Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Radio w Golfie 3 i akumulator


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> CarAudio Ogólne ->Radio w Golfie 3 i akumulator Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mcz1
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 327

mcz1
Poziom 16
Post#1 02 Kwi 2005 23:38  Autor tematu   

Radio w Golfie 3 i akumulator


Kupilem niedawno Golfa rocznik 94 z Niemiec z oryginalnym radiem. Radio jest ok, działa eleganco. Słyszałem że podobno po wyłączeniu akumulatora pyta o kody, a żadnych takich nie mogę znaleźć w dokumentacji. Czy na działającym radiu można je odczytać??. Boję się na razie cokolwiek robić w tym aucie żeby nie obudzić się z zablokowanym radiem. Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
1rycho
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 13 Cze 2004
Posty: 297

1rycho
Poziom 16
Post#2 03 Kwi 2005 00:19    

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Odłączenie akumulatora spowoduje zablokowanie radia. Po włączeniu należy wpisać kod. Niestety nie ma możliwości odczytania kodu na pracującym radiu. Pozostaje tylko rozkodowanie jeżeli nie znajdziesz prawidłowego kodu w dokumentacji radia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
c280
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 960
Miasto: okolice Bydgoszczy

c280
Poziom 20
Post#3 03 Kwi 2005 08:42    

Radio w Golfie 3 i akumulator


Zależy od tego jakie masz radio ,bo np.alfe i beta 3 nie jest kodowana('94 może mieć takie radio)ale jeśli będzie gamma to może wołać kod(chyba,że poprzedni właściciel go "zawiesił').Podaj dokładnie jakie masz radio (czy na miękkim i z RDS-em)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mcz1
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 327

mcz1
Poziom 16
Post#4 03 Kwi 2005 18:50  Autor tematu   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Radio pod galka glosnosci ma napis "beta" i moze to byc jego nazwa.
Obok po prawej stronie jest czerwona dioda ktora miga jak jest radio jest wylaczone. A nad wejsciej kasety jest symbol kluczyka w kolorze czerwonym obok napisu 2x20watt. Radio ma RDS i wyglada na podobnie jak inne u kolegi w passacie. Czyli może to jest beta niekodowana? Dzięki za odpowiedź

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
c280
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 960
Miasto: okolice Bydgoszczy

c280
Poziom 20
Post#5 03 Kwi 2005 19:40Pomocny post    

Radio w Golfie 3 i akumulator


Niestetyz twojego opisu wynika ,ze to Beta 4 z RDS-em - jest kodowana.Swoją drogą do wyjęcia tego radia są potrzebne specjalne blaszki wkładane w szczeliny między pierwszy i ostatni klawisz a zaślepki (nie zrywaj tych małych zaślepek z boku ,bo i tak nic nie zrobisz a tylko zdewasujesz radio)koszt code tego radia 40-80 zł w zależności od zakładu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mcz1
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 327

mcz1
Poziom 16
Post#6 03 Kwi 2005 20:46  Autor tematu   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Ok dzieki. Na razie mam nadzieję ze długo wytrzyma akumulator Smile W razie czego wiem że będzie problem. Apropos kod jest związany z numerem seryjnym czy też nie ma wprost takiego powiązania? Dzięki za odpowiedź.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> CarAudio Ogólne -> Radio w Golfie 3 i akumulator
Strona 1 z 1
Podobne tematy
radio samochodowe pod akumulator 12V... (2)
Radio blaupunkt Car2003 zablokowane po odłączeniu akumulator (2)
Radio samochodowe Dalco na kasety rozładowywuje akumulator, dlaczego? (24)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS