Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jedna kolumna przestaje działać !

witek1203 18 Sty 2014 22:22 1014 2
  • #1 18 Sty 2014 22:22
    witek1203
    Poziom 1  

    Witam. To mój pierwszy raz na tym forum. Na wstępie chcę zaznaczyć, że jestem w sprawach głośników, wzmacniaczy itd zielony, więc niektóre rzeczy opisuję wzrokowo bo nie znam nazw.

    Posiadam wzmacniacz jakiejś marnej firmy Dixon i do tego 2 kolumny 150W tej samej firmy. Kolumny podłączone są do wzmacniacza, a wzmacniacz do komputera kablem (do wzmacniacza wchodzą 2 wtyczki czerwona i czarna ;x a do komputera mini jack).
    Mój problem polega na tym, że obie kolumny działają dobrze i jedna z nich nagle przestaje grać. Jeżeli te 2 wtyczki zamienię miejscami, to obie kolumny znowu grają dobrze, ale po pewnym czasie problem wraca i ta sama kolumna znowu przestaje. Dziwne jest to, że na jakiś czas zaczyna działać, ale tylko po przełożeniu wtyczek w wzmacniaczu (czerwona w miejsce czarnej , czarna w czerwonej). Jeżeli wtyczki wyciągnę i wsadzę je bez zamiany miejscami to nadal kolumna nie działa. Dodam, że zawsze nawala kolumna, która jest podłączona jako LEWA. Gdy kolumny zamienię miejscami to ta, która nawalała działa bez problemu a tamta już nie.

    O co może chodzić? ;/

  • #2 18 Sty 2014 23:30
    Lzep
    Poziom 39  

    witek1203 napisał:
    O co może chodzić? ;/
    O kabel (czarna/czerwona) - pasowało by go sprawdzić omomierzem lub podmienić :D.

  • #3 19 Sty 2014 13:10
    398216
    Usunięty  
 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme