X

indesit DSG 573 - nie działa natrysk w zmywarce

Sylwester2014 17 Mar 2014 10:37
  • #1 17 Mar 2014 10:37
    Sylwester2014
    Level 2  
    Helpful post? (+1)
    Witam mam zmywarke indesit DSG573 nie działa natrysk. otwiera sie blokuje zamyka odblokowuje wode wypompowuje slychać pstyk po zamknięciu nie działa tylko natrysk jak to naprawić

    Dodano po 3 [minuty]:

    więcej odpowiedzi udziele po 13stej czekam na propozycje rozwiązania
  • #2 17 Mar 2014 10:58
    karol5608
    Level 28  
    Helpful post? (0)
    Myślę, że ten tylko natrysk to jest główna funkcja zmywarki. A co z działaniem pompy?
  • #3 17 Mar 2014 15:44
    Sylwester2014
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    Pompa działa.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Ale zależy która pompa bo są dwie.
  • #4 17 Mar 2014 19:02
    karol5608
    Level 28  
    Helpful post? (0)
    Trzeba sprawdzić dlaczego nie działa pompa myjąca.
  • #5 18 Mar 2014 16:41
    Sylwester2014
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    ale w jaki sposób?
  • #6 15 Dec 2014 08:53
    motogajos
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Witam,
    Czy rozwiazaliscie ten problem?
    W jaki sposob?
  • #7 30 Jul 2016 23:47
    Arek1983
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Witam

    Udało się rozwiązać ten problem ?

    U mnie jest podobnie.

    - po wybraniu programu pompa nabiera wodę
    - następnie słychać "pstryk" pompa przestaje pobierać wodę
    - dalej słychać "pstryk" ale niestety natryski się nie uruchamiają, słychać tylko coś w stylu przytłumionego dźwięku "szumu".

    Co moze być przyczyną że natryski nie startują ?
  • #8 31 Jul 2016 08:30
    motogajos
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Arek1983 wrote:
    Witam

    Udało się rozwiązać ten problem ?

    U mnie jest podobnie.

    - po wybraniu programu pompa nabiera wodę
    - następnie słychać "pstryk" pompa przestaje pobierać wodę
    - dalej słychać "pstryk" ale niestety natryski się nie uruchamiają, słychać tylko coś w stylu przytłumionego dźwięku "szumu".

    Co moze być przyczyną że natryski nie startują ?


    Koledzy niestety nic nie odpowiedzieli.
    Moim zdaniem masz uszkodzoną lub zablokowaną jakimś syfem pompę myjącą czy też obiegową jak zwał tak zwał.
    Trzeba dobrać się do pompy odłączyć zasilanie ze zmywarki a podpiąć zasilanie z zewnątrz na chwilkę i w ten sposób sprawdzisz czy działa czy nie.
  • #9 31 Jul 2016 16:53
    Arek1983
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Dzięki za odpowiedź, spróbuję w tygodniu z tym powalczyć. Jak się uda to dam znać.

    Dodano po 5 [godziny] 49 [minuty]:

    Próba zakończona niestety niepowodzeniem. Wymontowałem pompę, przeczyściłem - troszkę syfu było - złożyłem wszystko w całość, włączyłem samo płukanie i zmywarka wystartowała....... do pierwszego wciśnięcia pauzy. Po wznowieniu już pompa myjąca nie wystartowała.
    Słychać było coś w stylu jakby chciał się załączyć elektromagnes i słychać dalej tylko "szum". Nie pomaga już otwieranie i zamykanie drzwiczek, kilkukrotne wciskanie pauzy/startu.
    Czy jest jeszcze jakaś część którą możny byłoby sprawdzić ? Czy może to być wina programatora ? może zimnych lutów ?
    Z góry dziękuję za każdą wskazówkę.
  Search 4 million + Products
Browse Products