Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



brak - Warto robić wpis na kwalifikowanego prac. zab.tech??


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Stacjonarne ->brak - Warto robić wpis na kwalifikowanego prac. zab.tech?? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dzikuu86
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 19
Miasto: Olsztyn

dzikuu86
Poziom 6
Post#1 Post autora tematu 22 Sty 2014 16:10   

brak - Warto robić wpis na kwalifikowanego prac. zab.tech??


Witam

Chciałbym zapytać osób z branży czy warto jest podejmować szkolenie które umożliwia wpis na listę kwalifikowanych pracowników zabezpieczenia technicznego,

Posiadam wykształcenie wyższe informatyczne i chciałbym porobić dodatkowe szkolenia i uprawnienia, jednak nie wiem czy odbycie 4 dniowego szkolenia za kilkaset złotych cokolwiek da i czy jest się w stanie na tym szkoleniu czegokolwiek nauczyć.

Jeżeli jednak warto odbyć szkolenie to jakie ośrodki polecacie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1888
Miasto: Wołomin, Warszawa

suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#2 22 Sty 2014 17:07   

Re: brak - Warto robić wpis na kwalifikowanego prac. zab.tech??


Kiepski z Ciebie kandydat na pracownika. Jakiś taki nieogarnięty. Nie napisałeś jakie szkolenie brałeś pod uwagę ni wspominając o tym żę z opcji szukaj tez słabo korzystasz ( na forum temat szkoleń był wielokrotnie poruszany) Smile

Pozdrawiam

a tak swoja drogą to niezbyt popłatny zawód zdominowany przez agencje ochrony przywykłe płacić po piątaku za godzinę.
na temat szkoleń:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2482974&highlight=szkolenie&sid=6fd94d08f56cef1b27e5cabd83d3e8fb
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2120406&highlight=szkolenie&sid=6fd94d08f56cef1b27e5cabd83d3e8fb

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2641399&highlight=szkolenie&sid=6fd94d08f56cef1b27e5cabd83d3e8fb

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dzikuu86
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 19
Miasto: Olsztyn

dzikuu86
Poziom 6
Post#3 Post autora tematu 22 Sty 2014 19:56   

Re: brak - Warto robić wpis na kwalifikowanego prac. zab.tech??


Źle sprecyzowałem poprzednie pytanie:
Chodzi konkretnie o szkolenie:
INSTALOWANIE I KONSERWACJA SYSTEMÓW ZABEZPIECZEŃ TECHNICZNYCH STOPNI 1–4/KLAS SA1-SA4”

I teraz jeszcze raz:

1. Czy jest sens robić w/w szkolenie w celu uzyskania wpisu na kwalifikowanego pracownika zabezpieczenia technicznego a później z tym papierkiem szukać pracy ??

2. Czy uzyskanie takiego wpisu po w/w kursie jest tym samym co wpis jaki mógłbym uzyskać z biegu z racji wykształcenia kierunkowego(informatyka)??

3. Czy zamiast w/w kursu lepiej złożyć wniosek o wpis na kwalifikowanego pracownika zab.technicznego na podstawie wykształcenia kierunkowego a zaoszczędzoną kasę przeznaczyć na szkolenie specjalistyczne organizowane przez np satel-a?

4. Czy jeżeli chciałbym legalnie osobiście na własną dg projektować i instalować CCTV w domkach,biurach,sklepach(z tym akurat miałem trochę styczności) muszę ukończyć jakieś szkolenia?? czy jest np wymagane przez odrębne przepisy lub ubezpieczycieli w przypadku oc??
To pytanie nasuwa mi się bo po rozmowie z firmą oferującą szkolenia, powiedziano mi że muszę je odbyć bo bez niego nie mam uprawnień do wykonywania zawodu a za to grozi 5lat....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne


Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1888
Miasto: Wołomin, Warszawa

suworow
Moderator Zabezpieczenia Stacjonarne
Post#4 22 Sty 2014 21:17   

Re: brak - Warto robić wpis na kwalifikowanego prac. zab.tech??


temat też był wałkowany. Powiadasz 5 lat ......
Poczytaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1779342&highlight=techom&sid=d9e1bcb8e8fe6be86fbc2ccb561294ad
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=930670&highlight=techom&sid=d9e1bcb8e8fe6be86fbc2ccb561294ad

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=292465&postdays=0&postorder=asc&highlight=techom&start=30

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=883752&highlight=techom&sid=d9e1bcb8e8fe6be86fbc2ccb561294ad
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1096582&highlight=koncesja&sid=2c16eb8a50d1cfa09d9c89286085ae87

a potem może jeszcze to:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2422121&highlight=techom&sid=d9e1bcb8e8fe6be86fbc2ccb561294ad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Stacjonarne -> brak - Warto robić wpis na kwalifikowanego prac. zab.tech??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
czy warto robić oświetlenie na 24v a jak nie to jakie rozw.. (4)
Jaką spawarkę zrobić? Czy warto robić spawarkę MMA I TIG? (9)
Róznicowka i zab. nadpradowe kolejność instalacji (2)
Silnik 15 KW a zab. termiczne na 25A. Normalne to? (27)
Dodatkowy obw w kuchni-jakie zab i przekroj (10)
Brak projektu instalacji elektrycznej. Co robić? (6)
Soft start do migomatu- zabezpieczenie przed wyłączaniem zab (1)
Deska pod licznik z możliwością plombowania zab. przedlicznikowego (3)
Lampa kupiona części zamiennych brak co robić ? (4)
piec el.4kw,inst.dom,zab. przed licz.25A,jak to rozdzielić? (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS