Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?
Autor
Wiadomość
smile
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Kwi 2004
Posty: 6

Post#1 Post autora tematu 01 Kwi 2005 21:19   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


Witam
Kupiłem ostatnio Laptopa z wbudowana karta WiFi. W chwili gdy pracuje na biurku wykrywa jakas siec bezprzewodowa i sie z nia łączy, lecz gdy prubuje wlaczyc jakas stronke to nie laduje sie(mam ustawione automatyczne wykrywanie ustawnien sieci). Na tym temacie nie znam sie, dlatego chcialbym sie dowiedziec czy mozliwe jest podlaczenie do siecie bezprzewodowej bez uprzedniego..... no wlanie nie wiem za bardzo czego:)
Poradzcie plizzz
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Kwi 2005 21:19   





Powrót do góry
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11072

Post#2 01 Kwi 2005 21:26   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


A masz prawo skorzystać z tej sieci?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Kwi 2005 21:26   





Powrót do góry
   
smile
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Kwi 2004
Posty: 6

Post#3 Post autora tematu 01 Kwi 2005 21:32   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


Podejrzewam ze nie. Natomiast sa takie sieci ktore sa ogolnie dostepne. A w taki przypadku jak uzyskac dostep do sieci w takim przypadku?? Dzieki za odpowiedz:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Kwi 2005 21:32   





Powrót do góry
   
brombal
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 12 Wrz 2002
Posty: 326
Miasto: Kielce

Post#4 01 Kwi 2005 21:35   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


raczej jest to nie mozliwe chyba ze owa siec nie jest zabezpieczona a skoro nie mozesz sie polaczyc to oznacza ze chyba jest . sprawdz czy jak sie polaczysz to dostajesz jakies ip .
jesli nie to wcale nie polaczyles sie z ta siecia .
Do tego zeby zadzialac w tej sieci potrzebujesz znac ip z tej sieci
ip bramy i wpisac dns .
jesli dhcp nie przydziela to najprawdo[podobniej jest rowniez przydzielanie po mac-u mozna to ominac podsluchujac pakiety z tej sieci i podmienic mac swojej karty na jeden z dzialajacych z tej sieci ale to juz pachnie wlamaniem <lol>

Dodano po 2 [minuty]:

wtakim wypadku ustawiasz karte na automatyczne wykrywanie ustawien sieci i tyle
Powrót do góry
   
smile
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Kwi 2004
Posty: 6

Post#5 Post autora tematu 01 Kwi 2005 21:41   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


IP przdzielane jest automatycznie jak rowniez maska podsieci.
Powrót do góry
   
brombal
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 12 Wrz 2002
Posty: 326
Miasto: Kielce

Post#6 01 Kwi 2005 22:06   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


smile napisał:
IP przdzielane jest automatycznie jak rowniez maska podsieci.

to i adres bramy i dns powinny zostac przydzielone
jesli nie to najczesciej ades bramy jest na 1 ale nie koniecznie a dns dopisz tepsowe 194.204.152.34 194.204.159.1
a jesli dziala w sieci to moze sprawdzic owa siec jakims programem np look@lan tam mozesz dowiedziec sie bardzo wiele o sieci jesli wiesz co z czym sie je
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Kwi 2005 22:06   





Powrót do góry
   
LOOKass
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Gru 2004
Posty: 34

Post#7 02 Kwi 2005 01:24   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


1. Sygnał musi być powyżej 30% bo możesz odbierać a nic nie wyślesz.
2. Czasami jest ustawiany FAKE DHCP, ale nawet jeśli to możesz przeskanować kompy na AccessPoincie i dotego polecam gorąco program TCPnetView - pokaże IP oraz MAC podłączonych userów.
3. Nikt nie bierze pod uwage faktu wystąpienia 2x tego samego MAC więc spox,
4. Wgraj sobie Linuxa to sie mniej nakombinujesz i szybciej podłączysz, jeśli masz jakiekolwiek pojęcie o tym systemie.
5. Czasami lamerscy admini szyfrują połaczenie kluczem WEP ale jest prosty do złamania i po drugie spowalnia to neta.
6. Jeśli nie ruszy to popytaj kogoś znajomego kto na legalu jest podłączony oszczegóły architektury sieci.
7. Powodzenia, bo ja jade na legalu z jednego AP, dotego mam jeszcze 2 radiówki z których jedna podpięta jest pod drugi serwer a trzecia do konkurecji. Postawilem sobie serwerek na Slacku i jest wypas za 48zl/miesiac.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak skonfigurować internet bezprz. z radiówki na laptopie? (7)
Jak skonfigurować bluetooth w laptopie Toshiba 750 12R ? (2)
Jak postawić FTP? Jakim programem to zrobić? Jak skonfigurować? (4)
HP 4100 Sieć? Jak wykryć w sieci? Jak skonfigurować? (3)
Jak założyć WI-FI z Cyfrowego Polsatu? Co dokupić? Jak skonfigurować? (6)
Internet w Linuksie? Jak to zrobić? Jak skonfigurować? (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS