Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

MKS Vir skaner online. Uruchomienie.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> MKS Vir skaner online. Uruchomienie.
Autor
Wiadomość
xawier
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lip 2004
Posty: 1677
Miasto: Zachodniopomorskie

Post#1 Post autora tematu 02 Kwi 2005 19:05   

MKS Vir skaner


Witam, nie wiem jak uruchomić MKS Vir skana online. Wcześniej było ok. Od jakiegoś czasu nie działa. Jak z tym sobie poradzić? Na tej stronie cos trzeba zrobić : opcje akcji - nie wiem... oto link: http://skaner.mks.com.pl/

a teraz - pierwszy raz się z tym spotkałem - wyskakuje: "za dużo użytkowników"...

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#2 02 Kwi 2005 19:08   

Re: MKS Vir skaner


Nic się nie zmieniło. Opisz, co się u Ciebie dzieje, gdy próbujesz uruchomic ten skaner on-line.
Na www.pandasoftware.com jest również skaner on-line. Może spróbuj?
Powrót do góry
   
xawier
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lip 2004
Posty: 1677
Miasto: Zachodniopomorskie

Post#3 Post autora tematu 02 Kwi 2005 19:14   

Re: MKS Vir skaner


Okienko sie otwiera po chwili i prosi o zainstalowanie: ActivX - jakieś może być zagrożenie - jakie i o co chodzi...
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#4 02 Kwi 2005 19:16   

Re: MKS Vir skaner


Zgódź się na zainstalowanie tego ActiveX-a. Bez niego nic dalej Ci nie ruszy. Kontrolka ActiveX z serwisu mks.com.pl z pewnością nie będzie zagrożeniem.
Powrót do góry
   
loony2
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 119
Miasto: Gliwice

Post#5 02 Kwi 2005 20:17   

Re: MKS Vir skaner


a czemu nie korzystasz z ze skanera pandy?? jest najlepszy.powołam sie tutaj na test komputer swiata.panda zajela 1 miejsce a mks 6 jest różnica.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2005 20:17   





Powrót do góry
   
xawier
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lip 2004
Posty: 1677
Miasto: Zachodniopomorskie

Post#6 Post autora tematu 02 Kwi 2005 21:17   

Re: MKS Vir skaner


A co tam kliknąć w pandzie? Aby poszło skanowanie? Wszedłem w coś to proszono mnie o podanie adresu e-mail? Nie bardzo wiem jak to uczynić...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2005 21:17   





Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#7 02 Kwi 2005 21:19   

Re: MKS Vir skaner


wpisz chociażby aa(malpa)aa.net.
Powrót do góry
   
DjMapet
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Cze 2004
Posty: 5918
Miasto: Siemianowice

Post#8 02 Kwi 2005 21:38   

MKS Vir skaner


Nie powiedzialbym, ze SkanerOnline.cab ze stronki MKS napewno nie bedzie zagrozeniem... :/
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#9 02 Kwi 2005 23:48   

Re: MKS Vir skaner


Do DJMapet: jeżeli jest zagrożeniem, to podziel się tą wiedzą na forum. Czy juz poinformowałeś producenta tego programu antywirusowego, że jest on zagrożeniem dla komputerów w sieci? Przecież coś takiego dyskwalifikuje program!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2005 23:48   





Powrót do góry
   
childmaker
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Paź 2004
Posty: 2273

Post#10 03 Kwi 2005 08:39   

Re: MKS Vir skaner


kothis napisał:
a czemu nie korzystasz z ze skanera pandy?? jest najlepszy.powołam się tutaj na test komputer swiata.panda zajela 1 miejsce a mks 6 jest różnica.

A co skaner pandy nie instaluje ActivX-a??????. To niech kolega zablokuje u siebie i spróbuje go zainastalować. Zyczę powodzenia :P
Powrót do góry
   
loony2
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 119
Miasto: Gliwice

Post#11 03 Kwi 2005 13:25   

Re: MKS Vir skaner


ja chciałem w swoim poście napisać że skaner pandy jest lepszy.nie chodziło mi o Active-x.
Powrót do góry
   
DjMapet
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Cze 2004
Posty: 5918
Miasto: Siemianowice

Post#12 04 Kwi 2005 09:31   

MKS Vir skaner


Mialem na mysli to , ze czasem niektorzy dla zabawy binduja z plikiem SkanerOnline.cab trojany lub inne robaczki, spreparuja stronke MKS-a i juz chyba wiadomo co dalej... Wiec radze uwazac gdzie sie klika.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#13 04 Kwi 2005 18:34   

Re: MKS Vir skaner


do DJMapet: Ponieważ w taki sposób można (teoretycznie) spreparować strony wszystkich skanerów on-line, to z tego wypływa prosty wniosek, że wszystkie skanery on-line są niebezpieczne, i nie należy ich uzywać. A poza tym, to nawet jak się w podany przez Ciebie sposób trojan "zalęgnie" to działający skaner powinien go wykryć i usunąc, prawda?
Powrót do góry
   
DjMapet
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Cze 2004
Posty: 5918
Miasto: Siemianowice

Post#14 04 Kwi 2005 21:07   

MKS Vir skaner


Najnowszych trojanow nie wykryje MKS itp... :/
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#15 04 Kwi 2005 21:32   

Re: MKS Vir skaner


A co wykrywa NAJNOWSZE trojany?
Powrót do góry
   
childmaker
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Paź 2004
Posty: 2273

Post#16 04 Kwi 2005 21:38   

Re: MKS Vir skaner


DjMapet napisał:
Najnowszych trojanow nie wykryje MKS itp... :/

Nie ma takiego scanera który by wykrywał najnowsze wirki i trojany. Kwestią jest w jakim czasie, producent danego skanera, włączy kod wirusa do biblioteki skanera, aby ten mógł go wykrywać. Czepianie się który lepszy, który gorszy zalezy od uzytkownika, który przyzwyczaił się do jednego i tylko jemu ufa a innym nie. Na temat MKS-a było wiele opinii za i przeciw (chocby inne nadawanie nazw).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Kwi 2005 21:38   





Powrót do góry
   
xawier
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lip 2004
Posty: 1677
Miasto: Zachodniopomorskie

Post#17 Post autora tematu 10 Kwi 2005 18:34   

Re: MKS Vir skaner


Odpaliłem MKS Vira i wyłapałem Trojana. Był w jednym miejscu. Wyrwałem chwasta... :D

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
flaber007
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 83
Miasto: Mars

Post#18 11 Kwi 2005 00:44   

Re: MKS Vir skaner


To teraz sobie nortona zainstaluj. Jeśli niemasz pełnej wersji to dobra jest wersja 15-dniowa ogólnodostępna w internecie.
Powrót do góry
   
xawier
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lip 2004
Posty: 1677
Miasto: Zachodniopomorskie

Post#19 Post autora tematu 11 Kwi 2005 19:21   

Re: MKS Vir skaner


Nortona mam od początku jak kupiłem ten komputer 2 m-ce temu.
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#20 11 Kwi 2005 19:49   

Re: MKS Vir skaner


Xawier, a bazy wirusów do Nortona są aktualizowane?
Powrót do góry
   
Bodziodhk
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Cze 2004
Posty: 47

Post#21 11 Kwi 2005 21:55   

Re: MKS Vir skaner


Pewnie, ze aktualizuje ale według mnie to najlepszy antywirek to MKS 2005
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> MKS Vir skaner online. Uruchomienie.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nie działa skaner online MKS (10)
MKS skaner online.Problem z instalacją (4)
Aktualizacja MKS vir (5)
MKS VIR 2003 (1)
mks vir demo (11)
MKS Vir Demo (27)
Mks Vir problem (13)
mks vir 2005 (4)
XP,sieć domowa i mks vir (4)
MKS vir i małe problemy (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.076 seconds

elektroda.pl temat RSS