Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Windows 7 Professional - Płyta nie botuje Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Kursy multimedialne
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
domell77
Poziom 15
Miasto: Łazy
Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 194
Pomógł: 6
Ocena postów: 16
domell77
Poziom 15
Post#1 12 Lut 2014 16:45  Autor tematu   

Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


Witam.
Mam taki problem, że skopiowałem płytę z windowsem 7 na dysk twardy, oryginalnym zaznaczam, po to aby mieć awaryjną kopię w razie uszkodzenia oryginalnego dysku, bo już mi się tak zdarzyło i okazuje się, że owa płyta nie startuje tak jak oryginalna po restarcie komputera i ustawieniu w biosie start z płyty, a jedynie płyta startuje po uruchomieniu systemu mogę dopiero zainstalować w/w system. Płyta wypalona została w systemie ISO, próbowałem też rozpakować i wypalić a za każdym razem okazuje się że jest w systemie UDF. Kilkakrotnie próbowałem wypalić płytę a sprawdzałem ją wcześniej za pomocą programu UltraISO. Płyta jest botowalna a po wypaleniu okazuje się że nie jest. Jak i w jakim programie mam skopiować płytę aby była botowalna? Proszę o pomoc bo już sam nie wiem co i jak mam zrobić, żeby wszystko było tak jak ma być. Nawet po skopiowaniu bezpośrednio w NERO płyta też nie botuje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pylos
Poziom 20
Miasto: wloclawek
Dołączył: 10 Sty 2007
Posty: 314
Pomógł: 27
Ocena postów: 15
pylos
Poziom 20
Post#2 17 Lut 2014 05:27    

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


W Nero ma być wykorzystane zwykłe kopiowanie płyty.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 39
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4606
Pomógł: 411
Ocena postów: 24
kasiunia7777
Poziom 39
Post#3 17 Lut 2014 08:51    

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


1977Andrzej1125 napisał:
Mam taki problem, że skopiowałem płytę z windowsem 7 na dysk twardy

W jaki sposób to kopiowałeś? trzeba zrobić obraz płyty w iso żeby to działało później i bootowało, a nie to tak o luźno sobie pliki skopiować na dysk do folderu.
Później jak chcesz to nagrać to nagrywasz plik iso na plytkę (w nero burning rom opcja "Nagraj plik obrazu")

Dodano po 3 [minuty]:

A dobra jednak z tego co wyczytałam to zrobiłeś obraz iso. To teraz pytanie czy w biosie masz dobrze ustawioną kolejność rozruchu? 1 miejsce płyta, 2 miejsce dysk twardy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kasek21
Spec od komputerów
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 26327
Pomógł: 2759
Ocena postów: 67
Kasek21
Spec od komputerów
Post#4 17 Lut 2014 10:36    

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


Bootowanie popranie ustawione? Inne płyty bootują?

Szukaj ustawień (lub podobnych): SATA/PATA Detect Time Out i ustaw na najwyższą wartość.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
inst81
Poziom 12
Dołączył: 03 Gru 2013
Posty: 51
Pomógł: 5
inst81
Poziom 12
Post#5 17 Lut 2014 10:48    

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


Możesz też "na sztywno" spróbować wystartować z płyty przez Boot Menu. Nie musisz wtedy w biosie kolejności bootowania zmieniać. Zazwyczaj jest to F8 o ile się nie mylę.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
domell77
Poziom 15
Miasto: Łazy
Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 194
Pomógł: 6
Ocena postów: 16
domell77
Poziom 15
Post#6 20 Kwi 2014 13:47  Autor tematu   

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


kopiowanie w Nero pomogło zamykam temat.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows 7 Professional - Płyta nie botuje
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Płyta z Windows 7 nie botuje się. (5)
AHCI nie botuje Windows 7 ale botuje Lamparcik 10.04 PL (2)
BackTrack 4 final płyta nie botuje. (6)
Płyta główna ESC nie botuje instalki XP z CD (4)
Windows XP SP3 - system nie botuje (10)
Windows XP Professional SP3 - nie może odnaleźć pliku C:\\Windows\\eksplorasi.exe (1)
Windows XP Professional nie widzi dysku (9)
windows 7 professional, nie moge pobrać (8)
System Windows XP Professional SP3 nie zamyka się (40)
Autorun nie działa. AutoFix. Windows XP Professional 5.1.2600. (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.134 seconds

elektroda.pl temat RSS