzi przedewszystkim na szybkosci. Skanuje on zapisuje i kompresuje i enter następna strona?
Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2183
Miasto: -

Post#7 28 Mar 2005 23:24   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Podaje instrukcje do spolszczonej wersji (w angielskiej jest tak samo tyle że nazwy są po angielsku)
W menu Plik-->Ustawienia pozyskiwania (wybieramy skaner format pliku wyjściowego opcje jeżeli do danego formatu są oraz szablin nazwy) i wciskamy przycisk ok.
Z meny Plik wybieramy --> Pozyskaj(TWAIN) i uruchomi się program (sterownik do obsługi skanera) w programie wybieramy skanuj i po każdym skanowaniu acdsee kompresuje zeskanowany plik do wcześniej wybranego formatu i można włożyć następną kartkę i znowu wcisnąć przycisk skanuj itd...
Powrót do góry
   
Pieron
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Gru 2003
Posty: 1571
Miasto: Z Nienacka.... "-"

Post#8 29 Mar 2005 06:21pomocny post - solucja   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Canoscan toolbox 4.0 soft od scanera ustawiasz na wstepie kilka parametrów i jedziesz z koksem.
ustawiasz:
miedzy inymi typ obrazka jpg,bmp,itd
miejsce zapamietania
jaki program powinien otworzyc plik
i nazwa (standart scan 1) przy kazdym nastepnym doku. liczba jest zwiekszana o 1. a wiec rozwiazanie twojego problemu.
Powrót do góry
   
Robert B
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Cze 2003
Posty: 12434
Miasto: Warszawa

Post#9 29 Mar 2005 07:29pomocny post - solucja   

Re: Automatyczny program do skanowania?


Najzwyczajniej Irfan View. Darmowy, z polskim plikiem językowym i robi dokładnie to czego oczekujesz.
www.irfanview.com
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Mar 2005 07:29pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Agentlos
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 07 Wrz 2004
Posty: 1011
Miasto: Przysiek

Post#10 Post autora tematu 29 Mar 2005 12:59   

Re: Automatyczny program do skanowania?


bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pościagam i potestuje programy, z tego co piszecie to będie rozwiazanie mojego problemu. Jeszcze raz dziękuje za wszystko. Temat można zamknąć.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Automatyczny program do skanowania?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Brak wyniku skanowania. Jaki program pod Linuksa do skanowania sieci? (4)
Program do skanowania portow!(!!!) (2)
Program do skanowania rysunków??? (9)
Program do skanowania na PC i hp 3330 (7)
Jaki program do skanowania?? (5)
jaki program do skanowania (5)
Program Do Skanowania Sieci Radiowych (5)
Program do skanowania płyty głownej (7)
jaki program do skanowania na zabytku? (5)
Jaki program do skanowania dysku ? (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS