Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Windows 7 Professional - Płyta nie botuje Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
domell77
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 198
Miasto: Łazy

domell77
Poziom 14
Post#1 Post autora tematu 12 Lut 2014 16:45   

Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


Witam.
Mam taki problem, że skopiowałem płytę z windowsem 7 na dysk twardy, oryginalnym zaznaczam, po to aby mieć awaryjną kopię w razie uszkodzenia oryginalnego dysku, bo już mi się tak zdarzyło i okazuje się, że owa płyta nie startuje tak jak oryginalna po restarcie komputera i ustawieniu w biosie start z płyty, a jedynie płyta startuje po uruchomieniu systemu mogę dopiero zainstalować w/w system. Płyta wypalona została w systemie ISO, próbowałem też rozpakować i wypalić a za każdym razem okazuje się że jest w systemie UDF. Kilkakrotnie próbowałem wypalić płytę a sprawdzałem ją wcześniej za pomocą programu UltraISO. Płyta jest botowalna a po wypaleniu okazuje się że nie jest. Jak i w jakim programie mam skopiować płytę aby była botowalna? Proszę o pomoc bo już sam nie wiem co i jak mam zrobić, żeby wszystko było tak jak ma być. Nawet po skopiowaniu bezpośrednio w NERO płyta też nie botuje.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pylos
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 10 Sty 2007
Posty: 312
Miasto: wloclawek

pylos
Poziom 16
Post#2 17 Lut 2014 05:27   

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


W Nero ma być wykorzystane zwykłe kopiowanie płyty.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4586

kasiunia7777
Poziom 24
Post#3 17 Lut 2014 08:51   

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


1977Andrzej1125 napisał:
Mam taki problem, że skopiowałem płytę z windowsem 7 na dysk twardy

W jaki sposób to kopiowałeś? trzeba zrobić obraz płyty w iso żeby to działało później i bootowało, a nie to tak o luźno sobie pliki skopiować na dysk do folderu.
Później jak chcesz to nagrać to nagrywasz plik iso na plytkę (w nero burning rom opcja "Nagraj plik obrazu")

Dodano po 3 [minuty]:

A dobra jednak z tego co wyczytałam to zrobiłeś obraz iso. To teraz pytanie czy w biosie masz dobrze ustawioną kolejność rozruchu? 1 miejsce płyta, 2 miejsce dysk twardy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kasek21
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 26338
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Kasek21
Pomocny dla użytkowników
Post#4 17 Lut 2014 10:36   

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


Bootowanie popranie ustawione? Inne płyty bootują?

Szukaj ustawień (lub podobnych): SATA/PATA Detect Time Out i ustaw na najwyższą wartość.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
inst81
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Gru 2013
Posty: 51

inst81
Poziom 10
Post#5 17 Lut 2014 10:48   

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


Możesz też "na sztywno" spróbować wystartować z płyty przez Boot Menu. Nie musisz wtedy w biosie kolejności bootowania zmieniać. Zazwyczaj jest to F8 o ile się nie mylę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
domell77
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 198
Miasto: Łazy

domell77
Poziom 14
Post#6 Post autora tematu 20 Kwi 2014 13:47   

Re: Windows 7 Professional - Płyta nie botuje


kopiowanie w Nero pomogło zamykam temat.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows 7 Professional - Płyta nie botuje
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Płyta z Windows 7 nie botuje się. (5)
AHCI nie botuje Windows 7 ale botuje Lamparcik 10.04 PL (2)
BackTrack 4 final płyta nie botuje. (6)
Płyta główna ESC nie botuje instalki XP z CD (4)
Windows XP SP3 - system nie botuje (10)
Windows XP Professional SP3 - nie może odnaleźć pliku C:\\Windows\\eksplorasi.exe (1)
Windows XP Professional nie widzi dysku (9)
windows 7 professional, nie moge pobrać (8)
System Windows XP Professional SP3 nie zamyka się (40)
Autorun nie działa. AutoFix. Windows XP Professional 5.1.2600. (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS