Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Nie działa przedni panel audio


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Nie działa przedni panel audio
Author
Message
magnum_vw
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 24 Jan 2014
Posts: 4
Location: Rzeszów

Post#1 Post from the author of the topic 24 Jan 2014 17:39   

Nie działa przedni panel audio


Witam.
Mam mianowicie następujący problem, jak w temacie nie działa mi przedni panel audio w obudowie ATX, moja płyta główna to Asus P5VD2-VM/S. Teraz mam obecnie system operacyjny windows 7 professional, a jeśli to jest potrzebne to mam biosa ami. Jestem ogólnie laikiem co do komputerów, ale podaje te parametry na nadanie pomysłów na rozwiązanie problemu. Wyczytałem na forum o programie realtek, ale po wielokrotnym ściąganiu, oraz instalowaniu, niestety nie działa. Nie wiem dlaczego. Proszę was o pomoc w rozwiązaniu problemu. Z góry dziękuje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jan 2014 17:39   





Back to top
   
matthew0507
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 07 Mar 2009
Posts: 26
Location: B-B

Post#2 24 Jan 2014 17:43   

Re: Nie działa przedni panel audio


Odkręć boczną obudowę i zobacz czy kabelki wychodzące z panelu są podpięte. Może być też tak, że coś nie łączy w samych gniazdach. Działa ci audio jak podepniesz do tyłu?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jan 2014 17:43   





Back to top
   
magnum_vw
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 24 Jan 2014
Posts: 4
Location: Rzeszów

Post#3 Post from the author of the topic 24 Jan 2014 17:47   

Re: Nie działa przedni panel audio


Tak, jeśli chodzi o kable wszystko jest dobrze podpięte, (raczej frontowa Razz) Ale jest dobrze podpięta. Podłączyłem kostkę audio do oznaczenia na płycie AAFP, Czyli dobrze. A druga sprawa jest taka, że mam drugą starą obudowę. I na próbę podłączyłem do tej płyty główniej i też nie działo. Czytałem na forach trochę, że to trzeba jakoś programowo zrobić. A szczerze powiem mało się na tym znam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jan 2014 17:47   





Back to top
   
myszka20
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 07 Feb 2008
Posts: 3
Location: Radomsko

Post#4 24 Jan 2014 18:00   

Re: Nie działa przedni panel audio


Proszę spróbować tego: Menadżer Realtek HD Audio -> Głośniki -> ustawienia złącza (wygląda to jak windowsowy folder pod zawansowane ustawienia Audio) -> wyłącz wykrywanie panelu przedniego.

Helpful message? + -

Back to top
   
magnum_vw
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 24 Jan 2014
Posts: 4
Location: Rzeszów

Post#5 Post from the author of the topic 24 Jan 2014 18:06   

Re: Nie działa przedni panel audio


I tutaj się pojawia ten problem, że nie mam tego programu. Ściągałem z neta wiele razy, ale niestety nie mam tego programu. ;/ Po instalacji nie mogę znaleźć? Nie rozumiem właśnie dlaczego? ;/ Fajnie było by, gdybym siąknął go z neta. Tylko przydało by mi się fajne źródło, ponieważ gdy wcześniej ściągałem programy to świeżo sformatowany komp, już mi muli. A jeśli chodzi o to, czy działa mi z tyłu audio, to chodzi bałkanica na fula. A jeśli chodzi o fron, to niestety.

Helpful message? + -

Back to top
   
myszka20
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 07 Feb 2008
Posts: 3
Location: Radomsko

Post#6 24 Jan 2014 18:15   

Re: Nie działa przedni panel audio


Fakt Realtek nie będzie działać inny chipset proszę spróbować na tych sterownikach znaleźć podobną opcje:
ADI AD1986A Audio Driver v6.10.01.6070
Link
lub:
SoundMAX ADI Audio Driver v6.10.1.6100 for 32bit Windows Vista,v6.10.2.6100 for 64bit Windows Vista
Link
Jeśli panel wygląda tak lub podobnie:
Nie działa przedni panel audio
proszę przetestować wszystkie opcje.

Helpful message? + -

Back to top
   
kokapetyl
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 02 Feb 2011
Posts: 3364
Location: Gdynia

Post#7 24 Jan 2014 18:38   

Re: Nie działa przedni panel audio


Według jakiego wzorca podłączasz przedni panel?
Nie działa przedni panel audio

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jan 2014 18:38   





Back to top
   
magnum_vw
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 24 Jan 2014
Posts: 4
Location: Rzeszów

Post#8 Post from the author of the topic 24 Jan 2014 20:37   

Re: Nie działa przedni panel audio


Po prostu wiałem pod aafp. Ale chyba każdy z pinów ma takie samo połączenie. A poza tym, płyta główna którą mam obecie, wcześniej była w starej obudowie. I na frontowym panelu działała. Wiec, tak myślę, że jest tak samo wpięte, bo ma takie same kostki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Nie działa przedni panel audio
Page 1 of 1
Similar topics
przedni panel audio nie działa (10)
ASRock G41C-VS - Przedni panel audio nie działa (7)
ASUS P5Q SE2, Windows 8 Pro - przedni panel audio w komputerze nie działa. (8)
Nie dziala mi przedni panel audio. (4)
Przedni panel - nie działa mikrofon. (2)
USB Przedni panel - Nie działa (9)
Przedni panel mikrofon nie działa (8)
GA970A-UD3 - Nie działa panel przedni. (16)
Przedni panel USB nie działa, uszkodzone urządzenie. (8)
CLX-3175 (FN) Samsung nie działa panel przedni (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl topic RSS feed