| Author |
bestler Poziom 22

|
13 Apr 2005 08:28 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
OOO coś się ruszyło :D. Zrobiłem tak jak kolega powidział. Bez tarerii, holg on i uruchomil sie program do udpade :) ale tylko raz :( niby sie zaladowal ten soft co kolega udostepnil ale odtwarzacz nadal nie działa, wogole to wszystko wrocilo do punktu wyjscia czyli ochrona przed zapisem. Jak myslicie, czemu raz zadziałało ???
P.S. Zamieszczajcie wersje softu jakie macie w posiadaniu, moze uda sie ktoryś dopasować.
P.S. 2 ... poszukajcie tu jesli macie chwile i niezwlocznie informujcie o wynikach :)
http://www.mpmaneurope.net/downloads.aspx?product_id=49&name=MP-FUB26
http://hobby5.2ch.net/test/read.cgi/dgoods/1107767702/
Paweł J.
|
|
| Back to top |
|
 |
bestler Poziom 22

|
14 Apr 2005 00:26 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Znalazlem pewien plik rar w ktorym bardzo mozliwe ze kryje sie potrzebny nam wszystkim sofcik. Jednakze plik ten jest chroniony haslem i ja nie umiem sie do niego dobrać. Jeśli sie komuś uda jakos wydobyć z tego archiwum wlasciwy plik to moze to byc koniec problemow.
Powodzenia
Paweł
Po co ten zalacznik ma hasło?
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
upgrade.rar |
| Contents: |
|
| Filesize: |
2.6 MB |
| Punkty: |
4.126 = 3.126 for transfer + 1.00 for the user (set automatically) |
|
|
| Back to top |
|
 |
Pieron Poziom 22

Joined: 08 Dec 2003 Posts: 1528 Location: Z Nienacka.... "-"
|
14 Apr 2005 00:43 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
| bestler wrote: |
| Znalazlem pewien plik rar w ktorym bardzo mozliwe ze kryje się potrzebny nam wszystkim sofcik. |
Wpisz 0.01 jeżeli załącznik służy do rozwiązania twojego problemu.
|
|
| Back to top |
|
 |
bestler Poziom 22

|
15 Apr 2005 16:06 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
No i czemu forum ucichlo ?? Zadnych nowych odkryć ?? Ja juz prubowalem wszystkiego, kombinuje conajmniej z 10 roznymi wersjami oprogramowania. Zauwazylem ze jak prubuje wgrac wersje 3.0.25 to po tej operacji tak jak by nie bylo oprogramowania wogole. Czsami soft sie wgrywa 1 sek a czasami minute, ale ile by sie nie wgrywal i jakiej wersji bym nie zastosowal to moj odwarzacz nadal jest martwy. Niektore wersje maja to do siebie, ze nie swieci sie na niebiesko tylko np. na czerwono lub na jakis inny kolor, ale nadal NIE DZIALA i żaden piksel sie nie zaczernia.
HLEP MY HELP MY HELP MY HELP MY HELP MY HELP MY !!!
|
|
| Back to top |
|
 |
rzetelny obywatel Poziom 5

|
15 Apr 2005 20:05 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
POMOCY!!!!!!!! POMOCY!!!!!!!!!!
Moj komp nie wykrywa odtwarzacza po zlej zmianie softu. Nic nie moge zrobic bo nie chce sie uruchomic program do zmiany softu. Wtajemniczonych prosze o pomoc......
|
|
| Back to top |
|
 |
bestler Poziom 22

|
15 Apr 2005 23:34 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Tyle juz potrafie :) Przed podlaczeniem do USB wyjmij bateri i wlacz hold. Jesli to nie pomoze to sprubuj przesunac jojstic w lewe polozenie i wtedy podlaczyc do kompa, i trzymajac poczekaj az sie pojawi ikona wykrycia dysku ...
Powodzenia !!!
|
|
| Back to top |
|
 |
Trabi Poziom 23

|
16 Apr 2005 16:41 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Ech..... jak tak czytam, to już wiem, że nie tknę opcji z FW. Szkoda mi odtwarzacza.
|
|
| Back to top |
|
 |
rzetelny obywatel Poziom 5

|
16 Apr 2005 20:07 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
W morde misia
Juzmoj odtwarzacz nadaje sie na smietnik, zadnych reakcji. zadna rada z forum nie pomaga. Radze wszystkim nie zmieniajcie softów w waszych odtwarzaczach lepiej miec starsze oprogramowanie niz martwy odtwarzacz tak jak w moim wypadku. Moze ktos wie do jakiego serwisu mozna by bylo go jeszcze oddac??
|
|
| Back to top |
|
 |
bestler Poziom 22

|
17 Apr 2005 13:36 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Ludzie, mam chyba z 10 wersji tego FW, miedzy innmi dwa rodzaje 3.0.42, i co bym nie wgral to odtwarzacz zachowuje sie inaczej. Za kazdym razem dziala jako pendrive ale nie udaje mi sie w zaden sposob uruchomic odtwarzacza. Wyswietlacz z kazdym softem swieci sie inaczej, nie raz mryga, (szybciej, wolniej) zmienia kolory, gasnie, ale zaden piksel sie mi nie zaswiecil od momentu kiedy to pierwszy raz postanowilem zmienic soft. Wypowiadajcie sie, piszcie co odkryliscie, moze w koncu uda sie cos poradzic.
Paweł J.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Apr 2005 13:36 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Wydryszek Poziom 2

|
18 Apr 2005 16:39 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Witam!
Mam odtwarzacz MP3 128mb w postaci flash diska i znalazłem w necie nowy firmware żekomo do tego odtwarzacza a okazało się że ktoś sobie zrobił jaja i walnął soft do innego playera.
Wgrałem ten soft i od tamtej pory player się nie uruchamia.
Znajomy mi podpowiedział żeby zapytać tutaj.
Próbowałem wgrać stary firmware ale program do flashowania wymaga włączonego playera co jest niemożliwe po wgraniu złego softu.
Możecie coś pomóc.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Darek.
Odtwarzacz jest na układach SigmaTel i pamięci SAMSUNG
|
|
| Back to top |
|
 |
bestler Poziom 22

|
23 Apr 2005 09:31 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Widzę, że zainteresowanie tematem znacząco spadło. A mój odtwarzacz ciągle nie działa :( Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka, kótóra mi pomoże ...
Paweł
|
|
| Back to top |
|
 |
Mocarz Poziom 8

Joined: 16 Mar 2004 Posts: 26 Location: Gorzów Wielkopolski
|
24 Apr 2005 12:30 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Witam wszystkich!
Posiadam podobny odtwarzacz jak wy wszyscy. Jest to GEMBIRD Colibri 120 512MB+FM.
FW UPDATE rozpoznaje go jako: S1 Mp3Player Wilson 512MB FM. v3.0.42
Chinszczyzna jak inne.
Dolaczam plik recovery moze cos wam to pomoze.
Pozdrawiam
Dodano po 4 [minuty]:
<<>>
Dodano po 21 [minuty]:
Nie wiem czy dodal sie plik.
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
$ACTSDK$.rar |
| Contents: |
$ACTSDK$.FW
See all... |
| Filesize: |
543.3 KB |
| Punkty: |
1.06 = 0.636 for transfer + 0.424 for the user (set automatically) |
|
|
| Back to top |
|
 |
ralfi2 Poziom 2

|
25 Apr 2005 08:27 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
cześć mam ten sam problem co wy. Sprawdzałem jaką mam wersję softu. Moja oryginalna to 2004/10/25 v1.5_S320A1FC. Jeśli kotos taka przypadkowo posiada to bardzo prosze kontakt na GG 3165738. Wszystkie softy w necie to lipa, a te na płycie sa od innych modeli :-(
|
|
| Back to top |
|
 |
Pixel Poziom 13

|
26 Apr 2005 23:54 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
@Demolek22 wiec podziel sie ta prosta metoda na chinczykow ;)
Z ciekawosci poznam bo na szczescie moj playerek jest ok i ma sie dobrze :D
Pozdrawiam Pixel
|
|
| Back to top |
|
 |
worrm Poziom 10

|
27 Apr 2005 11:33 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
ja również przyłączam sie do prośby. mój padł i nic z nim nie potrafię zrobić.
|
|
| Back to top |
|
 |
combatdude Poziom 3

|
27 Apr 2005 12:33 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Panowie, moja rada, miałem Actine mp529 (taka sama chinszczyzna jak wszystkie kupiona w mm) jak sie okazalo z 7 ustawien equalizera dzialalo tylko 5 (nie bylo bass bostu na ktorym mi zalezalo), posadzilem 2 sztuki i postanowilem wymiec to cudo na Creativa MuVo Micro n200....nie ma nawet co porownywac, wbudowane radio, wejscie line in, dyktafon (odrazu koduje do mp3), a co najwazniejsze słuchawki swietnej jakosci z takimi basami ze myslelem ze sie posikam (Korn brzmi rewelacyjnie), programowlny korektor barwy (7 czestotliwosci), malutki zgrabniutki, a jakos dzwieku przy tamtej actinie........doplacilem 40 zł....naprawde warto..........szczegolnie swietne sa sluchawki, nie bawcie sie w udoskonalanie tego dziadostwa tylko zrobcie tak jak ja......
Pozdrawiam wszystkich umeczonych tym beznadziejnym firmwarem.....
|
|
| Back to top |
|
 |
krzycho123 Poziom 22

|
27 Apr 2005 14:24 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
dokładnie , ten chiński shit powinni sprzeadwać na bazarach a nie w renomowanych sklepach . Szkoda na to czasu. Pojemność to nie wszytsko. Wczoraj qmpel się chwalił że sobie kupił a dziś narzeka że mu się co kilka minut zawiesza . :( masakra
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Apr 2005 14:24 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
bestler Poziom 22

|
27 Apr 2005 20:40 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
No to moja prośba też taba alby kolega jednak sie podzielił zdobytym doświadczeniem i pomogł nam przywrocic nasze playerki do życia.
Będę baaaardzo wdzieczny za pomoc !
Paweł
|
|
| Back to top |
|
 |
kompmaster Poziom 6

|
29 Apr 2005 10:10 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
nie piszcie nic do tego gościa o nicku DEMOLEK 22, bo to zwykly sciemniacz.
chce tylko wrzucic wam do GG jakies glupie reklamy i napisac sorry za reklamy, po czym pisze ze schemat wrzuci na forum wieczorem, a efektu zero.
kontaktowalem sie juz z uczestnikami tego tematu i moja teoria na temat DEMOLEK 22 jest potwierdzona.
zycze rozwiazania problemu, bo ja juz sie chyba poddalem...
pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Jaro15l_90r Poziom 12

|
29 Apr 2005 16:32 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Mam podobny problem, po przepełnieniu pamięci playerka dyktafonem raz się wyłączył i się nie chciał włączyć, tylko pisało Starting... cały czas, komp go nie wykrywał, baterie nowe i to samo. Wogóle się nie uruchamiał, nawet przez podłączenie USB z kompem. W końcu udało się jakoś go wykryć w kompie, bo zainstalowałem oprogramowanie z dołączonej płytki. Okazało się, że pamięć się wyzerowała, firmware całkowicie wyparował :-(. Wgrałem jakiś firmware z płytki, ale język po chińsku, przyciski poprzestawiane, podświetlenie ledwo działa. Próbowałem na różnych wersjach firmware, ale podobnie się dzieje. Czy macie jakieś porządne firmware do odtwarzacza MP3 Samsung SC-8688 ? Playerek kupiłem na allegro, nawet tydzień nie pochodził :-(.
|
|
| Back to top |
|
 |
Jaro15l_90r Poziom 12

|
30 Apr 2005 19:51 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Witam.
Dziękuję za pomoc w problemie i za plik, ale niestety nie mam wystarczającej ilości punktów :-( aby ściągnąć plik. Byłbym bardzo wdzięczny, za przesłanie mi tego pliku na e-mail: jarekryzyko(malpa)op.pl
Być może nareszcie uda mi się uruchomić playerka z normalnym firmwarem. Mam dokładnie taki sam produkt co pan, też podobno Samsung, co jest mało wiarygodne, bo nigdzie nie mam napisane, że to właśnie jest tej firmy.
|
|
| Back to top |
|
 |
KaroLOL Poziom 7

|
01 May 2005 10:13 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
z tego co ja wiem to wszędzie się chwalili że takie playery to są na podzespołach Samsunga, a jeżeli ktoś miał napisane ze to jest cały odtwarzacz Samsunga to mysle że to zwykła pompa
ja tez bym poprosił o ten plik na e-mail'a cortez_szn(malpa)tlen.pl bo mam za mało punktów, a przeciez nie będe pisał bez sensu głupot żeby zdobyć punkty
pozdro600
|
|
| Back to top |
|
 |
PH0ENIX Poziom 13

|
01 May 2005 11:24 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
A skad wziac te pliki nanflash i norflash bo mi sie wogole nie podnosi (program aktualizacyjby podaje ze nie wykrywa urzadzenie) i niewiem juz co z tym zrobic wogole
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
01 May 2005 11:24 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Monia125 Poziom 2

|
01 May 2005 12:04 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
witam, ja tez bym prosila o pomoc w podniesienu mojego, po zabawie z wgrywaniem softu nie wykrywa mi go komp, nawet jako dysku wymiennego. Orginalna wersja byla Wilsona 3.0.41. Odtwarzacz z radiem oczywiście no name. Bede wdzieczna za pomoc monika-walis(malpa)wp.pl
|
|
| Back to top |
|
 |
ergotech Poziom 2

|
01 May 2005 15:37 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Witam!
Czy ktoś ma doświadczenia z "wskrzeszaniem"
odtwarzaczy mp3 firmy Ergotech opartych na chipsecie SIGMATEL ?
Próbowałem updateowac .. :)
Została tylko funkcja dysku-usb.
Ekran nie działa, radio też.
Może jest jakiś spsób na pełne wyczyszenie pamięci ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Trabi Poziom 23

|
01 May 2005 16:29 Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - . !! |
|
|
|
Hmm.... a ja mam pytanie: po kupnie Waszych MP3-grajków były jakieś z nimi problemy? Pytam, bo zastanawiam się czemu tyle osób zmienia w nich FW? Czy warto ryzykować padem sprzętu dla np. polskiego języka? Chyba nie...
|
|
| Back to top |
|
 |
DJ Max Poziom 22

|
01 May 2005 17:00 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Witam,
ja mam zupełnie inny mp3 player. Problem jest tylko jeden: przy odtwarzaniu wma na max głośności i pełnej baterii świecą się na czarno segmenty. Wszystkie. Reszta sprzętu jest OK. Firmware'u nowego nie mam ale wielokrotnie formatowałem go i wgrywałem ten (próba usunięcia usterki) i problwmów nie było. Tak apropo: chip Samsunga to pamięć flash (polecam popatrzeć na noty katalogowe, ja myślę nad wymianą K9F2G.... 256MB na 512MB lub 1GB, żaden problem bo pinout'y takie same. TEA to tuner FM). Jeśli ktoś może zna sposób na to wma...
Pozdrawiam.....
Może się to przyda:
Fixing steps for the MP3 Player when no power-on Model : Zling U2 ...
File Format: PDF/Adobe Acrobat - View as HTML
http://www.z-cyber.net/manual/usbdisk_mp3/Fixing%20Step%20for%20Zling%20U2_a3.pdf
|
|
| Back to top |
|
 |
KaroLOL Poziom 7

|
01 May 2005 17:31 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
a ja wziołem się trochę za szukanie różnych przydatnych rzeczy, które mogły by pomóc w skrzeszeniu mp3 playera
podaję linki z rzeczami, które moga się przydac
http://www.nseco.com/New_nseco/download.php?lang=en
duzo rzeczy ciekawych i przydatnych rzeczy można znaleźć po wpisaniu w google nazwy mikrokontrolera ATJ2085
sporo szukania ale: KTO SZUKA TEN ZNAJDZIE albo CHCIEĆ TO MÓC :))
wyskakuje duzo chińszczyzny ale i tez strony gdzie mozna kupić tą część, bo słyszałem że jeżeli nic już kompletnie nie da się zrobić to trzeba wymienić ten mikrokontroler
|
|
| Back to top |
|
 |
DJ Max Poziom 22

|
01 May 2005 19:14 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Tylko, że trzeba ten uC zaprogramować...
|
|
| Back to top |
|
 |
Jaro15l_90r Poziom 12

|
01 May 2005 20:59 Re: Odtwarzacz mp3 1GB "no name" - pomocy !! |
|
|
|
Witam,
Niestety plik MU623 with tel book.rar zachowuje się bardzo dziwnie, gdy go wgram do pamięci playerka :-(. Po włączeniu zaświeca się tylko podświetlenie, później jakieś kreseczki na wyświetlaczu migają i wyświetlacz gaśnie, podświetlenie cały czas świeci.
Poprosiłem o oryginalny plik firmware do playerka gościa, od którego go kupiłem. Jeszcze nie odpowiedział, ale jak on prześle mi oryginalny plik to mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
Oczywiście umieszczę ten plik tutaj jak go dostanę i będzie sprawny :-P
Poniżej przedstawiam obrazek playerka, żeby było wiadomo o jaki chodzi:
|
|
| Back to top |
|
 |