Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Radio w Golfie 3 i akumulator


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> CarAudio Ogólne ->Radio w Golfie 3 i akumulator Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochodowe panele LCD TV
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
mcz1
Poziom 18
Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 336
Pomógł: 19
Ocena postów: 6
mcz1
Poziom 18
Post#1 02 Kwi 2005 23:38  Autor tematu   

Radio w Golfie 3 i akumulator


Kupilem niedawno Golfa rocznik 94 z Niemiec z oryginalnym radiem. Radio jest ok, działa eleganco. Słyszałem że podobno po wyłączeniu akumulatora pyta o kody, a żadnych takich nie mogę znaleźć w dokumentacji. Czy na działającym radiu można je odczytać??. Boję się na razie cokolwiek robić w tym aucie żeby nie obudzić się z zablokowanym radiem. Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
1rycho
Poziom 21
Dołączył: 13 Cze 2004
Posty: 336
Pomógł: 48
Ocena postów: 11
1rycho
Poziom 21
Post#2 03 Kwi 2005 00:19    

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Odłączenie akumulatora spowoduje zablokowanie radia. Po włączeniu należy wpisać kod. Niestety nie ma możliwości odczytania kodu na pracującym radiu. Pozostaje tylko rozkodowanie jeżeli nie znajdziesz prawidłowego kodu w dokumentacji radia.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
c280
Poziom 27
Miasto: okolice Bydgoszczy
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 960
Pomógł: 88
Ocena postów: 3
c280
Poziom 27
Post#3 03 Kwi 2005 08:42    

Radio w Golfie 3 i akumulator


Zależy od tego jakie masz radio ,bo np.alfe i beta 3 nie jest kodowana('94 może mieć takie radio)ale jeśli będzie gamma to może wołać kod(chyba,że poprzedni właściciel go "zawiesił').Podaj dokładnie jakie masz radio (czy na miękkim i z RDS-em)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mcz1
Poziom 18
Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 336
Pomógł: 19
Ocena postów: 6
mcz1
Poziom 18
Post#4 03 Kwi 2005 18:50  Autor tematu   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Radio pod galka glosnosci ma napis "beta" i moze to byc jego nazwa.
Obok po prawej stronie jest czerwona dioda ktora miga jak jest radio jest wylaczone. A nad wejsciej kasety jest symbol kluczyka w kolorze czerwonym obok napisu 2x20watt. Radio ma RDS i wyglada na podobnie jak inne u kolegi w passacie. Czyli może to jest beta niekodowana? Dzięki za odpowiedź

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
c280
Poziom 27
Miasto: okolice Bydgoszczy
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 960
Pomógł: 88
Ocena postów: 3
c280
Poziom 27
Post#5 03 Kwi 2005 19:40Pomocny post    

Radio w Golfie 3 i akumulator


Niestetyz twojego opisu wynika ,ze to Beta 4 z RDS-em - jest kodowana.Swoją drogą do wyjęcia tego radia są potrzebne specjalne blaszki wkładane w szczeliny między pierwszy i ostatni klawisz a zaślepki (nie zrywaj tych małych zaślepek z boku ,bo i tak nic nie zrobisz a tylko zdewasujesz radio)koszt code tego radia 40-80 zł w zależności od zakładu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mcz1
Poziom 18
Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 336
Pomógł: 19
Ocena postów: 6
mcz1
Poziom 18
Post#6 03 Kwi 2005 20:46  Autor tematu   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Ok dzieki. Na razie mam nadzieję ze długo wytrzyma akumulator :) W razie czego wiem że będzie problem. Apropos kod jest związany z numerem seryjnym czy też nie ma wprost takiego powiązania? Dzięki za odpowiedź.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> CarAudio Ogólne -> Radio w Golfie 3 i akumulator
Strona 1 z 1
Podobne tematy
radio samochodowe pod akumulator 12V... (2)
Radio blaupunkt Car2003 zablokowane po odłączeniu akumulator (2)
Radio samochodowe Dalco na kasety rozładowywuje akumulator, dlaczego? (24)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.1 seconds

elektroda.pl temat RSS