Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Radio w Golfie 3 i akumulator


  Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally ->Radio w Golfie 3 i akumulator Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mcz1
Level 18
Joined: 07 Mar 2003
Posts: 336
Helped: 19
Post rating: 6
mcz1
Level 18
Post#1 02 Apr 2005 23:38  Topic author   

Radio w Golfie 3 i akumulator


Kupilem niedawno Golfa rocznik 94 z Niemiec z oryginalnym radiem. Radio jest ok, działa eleganco. Słyszałem że podobno po wyłączeniu akumulatora pyta o kody, a żadnych takich nie mogę znaleźć w dokumentacji. Czy na działającym radiu można je odczytać??. Boję się na razie cokolwiek robić w tym aucie żeby nie obudzić się z zablokowanym radiem. Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
1rycho
Level 21
Joined: 13 Jun 2004
Posts: 332
Helped: 48
Post rating: 11
1rycho
Level 21
Post#2 03 Apr 2005 00:19    

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Odłączenie akumulatora spowoduje zablokowanie radia. Po włączeniu należy wpisać kod. Niestety nie ma możliwości odczytania kodu na pracującym radiu. Pozostaje tylko rozkodowanie jeżeli nie znajdziesz prawidłowego kodu w dokumentacji radia.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
c280
Level 27
Location: okolice Bydgoszczy
Joined: 06 Nov 2004
Posts: 960
Helped: 88
Post rating: 4
c280
Level 27
Post#3 03 Apr 2005 08:42    

Radio w Golfie 3 i akumulator


Zależy od tego jakie masz radio ,bo np.alfe i beta 3 nie jest kodowana('94 może mieć takie radio)ale jeśli będzie gamma to może wołać kod(chyba,że poprzedni właściciel go "zawiesił').Podaj dokładnie jakie masz radio (czy na miękkim i z RDS-em)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mcz1
Level 18
Joined: 07 Mar 2003
Posts: 336
Helped: 19
Post rating: 6
mcz1
Level 18
Post#4 03 Apr 2005 18:50  Topic author   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Radio pod galka glosnosci ma napis "beta" i moze to byc jego nazwa.
Obok po prawej stronie jest czerwona dioda ktora miga jak jest radio jest wylaczone. A nad wejsciej kasety jest symbol kluczyka w kolorze czerwonym obok napisu 2x20watt. Radio ma RDS i wyglada na podobnie jak inne u kolegi w passacie. Czyli może to jest beta niekodowana? Dzięki za odpowiedź

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
c280
Level 27
Location: okolice Bydgoszczy
Joined: 06 Nov 2004
Posts: 960
Helped: 88
Post rating: 4
c280
Level 27
Post#5 03 Apr 2005 19:40Helpful post    

Radio w Golfie 3 i akumulator


Niestetyz twojego opisu wynika ,ze to Beta 4 z RDS-em - jest kodowana.Swoją drogą do wyjęcia tego radia są potrzebne specjalne blaszki wkładane w szczeliny między pierwszy i ostatni klawisz a zaślepki (nie zrywaj tych małych zaślepek z boku ,bo i tak nic nie zrobisz a tylko zdewasujesz radio)koszt code tego radia 40-80 zł w zależności od zakładu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mcz1
Level 18
Joined: 07 Mar 2003
Posts: 336
Helped: 19
Post rating: 6
mcz1
Level 18
Post#6 03 Apr 2005 20:46  Topic author   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Ok dzieki. Na razie mam nadzieję ze długo wytrzyma akumulator :) W razie czego wiem że będzie problem. Apropos kod jest związany z numerem seryjnym czy też nie ma wprost takiego powiązania? Dzięki za odpowiedź.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> Radio w Golfie 3 i akumulator
Page 1 of 1

Similar topics to radio w Golfie 3 i akumulator

radio samochodowe pod akumulator 12V... (2)
Radio blaupunkt Car2003 zablokowane po odłączeniu akumulator (2)
Radio samochodowe Dalco na kasety rozładowywuje akumulator, dlaczego? (24)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.056 seconds