Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Radio w Golfie 3 i akumulator


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> Radio w Golfie 3 i akumulator
Author
Message
mcz1
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Mar 2003
Posts: 326

Post#1 Post from the author of the topic 02 Apr 2005 23:38   

Radio w Golfie 3 i akumulator


Kupilem niedawno Golfa rocznik 94 z Niemiec z oryginalnym radiem. Radio jest ok, działa eleganco. Słyszałem że podobno po wyłączeniu akumulatora pyta o kody, a żadnych takich nie mogę znaleźć w dokumentacji. Czy na działającym radiu można je odczytać??. Boję się na razie cokolwiek robić w tym aucie żeby nie obudzić się z zablokowanym radiem. Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Apr 2005 23:38   





Back to top
   
1rycho
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 13 Jun 2004
Posts: 269

Post#2 03 Apr 2005 00:19   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Odłączenie akumulatora spowoduje zablokowanie radia. Po włączeniu należy wpisać kod. Niestety nie ma możliwości odczytania kodu na pracującym radiu. Pozostaje tylko rozkodowanie jeżeli nie znajdziesz prawidłowego kodu w dokumentacji radia.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Apr 2005 00:19   





Back to top
   
c280
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 06 Nov 2004
Posts: 960
Location: okolice Bydgoszczy

Post#3 03 Apr 2005 08:42   

Radio w Golfie 3 i akumulator


Zależy od tego jakie masz radio ,bo np.alfe i beta 3 nie jest kodowana('94 może mieć takie radio)ale jeśli będzie gamma to może wołać kod(chyba,że poprzedni właściciel go "zawiesił').Podaj dokładnie jakie masz radio (czy na miękkim i z RDS-em)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Apr 2005 08:42   





Back to top
   
mcz1
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Mar 2003
Posts: 326

Post#4 Post from the author of the topic 03 Apr 2005 18:50   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Radio pod galka glosnosci ma napis "beta" i moze to byc jego nazwa.
Obok po prawej stronie jest czerwona dioda ktora miga jak jest radio jest wylaczone. A nad wejsciej kasety jest symbol kluczyka w kolorze czerwonym obok napisu 2x20watt. Radio ma RDS i wyglada na podobnie jak inne u kolegi w passacie. Czyli może to jest beta niekodowana? Dzięki za odpowiedź

Helpful message? + -

Back to top
   
c280
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 06 Nov 2004
Posts: 960
Location: okolice Bydgoszczy

Post#5 03 Apr 2005 19:40helpful post - solution   

Radio w Golfie 3 i akumulator


Niestetyz twojego opisu wynika ,ze to Beta 4 z RDS-em - jest kodowana.Swoją drogą do wyjęcia tego radia są potrzebne specjalne blaszki wkładane w szczeliny między pierwszy i ostatni klawisz a zaślepki (nie zrywaj tych małych zaślepek z boku ,bo i tak nic nie zrobisz a tylko zdewasujesz radio)koszt code tego radia 40-80 zł w zależności od zakładu.

Helpful message? + -

Back to top
   
mcz1
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Mar 2003
Posts: 326

Post#6 Post from the author of the topic 03 Apr 2005 20:46   

Re: Radio w Golfie 3 i akumulator


Ok dzieki. Na razie mam nadzieję ze długo wytrzyma akumulator Smile W razie czego wiem że będzie problem. Apropos kod jest związany z numerem seryjnym czy też nie ma wprost takiego powiązania? Dzięki za odpowiedź.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> Radio w Golfie 3 i akumulator
Page 1 of 1
Similar topics
radio samochodowe pod akumulator 12V... (2)
Radio blaupunkt Car2003 zablokowane po odłączeniu akumulator (2)
Radio samochodowe Dalco na kasety rozładowywuje akumulator, dlaczego? (24)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl topic RSS feed