Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Jak skonfigurować WI-FI w laptopie? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
smile
Level 9
Joined: 14 Apr 2004
Posts: 6
smile
Level 9
Post#1 01 Apr 2005 21:19  Topic author   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


Witam
Kupiłem ostatnio Laptopa z wbudowana karta WiFi. W chwili gdy pracuje na biurku wykrywa jakas siec bezprzewodowa i sie z nia łączy, lecz gdy prubuje wlaczyc jakas stronke to nie laduje sie(mam ustawione automatyczne wykrywanie ustawnien sieci). Na tym temacie nie znam sie, dlatego chcialbym sie dowiedziec czy mozliwe jest podlaczenie do siecie bezprzewodowej bez uprzedniego..... no wlanie nie wiem za bardzo czego:)
Poradzcie plizzz

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
elektryk
Level 42
Joined: 25 Apr 2002
Posts: 11060
Helped: 437
Post rating: 4
elektryk
Level 42
Post#2 01 Apr 2005 21:26    

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


A masz prawo skorzystać z tej sieci?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
smile
Level 9
Joined: 14 Apr 2004
Posts: 6
smile
Level 9
Post#3 01 Apr 2005 21:32  Topic author   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


Podejrzewam ze nie. Natomiast sa takie sieci ktore sa ogolnie dostepne. A w taki przypadku jak uzyskac dostep do sieci w takim przypadku?? Dzieki za odpowiedz:)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
brombal
Level 19
Location: Kielce
Joined: 12 Sep 2002
Posts: 322
Helped: 12
brombal
Level 19
Post#4 01 Apr 2005 21:35    

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


raczej jest to nie mozliwe chyba ze owa siec nie jest zabezpieczona a skoro nie mozesz sie polaczyc to oznacza ze chyba jest . sprawdz czy jak sie polaczysz to dostajesz jakies ip .
jesli nie to wcale nie polaczyles sie z ta siecia .
Do tego zeby zadzialac w tej sieci potrzebujesz znac ip z tej sieci
ip bramy i wpisac dns .
jesli dhcp nie przydziela to najprawdo[podobniej jest rowniez przydzielanie po mac-u mozna to ominac podsluchujac pakiety z tej sieci i podmienic mac swojej karty na jeden z dzialajacych z tej sieci ale to juz pachnie wlamaniem <lol>

Dodano po 2 [minuty]:

wtakim wypadku ustawiasz karte na automatyczne wykrywanie ustawien sieci i tyle

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
smile
Level 9
Joined: 14 Apr 2004
Posts: 6
smile
Level 9
Post#5 01 Apr 2005 21:41  Topic author   

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


IP przdzielane jest automatycznie jak rowniez maska podsieci.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
brombal
Level 19
Location: Kielce
Joined: 12 Sep 2002
Posts: 322
Helped: 12
brombal
Level 19
Post#6 01 Apr 2005 22:06    

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


smile wrote:
IP przdzielane jest automatycznie jak rowniez maska podsieci.

to i adres bramy i dns powinny zostac przydzielone
jesli nie to najczesciej ades bramy jest na 1 ale nie koniecznie a dns dopisz tepsowe 194.204.152.34 194.204.159.1
a jesli dziala w sieci to moze sprawdzic owa siec jakims programem np look@lan tam mozesz dowiedziec sie bardzo wiele o sieci jesli wiesz co z czym sie je
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
LOOKass
Level 11
Joined: 06 Dec 2004
Posts: 35
Helped: 1
LOOKass
Level 11
Post#7 02 Apr 2005 01:24    

Re: Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?


1. Sygnał musi być powyżej 30% bo możesz odbierać a nic nie wyślesz.
2. Czasami jest ustawiany FAKE DHCP, ale nawet jeśli to możesz przeskanować kompy na AccessPoincie i dotego polecam gorąco program TCPnetView - pokaże IP oraz MAC podłączonych userów.
3. Nikt nie bierze pod uwage faktu wystąpienia 2x tego samego MAC więc spox,
4. Wgraj sobie Linuxa to sie mniej nakombinujesz i szybciej podłączysz, jeśli masz jakiekolwiek pojęcie o tym systemie.
5. Czasami lamerscy admini szyfrują połaczenie kluczem WEP ale jest prosty do złamania i po drugie spowalnia to neta.
6. Jeśli nie ruszy to popytaj kogoś znajomego kto na legalu jest podłączony oszczegóły architektury sieci.
7. Powodzenia, bo ja jade na legalu z jednego AP, dotego mam jeszcze 2 radiówki z których jedna podpięta jest pod drugi serwer a trzecia do konkurecji. Postawilem sobie serwerek na Slacku i jest wypas za 48zl/miesiac.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak skonfigurować WI-FI w laptopie?
Page 1 of 1

Similar topics to jak skonfigurować WI-FI w laptopie?

Jak skonfigurować internet bezprz. z radiówki na laptopie? (7)
Jak skonfigurować bluetooth w laptopie Toshiba 750 12R ? (2)
Jak postawić FTP? Jakim programem to zrobić? Jak skonfigurować? (4)
HP 4100 Sieć? Jak wykryć w sieci? Jak skonfigurować? (3)
Jak założyć WI-FI z Cyfrowego Polsatu? Co dokupić? Jak skonfigurować? (6)
Internet w Linuksie? Jak to zrobić? Jak skonfigurować? (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.14 seconds